Hejsan! - Smirre är online.

Apari's Anthrocon 2018 Con Video!


ZABU THE SERGAL´S TWITTER!

TIMMY THE FOX´S TWITTER!

NYA FAVORITER PÅ MIN FURAFFINITY!


Djurdelar hittades i soppåsar – misstanke om brott!

Polisen i Kalmar fick under söndagseftermiddagen in en anmälan om att nio säckar med delar från djur har hittats i närheten av Halltorp. Nu väcks misstanke om brott.

Det var runt klockan halv fem som polisen fick rapporterat att nio stycken sopsäckar hittats i närheten av Halltorp utanför Kalmar. I påsarna hittades ben från en älg samt andra djurdelar. Polisen tror att påsarna har legat där längre än bara under dagen.

Nu har polisen inlett en förundersökning angående brott mot jaktlagen. Rubriceringen är illegal rovdjursjakt.

KÄLLA SVT!

Husdjur får inte lämnas i bilen!

I de varma tider som just nu råder är det viktigt att tänka på att inte lämna sina husdjur i en varm bil utan tillsyn.

Enligt jordbruksverket får man aldrig lämna ett djur i bilen om temperaturen befaras överstiga 25 grader, inne i bilen. Då djuren riskerar att få värmeslag och eventuellt avlider.

Bilen får aldrig användas som förvaringsutrymme för hund eller katt under sommaren, oavsett om bilen står i skuggan eller om man lämnat en glipa fönstret, enligt jordbruksverket.

Vid kalla höst- och vinterdagar gäller samma regel. Djur får inte lämnas i bilen om temperaturen understiger minus fem grader.

Flera fall av Djurplågeri i Malmö!

Tre män omringade Katt i Malmö – och stenade den!

Tre män i Malmö omringade en katt och stenade den. Nu är det skadade djuret försvunnet och männen har polisanmälts för djurplågeri, skriver Sydsvenskan.

Malmö är inte bara en farlig stad för människor. Även djuren lever under hot om livet.

Tre män har anmälts för djurplågeri sedan de släppt stenar på en katt.

Männen omringade först katten, sedan stenade de den.

Katten har försvunnit och spår på marken visar att djuret är skadat, skriver Sydsvenskan.

Enligt polisen finns det flera vittnen till händelsen.

Detta är dock inte första gången de ger sig på det försvarslösa djuret.

Familjen som äger katten har känt till attackerna, men varit så rädda för de tre männen att de inte vågat ingripa.

De polisanmälda männen är i 20-årsåldern och uppges bo i samma område som kattens familj.

Igelkott spikad på ytterdörr!

Polisen i Malmö utreder tre olika fall av djurplågeri.
I Slottsstaden har en igelskott spikats upp på en ytterdörr.
Och utanför en fastighet på Eriksfältsgatan ska en äldre man ha stampat ihjäl fiskmåsungar.
Den tredje anmälan om djurplågeri gäller en hund som trots värmen lämnades inlåst i en bil utanför ett köpcentrum.

Händelsen i Slottsstaden inträffade klockan halv tre, natten till i söndags.
En man i 25-årsåldern misstänks på olika sätt ha attackerat en annan man i en bostad.

Enligt anmälan krossades först två fönsterrutor till bostaden med hjälp av stenar.
Gärningsmannen slog sedan i en spik på utansidan av ytterdörren.
– Han ska sedan med hjälp av något spetsigt föremål ha dödat en igelkott och satt upp den på dörren, berättar Ewa-Gun Westford, pressinformatör vid polisen.

Den utpekade mannen är också anmäld för att ha skurit sönder däcken på en bil och för att ha försökt att köra på den boende.
Mannen misstänks för bland annat försök till grov misshandel, djurplågeri, två fall av skadegörelse och ofredande.
På Eriksfältsgatan misstänks en äldre man ha stampat ihjäl två fiskmåsungar. Händelsen inträffade vid halv åttatiden i fredags kväll.

En kvinna såg vad som hände och ringde polisen. Enligt vittnen ska mannen ha sagt sig vara ”så trött på fiskmåsarnas skrik på nätterna” att han ville döda dem.
Vid 14-tiden på fredagen larmades polisen till Emporia. Flera personer hade då ringt polisen och berättat att en hund hade lämnats kvar i en bil på parkeringen.

Det var mycket varm i fordonet och patrullen tvingades att krossa en bilruta. Hunden ska ha klarat sig utan någon allvarlig skada.
Men polisen har anmält händelsen. Och bilägarna, en man och en kvinna i 45-årsåldern, misstänks nu för djurplågeri.


