Godkväll! - Smirre här.

How To Get Art Commissions!

Fursuit Dance - Raze In 'Stranger Things!'

Fursuit Dance - Raze In 'Look At Me!'

Vargjakten – Värmlands länsstyrelse dansar efter jakträttsinhavarens pipa!

En skogsägare som dessutom är jakträttsinnehavare i Värmland har under hösten 2017 begärt två skyddsjaktsansökningar på varg i Rackstads vargrevir. Han ville skjuta bort hela familjegruppen bestående av två föräldradjur och sju valpar och dessa vargar lever bland annat på hans jaktmarker. Han krävde att hela familjegruppen skulle skjutas bort på grund av att flera jakthundar hade blivit vargdödade i reviret.

Text: Marlén Fuglsang, aktiv i rovdjursdebatten. Artikeln stöds av Peter W Eriksson och Håkan Olausson, jakträttsinnehavare

Skogsägaren var mycket aktiv i jaktmedia och uppvaktade Värmlands länsstyrelse flitigt gång på gång på olika vis under hösten 2017. Han krävde att hela familjegruppen skulle skjutas bort. Han får igenom två skyddsjaktsansökningar och två av valparna dödades. Han fortsätter och uppvakta länsstyrelsen. Plötsligt tog Värmlands länsstyrelse ett eget initiativ till en tredje skyddsjakt och så sköts ytterliggare två valpar under hösten.

Familjegruppen förlorade fyra av sina valpar, vargar sörjer sina förlorade flockmedlemmar mycket. Vargarna traumatiseras av förlusten av sina flockmedlemmar och självklart även på grund av jakten som de utsattes för gång på gång under hösten och det är ett stort djurplågeri.

”Länsstyrelsen i Värmland tog under onsdagen beslut om skyddsjakt på ytterligare två vargar i Rackstadsreviret. Ett klart uttalat mål med jakten är att föräldradjuren ska bort liksom hela reviret.”

”Jag är väldigt nöjd, det är det här vi har kämpat för”, säger Bertil Forsberg, jaktledare under tidigare jakter och även jaktledare för den fortsatta vargjakten.

Värmlands länsstyrelse tycker uppenbarligen att detta revir är ett sk problemrevir och då undrar jag varför de inte valdes detta revir istället för Vimyrens vargrevir i sitt val av licensjaktsområde för 2018? Länsstyrelsen valde Vimyrens vargrevir där fyra av de sex vargarna redan var spårlöst försvunna inför licensjakten. Ytterligare sex föräldradjur är spårlöst försvunna längs dalagränsen. Sverige har en mininivå på att hysa minst 300 vargar, men hittills har bara 257 vargar hittats, inventeringen pågår månaden ut.

Jakträttsinnehavaren myntade även det felaktiga uttrycket: ”att dessa vargar har specialiserat sig på att käka hund”. Jag ser det som mycket allvarligt när man ger ut fel information till svenska folket för att få sin vilja igenom, när vargarna i själv verket bara försvara sitt revir och inget annat. Det handlar mer om att vissa vill slippa konkurrensen om bytesdjuret älgen och att de vill bedriva löshundsjakt på sina jaktmarker ostörda från varg.

I mars 2018 begär han igen skyddsjakt på denna familjegrupp i Rackstads vargrevir då en hund har dödats, där han kräver skadestånd av Värmlands länsstyrelse om de inte beviljar hans skyddsjaktsansökan.

  • Har jakträttsinnehavaren krav påverkat Värmlands länsstyrelse, då han tydligt skriver i sin skyddsjaktsansökan att han kommer att kräva dem på skadestånd om de inte beviljar hans skyddsjaktsansökan?
  • Varför ansöker jaktsrättsinnehavaren tre gånger om att hela familjegruppen ska skjutas av, sen hösten 2017?

Familjegruppen har oturen att de lever på bland annat på just ”hans” jaktmarker, för han med flera vill jaga med lösa jakthundar ostört från varg och slippa konkurrens om bytesdjuret älgen. Nu återstår det bara två föräldradjur och tre valpar på bland annat på hans jaktmarker, av de tidigare nio vargarna i familjegruppen.

Vargarna ska inte behöva plikta med sina liv på grund av att en hund kommer lös när det råder kopplingstvång. De vilda djuren behöver hushålla med sin energi för att klara vinterförhållanderna de lever i.

Länsstyrelsen skriver i beslutet följande:

”Syfte med jakten är att förebygga problematik med angrepp på jakthundar under kommande jaktsäsong, genom att ge möjlighet att upplösa den aktuella reviret”.

Det blir absurt att länsstyrelsen uppger i sina syften med jakten att det är en förebyggande åtgärd för att underlätta löshundsjakten framöver. Sen när blev löshundsjakten första prioritet på bekostnad på våra rödlistades vargars rätt att leva i fred i våra svenska skogar?

