Godkväll! - Smirre här.

RÄVEN ANTIK!

Obduktioner avslöjar: Stor omfattning av tjuvjakt på varg!

Nästan var tionde varg som obduceras vid Statens veterinärmedicinska anstalt har dödats illegalt eller har gamla skottskador. Det rapporterar SVT Värmland, som också skriver att så mycket som ett 50-tal vargar om året dödas illegalt.

Sedan 2005 har 447 vargar obducerats på Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA. Enligt SVT Värmland ger obduktionerna tydliga belägg för att det pågår illegal jakt runtom i landet.

Av de 447 obducerade vargarna var åtta stycken illegalt dödade och 27 stycken hade gamla skottskador. De flesta av vargarna ska komma från Dalarna och Värmland.

Läs också: Tjuvskjuten varg hittades vid kraftverk

– Det har ju funnits licensjakt nu några år så det finns ju en legal jakt och även skyddsjakten är ju legal. Men om det är ett djur som är påskjutet och skadat ska det göras eftersök och vi har i stort sett inga rapporter där en påskjuten varg under licensjakten är skadad och sedan inte hittas. Så man kan nog misstänka att de flesta djur som har gamla skottskador är påskjutna på ett illegalt sätt, och framför allt om det är hagel, eller väldigt klena hagel som man använder vid fågeljakt, då är det ganska uppenbart, säger Erik Ågren, viltpatolog och biträdande statsveterinär på SVA till SVT Värmland.

Läs också: Jägarnas riksförbund kritiska efter varginventeringen: "Vi är oroade för framtiden"

Vargforskaren Håkan Sand säger till SVT Värmland att även om han bedömer att dödligheten på grund av illegal jakt har minskat procentuellt de senaste åren så faller fler vargar offer för tjuvjägare i jämfört med början på 2000-talet.

KÄLLA!

Zebra har assisterat idag och jag har fixat hos mor en del, vi lagade middag ihop och jag har badat. Gått med Hårig Schäfer men blev en kort runda för det började hagla. Vi har också beställt varor från Katrineholm, b.la. en BlueRay-box med alla tre filmerna "Tillbaka till Framtiden" - de fanns på VHS på elevhemmet på Dammsdal och jag tyckte mycket om dem som tonåring. Apropå Dammsdal så har jag tagit hem Dammsdalspaketet och tänker gå igenom det i morgon. Har städat också.

I kväll varit på GYC och umgåtts med andra Furrisar.

Träffade några Rävar.

Samt en Varg, en Räv och en Husky.

Träffade också en militärräv.

Samt en Fjällräv och en Varg och en Tiger låg på rygg, det så kul ut.

Träffade en Räv till och Tigern RonPaw.

NYHETER!

Skyddsjakt ska hålla fåglarna borta från potatisen!

Polischefen: Det kommer att ske fler terrordåd!

President Trump Vows To Never Infringe On Right To Bear Arms!

Paret åker fast när de har sex i parken – men domarens straff chockar alla på rättegången!

Tränare våldtog unga pojkar i sitt fotbollslag!

Hovrätten friar män från grov gruppvåldtäkt!

Inspektörer jagades av bil vid husvagnsläger!

Min hittills värsta dag som aktiv Sverigedemokrat!

Är islam förenligt med demokrati?

Morten var ved stranden med sine børn: Fem muslimer omringede ham og truede med kniv: Tror du bare, du kan gå her?”