Pip i Nosen! - Smirre är online.

MALMERFORS ÄR UPPDATERAT!

FLUFFOGRAM!
Måndag!

Vixey assisterade. Vilat en del under dagen då jag har haft ont i huvudet och varit trött.

Sen har jag tvättat kläder och fixat med lite grejer här hemma.

Vixey kämpar med Vargpusslet.

Favoriserat på FurAffinity!

Läst lite nyheter och Furrychatten, sen spelat mer Delta Force.

Funderar kring detta med stereon och den första som jag tittade på är rätt dyr och väldigt avancerad.

Så jag köper nog den billigare modellen som är enklare!

Den är 450 mm bred så den får precis plats mellan de båda rävhyllorna till det som jag byggt upp som min ”Vulpina Jukebox!”

CD-hållarna får då fästas på väggen en bit upp och klockan får jag ha någon annan stans.

Här är den stereo som jag tittade på först!

Den billigare och mindre avancerade modellen är snyggare också med trähögtalare och tydlig blå display. Men det viktigaste är ju att ljudet är bra och klart samt att den är lätt att använda. Men eftersom den ska vara i min ”Vulpina Jukebox” så vill jag ju att det ska se snyggt ut också!

Gjorde köpelistan och köttbullar med kokt potatis till kvällsmat.

Tisdag!

Zebra assisterade. Har vilat på förmiddagen, sen mitt på dagen så var jag och handlade på Dollarstore först, köpte grejer till min Katt samt en spann för att ha att göra Rönnbärsgelé i fram över.

Handlade sedan på Maxi. Sushi och lite annat. Fick dock lämna tillbaka kakorna och Norrlandsguldölen då pengarna inte riktigt räckte, sen gick det att betala. Är kass på matte men bra på mycket annat så.

Har uppdaterat min mus också!

Spelat Delta Force, tvättat sängkläder, läst nyheter och sen gick Zebra och jag en promenad.

Bilder finns på FOTOBLOGGEN!

Åt Sushi med keso till kvällsmat. Sergalfood! Nom! Nom! =^__^=

Kollat Tunna blå Linjen Del: 9 på SVT-Play.

Nu har äntligen alla hinder försvunnit mellan Sara och Magnus, och det första steget är att planera en dejt. Det enda som står i vägen för deras lycka nu är de själva. Jesse oroas ständigt över Siris välbefinnande och deras relation är spänd. Allting ställs på sin spets när Jesse hittar bevis för att Siri verkligen är på glid. Pressen från jobbet och kollegor bara växer över Leah. Men situationen har i alla fall inte känts livshotande. Hittills.

Har sedan sett Franska motståndsrörelsens hjältar! På SVT-Play.

1944 döms 23 medlemmar ur den franska motståndsrörelsen, främst utlandsfödda kommunister, till döden i Paris. Tio dagar efter deras avrättning tapetseras Paris fasader med deras ansikten i avskräckande syfte av den nazistiska ockupationsmakten. De som dömdes till döden hade gjort allt i sin makt för att sabotera nazisternas ockupation av landet - men hann aldrig överleva krigsslutet och få uppleva ett fritt Frankrike.

Gjort bokföring och favoriserat på FurAffinity!

Sen sett Balkongfallet del 1 på TV 4!

Året är 2013 när Södertäljebon Sofia plötsligt faller handlöst från sjätte våningen. Sofias man Bobel säger att han själv sett henne hoppa, men ingen har någonsin upplevt Sofia som självmordsbenägen. Samtidigt kämpar Sofia för sitt liv på sjukhuset.

Sett på SVT-Play som heter ”Jag var en lägre ras” - tre avsnitt om hur illa Samer och Tornedalingar har blivit behandlade av lärare och andra auktoriteter. Skrämmande att det långt in på 1900-talet fick gå till så. Man blir både arg, ledsen och frustrerad.

