VASSA PRISER PÅ UTVALDA KOMPONENTER!

Har varit hos Tass-Lena i Bjärnum och fått tassarna vidgjorda, sen gått med Hårig Schäfer och där efter hämtat Cockerspanieln på Hundpanget.

Rickard har varit här och hjälpt Mor en del med hennes dator och få rätt grafikinställningar för Farmville. Han har även hjälpt mig med att försöka få Joysticken att funka med min F-22 Raptor. Det gick tyvärr inte för Raptorsimulatorn är egentligen gjord för Windows 95 men funkar i Windows 10. Docj är dens system för joystick gjort för gamla typen som via en flerstiftskontakt satt på ljudkortet. Den joysticken jag har går in via en USB-ingång och det stämmer inte överens med loggoritmerna i Raptorns mjukvara. Så ska jag flyga Raptor så får jag lära mig att flyga med tangentbordet. Det blir en utmaning. 

Bjöd Rickard på mat och suttit och pratat och haft trevligt.

Erbjuder belöning för att få fast "vidrig djurplågare!"

Norrtäljeprofilen Jan Emanuel Johansson erbjuder belöning till den som hjälper till att få fast en djurplågare i Stockholm.

I torsdags natt attackerades flera djur i parkleken i Stora Blecktornsparken på Södermalm i Stockholm. Någon eller några bröt sig in i ett låst djurstall och skadade djuren. Ett lamm blev ihjälslaget och två getter skadades så svårt att de senare fick avlivas, skriver Aftonbladet.

Norrtäljeprofilen Jan Emanuel Johansson, ordförande i Färsna 4H-gård, har reagerat starkt på attacken och utfäster nu en belöning för att få fast djurplågarna. Han är inte blygsam om vad han tycker om den eller de personer som har attackerat djuren.

– Det här är en rent sadistisk handling mot fullständigt försvarslösa och oskyldiga individer, säger han. Jag har alltid varit engagerad i djurrättsfrågor och när något sånt här händer blir det påtagligt. Man fylls av känslor som man inte gärna vill härbärgera, säger han.

På sin Facebooksida utfäster han en belöning på 20 000 kronor till den som kan lämna sådana uppgifter så att "den vidriga djurplågaren kan gripas". – Tanken är att man ska lämna sina tips till polisen. Om det sedan leder till att en gärningsman kan gripas och dömas så faller belöningen ut. Det skulle även glädja mig att personligen få säga ett och annat ord till den personen som har gjort det här, säger han.

Jan Emanuels Facebookinlägg, som på måndagsmorgonen hade delats över 1000 gånger lyder så här: "Belöning! Härmed utlyses en belöning om 20.000 kr till den som kan lämna sådana uppgifter så att den vidriga djurplågaren kan gripas. Må han brinna. Dela gärna. Ingenstans ska han kunna gömma sig. Ingenstans ska han kunna springa."

Johansson ser positivt på den stora responsen som han har fått på sitt inlägg.– Bevisligen finns det ett stort engagemang för djur, säger han.

Tonårstjejer adopterade hemlösa djur – för att sedan tortera dem till döds!

De två tjejerna greps efter att de lagt ut bilder och filmer på sig själva när de torterade och dödade djur de adopterat.

De båda 17-åringarna greps av polis i den staden Vladivostok i östra Ryssland efter att de postat bilder på sig själva när de torterade och dödade djur.

Tjejerna, som fortfarande går i skolan, kommer från den östryska staden Khabarovsk. De brukar enligt Metro UK bära skräckfilmsinspirerat smink och kontaktlinser. Efter att djurrättsaktivister sett de fruktansvärda bilderna larmades polis.

LÄS MER!

NYHETER!

"Game of thrones" kan filmas på Gotland!

Löfven bagatelliserade behandling av kvinnor!

Hotar vräka hjärnskadad för stökig trädgård!

Trafikpolisen: "Har tagit sig fruktansvärda uttryck!"

Lurade ut poliser och satte eld på deras bil – avslöjade sig själva på Snapchat!

67-åring köpte pepparsprej för att känna sig trygg – döms för vapenbrott!

Dom mot flyktingen Amir som våldtog 10-åring på badhus rivs upp – "förstod inte" att offret sade nej!

Buss beskjuten – 50 passagerare ombord!

Elias, 4, fick ström genom kroppen!