Enligt skyddsjaktsbeslutet från mars 2018 skall jägarna inrikta sig på att ta föräldradjuren med avsikt att upplösa reviret. Efter samtal 2018-03-16 med Värmlands besiktningsansvarige på denna skyddsjakt ställde jag denna fråga: Hur ska jägarna kunna skilja på vilka vargar som är valpar och vilka som är föräldradjuren, för det kan väl som först bara avgöras efter en obduktionen? Besiktningsansvarige svarade att det stämmer.

Så med anda ord så kan två valpar riskeras att skjutas nu under pågående jakt och det innebär troligen att jakträttsinnehavaren begär ytterligare skyddsjakt på föräldradjuren.

Jägarna vet inte vilka vargar det skjuter utan de skjuter troligen första bästa varg som har oturen att passera, det kan vara en vandringsvarg eller en varg från kringliggande vargrevir som dödas istället och sanningen uppdagas som först på obduktionsbordet om vilken varg det är som har dödats.

I beslutet står det att dem ”bör” inte använda mer än 2-3 hundar. Med andra ord är det fritt att använda obegränsat med hundar under perioden som det råder koppeltvång för att inte störa de vilda djuren i skogarna.

Vargarna försvarar sina revir och det är ett nedärvt beteende. Dem ser inte skillnaden på om det är en hund eller om det är en varg som inkräktar i deras revir. Därför ska heller inte vargarna skjutas bort för att de instinktivt försvarar sina revir.

Licensjakten som är en troféjakt på varg är dels till för att öka acceptansen för varg, den effekten har helt uteblivit då forskare tydligt sagt i år att den illegala jakten har ökat i landet. Många länsstyrelser fortsätter dessutom i allt högre takt bevilja ett stort antal skyddsjakter på varg runt om i landet, många gånger utan att ens veta vilken individ det är.

Det går inte att skjuta bort det vissa kallar för ett ”problem” för det fylls snabbt på med nya vargar. Ska samtliga vargar alltid skjutas bort med hjälp av våra länsstyrelse på olika jakträttsinnehavarens jaktmarker, för att vissa önskar ha vargfritt där?

Vi kan inte låta en minoritet som jägarna är på några procent av Sveriges befolkning styra om våra rödlistade vargar ska få leva i dem svenska skogarna. Majoriteten av svenska folket vill att vi hyser varg och det säger även lagstiftningen, oavsett vad vissa inom jägarkåren tycker.

  • När blev det rätt att bedriva jakt under parningssäsongen för både varg och lodjur, samt stressa övriga vilda djur denna årstid?
  • När blev det rätt att skjuta bort föräldradjuren till valparna på flocklevande rödlistade vargar, med syfte att upplösa hela reviret?

All forskning visar att problem ökar om man skjuter sönder familjegrupperna, trots alla fakta fortsätter våra länsstyrelser i varglänen med att ta dessa dåligt underbyggda beslut.

Böjer Länsstyrelsen sig för hans utpressning om hans krav på skadestånd om det inte går honom tillmötes? Är jakträttsinnehavarnas krav viktigare än de rödlistade rovdjurens rätt att få leva i våra skogar?

Text: Marlén Fuglsang, aktiv i rovdjursdebatten. Artikeln stöds av Peter W Eriksson och Håkan Olausson, jakträttsinnehavare.

KÄLLA!

Schäfer slängs i flod under filminspelning!

Under filminspelningen av filmen ”Crazy alien” sattes en schäfer i bur och kastades ner i en flod.

Nu möts filmen och dess regissör Ning Hao av hård kritik.

– Vi kommer att kräva att han aldrig jobbar med levande djur igen, säger Moira Colley, presschef vid djurrättsorganisationen Peta.

Scenerna från den kinesiska komedin "Crazy Alien", med Matthew Morrison i huvudrollen, skakar filmvärlden. 

Från inspelningen ses en schäferhund läggas i en bur, snurras runt och sedan kastas ned i en iskall flod. Enligt sajten TMZ är inget av det trickfilmat och scenen togs om flera gånger.

Nu går djurrättsorganisationen Peta ut och riktar hård kritik mot filmen och dess regissör Ning Hao för scenen.

– Vi kommer att kräva att regissören går med på att aldrig jobba med levande djur igen, säger Moira Colley, presschef för Peta till Indiewire.

– vi kommer att kräva att scenen klipps bort från filmen, vi har en rad åtgärder vi planerar att ta till efter det här, för det är skrämmande.

En anonym person ur produktionen tipsade djurrättsorganisationen om scenen, som spelades in i Kina i november under 2017. Enligt uppgifter till TMZ blev hunden skärra, men inte skadad.