I måndags assisterade Helena. Vi åkte och hämtade penicillin till Mor för hon har fått rosfeber på sitt ben. Det har varit väldigt kvavt och regnat och åskat lite sista dagarna men idag är det soligt men inte superhett.

Vilade sen på måndagen och var en stund på The Ark på eftermiddagen med andra Furries.

Träffade Rävar med flera.

På kvällen kollade Helena och jag på Beck - Sjukhusmorden!


En äldre kvinna avlider på ett sjukhus i Stockholm. Det visar sig att hon lidit av en obotlig sjukdom. Hennes son vägrar att tro på att det var sjukdomen som var den primära dödsorsaken och polisanmäler sjukhuset och den ansvarige läkaren för att han orsakat mammans död. Kort därefter så dödsstörtar läkaren från sjukhusets tak. När Beck & co börjar utreda händelsen så visar det sig snart att det finns en rad mystiska omständigheter inblandade och såväl personalen på sjukhuset som läkarens anhöriga verkar dölja någonting för polisen.

I Tisdags så assisterade Fjällräv, var och hjälpte Mor en del och sen åkte Fjällräv och jag in till stan och fixade lite saker, b.la. mat till Pip-Hunden och sen på kvällen var jag på GYC!

Träffade en Sergal b.la.

Samt en Svart Drake.

Och en Räv

samt en Rävinna.

Natten mellan Tisdag och onsdag var väldigt kvav, svettades som ett såll och kunde inte sova.

Duschade på onsdagen och Helena hjälpte mig med det, sov några timmar på dagen och kollade sen Telegram på eftermiddagen, var en hel del poster att gå igenom. Jisses.

Kollade på H2 hos Mor, det var ett program om stridspiloter som haft närkontakt med UFO,n och det var rätt så intressant. Ett Phantomplan hade tagit upp jakten på ett UFO och UFO,t gjorde manövrar som var helt otroliga och sen när piloten tänkte avfyra en robot mot UFO,t så kom ett ljusklot ut från UFO,t och roterade runt hans Phantomplan och tydligen var det en EMP-puls för all elektronik slogs ut i Phantomplanet och UFO,t stack rakt upp till 22 tusen meter där Phantomplanet inte kunde hänga med och piloten fick återvända till basen när elektroniken kom igång i Phantomplanet igen efter någon minut. Detta var 1973 som detta hände under Kalla Kriget.

På kvällen var jag på GYC igen med ett par Sergaler.

Det var så kvavt så jag höll på att svimma vid datorn, så jag fick avbryta och drack över en liter och la mig sen. Sergalerna var förstående så, det står i medierna i USA också om hettan i Europa.

Idag assisterar Fjällräv och det är soligt idag och in te lika hett, har vari hos Mor och hjälpt henne med att plocka ner ljudböcker och kassettband i lådor och kassar från ett skåp som ska flyttas.

Mor och jag ska göra mat sen, spaghetti med köttfärssås hade vi tänkt.

INFO!

Familjen Ising!

Klass 1-2 1958 Signe Lindau!

ETT VAPEN I DITT BARNS HÄNDER HÅLLER PEDOFILERNA BORTA!

LÄR DITT BARN ATT ANVÄNDA OCH HANTERA VAPEN!

NYHETERNA!

TORKAN & BRÄNDERNA!

Stockholm Odenplan öppnade 16 juli!

Måndagen den 16 juli öppnade Stockholm Odenplan återigen för trafik. Stationen öppnade klockan 04.10 när trafiken börjar köra.

Tre av de rulltrappor som har inspekterats på station Stockholm Odenplan behövdes repareras. Övriga rulltrappor är säkra att åka med, vilket är anledningen till att SL kunde öppna Stockholm Odenplan.  ( OBS - SL = Stockholms Lokaltrafik i detta samManhang och inte Second Life.)

Den extrainsatta trafiken fortsatte även att köra när Stockholm Odenplan öppnade. Det gällde både ersättningsbussarna i Solna och den ökade turtätheten på Röda linjen.

Ingen prognos för Stockholm City

17 juli kl 9.00 öppnade fem av sex rulltrappor i förbindelsegången mellan Vasagatan och Klarabergsgatan (i Continental-huset, i anslutning till station Stockholm City). Rulltrapporna är kontrollerade, testkörda och därefter bedömda som säkra.

