Pip i Nosen! - Smirre är online.

MALMERFORS ÄR UPPDATERAT!

DAZ TWEET!

NFC TWEET!

Måndag!

Zebra assisterade. Vilat på förmiddagen och under eftermiddagen har jag fixat en del med att få upp Vulpina Rymdprojekt med mera på Rävskogen samt att Zebra och jag gick en promenad i det fina vädret!

Har tvättat mina sängkläder och hängt dem på tork ute samt skrivit köpelista och chatttat med andra Furries.

Favoriserat på FurAffinity!

Gjorde kycklingklubba med pommes i ugnen, skrivit köpelista tills i morgon då jag ska handla.

Panten assisterade på kvällen och natten. Kollade på Gängkrigens tid del: 1

Dokumentär i två delar som ger en unik inblick i det blodiga gängkriget i Biskopsgården i Göteborg som dödat minst 25 människor, däribland två barn.

Och sedan kollade jag på I huvudet på en gärningsman!

Utåt sett hade den 30-årige bedragaren allt. Han var stilig, charmig och framgångsrik. Men allt var bara en bluff. Istället utnyttjar han människor för att komma åt deras pengar för att kunna leva i lyx.

Tisdag!

Blåräv assisterade. Vilat en del under dagen och det har regnat en del. Vi har handlat också och jag fick tag på bland annat en Flintastek och billig på potatissallad. Samt hämtade mediciner på Apoteket.

Min förvaltare kommer i morgon så jag har sett till att fixa aktuella utskrifter på saker som jag vill beställa, bland annat filmer, färgpatroner och nedladdning av CoD Cold War, grafikkort till en framtida XP-dator för gamla spel på skiva + splitt och extra nätverkskabel då båda datorerna ska vara kopplade mot Internet samt ritning på hyllan för DVD-filmer som jag tänkt bygga i sommar. Jag ska också diskutera planerna för uteplatsen och vad det kan komma att kosta och om NFC 22 samt om smyckena.

Har Favoriserat på FurAffinity!

Blåräv gjorde pangkakor till kvällsmat, det var längesedan. Det var riktigt gott och blev några kvar till lunch i morgon.

Chattat med andra Furries.

Jag vill ju om några år åka till Japan igen och då även besöka Shanghai i Kina, Zebra och jag har pratat en del om Kina och jag har en väldigt positiv bild av så väl Kina som Japan och alla länderna i Fjärran östern.

Zebra säger att Kina är inte demokratiskt och jag hade svårt att ta in det då min bild av så väl Kina som de andra länderna i Fjärran Östern är att det är fria, moderna och lyxiga länder där invånarna är lyckliga och mår bra.

Har läst ett dokument från Svenska regeringskansliet om hur det är i Kina!

DEN FINNS HÄR!

Läs också min bloggning: En annan sida av Kina!

Kollat lite furrysaker online och sen kollat på Maria Wern - Ondskans djupa rot!!

Del: 1

När en man hittas skjuten på en gotländsk strand blir den gamle markägaren genast misstänkt. Han är beväpnad, dement och spårlöst försvunnen. Maria gör sitt yttersta för att hitta honom innan han skadar någon annan.

Pantern assisterade på kvällen och under natten.

Onsdag!

Zebra assisterade. Vilat på förmiddagen och sedan tittat på Pojkarna och skotten i Rödby!

Mattis är annorlunda och var under uppväxten måltavla för mobbarna, medan samhället tittade bort. Hela hans familj utsattes för grova trakasserier av ett ungdomsgäng och sent en oktobernatt 2007 tog hans pappa fram sitt gevär och tragedin var ett faktum. En ung pojke sköts till döds och en annan skadades svårt. Alla var förlorare och Mattis och hans bäste vän Stoffe stod mitt i dramat. Hur skulle livet kunna fortsätta?

SVT-Play!

Gjorde spagetti med köttfärssås till middag. Har sedan sett en dokumentär om något av det vidrigaste som finns. En dokumentär som är i två delar!

Mötet med pedofilerna!

Del: 1 - Samhällets mest hatade!

