Yipp! - Smirre här.

Firefox has encountered a bug!

Uppspelta Fenekrävar som hoppar omkring!

Some More Foxes!

Malmerfors är uppdaterat!

Måndag!

Vixey assisterade. Vilat på förmiddagen.

Chattat och Favoriserat på FurAffinity!

Har ritat lite också! =^.^=

Gamerfox!

Sergal and Arctic Fox!

Ragnars Revenge!

Under eftermiddagen så var jag och handlade på City Gross. En lugn dag.

På kvällen kollade jag på Gängkrigens Tid del: 2!

Dokumentär i två delar som ger en unik inblick i det blodiga gängkriget i Biskopsgården i Göteborg som dödat minst 25 människor, däribland två barn. Reporter är Karwan Faraj, själv uppvuxen i närliggande Angered, som fick Stora Journalistpriset 2019.

Sen kollade jag på Svenska Fall – Mord utan kropp!

Polisen kallas till en lägenhet i Trollhättan den 30 juni 2013. I lägenheten finns ett barn i en spjälsäng. Barnets mamma heter Ida Fässberg, är 23 år och försvunnen.

Såg sedan Kalla Fakta på TV4 Play – Samehatarna!

Kalla faktas Nicke Nordmark och Hasse Johansson tittar närmare på det ökade hatet och hoten mot samer och vad polisen i Region Nord gjort - och inte gjort - för att få fast förövarna i de 38 fall av dödade renar som anmälts de senaste tre åren.

Tisdag!

Vargen assisterade. Det har ösregnat hela dagen. Har vilat på förmiddagen och sedan under eftermiddagen så har vi haft APT hemma hos Zebra. Zebra hade god mat och bjöd på, det var riktigt gott och mättande. Fick matkomma så jag sov några timmar när jag kom hem igen. Vargen och jag åkte med Tindrabilen som nya chefen skjutsade oss i.

När jag kom hem så gjorde jag lite kaffe och har sedan chattat med andra furries och kollat lite saker online. Nosar och vargar som fäller hår är extremt roligt. Lol! Har knasig humor, vet. ^^

Har Favoriserat på FurAffinity!

Kollat på Maria Wern – som skuggor del: 1

En rad brutala rån sker under travveckan i Visby. Det skapar stor oro, inte minst bland öns turister, men rånaren verkar bara sikta in sig på väldigt värdefulla föremål. Plötsligt hamnar Maria öga mot öga med förövaren.

Kollade sedan på nyheterna, var bland annat om affären med gasturbiner som Sverige säljer till Bellarus och om den auktoritära ledning som är i Bellarus och att denna inte följer internationell lag om hur man ska bete sig mot civilister. Turbinerna är värda mycket pengar och om affären inte blir av så är det en stor ekonomisk smäll för Sverige men samtidigt en markering att auktoritära regimer är inget som Sverige vill göra affärer med.

Var också på nyheterna om Renmorden och trakasserier mot samer, att detta hade något med Girjasmålet att göra.

Man kan kritisera jakt - svensk som samisk - och med all rätt för det är förkastligt, fel och jävligt sjukt att mörda skogens vilda djur, men därifrån till att gå ut och mörda renar visar hur fucked up hela den här grejen om jakt är och total avsaknad av respekt för djuren!

Jag vet att en del samer och en del människor på landsbygden anser att jakt är en rättighet, jag hade kunnat förstå samernas och landsbygdens jaktargument om man också för icke jagande medborgare hade haft vapenrätt liknande som i USA och att vi som är furries hade haft rätt att beväpna oss och bilda paramilitära grupper för att försvara oss och vårt sätt att leva!

Låt Napalmen Regna! 


Onsdag!

Blåräv assisterade. Vilat på förmiddagen och det regnar idag också så det blir tyvärr ingen promenad. Fikat, läst igenom Furrychatten och Favorisrat på FurAffinity!

Samt fått upp Mors synt i Scrapbooken!

Wolfberrycraft skapar furryfigurer med 3D skrivare! – Mycket fina!

Fortsatt och favorisera Furryarts på FurAffinity. Finner det avkopplande och bra, finns så mycket fint på FurAffinity.

Blev Flintastek med potatissallad till middag och Norrlandsguld till det. Sedan chattat med andra furries, sorterat dokument, gått igenom spelhistorik och bildarkiv etc.