Avsnitt: 1 ”Vi har alltid funnits här!”

Förut var det nordligaste området i Sverige finskspråkigt vid sidan av samiska. Den nya landsgränsen efter 1809 mellan Sverige och Ryssland gjorde att det finsktalande området i Tornedalen delades mitt itu. Tornedalingarna i Sverige blev en minoritet som skulle försvenskas till vilket pris som helst. Inte ens utseendet ansågs duga enligt rasbiologer som mätte skallar i området. Hockeyspelarna Börje och Stig Salmings förfäder var några av de utsatta. Serie om en okänd och mörk del av svensk historia, hur Sverige har behandlat en av sina nationella minoriteter, tornedalingar.

Avsnitt: 2 ”Långskallar och kortskallar!”

Långt efter att det rasbiologiska institutet i Uppsala lades ner och vetenskapsmännen övergav den rasbiologiska läran så fortsatte enskilda läkare och lärare att mäta skallar och fotografera folk i norra Sverige, utan statliga direktiv. Fortfarande finns det personer som har fått utstå skallmätning, blivit agade i skolan och förbjudits prata sitt modersmål. Vi träffar några av dem. Författaren Åsa Larsson från Kiruna besöker det rasbiologiska arkivet och hittar plötsligt bilder på sin egen släkt.

Avsnitt: 3 ”Hur går vi vidare?!”

Svenska tornedalingar har fått gehör hos staten som nu har tillsatt en Sannings- och försoningskommission. Övergreppen gentemot minoriteten ska utredas och åtgärder ska vidtas. Men går det att rädda meänkieli språket och kulturen när en hel generation inte fått lära sig föräldrarnas modersmål? Författaren och filosofen Bengt Pohjanen är en av dem som tror på en ljus framtid trots att det ser mörkt ut.

Såg på natten ett dokumentärprogram från Frankrike som heter ”Pedofilklubben” där auktoriteter både är pedofiler och försvarar pedofiler. Vidriga och onda människor! Bra att folk reagerar mot det och att nya lagar är på gång i Frankrike! Det finns bara ett straff för sådana här brott och det är dödsstraff! Om jag hade varit pappa och haft en son eller dotter så hade jag sett till att min son eller dotter hade vapen och fick lära sig att använda ett vapen för att skydda sig mot perversa och onda personer!

Flera vittnesmål om incest och sexuella övergrepp inom kultureliten skakar Frankrike. Kvinnor ur Frankrikes maktsfär berättar nu om hur äldre män ur vänstereliten öppet groomat skolflickor och skrutit om sin pedofili under årtionden - utan att ifrågasättas. Reaktionerna har varit mycket starka och krav ställs nu på lagändringar för att skydda barn. Men är Frankrike redo att göra upp med sitt arv kring sexuell frigjordhet? I Utrikesbyrån: pedofiliforskaren Pierre Verdrager, som studerat 68-rörelsens betydelse för fransmännens syn på sex, svenskfranska feministen Cindy Falquet, som själv kan berätta om tystnadskulturen i elitmiljöerna, författaren och journalisten Fanny Härgestam, som fördjupat sig i hur övergreppen har kunnat fortgå, och SVT:s utrikesreporter Christian Catomeris, som i många år studerat den franska intellektuella klicken.

Onsdag!

Blåräv assisterade. Vilat en del under dagen då det blev väldigt sent igår med att kolla dokumentärer på SVT-Play.

Har spelat Delta Force, chattat med andra Furries och jag gjorde spagetti med köttfärssås till kvällsmat.

Vilat en stund, såg senare filmen SinisterNetFlix.


Filmen handlar om kriminalromanförfattaren Ellison Oswalt som tillsammans med sin familj flyttar in i en tidigare brottsplats för att finna inspiration till sin kommande roman. I det nya hemmet upptäcker han en låda med snuffilmer som skildrar en rad brutala mord begångna av en okänd seriemördare.

Torsdag!