Sexuella övergrepp mot barn är i samhällets ögon det mest avskyvärda brott som finns och många menar att en förgripare är fritt villebråd. Christian och Stefan på den omdebatterade organisationen Barnas Trygghet utger sig för att vara unga flickor på chattforum, för att lura fram misstänkta övergreppsmän. Programledaren Emma Clare Gabrielsen är med när de konfronterar en misstänkt pedofil på Oslo centralstation. Konsekvensen för den anklagade är att bli hatad, uthängd och förföljd.

SVT-Play!

Del: 2 - Att förstå det omöjliga!

Hur är det att vara pedofil? Efter många försök får programledaren Emma Clare Gabrielsen kontakt med män som går med på att träffa henne för att berätta. Unga män som attraheras sexuellt av barn, men som säger att de aldrig kommer att gå över gränsen och begå övergrepp. Mötena blir utmanande för Emma och påverkar henne långt mer än hon kunde ana. Hon vill försöka förstå, men står känslor och moral i vägen för att förstå dem som samhället hatar mest av alla?

SVT-Play!

Finns ingen förståelse eller ursäkt för att ge sig på vare sig barn eller djur!

Gör man sådant så har man inte rätt att få leva!

Tycker att barn ska få lära sig att använda vapen så att de kan försvara sig mot pedofilerna precis som att jag tycker att djurrättsaktivister och vi furries ska få använda vapen för att försvara så väl Djuren som oss själva.

Min förvaltare kom på besök på sen eftermiddagen och vi satt och pratade om ekonomin och mina planer på framtida projekt och hur man kan lösa dem på bästa och mest ekonomiska sätt. Till exempel att se om jag kan köpa en hylla för DVD-filmer på Second Hand eller loppis. Att bygga den som jag gjort en ritning till blir svårt och även dyrt att få bitarna tillsågade, så hamnar priset över 1000 kronor förklarade förvaltaren. Så det bästa är att om jag kan köpa en begagnad för ca 500 kronor.

Vi pratade också om mitt sparande och att om 5 till 6 år kan jag har råd till en resa till Japan igen, samt pratade om att jag vill skaffa filmer och ladda ner CoD Cold War, men det får vänta till hösten. Under sommaren ska jag fixa en del till uteplatsen och en vän till mig ska hjälpa mig med ett projekt i sommar så att jag kan spela gamla spel, vilket också kommer att kosta en mindre summa. Det är ett ingrepp i en äldre dator med Windows XP samt splitt och extra nätverkskabel då båda datorerna sedan ska vara online. XP innehåller ju Moviemaker, vilket kommer göra det lättare för mig att fixa grejer till YouTube då jag jobbat en del i Moviemaker när jag gick på ”Furryboda” och publicerade en del på YouTube.

Såg sedan programmet Botad: Jakten på homosexuella!

Så sent som på 1970-talet betraktade amerikanska myndigheter homosexualitet som en sjukdom som kunde och skulle botas. Homosexuella män och kvinnor tvingades genomgå allt från elchocksterapi till tvångskastrering. Den förföljelse man utsattes för gjorde inte bara att många valde att dölja sin läggning utan också såg på sig själva som sjuka. Det här är berättelsen om de psykiatriker och aktivister som genom sin kamp för homosexuellas rättigheter bidrog till att starta HBTQ-rörelsen och förändrade världens syn på homosexuella.

SVT-Play!

Har sedan Favoriserat på FurAffinity!

Såg sedan på Maria Wern – Ondskans djupa rot Del: 2

Den gamle markägarens försvinnande tycks vara ofrivilligt och när även Hartmans dotter försvinner i samband med ett miljöreportage på Fårö blir fallet personligt för Maria och kollegorna.

Torsdag!

Vixey assisterade, varit på synsam på synundersökning. Synen har inga förändringar och ska få ett par nya datorglasögon med tunnare båge om ett par veckor. Var dock problem med signeringen för jag har inget mobilt bank-ID och får inte ha något då jag har förvaltare, de skickade ett mejl när jag kom hem där jag skulle signera men det krävde också mobilt bank-id, så de skulle ringa i morgon så får de kontakta Zebra som i sin tur konaktar förvaltaren.

Vixey och jag var inne på Bokhandeln och såg att de säljer Vargar, Drakar, kristaller och andra spirrituella saker precis som Källan gjorde på 90-talet.