– Buren var helt nersänkt i strömt vatten när den landade. Efter fem till åtta sekunder skrek regissören bryt. När Hao bad om en andra tagning kunde jag inte tro det, vittnade personen enligt Peta.

Igår assisterade Fjällräv, vilade på förmiddagen för att jag hade väldigt ont. Duschade sen och fick hjälp att byta smärtplåster.

Kändes bättre på eftermiddan så vi åkte hem till Fjällrävs hus en sväng för att hämta hundmat till Cockerspanieln samt hyrde film.

Vi kom in på att prata historia och den bristfälliga historieundervisning som jag fått i särskolan. "Dön Kirk" är alltså något viktigt att känna till om WW2. Hittat en artikel på Tyska om att det är någon kyrka, men jag kan väldigt få ord på tyska. HÄR ÄR ARTIKELN! - Men inte fått någon föklaring eller relevans till vad Dön Kirk spelade för roll under WW2!

Om WW2 och Nazismen och förintelsen har jag inte fått veta speciellt mycket i skolan, däremot har ju Safet berättat om när Tyskarna kom till hans hemby i Jugoslavien och om partisanerna som stred mot nazisterna. Som barn trode jag dock att partisaner var fåglar, ungefär som fasaner - för det fanns gott om fasaner hemma på Möllarebacken utanför Gumlösa där jag växte upp. Idag vet jag att partisanerna var ungefär som Friskyttarna här i Göingebygden - frihetskämpar. Min moster Svea som dog 2016 har berättat om lägerfångar som kom i vita bussar och att man inte fick ge choklad till dem. Så det är mest fragment jag fått om vad som hände här i Europa för ca 70 år sedan. På Internet har jag lärt mig en del iaf om hur hemskt och fasansfullt det var. Som sagt så hade det inte gått att ta upp förintelsen och WW2 med särskoleelever för det hade bara blivit trams och flams om det för de flesta av dessa elever tyckte att Nazism var häftigt och förstod inte allvaret i det.

Diamantföretaget "Three Bears" har jag inte kunnat hitta någon information om, antagligen har jag hört fel då jag har svårt att tyda talad engelska.

På kväellen kollade Fjällräv och jag på Marvels nya film - Thor Ragnarök!

Under sitt sökande efter information om evighetsstenarna får Thor (Chris Hemsworth) kännedom om Ragnarök - Asgårds undergång. Efter en konfrontation med hans bror Loke (Tom Hiddleston) och deras far Odens (Anthony Hopkins) bortgång möter de deras syster Hela (Cate Blanchett), som planerar att ta över tronen av Asgård. Under ett försök att stoppa henne, vilket kostar Thors hammare Mjölner, råkar Thor och Loke av en olyckshändelse hamna på planeten Sakaar, som styrs av Grandmaster (Jeff Goldblum). Där blir Thor tvungen att delta i en gladiatorduell mot hans vän Bruce Banner / Hulken (Mark Ruffalo) för att återfå sin frihet. Under tiden försöker Hela att ta över tronen av Asgård med sin övermäktiga styrka - vilket gör hennes motstånd kraftlösa - och Heimdall (Idris Elba) försöker att beskydda sitt folk. Thor måste till varje pris ta sig tillbaka till Asgård för att stoppa Hela och slår sig därför ihop med Loke, Bruce Banner, och en avlägsen krigare från Asgård - Valkyria (Tessa Thompson).

Idag har Ronny assisterat, har vilat på förmiddagen och på eftermiddan fixat med lite Vargprojekt etc, sen varit hos Mor och sorterat upp vaser b.la.

På seneftermiddagen varit på GYC och umgåtts med andra Furries!

Träffade Räven Kakan.

Samt en Crux med neondetaljer

och Draken Kaii med flera.

Träffade även en lång ståtlig Sergal

och en Fjällräv.

Samt en väldigt kelen Sergal. =^__^=

Ikväll har Ronny och jag kollat på filmen - The Martian!

The Martian är en amerikansk science fiction-film från 2015, regisserad av Ridley Scott med Matt Damon i huvudrollen. Filmen är baserad på Andy Weirs roman Ensam på Mars från 2011 och manuset är skrivet av Drew Goddard. Den handlar om en astronaut från Jorden som under ett uppdrag blir kvarlämnad på planeten Mars och måste kämpa för att överleva. Filmen visades på Toronto International Film Festival den 11 september 2015 och hade biopremiär i USA den 2 oktober 2015 och Sverigepremiär samma dag.

NYHETER!

Nytt lagförslag: Blinda och döva måste redovisa kvitton!

Emil är 11 år och blind – lämnas ensam på gatan!

Böneutrop i Sverige: “Påtvinga mig inte en religion som står för förtryck, underkastelse och diskriminering av kvinnor!”