Vixey assisterade. Det har kommit ny snö under natten men typ slasksnö och är grått och trist ute. Vilat på förmiddagen, sen gått en promenad på området utan kamera.

Under eftermiddagen har Vixey och jag suttit och pratat. Har sett en dokumentär om en kvinna från Vikingatiden som reste över atlanten 8 gånger och gjorde en massa andra intressanta saker.

Vikingatidens stora äventyrare!

Det här är berättelsen om vikingen som blev en av medeltidens mest kända äventyrare. Gudrid Torbjörnsdotter var den beresta vikingakvinnan som både lyckades korsa Atlanten, 500 år före Christofer Columbus, och göra en pilgrimsfärd till Vatikanen. Med hjälp av isländska ättesagor och nya arkeologiska rön kan vi nu följa i Gudrids fotspår, men även bekräfta bilden att många kvinnliga vikingar var långt mer än passiva husfruar.

SVT-Play!

Har sedan spelat Delta Force och sen var det dags för omstart och uppdateringar av datorn.

Läst igenom Furrychatten, kollat lite nyheter och sedan gjorde lever med potatis och lingon till kvällsmat.

Sen sett ett program från Uppdrag Granskning! – The Scania Way!

"Jag mutar aldrig andra och tar aldrig emot en muta." I ett företagsdokument beskriver det svenska storföretaget Scania sina ledord om etik och moral. Men när Uppdrag granskning reser genom Indien i Scanias spår avslöjas en helt annan berättelse - och uppgifter som sedan länge varit begravda.

SVT-Play!

Sett Balkongfallet Del:2 TV4,s Playtjänst.

Efter ett par månader vaknar Sofia upp ur sin koma. Bobel åtalas för mordförsök men frias oväntat från alla anklagelser. Sofias advokat ser en sista chans till fällande dom och ber en pensionerad polis att gå igenom det tre år gamla fallet på nytt.

Chattat med andra Furries och läst fler nyheter.

Spelat Delta Force på kvällen och skrivit på min Krigsbok 4.

Såg ett program med Peter Jhide om kristna sekter i USA med extrema åsikter. Faktum är att det finns människor även i Sverige som i sin kristna tolkning har sådana här åsikter.

I USA har religion en stark förankring och roll i samhället. Men var går gränsen mellan sekt och kyrka? Peter Jihde träffar överlevare från fundamentalistiska Jesu Kristi kyrka av sista dagars heliga, den värsta amerikanska sekten i modern tid.

Såg sen på SWAT där de var i Tokyo bland annat.

Lynch, Hondo, Deacon och Tan åker till Tokyo för att hjälpa till med att stoppa en kriminell familj. I L.A. navigerar Street och Luca sin väg tillbaka till SWAT.

Fredag!

Vargen assisterade. Har vilat en del under dagen då jag känt mig trött och haft ont i kroppen. Regnat och blåst hela dagen så det blev ingen promenad. Har kollat på olika Arma 3-sekvenser på YouTube, bland annat med Herkules C-130 Spectre Gunships som slår ut olika militära mål på marken.

Min moster Evy ringde så jag satt och pratade med henne en bra stund och har sen chattat med andra Furries och där efter fortsatt kolla olika militära videos på YouTube.

Sen städade vi lyan och fixade med lite annat.

Skrivit mer på min krigsbok 4 samt gjorde köttbullar med potatis och lingon till kvällsmat.

Kollat fler militära videos på YouTube.

Vi kollade sedan på filmen The Wolverine!


När han är som mest sårbar är han allra farligast. Wolverine är tillbaka. En avlägsen bekant från förr kallar honom till Japan och där möter han sin värsta fiende. Han blir indragen i en kamp som kommer att förändra honom för evigt.

Lördag!

Vixey assisterade. Har regnat hela dagen så det blev ingen promenad. Jag vilade på förmiddagen för jag hade ont i huvudet.