Har sett på dokumentären: De långa knivarnas natt!

I tre dagar sommaren 1934 pågick Hitlers attack mot dem han ansåg inte löd honom eller på annat sätt utgjorde ett hot. De långa knivarnas natt anses vara Hitlers slutliga steg mot absolut makt och innebar att flera högt uppsatta tyskar, varav flera var Hitlers gamla vänner, mördades eller avrättades. I denna dokumentär berättas varför och hur.

SVT-Play!

Gjorde i ordning steken och åt den med potatissallad till.

Har sedan sett del 3 av De utvalda barnen! 3e programmet om Waldorfskolan i Järna.

Vad gäller Dammsdal i Vingåker där jag var mellan jag var 11 och 16 år, så var nog det ingen riktig Waldorfskola utan mer en autistskola med en pedagogik och inriktning som på en del sätt liknar Waldorf men på andra sätt inte alls är Waldorf.

Dammsdal har verksamhet idag och använder sig av TEACCH som är en autistanpassad undervisning.

Wikipedia om Dammsdal!

Text om TEACCH – Den undervisning som Dammsdal använder idag.

Hittar inget om att Dammsdal skulle ha varit en Waldorfskola heller även om jag tycker att mycket av det vi gjorde med den fria leken, det vilda livet osv. påminenr mycket om Waldorf. Men blir inte riktigt klok på vad Waldorf eller Antroposofi är heller. Låter bara mer och mer snurrigt när jag läser om det. Karma och Reinkarnation tror jag på då det är naturlagar och inget hokuspokus. Det kan man tro på utan att vara Waldorfanhängare eller anhängare av Antroposofin.

Jag vet ju att vi var små grupper på 5-6 elever i varje grupp och hade två lärare, mycket slöjd, teckning, musik, spel, Lego osv. samt mycket hajker och lek ute i naturen där vi ofta lekte att vi var Vargar och andra Djur, vi fick verkligen använda och utveckla vår fantasi. Vilket antagligen har lagt grunden för ett starkt intresse för Furry och Djurrättsaktivism i vuxenlivet hos så väl mig som andra som gick på Dammsdal på 80-talet.

Det var ju åren 86 till 91 som jag var på Dammsdal i Vingåker och det var ju under Gröna Vågen, Vargkampen då det endast fanns 10 Vargar i Sverige och under New Age-vågen och detta präglade ju en hel del av det vi gjorde på Dammsdal med Vargar, miljötänk, New Age och även delar av asiatisk religion med mera.

Så det är väl det som får mig att se att Dammsdal då på 80-talet liknade Waldorfpedagogik mycket även om Damsdal inte och inte har räknats som en Waldorfskola, utan var/är en skola stödd av Sörmlands landsting för ungdomar från hela Sverige med diagnoser som hade sociala svårigheter och problem med skolan och det sociala på hemorten.

I mitt vuxna liv så har andra vuxna sagt till mig att Dammsdal var en flummig skogsmulleskola och att väldigt mycket kunskap som man ska få i grundskolan fick inte vi som gick på Dammsdal.

Vi fick annan kunskap - den gröna ideologin var betydligt djupare än en skogsmulleskola, vi identifierade oss med de vilda djuren som Vargar bland annat och fostrades till djurrättskrigare.

Det man däremot kan ifrågasätta med Dammsdal var ju att lärare på Dammsdal i samband med miljöprojekt, Vargar och djurrätt etc. ställde oss och vår kärlek till djuren mot samerna och att vi fick lära oss att samer är utstuderade rovdjurshatare, djurplågare och tjuvjägare som gör olika hemska saker mot så väl Vargar som mot Lodjur, Björnar, Kungsörnar osv. Saker som är klart jaktbrott, rent svinigt djurplågeri och förgöring.

Att lärare då specifikt pekar ut samer för att begå dessa nidingsdåd som görs mot rovdjur och rovfåglar. Det var ju helt galet och fel, de lärde ju oss ungdomar att avsky samerna och tycka att same var något av det värsta man kunde vara. I våra lekar var vi Vargar som var militärer och stridspiloter, som krigade mot samerna.

