Pip i Nosen!- Smirre är online.

LIVING WITH FOXES!

MALMERFORS ÄR UPPDATERAT!

Furries in Wintery Niagara Falls!

FURRY REVERSE CHALLENGE!

Pocari Party! Furries At The Park!

FLUFFOGRAM!
Polisens arbete mot tjuvjakt på varg ifrågasätts!

Polisen har inte gjort en enda förundersökning om tjuvjakt på varg i Värmland under 2017. Miljöåklagare Christer Jarlåsen är kritisk till att polisen inte gör mer.

– Jag tycker det är väldigt olyckligt att det område där Värmland ingår, och där vi har mest varg i landet, att det där varit ganska svårt att få det stöd vi behöver från länsstyrelse och polis att upparbeta information så att vi kan komma vidare i något av de här ärendena.

Det säger Christer Jarlåsen på Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål i Östersund som tar emot alla misstankar om jaktbrott på varg från polisregion Bergslagen.  

– Vi har inte fått några anmälningar från Värmland avseende jakt på varg under året. 

P4 Värmland har försökt ta reda vad som görs i länet i arbetet mot tjuvjakt det senaste året men det har varit svårt. Även informationen från ansvarig polischef är mycket knapphändig.

Efter att ha ändrat sig flera gånger säger han till slut att det inte gjorts några förundersökningar under 2017 avseende jaktbrott mot varg i Värmland. Men det har kommit in sju anmälningar. En av dem avser en fälla.

– Det är svåra fall att utreda. Flera av dem gäller åtelkameror som sitter uppsatta i skogen. Att styrka juridiskt att det gäller just mot varg är kruxet och det som är svårt, säger han till P4 Värmland. 

Tycker du att ni gjort tillräckligt för att hitta vittnen och bevismaterial?

- Ja, men det finns ju inga vittnen. Om du har en åtelkamera mitt ute i sjumilaskogen hur ska vi kunna hitta vittnen? 

Det finns inte längre någon utsedd utredare som har hand om jaktbrott i regionen efter att den förra gick i pension. Att jaktbrottsärenden nu delas ut bland flera personer i en grupp tycker polischefen är bra.
Miljöåklagaren är av motsatt åsikt. 

Det har också motsatta åsikter om huruvida jaktbrottsärenden ska lämnas vidare till miljöåklagare eller ej. Enligt polischefen ska det bara ske om det finns en misstänkt. Enligt miljöåklagaren ska alla upplysningar om jaktbrott lämnas vidare till honom oavsett. 

De är dock överens om två saker. Ett - att det största problemet är att jaktbrott sker i det fördolda med få vittnen som ställer upp. Två - att tjuvjakt på varg sker i Värmland.

– Jag är också starkt övertygad om att det förekommer illegal jakt på varg och att den är organiserad och att den förekommer i Värmland, säger polischefen Tomas Johansson som liknar de slutna sällskapen med tjuvjägare vid HA och Bandidos.  

Det är polisen och länsstyrelsen som har huvudansvaret för att skydda vargen. Ingen av dem har under året gjort en egen polisanmälan om jaktbrott. 

En anledning till att P4 Värmland vill ta reda på mer om tjuvjakten är att flera vargar i flera revir i Nordvärmland försvunnit spårlöst under de senaste åren. Det visar länsstyrelsens inventeringar. I den senaste rapporten stod att denna höga omsättning av vargar "indikerar att det förekommer illegal jakt". 

Det finns även forskning, till exempel från det samskandinaviska forskningsprojektet Skandulv, som visar att tjuvjakten i landet är så utbredd att det handlar om att varannan varg som dör har dödats illegalt.

Även på Statens veterinärtekniska anstalt ser man bevis på illegal jakt. Av de drygt 500 döda vargar som undersökts senaste tio åren så har 7 procent gamla skottskador. (Du hör mer om forskningen och SVA i ljudklippet ovan.)

Miljöåklagaren efterlyser bättre resurser generellt hos polisen och bättre stöttning till de poliser som ska utreda jaktbrott. 

 – Från det polisområde Värmland tillhör har man hittills inte kunnat garantera oss de utredningsresurser som skulle behövs i ett fall med större dignitet. Men det senaste åren har det i och för sig inte varit aktuellt.

Det är sant och falskt om grävlingar!

Många har hört om grävlingar som släppt taget när de hört ett krasande ljud från stövlarna.
Men är det sant?
Experten svarar på om tre påståenden om grävlingar är sanna eller falska.