Har fortsatt att regna under eftermiddagen. Vilat en stund och sedan kollat på Maria Wern –som skuggor del: 2

Maria klandrar sig själv. Hon pekade ut fel person och han har nu blivit misshandlad i häktet. Samtidigt fortsätter jakten på rånaren och insatserna ökar rejält när Maria upptäcker att han planerar ett mord.

Torsdag!

Vixey assisterade. Har regnat större delen av dagen och jag har tvättat.

Åt min rökta Makrill till lunch. 

Favoriserat på FurAffinity och läst igenom Furrychatten.

Det höll upp med regnandet en stund på eftermiddagen så Vixey och jag gick en promenad på området, inte i skogen då allt är plaskvått av regnandet.

Hängt sängkläderna och handdukarna, sedan fortsatt tvätta en maskin till med tröjor och byxor. Sen har vi fikat.

Hämtat resterande tvätten och hängt den.

Jag har sista dagarna haft ont i kroppen och varit väldigt trött, det har ju varit ett långvarigt lågtryck över Skåne med mycket regn.

Vixey visade mig en artikel i Norra Skåne (lokaltidningen) att det har varit månförmörkelse och superblodmåne, vet inte om det har haft någon påverkan men vet att Jordens månes gravitationsfält påverkar saker på Jorden, tidvattnet bland annat men kanske också påverkar kroppen då man har mycket vatten i kroppen.

HÄR ÄR ARTIKEL PÅ SVT NYHETER!

Mina tankar om månar och gravitation!

I framtiden så planeras det att man ska bo och leva även på Mars och göra Mars grönskande med hav, skogar och vilda djur etc. samt städer och verksamhet som är ekologisk. En process som tar rätt långt tid. I alla fall så har ju Mars två månar. Vet inte om man känner av mångravitation och månarnas påverkan mer på Mars eller att månarna tar ut varandra så gravitationspåverkan och väder är mer stabilt på Mars när väl Mars har blivit en levande planet.

Jupiter och Saturnus är däremot stora gasplaneter som det inte går att bygga på och de har många månar, dock för kallt för ett ekosystem på dessa månar (- 160 Celsius) utan det får vara skyddade kolonier under kupor eller nere i bergrum som skapar atmosfär och klimat. Dock är gravitationsfälten runt Jupiter och Saturnus väldigt starka och påvekrar månarna geologiskt. Vet inte om man skulle stå ut att vara på dem under en längre tid på grund av stark gravitationspåverkan och den geologiska effekt som den starka gravitationen har på dessa månar. Framtida teknologi kan möjligtvis knäcka gravitationsgåtan och styra om gravitationspartiklar så att de starka gravitationsfälten inne på kolonierna inte känns av.

Samma sak att rymdskepp för interstellära resor under flera år kräver konstiggjord gravitation, då tyngdlöshet under lång tid är skadligt för skelett och inre organ.

Kollat lite Rävgrejer och chattat med andra Furries.

Varit på Second Life och umgåtts med andra Furries.

Träffade en Drake bland annat.

Samt en liten gul och lila Drake som var ny.

Med flera Furries.

GreyPaw och några andra.

Och en Räv samt

Ekorren som jag var med en stund.

Duschat och ätit kvällsmat. Kollat Fursuitkanalen och Furrychatten.

Blåräv assisterade på kvällen och vi kollade sedan på filmen ”Villebråd”

En stark och gripande Polsk film som handlar om Rävar och andra Djur, en kvinna som älskar djuren och tar dem i försvar och hon har även en Vargfursuit, korrupta poliser som inte tar saker på allvar, ett antal jägare som totalt saknar respekt för djur, en ond präst som tycker att människor är mer värda än andra djur och som beter sig oerhört kränkande mot kvinnan som sörjer sina två hundar som dödats av jägarna. Prästen yttrar sina hatiska åsikter om djur i sina predikningar men kvinnan ställer sig upp och protesterar mot detta.

Ett genomgående tema i filmen är karma och dem som dödar och skändar djur råkar illa ut på olika oförklarliga sätt!

I slutet av filmen börjar kyrkan att brinna och prästen omkommer i branden!

Otäck, stark och gripande men också så självklar om livets styrka och karmans kraft!

Trailer!


Beskrivning Från TV.NU!

Den pensionerade lärarinnan Duszejko bor med sina hundar på den polska landsbygden. På kort tid påträffas flera jägare döda i skogarna. Omständigheterna är märkliga och spåren leder mot djur snarare än människor som förövare. Duszejko, som närmast är ett med naturen, ligger hela tiden steget före polisen i den mystiska brottsutredningen.