2005 fick jag kontakt med en samiska online på ett Vargforum som tvärt om är engagerad för Vargar och andra vilda djurs sak och jag insåg hur fel det vi fick lära oss om samer på Dammsdal var.

Efter att jag sett 3e programmet om Waldorfskolan i Järna så såg jag på Skumma affärer bakom järnridån!

Under det kalla kriget var Östtyskland på gränsen till bankrutt. Genom en topphemlig plan började landet då göra affärer med sina fiender i det kapitalistiska väst. Alla sätt att få in hårdvaluta blev tillåtna. Bland annat exporterades blodplasma till det AIDS-drabbade USA. Östtyskland fungerade också som transitland för vapensmuggling, och Sverige var i högsta grad inblandat. Intervjuer med journalister, historiker och vapenhandlare får en ny bild av Östtyskland att träda fram.

SVT-Play!

Var sedan på Second Life och umgicks med andra Furries!

Träffade en trevlig Sergal bland annat.

Samt en Fågel och en Varg.

Träffade också en stor Skunk.

Samt en Fjällrävinna

och ännu en Varg

med flera Furries.

Satt och slappade en stund och lyssnade på musiken.

Senare så var det några Furries som dansade till häftig musik.

Såg sedan på I huvudet på en gärningsman – Pedofilbröderna!

Historien om de två pedofilbröderna uppdagas i början av 2017. Under 15 års tid har de förgripit sig på flera barn, när polisen senare gör en husrannsakan i deras hem hittas tusentals bilder och filmer.

Sedan på Peter Jihde – Det svenska drogträsket!

Sverige ligger högt upp på listan över överdoser per capita i Europa. Peter dyker ner i det svenska drogträsket och träffar både missbrukare och säljare.

Fredag!

Zebra har assisterat. Vilat på förmiddagen och mitt på dagen åkte vi in till Synsam i Hässleholm och lyckades signera min fortsatta glasögonprenumeration och ett byte av bågar på datorglasögonen utan att behöva bank-id. Det gick att lösa.

Beställde sen hem pizza till mig och kebabrulle till Zebra. Har städat lyan och haft en rätt lugn dag.

Kollat på ett program på SVT-Play om NASA:s raket till Mars!

NASA:s raket till Mars, historiens häftigaste rymdfarkost. Mars, den heliga graalen i rymdutforskning. Rymdraketen Orion är byggd för att ta människor längre ut än någonsin i rymden. Besättningens kapsel blir hjärtat i rymdfarkosten, och med en diameter på 5 meter är den NASA:s största kapsel någonsin. Den ska rymma fyra personer, och har ett unikt livsuppehållande system.

SVT-Play!

Zebra och jag såg sedan filmen Spectral på kvällen.


Övernaturliga krafter ödelägger en krigshärjad europeisk stad. En ingenjör och en elitstyrka måste försöka stoppa dem.

Lördag!

Blåräv assisterade. Vilat på förmiddagen och sen har Blåräv och jag suttit och pratat. Läst igenom Furrychatten och kollat Fursuitkanalen.

Gjort köttbullar.

Har också skrivit journal om att bokhandeln har samma utbud av spirrituella saker som tidigare Källan hade.

Jonny som hade Källan för flera år sedan i Hässleholm där det nu är en Sushibar har en Hemsida där Johnny förmedlar olika nyttiga saker och är mer mobil med sin verksamhet idag. Dock säljer han inte lika mycket spirrituella saker som han gjorde på Källan.

Information finns på JONNYS HEMSDIA!

Bokhandeln har idag ett stort utbud av Vargar, Drakar och andra Totems, samt böcker, tarotkort, stenar och kristaller med mera för att må bra även i själen.

Animal Lovers i Stockholm är en butik som jag besökte på 90-talet vid några tillfällen som jag var i Stockholm. De verkar inte ha någon hemsida men butiken finns och ligger på Västerlånggatan 25 i Stockholm.

De har en sida på FaceBook!

Animal Lovers i Stockholm är en butik som bland annat säljer väldigt fina mjukisdjur och har en stor del Vulpint material.

Blåräv och jag har Gått en promenad i det fina vädret på eftermiddagen!

Har favorisreat på FurAffinity!

Åt köttbullar till kvällsmat.

Blåräv och jag kollade sedan på filmen Outside The Wire!