Just nu går det inte att säga när Stockholm City kommer att öppnas. När det finns mer information hittar du den här på sl.se.

Så här förändras din resa

Pendeltågen kör just nu förbi Stockholm City utan att stanna. Du kan i stället stiga av vid Stockholms södra, Stockholm Odenplan eller Solna station.

Det går ersättningsbussar från Solna station till Solna centrum, där du kan byta till tunnelbanans blå linje för att resa vidare mot T-Centralen. Vid Solna station kan du även byta till Tvärbanan.

Du som reser med fjärrtåg söderifrån går av vid Södra station. Därifrån kan du gå till tunnelbanestation Mariatorget för att åka vidare mot T-Centralen.

Om du reser med regionaltåg söderifrån går du av vid Flemingsberg.

Fjärr- och regionaltåg norrifrån berörs inte, utan stannar som tidigare vid Stockholms central.

Därför började rulltrappan åka baklänges!

SÄRSKILDA HÄNDELSER!

Urballat Fotbollsfirande i Frankrike!

Kravaller i Frankrike efter VM-vinsten: "En krigszon!"

VM-vinsten spårade ur i kravaller på flera olika platser i Frankrike i natt. Stora folkmassor drev omkring på gatorna, plundrade och slog sönder.

Frankrikes vinst i fotbolls-VM urartade i något helt annat: omfattande kravaller på flera platser i landet.

På Paris paradgata Champs Élysées tvingades kravallpoliser sättas in bland annat sedan en större grupp människor krossat butiksfönster och stulit varor. Polisen fick använda tårgas för att skingra folkmassorna.

I Lyon i sydöstra Frankrike uppstod bråk med minst åtta personer gripna, uppger SVT Sport. Också i Marseille inträffade kravaller.

– Två poliser har skadats och tio personer har gripits, säger en talesperson från polisen.

Likadant såg det ut i Strasbourg i östra Frankrike och i Rouen i de nordvästra delarna av landet, där så kallade "firande ungdomar", som SVT kallar dem, drabbade samman med polisen.

Två dödsolyckor inträffade också under kvällen. En person ska ha brutit nacken sedan han hoppat i en kanal, och en annan dog när han under firandet körde in en bil i ett träd.

– Kravaller utbröt strax efter midnatt när stora folkmassor vägrade att skingra sig, säger en poliskälla i Paris till The Mirror.

Enligt Ekot ska ett 30-tal personer ha skadats.

Totalt har polisen haft runt 4.000 poliser i huvudstaden under VM.

Filmer från sociala medier visar bland annat bilar som välts, brinnande och sönderslagna fordon samt plundring. "Frankrike är en krigszon" menas det bland annat. I en film från The Guardian har flera personer klättrat upp på en brandbil och viftar med en tunisisk flagga.
Handgranat kastades in i skola – och detonerade!

Polisen bekräftar nu att det var en skarp handgranat som kastades in i en skola i Botkyrka utanför Stockholm i lördags. Handgranaten detonerade och orsakade splitterskador och en "krater", rapporterar tidningen Stockholm Direkt.

Det var i lördags som det kastades in ett föremål genom en krossad ruta på Karsbyskolan i Botkyrka söder om Stockholm.

"Två unga män har kastat något som krossat en ruta på en skolbyggnad i Norsborg", stod det först i polisens händelserapport.

När polisen sedan upptäckte ett misstänkt föremål i byggnaden skickades bombtekniker till platsen.

Inledningsvis sade polisen att det kunde vara en handgranat.

Detta har nu bekräftats av polisen: det var en handgranat.

En skarp sådan – som detonerade i skolan.

– Ja, handgranaten landade i en betongkorridor på fem, sex meter. Väggar och dörrar har drabbats av splitterskador, det är hål överallt och en liten krater, säger skolans rektor Jan Jönsson till Stockholm Direkt.

Granaten landade dock inte i lokaler där det bedrivs skolundervisning, utan som hyrs ut till bland annat en hiphop-studio. Den ena lokalen hyrs av två bröder som har sina rötter i The Latin Kings.

Granatattacken behöver dock inte vara riktad mot varken skolan eller artisterna. En av polisens teorier är att förövarna ville testa hur effektiv handgranaten var. Detta genom att kasta in den i en tom lokal och se vad som händer. Det finns dock ett problem med teorin. Förövarna lyckades krossa säkerhetsfönster, något man inte gör hur som helst.

Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse, men ingen misstänkt har ännu gripits.