Klart sevärd och den finns på SVT-PLAY om nu någon missat den!

Skrev EN BLOGGNING OM DEN!

Fredag!

Zebra assisterade. Haft ont i huvudet så jag har vilat en del på dagen. Sen läst Furrychatten och Fursuitkanalen samt chattat med andra Furries.

Städat lyan och gjort kyckling med pommes i ugnen. Kollat lite hockey tillsammans med Zebra och sedan vikt ihop nytvättade kläder och lagt in i garderoben.

Skrivit på min Krigsbok 4 om Djurmilitära uppdrag under Maj.

Sen varit på Second Life och umgåtts med andra Furries.

Träffade BlackWolf så jag var med honom en stund.

Samt träffade en Räv också, ja - vi är ganska många rävar i vår subkultur.

Hängde med en Drake en stund också.

Samt träffade en Fjällräv

och Draken Kaii med flera Furries.

Zebra hade en dokumentär som heter Manhattanprojektet: Atombombens hemliga historia!

1945 har USA precis bombat Hiroshima och Nagasaki, vilket leder till 180 000 japaners död och att landet kapitulerar i andra världskriget. Men historien bakom den ödesdigra attacken är inte lika känd. I USA var man övertygad om att Tyskland skulle utveckla atombomben under krigsåren, och livrädd för vad som kunde hända med ett sådant vapen i fel händer. Därför samlades vetenskapens skarpaste hjärnor i det hemliga ”Manhattan project”, där en budget på över 26 miljarder skulle säkra att USA fick fram bomben före både Sovjetunionen och Tyskland.

Sen var det filmen Commando på TV 6 på kvällen.


Före detta kommandosoldaten, Matrix, har bytt identitet och dragit sig tillbaka till landet med sin tioåriga dotter. Livet är lugnt och skönt till dagen då hans förflutna hinner i kapp honom.

Lördag!

Blåräv assisterade. Har varit och fixat Kattsand på Dollar Store och sen korv, 1 mjölk och 3 bananer. Skönt att ha det hemma.

Kokte korv till lunch som jag åt med potatissallad till.

Suttit i utemöblerna och pratat samt pratat med grannen om cruisingen som är i idag, grannen ska köra med sin cruisingbil.

Så blåräv och jag åkte in till stan och gick runt och kollade på alla fina cruisingbilar, tog några foton så dem har jag på Fotobloggen:

Cruising i Hässleholm 2021!

Plockat ordning på saker och suttit och slappat i utemöblerna. Kollat lite YouTubes och Chattat med en av mina Furryvänner och kollat Fursuitkanalen.

Satt på AC,n Vilat en stund.

Vixey assisterade på kvällen och natten. Har kollat på Air Force One!


Amerikanska och ryska specialförband går samman för att gripa Kazakstans självutnämnde ledare, den hårdföre diktatorn och neo-kommunisten general Ivan Radek. Operationen lyckas och den amerikanske presidenten James Marshall, en krigshjälte som tjänstgjorde under Vietnamkriget, hyllas i Moskva under sitt besök där. Men då president Marshall senare under kvällen ska tillbaka till Washington, D.C. med sitt tjänsteflygplan Air Force One, så tar sig sex ryska Radek-lojala terrorister ledda av Egor Korshunov ombord på flygplanet med hjälp av falska identitetshandlingar som journalister. De kapar flygplanet, och tänker hålla Marshall som gisslan och kräva att general Radek släpps. Men Marshall lyckas fly i en räddningskapsel. Det är i alla fall vad de tror, för snart börjar en okänd person ställa till med trubbel för terroristerna.

Söndag!

Zebra assisterar. Har vilat på förmiddagen och har under eftermiddagen kollat på militära YouTube-videos om flygunderstöd, apachehelikoptrar och Snipers för att sedan skriva på min Krigsbok 4 om Djurens frihetskrig mot onda människor.

Gjorde fiskpinnar med potatis till middag och sen var Zebra och jag till familjegraven och jag satte en bukett med vita blommor till Mor.

Har sedan tittat på streaming av

Heder! Säsong: 2

En grupp kvinnliga advokater som arbetar för att sätta åt torskar och våldtäktsmän. De är rätt hårdförda och jag håller med dem, det finns inga ursäkter för sexualbrott. Det är allt från kastrering till elektriska stolen som gäller för sådana illgärningar!

En tanke att Steriliseringslagar kanske kan vara förebyggande åtgärd mot personer som uppträder på ett sådant sätt att man misstänker att de vill våldta kvinnor och begå sexuella övergrepp på barn!