Vi befinner oss i en inte allt för avlägsen framtid. Blodigt inbördeskrig rasar i Östeuropa och de amerikanska soldaterna som i fredsbevarande syfte bevakar frontlinjen, the wire. Framtidens teknikutveckling har gett båda sidor effektiva robotsoldater, men även bioteknik som lett till androider med mänskliga drag. Efter omtvistat agerande där två marinsoldater stryks med i en drönarattack, blir den skicklige drönarpiloten Thomas Harp omplacerad nära krigets centrum. Harp, som aldrig har varit vid frontlinjen tidigare, möter här sin nya befälhavare. De båda männen är varandras motsatser. Harp är kall, instinktiv och van att snabbt prioritera liv och död - vem som är fiende, vem som är vän. Medan den biotekniska varelsen som är Kapten Leo ironiskt nog innehar en mer mänsklig karaktär - känslosam, reflekterande och ofta väldigt sympatisk. Bakom uppdragets officiella syfte ligger uppgiften att lokalisera den livsfarlige krigsherren Viktor Koval och hindra utbrytararmén från att få händerna på Sovjetunionens gamla, men fullt aktiva, kärnvapenarsenal i Ukraina.

Sedan kollade vi på filmen Bird Box!


Filmen följer Malorie Hayes, som försöker skydda sig själv och sina barn från ondskefulla övernaturliga väsen som förmår människor som ser dem att omedelbart tappa förståndet och begå självmord. För att skydda sig från denna ständigt hotande osynliga fara är de tvungna att bära ögonbindel.

Söndag!

Vargen assisterade. Vilat på förmiddagen. Kollat lite på TV, det var inför finalveckan av Robinsson. Brukar inte kolla på dokusåpor men Vargen följer det, så jag kollade en stund med honom. Var flera som åkte ut.

Stekte upp köttbullar och kokade potatis till.

Här finns en Wiki om Djuren från Gamla skogen!

Att känna till historien om Djuren från Gamla skogen är banne mig allmänbildning att veta, men långt ifrån alla vet det idag.

Tydliga Vårtecken!

Gjort handelista och gått igenom vad som behöver handlas.

Vargen och jag kollade sen på TV senare på kvällen.

Vi kollade på S.W.A.T!

SWAT samarbetar med löjtnant Piper Lynch för att fånga en seriebombare som använder drönare som bomber.

Kollade sedan på en repris av Peter Jihde från USA om sekter!

I USA har religion en stark förankring och roll i samhället. Men var går gränsen mellan sekt och kyrka? Peter Jihde träffar överlevare från fundamentalistiska Jesu Kristi kyrka av sista dagars heliga, den värsta amerikanska sekten i modern tid.

Sen kollade vi på Beck – Levande begravd!


I en lekpark mitt i storstadsidyllen påträffas en nedgrävd trälåda innehållande Annika Runfelt, en känd och respekterad åklagare. Beck och hans medhjälpare misstänker först en grovt kriminell MC-ledare, Matte Larsson, för dådet, men man får snabbt omvärdera fallet när MC-ledaren påträffas mördad i en liknande trälåda. Ganska snart upptäcks ytterligare ett antal trälådor och polisen inser att man är inne i en katt- och råttalek med en galen seriemördare. Polisutredningen visar efterhand att det finns ett svagt samband mellan mordoffren i form av en nio år gammal händelse, men vad Martin Beck inte anar, är att även hans eget liv står på spel, då mördaren har utsett honom till nästa offer.

Vaknade på natten och var på Second Life och umgicks med andra Furries.

Träffade BlackWolf så jag hängde med honom en stund.

Samt träffade ännu en ny Sergal.

Rico och några andra var där också.

Bland annat en Renamonräv.

Med flera Rävar och andra Furries.

Det finns ett biljardbord och man ska tydligen kunna spela biljard också, men blev inte klok på hur det funkar.

En söt Drake/Sergal-hybrid dansade runt stången.

Träffade en vit Drake.

Samt ett antal Drakar hade möte.

Fler Furries kom under kvällen och en bra DJ

så var det fullt rejv!

NYHETER!

Djur!

Skånska vargvalpar väntas om några veckor!

Teknik!

Kultur!