Under eftermiddagen så fixade Vixey med Vargpusslet och jag var på Second Life och umgicks med andra Furries.

Draken Kaii och några andra var där.

Samt träffade Sergalen Fluffy med flera.

En ny Furrie som är Mård!

Läst igenom Furrychatten och favorioserat på FurAffinity!

Har sedan sett en furryartist som heter Jake M som sjungit fina sånger och berättat om sin karriär via NFC videolänk.

Här är hans HEMSIDA!

Mycket duktig, sympatisk och engagerad kille!

Var sen musikunderhållning med Baxter and Burr, bland annat låten ”Cheeseparty!”

Vi pratade om Guy Fawkes och Internetfenomenet Anonymous, de flesta som är mycket på Internet kommer förr eller senare i kontakt med detta.

Vem som helst kan vara Anonymous men de Anonymous som attackerar svenska Furries är ju uppenbart vilka de är och detta är ett missbruk av Anonymous och yttrandefriheten. Yttrandefrihet innebär _INTE_ att man får ljuga, hota och trakassera andra och det är definitivt inte tufft eller roligt.

Yttrandefrihet innebär att man öppet får diskutera och interagera med vem och vilka man vill.

Att Handihand ville hårt begränsa mitt umgänge med andra furries och kom med lögnaktiga och falska beskyllningar mot furries är ett lagbrott och Jocke som satte in lås på gamla datorn på order från Handihand fick ju sparken av ledningen på Tindra. (Jocke följde ju med över från Handihand till Tindra.)

Att använda Anonymous tjänster till att trakassera och hota andra, sprida varghat, rasism och homofobi samt uppmana till våld mot djur och tjuvjakt osv. är jävligt osmakligt, elakt och dumt och det säger mer om dessa haters (brukare på tidigare arbetsplatser och f.d. elever från gymnasiesärskolan) som gör detta än det säger om oss som tillhör en alternativ livsstil. (Furry.)

Apropå att bete sig kränkande mot andra så kan man läsa HÄR varför N-ordet inte är okej och skrämmande att ett gäng pojkar varav en är mörkhyad accepterar N-ordet i jargongen.

Jag anser att det är fel att generalisera om grupper eller förlöjliga grupper och personer som är annorlunda oavsett vilken grupp det riktar sig emot. Även att man pekar ut hela grupper som Hells Angels, Wolfpack och Black Kobra som kriminella för att ett antal individer i grupperna slåss och bråkar. Dessa grupper är främst en trygghet och identitet för personer som förlorat tilliten till samhället.

Att jag och andra på Dammsdal i Vingåker fick lära oss på 80-talet som tonåringar att Samer är extrema rovdjurshatare som ägnar sig åt att tjuvjaga, plåga, skända och förgöra Vargar, Lodjur och Björnar på alla tänkbara grymma och hemska sätt – det är ju inte sant men det var en uppfattning som följde mig upp i vuxenlivet tills jag fick kontakt med Samer och fick förklarat för mig vad Samer egentligen är, de är ett naturfolk och ursprungsfolk som har stor respekt för Djur.

Idag som Furrie så är jag väldigt liberal och värdesätter högt dem och det som är annorlunda.

Furrykulturen är både för mig och andra Furries en trygghet och gemenskap med likasinnade.

Jag är inte ensam om att ha haft det svårt i skola och på jobb med mobbning, hot, våld, psykisk misshandel, sexuella trakasserier och kränkningar på olika sätt - för att man är ju rätt så annorlunda om man är en Djurperson, datanörd, gamer osv. och dessutom har en diagnos. Ett flertal andra furries har också Asperger eller Autism i någon form och har inte haft det så lätt i skolan och på jobb.

Det är inte heller okej att media och i synnerhet den kristna tidningen Dagen svartmålar och ljuger om Djurrättsaktivister för att någon enstaka individ anser att ändamålet helgar medlen.

