Hejsan! - Smirre är online.

 FLUFFOGRAM!
Igår Julafton tillbringade jag med min Mor, vi gjorde lutfisk och hemma mald senap som vi åt med vit sås och potatis. 

I julklappar fick jag en fin tröja av mina assistenter som det står "Crazy like a fox" på samt ett litet rävhuvud. 

Av mor fick jag två DVD-boxar med Beckfilmer. 

Box 1: Lockpojken, Mannen med ikonerna, Vita nätter och Öga för öga.
Box 2: Pensionat pärlan, Monstret, Money man och Spår i mörker.
De gamla klassiska och riktigt bra Beck som gjordes under 90-talet.Mor och jag kollade sen på Kalle Anka och hans vänner, åt sen lite hemmagjord julmat. Köttbullar, brunkål, sill och revben med mera. 

På kvällen kollade jag och Mor på en film som heter Max som handlar om en militärhund.

Idag  mest tagit det lugnt, vilat en del och läst Illustrerad Vetenskap, läste förra numret som handlar om hur de ska bygga en ny rymdstation som cirkulerar runt månen och om de experiment med olika vätskor och metaller som man bara kan tillverka i rymdens tyngdlöshet. 

Läste också att man kommit fram till hur en neutronstjärna är beskaffad. Den är ju väldigt kompakt men inte så mycket som ett svart hål. Det man kommit fram till är att en neutronstjärna har ett skal av hårt sammanpressade neutroner med extrem gravitation och i dess inre ett superflytande ämne som består av kvarkar och subpartiklar som var vanliga strax efter Big Bang. Genom att studera neutronstjärnorna närmare så kan man få klarhet i de förhållande som rådde strax efter Big Bang.

Med ett vanligt radioteleskop kan man lyssna på neutronstjärnor och det finns ca 700 stycken i vår galax. De roterar snabbt, har mycket stark gravitation på flera giganewton och avger dödliga doser av röntgenstrålning - så de är farliga att komma nära. Jorden har en newton. Ett svart hål har flera terranewton.

Ikväll kollat lite på TV med Ronny och umgåtts med Ronny.

NYHETER!

Kungens jultal!