Läs också Brottsprevention!

Del: 1 Den som själv är utan skuld!

Efter att ha avslöjat torskarna bakom prostitutions-appen Neat, belönas de fyra advokaterna nu med ännu mer hat och hotbrev. Trots de fortsätter de att kämpa för rättvisa för utsatta kvinnors skull.

Del: 2 Hit men inte längre!

Nour tvivlar på den misstänkte i Martas fall och Janni får en ny klient, Bea. Som vanligt blir Janni personligen inblandad i ärendet och börjar gå över gränsen.

Del: 3 Synden straffar sig själv!

Karin har en plan för att köpa ut Heder från familjeföretaget. Samtidigt våldtas ännu en kvinna och när de analyserar fallen närmare, inser de att offren har något gemensamt.

Del: 4 Öga för öga!

Sandra har flyttat in hos Nour och deras relation är minst sagt spänd. Under tiden kommer serievåldtäktsmannen de letar efter ännu närmare Heder - alldeles för nära.

Zebra kollade på Hockey och jag kollade på en dokumentär på SVT-Play.

Stasi-spionen från Ohio!

I april 1991 kidnappades Jeffrey Carney, alias Jens Karney, i Östberlin av USA:s underrättelsetjänst. Från 1983 överförde den unge amerikanske underrättelsespecialisten topphemlig information till östtyske Stasi och blev därmed en av östblockets främste spioner. Jeffrey Carney berättar om sitt liv som toppspion och vad som fick honom att lämna hemlig information till fienden.

Kustjägarna!

Läst på om krav för Kustjägarna och krav inom olika avdelningar där ibland, är rätt höga krav men man kan bland annat få utbilda sig till Prickskytt / Sniper samt få utbildning på tunga vapen som tunga kulsprutor, granatspruta och granatgevär med mera. Samt utbilda sig till attackdykare för avancerade undervattensuppdrag, hantera snabba båtar, göra svåra och avancerade saker i mörker, kunna leda förhör av tillfångatagna fiender osv. Kraven är höga på både psyke, styrka och uthållighet samt social kompetens. Så jag gör nog bättre ifrån mig i spelens värld som Sniper och att göra / leda specialuppdrag än at göra det IRL.

Sniperuppdrag och OPS uppdrag ingår i en Kustjägares yrke men det är så mycket mer runt om som man ska kunna. Framförallt kunna hantera stress och tidspress samt fungera ihop med andra Kustjägare och andra militärer under stress och tidspress. Inte det lättaste när man då har Aspergers Syndrom och ADHD samt panikångest och depressioner som jag, det sista medicinerar jag emot. Jag är dessutom astmatiker, diabetiker och allergisk mot getingstick. Att en geting kan slå ut mig i fält är inte direkt en merit för att bli antagen. En liten geting är alltså farligare för mig än de terrorister jag ska bekämpa.

Det är ju bra att jag har självinsikt att jag skulle vara en sårbar och inte speciellt bra militär IRL.

Kollade sedan på Dokument Utifrån:

Eritrea – det ofria landet!

Eritrea är ett av världens mest repressiva länder. Under fem år har journalisten Evan Williams dokumenterat regimens övergrepp på sitt eget folk. Med hjälp av hemliga inspelningar och vittnesmål bekräftar han anklagelserna om tortyr, godtyckliga frihetsberövanden och slavarbete.

NYHETER!

Djur!

Misstänkt grovt jaktbrott i Norrbotten – järv fick gnaga av sig benet i otillåten fälla!

Ruvande kungsörn misstänks ha skjutits till döds – polisen i Gällivare utreder grovt jaktbrott!

Polisens drönare ska stoppa illegal jakt – flyger i Arjeplog!

Polisen Maria letar tjuvjägare med drönare i Arjeplog – sökområdet större än Skåne!

Ecuador bekräftar: Sköldpaddsart inte utrotad!

Rymden!

Så såg nattens superblodmåne ut – och därför var den så speciell!

ARTIKLAR OM MARS!

1   2   3

Kultur!Potential life on Mars likely lived below the surface

Read more at: https://www.deccanherald.com/science-and-environment/potential-life-on-mars-likely-lived-below-the-surface-study-922780.html
Potential life on Mars likely lived below the surface

Read more at: https://www.deccanherald.com/science-and-environment/potential-life-on-mars-likely-lived-below-the-surface-study-922780.html