Gjorde fiskpinnar med potatis och ärter till kvällsmat. Sen kollade Vixey och jag på Melodifestivalen på TV. Tusse van tävlingen mot Erik Saade. Clara var också bra som i sin enkelhet sjöng en fin och klar sång med bara en gitarr och mikrofon, utan en massa extra effekter som dränker sången i färg och ljus.

Var sedan på Second Life och umgicks med andra Furries till sent!

Träffade en gul liten Räv som var ny och en glödande Drake samt en av Vargarna som brukar vara där.

Samt flera andra Furries.

En stor Varg från Cannada bland annat.

Träffade också Ekorren igen samt en Velociraptor,

Samt en ny Räv till.

Senare på kvällen var det en vit Häst som var DJ och han körde rock hela kvällen.

Dansade med en brun Sergal länge.

Höll sedan på att pilla med Discord som inte vill funka fullt ut. Fick hjälp av en annan Furrie, men lyckades ändå inte lösa felet.

Uppdateringar och omstart av datorn.

Söndag!

Vargen assisterade. Sov fram till 14-tiden då det blev sen kväll på Second Life i går.

Har sedan kollat på sista avsnittet av Tunna blå linjen!

Till slut har Sara och Magnus funnit varandra. De är störtkära och kilar stadigare än någonsin. Verkar det som. Men när Sara oväntat skickas hem till Umeå får hon chansen att tänka över sin framtid en gång till. Leah kan fortfarande inte ge upp sin överambitiösa arbetsdisciplin och nu börjar även hennes egen kropp att protestera. Stämningen mellan Jesse och Siri är iskall. Lika iskall som serievåldtäktsutredningen efter att ett DNA-test friat den tidigare misstänkte gärningsmannen. Men en ny händelse får både fallet och relationen mellan Jesse och Siri att ta en oväntad vändning.

Under eftermiddagen har Vargen och jag suttit och pratat en del, har sedan skrivit på min Krigsbok 4 och favoriserat på FurAffinity!

Var en stund på Second Life och umgicks med andra Furries!

Träffade en Räv bland annat

och en vit och rosa Rävinna och hennes vän som var en Drake.

Stekte upp köttbullar och kokte potatis till kvällsmat.

Laddat dosetten och chattat med andra Furries.

Senare på kvällen kollade jag på Beck – Sista vittnet!


Flera unga, lettiska kvinnor hittas mördade på olika platser i Stockholm och deras ansikten har frätits bort med hjälp av syra. Martin Beck och hans team misstänker först att de kommit till Sverige som prostituerade.

NYHETER!

Djur!

Ett tiotal lodjur finns i Skåne – vandrar söderut efter mat!

I dag drar en storm från månen förbi jorden!

Se de unika bilderna från månens dolda baksida!

Nytt rymdfynd: Det finns vatten på månen!

Internet!

Världens första tweet är till salu!

Artister säljer digital konst – med kryptoteknik!

Spotify får kritik för mansdominerade spellistor!

Så skyddas vi i Sverige mot internetblockader!

Har blivit ett verktyg för att kontrollera en befolkning!

Reidar har sju kakelugnar i huset: Många blir förvånade över den i badrummet!

Coronavirus och vinterkyla ger full fart hos kakelugnsmakaren i Södertälje!

Från gammaldags till statussymbol – så har kakelugnen blivit het igen!

Polis!

Kampanj med häftiga bilder ska locka närboende till polisyrket!

Mikrobiologi!

Nya virus hittade i tunnlar för kärnavfall – 450 meter under jorden!

Kyrkoherden ångrar Mello-sketchen: Kommer säga nej till framtida inspelningar!

Skola!

Ovälkomna gäster på digitala lektioner i Malmö!

Domen: Dövblinda Jesper tvingas flytta till Kumla!

Anna König Jerlmyr (M) reagerar på Hizb ut-Tahrirs budskap i Järva!