1) Grävlingar biter tills de hör benen krasa. Därför ska man ha kol eller knäckebröd i stövlarna.

– Det stämmer ju faktiskt inte. Det är väldigt sociala och relativt ofarliga djur. Det är klart att de kan försvara sig, och då har de väldigt starka käkmuskler. Så de kan bita hårt, men det är inte det första de gör. Det första de gör är att springa därifrån och söka skydd om man stör dem för mycket, säger Andreas Seiler, viltforskare vid SLU i Grimsö.

2) Man kan ha en grävling som husdjur.

– Man kan tämja dem och ha dem i hemmet, som hundar nästan. Det är bara det att de är nattaktiva, så det ställer till lite problem.

3) Grävlingar är avskydda i alla länder.

– Nej, det kan man inte säga. Det finns länder som Holland, Tyskland och England där man är väldigt mån om grävlingar.

(Om du mot förmodan känner dig sugen på att ha en grävling som husdjur, kan det vara bra att veta att reglerna skiljer sig åt mellan olika länder. I Sverige är det inte tillåtet att fånga in vilda djur för att ha dem som husdjur, medan andra regler gäller för djur som fötts i fångenskap. Jordbruksverket är en av de myndigheter som bedömer – ofta från fall till fall. De har sammanfattat reglerna för ovanliga husdjur här.)

Före detta polis hade sex med grisar!

Bonden fotograferade djurplågeriet!

Den före detta polismannen hade sex med bondens grisar. Då sprang bonden efter kameran.

Bilderna blev bevismaterial i rättegången där polisen dömdes för djurplågeri.

Bonden gick som vanligt genom skogen för att se efter sina grisar tidigt i somras. Då började hunden att skälla kraftigt.

– Jag fick syn på en man som stod inne bland grisarna innanför elstängslet. Plötsligt tog han av sig shortsen och stod naken nedtill. Och så hände det som jag inte trodde var möjligt, säger den 38-åriga bonden till den norska tidningen VG.

Bonden blev vittne till en mängd olika sexuella handlingar som mannen utförde med grisarna och sig själv.

Fotograferade grissexet

Bonden trodde först inte sina ögon. Men så fann han sig och sprang snabbt till bilen och hämtade kameran.

– Jag tog nio bilder av mannen "in action". Det var pinsamt att lämna filmen till framkallning i butiken, säger bonden.

Med bilderna som bevis dömdes senare en före detta polisman för djurplågeri.

– Han har förgripit sig på djuren på ett sådant sätt att det innefattas av djurskyddslagen. Mannen har erkänt sig skyldig och accepterat straffpåföljden, säger Runar Karlsen på polisen i Telemark.

Väljer att tala ut

För bonden har händelsen fått negativa konsekvenser. Människor på bygden tror att han sprider ut rykten om den högt respekterade före detta polismannen, skriver VG.

Sammanlagt sex stycken av bondens grisar blev skändade av den före detta polismannen. Det skedde i hagen som ligger i utkanten av skogen några hundra meter från bondens gård i norska Telemark.

Den före detta polismannen dömdes till böter på 8.000 kronor för brott mot djurskyddslagen.

Malin Ekmark

Idag assisterar Zebra, har vilat på förmiddagen och sen varit på GYC och umgåtts med andra Furries!

Träffade en stor Varg b.la.

och en ny Skunk.

Träffade också en ny Gråräv.

Satt en stund med Kaii, en annan Drake och en feral Fjällräv.

Igår så assisterade Blåräv, var hos doktorn och fick svar på mina prover och de var bra förutom att blodtrycket är lite högt, så jag ska ta två Enalapril på morgonen. Fått smärtstillande plåster också som ska sitta på en vecka åt gången. Lindrar lite men har ändå ont när jag står upp eller går.

Har löst sig med NFC så, min furryvän som jag bor hos kör med sin bil så att jag slipper ta mig upp och ner på pendeltåg och bussar, samt slipper rädslan för att halka och skada mig mer nu när jag går så illa. Verkligen snällt av honom.Tack! <3

Akvariepumpen hade stannat så Blåräv hjälpte mig att ta ut den i köket så satt jag och gjorde rent den i vasken. Har märkt att imprellern går lite trögt. Så man får kolla till pumpen dagligen.

I onsdags så sov jag större delen av både dagen och natten.

NYHETER!

Koenigseggs rekordbil lockar åskådare i Detroit!

IS-krigare har skyddad identitet i Skåne!

Fruktträd och bärbuskar på åkern – så ser framtiden ut!

Lars Ohly petas som ordförande för Funktionsrätt Sverige!