Anthro Crossroads East 2018!

Eurofurence 17 - Alaea & Rynn!

What Furry YouTubers ACTUALLY Do!

Is She Making Fun of Me?

NYA FAVORITER PÅ MIN FURAFFINITY!

TIMMYS TWITTER!

Svenska Furries berättar om Furry Fandom!

Huskyhår! Hi hi hi! =^__^=

Dagbokstråden!

Return to Zootopia!

Filmtråden!

Jägareförbundet drivs av hatet mot Vargarna!

Genom propaganda och lobbyism sprider Svenska jägareförbundet sitt fientliga budskap mot vargen.

Dagens rovdjurspolitik är anpassad till en jägarkår som sniket vill förvalta viltet för egen del utan att dela med sig, skriver Christina Lindberg och Ann Fransson.

Jägarkåren som "viltvårdar" vår fauna har med vapnets makt försatt vår vargstam i ett akut läge. Med myndigheternas samtycke ges klartecken till generösa skyddsjakter och licensjakter på en av Europas minsta vargstammar. En jakt på en rödlistad art utan hänsyn till konventioner som vi har förbundit oss att följa. All forskning visar att jakt inte ökar acceptansen. Tvärtom har det visat sig att den illegala jakten i stället ökar då myndigheterna tillåter att vargarna jagas via licensjakt. Det sänker helt enkelt vargens status. 

Vargstammens tillväxt har brutits

Nyligen yttrade svenska Jägareförbundets nye ordförande, Torbjörn Larsson, "Vi kräver en bättre vargförvaltning som håller så få vargar som möjligt".

En nollvision som håller på att gå i uppfyllelse då vår vargstams tillväxt bröts för två år sedan och har inte återhämtat sig sedan dess. Ett uttalande som klart visar att det inte är lämpligt att en intresseorganisation med uttalat särintresse i jaktfrågor har ett myndighetsuppdrag.

Att låta hundar förfölja vilt i timmar och utsätta dem för plågsam stress är att utsätta djur för onödigt lidande och ska leda till strafföreläggande och lagföras.

Trots mångmiljonbelopp från staten så gör inte Jägareförbundet några kampanjer för att motverka illegal jakt på stora rovdjur. Kriminella jägare kan enligt forskare döda så många som 50 vargar om året. I det vilda blir en varg sällan mer än tre år.

Oviljan bland svenska jägare att dela jaktmarker med rovdjuren har i många fall utvecklats till ett renodlat hat som främst riktas mot vargen. Ett hat som genomsyrar svenska jägareförbundet som genom propaganda och lobbyism sprider sitt fientliga budskap mot rovdjur i allmänhet och vargen i synnerhet. 

Jägarna utsätter vargarna för onödigt lidande

Löshundsjakt, en jaktform där ägaren medvetet riskerar sin hund, är inte etiskt försvarbar och borde förbjudas. Att låta hundar förfölja vilt i timmar och utsätta dem för plågsam stress är att utsätta djur för onödigt lidande och ska leda till strafföreläggande och lagföras.

Stoppa statens miljonrullning till Jägareförbundet och flytta över ansvaret för viltvården till Naturvårdsverket.

Jägarna har i sin uppfinningsrikedom hittat på många sätt att jaga djur för sitt nöjes skull. Ett av dem är grytjakten. En jaktform, liksom många andra, som visar en total avsaknad av empati. Med hundar jagas rävar och grävlingar upp från sina gryt där de har sökt skydd. Väl uppjagad skjuts det sönderstressade djuret ihjäl. Likaså vid fällfångst där djur kan sitta i timmar eller dagar innan det avrättas.

Det pågår ett krig mot våra vargar och annat vilt i våra skogar. Extrema jaktmetoder och användning av teknik godkänns förbehållningslöst av myndigheterna. Till skillnad mot övriga länder i Europa där man strävar efter att ha livskraftiga viltpopulationer och till och med förbjuder nöjesjakt helt.

Politikerna har bearbetats sedan 1980-talet

Jägareförbundet har sedan vargen etablerade sig i Sverige i början av 1980-talet bearbetat våra politiker för att kraftigt reducera vår vargstam. I dag 35 år senare har vi en icke livskraftig och genetiskt inavlad vargstam på runt 250 individer. Medan ett tätbefolkat land som Tyskland på halva tiden hyser drygt 400 vargar. Med över hundra anställda och drygt 52 miljoner i statligt bidrag har organisationen möjligheter att ha ett stort antal lobbyister i riksdagskorridorerna. Nu är det dags att stoppa miljonrullningen till Jägareförbundet och flytta över ansvaret för viltvården till Naturvårdsverket.

Myndigheternas oförmåga att stå emot jaktlobbyismen får varghatarna att vädra morgonluft. Dagens rovdjurspolitik är numera anpassad till en jägarkår som sniket vill förvalta viltet för egen del utan att dela med sig till de verkliga viltvårdarna.

Av Christina Lindberg

Skådespelare och journalist

Ann Fransson

Aktiv i Jaktkritikerna

KÄLLA!

  Cirkus Brazil Jack blir djurfria!

Äntligen värdefulla – också levande!

Rekordmussla hittad i Öresund!

Igårkväll så var jag inte på skyttet, har väldigt svårt att gå och det är en brant och otäck trappa ner till lokalen under Läredaskolans matsal, där vi håller till och skjuter.

Blir jag bra i ryggen och höften så kommer jag självklart ta upp skyttet igen.

Jag var på GYC och träffade min vän Slifer som är en hybrid Sergal/Drake och det var bra musik så vi dansade.

I måndags var Helena och jag och handlade, var jobbigt när jag har så ont. Var helt slut efteråt och sov större delen av både eftermiddagen och natten.

NYHETER!

Akilov åtalas för terrordådet!

Tomas Karlsson: Låt svensk polis ta intryck från lyckade exempel!

Så kan kommuner stoppa tiggeri på allmän plats!

Smirre tycker till!

- Nej, jag håller inte med Tomas Karlsson. Jag tycker mer som Stefan Löven och Jimmy Åkesson - att de kriminella gängen måste mötas med hårdare metoder. Att det är för redan länge sedan dags att sätta in militären mot de kriminella gängen i förorterna som varken polisen eller annan blåljuspersonal rår på och det samma att sätta in militären mot tiggare och uteliggare som är ett mycket otrevligt och påfrestande samhällsproblem för vanliga civilpersoner. Militärens uppgift är att skydda och hjälpa civilbefolkningen även vid kriser och bara inte i händelse av krig. Samt att jag står fast vid min åsikt om GunRights - att den vanliga civila medborgaren ska ha rätt att med vapen värna sig själv, sin familj, sina vänner och sin egendom!

Ung Vänster står fast vid kritiserat Kamprad-utspel!

Man hotad att hållas inlåst – tills han hämtade vodka!

Ministern öppnar Science park och KTH – Kändistätt när pampiga invigningen nu blir av!

Dramaten-pjäs ställs in!

Amanda Kernell får DN:s kulturpris efter succén med "Sameblod!"

Ungdomar försökte tända eld på bil – stoppades av bilägaren!

Sena tåg på måndagen – problem med ström!

Skönhetsprodukter till ett värde av 5 000 kronor stals från Coop – två män gripna!

Högg bagare efter att ha blivit kallad ”ashål!”

Parti satsar på lokalavdelning!

Facebookinlägg polisanmält!

Själva knarkhandeln är polisens sak!