Why a Mission to The Sun is Really Hard!


Haft rätt så ont sista dagarna så jag har mest legat. Har lyssnat på min CD med Sabaton - The Last Stand, är riviga rocklåtar om olika strider och militära slag.

Har fått Voltaren som mina assistenter hjälper mig att smörja med och tar mediciner som jag ska, Alvedon 3 ggr dagen och på kvällen Orudis.

Idag så assisterar Ronny och vi har ringt till sjukhuset om min operation av knutan i ryggen, de hoppas att det inte ska ta alltför långt tid innan jag får komma till operation och att jag förhoppningsvis slipper sövas utan kan ta den med lokalbedövning. Är risker med att sövas och vet att jag har svårt att andas om jag ligger på mage även i vaket tillstånd.

Fick ett brev idag från Telia att de vill ha tillbaks den andra routern eftersom jag fick en ny, dock var det inget fel på den andra utan jag hade trillat ur Telias IP-pool. Så felet fick åtgärdas från Telia.

Har även skrivit till DJURENS PARTI att jag vill ha valsedlar och rösta på dem!

HÄR ÄR DJURENS PARTIS PARTIPROGRAM SOM BARA INTE HANDLAR OM DJURRÄTT I SIG - UTAN ÄVEN OM HUR SAMHÄLLE, LAG OCH RÄTT, EKONOMI OCH INFRASTRUKTUR OSV SKA VARA FÖR ATT VARA DJURETISKT RIKTIGT! <3

Skrev till dem om bad om valsedlar för 2018 samt berättade att jag är engagerad i Vargfrågan och att begränsa tjuvjakt på rovdjur osv, medlem i Jaktkritikerna och Rovdjursföreningen samt att jag vill stoppa Djurförsök, pälsfarmer och utnyttjande av djur på cirkus. Samt att jag brinner för Furry Fandom och tycker det är viktigt att det i samhället i skolor och på arbetsplatser finns förståelse för oss och vårt sätt att leva och vara. Att mobbning, hot och kränkningar mot vare sig Furries eller andra grupper aldrig är okej!

På tal om Furries!

I går kväll var jag på Second Life en stund och umgicks med andra Furries!

Träffade en Räv b.la.

Samt en Hjort och flera andra Furries dansade i grupp!

Träffade en Råtta och

blå Drake.

Träffade även en Varginna och

en trevlig kanin som jag dansade med.

NYHETER!

Djur!

Hund dog av värmeslag – lämnades i varm bil!

Mest Intressanta!

Kraftigt regn i Japan! - Evakuerar områden!

Första pojkarna räddade från grottan!

Åtta pojkar har räddats ur grottan!

Hundratusentals privata personuppgifter läckta på Telenors hemsida!

Nytt bibliotek – till sjöss!

POLITIK!

Riskfyllt när unga väljer bort politiken!

Nazisterna lade beslag på Almedalen!

Polisen ser på när nazisterna ger sig på Almedalsbesökarna!

Demokratin måste vara hållbar över tid!

Från FB! - Nidingsdåd!

Ebba Åkerlunds grav vandaliserad! :o

11-åriga Ebba Åkerlund var ett av dödsoffren i terrordådet på Drottninggatan i Stockholm i april förra året. Men inte ens efter sin död får hon vara i fred. Nu har hennes gravplats blivit vandaliserad för andra gången.

Ebba Åkerlund var bara 11 år gammal när islamisten Rakhmat Akilov tog hennes liv i det grymma terrordådet i Stockholm förra året.

Men hatet slutar inte där. Nu är det någon som vandaliserar flickans gravplats på Adolf Fredriks kyrkogård i Stockholm. Och det är inte första gången det händer.

"För andra gången på kort tid har Ebbas grav på Adolf Fredriks kyrkogård vandaliserats. Förutom att fåglarna på gravstenen stulits bryts blommor av, lyktor krossas och allt fint som klasskamrater och andra sörjande lagt vid graven slängs iväg. Varför?", skriver Ebbas minnesfond på Instagram.

I kommentarsfältet är människor mycket upprörda över det hjärtlösa beteendet.

"Bara någon som inte är frisk i huvudet kan göra något sådant. Hoppas er fina plats får vara ifred framöver", skriver en person.

"Varför VARFÖR?? Hon miste livet i ett vansinnigt terrordåd, ett oskyldigt BARN! Jag ber att Karma tar hand om det här."

"Så sjuka människor det finns."

"Ett barns gravplats, hur kan man sova på nätterna efter att man gjort denna vidriga handling. Känner jag vill gå till platsen o ställa i ordning det dom eventuellt kan räddas. Må Gud skydda fina Ebba i himlen."

"Fy så fruktansvärt grymt gjort."

"Hur kan någon göra så?! Fy så fruktansvärt."

Norra Skåne! - Kreativitet & Kultur!

Kreativa skapelser fick känna på vind!


Papper, pinnar, tejp och kanske lite målarfärg, är vad som behövs för att göra en egen drake. Och så klart vind. På Hovdala kunde barn och föräldrar tillsammans skapa drakar, och några var här för första gången.

Modell av speciell pansarvagn visades!

Den udda pansarvagnen 103C skrotades ut ur det svenska försvaret på 1990-talet.
På lördagen väcktes den till liv igen på Hässleholms museum, fast i betydligt mindre skala.

150 kilo väger Sten Engströms pansarmodell av stridsvagnen 103C. Stridsvagnen, som också kan kallas för bara S, där s:et står för svensk, ingick i det svenska försvaret mellan 1960 till mitten av 1990-talet.

Den var en av huvudstridsvagnarna innan den skrotades ut på 90-talet. Endast 25 av 250 stycken sparades för att användas som bytesobjekt till olika museum. Det är däremot inget militärt intresse som fått Sten Engström från Göteborg att bygga en modell av vagnen.
– Det är främst ett tekniskt intresse. Och att bygga modeller över huvud taget tycker jag är kul. Vagnarna är tekniskt avancerade att bygga, säger han.
På Hässleholms museum provkörde han vagnen under lördagen. Under dagen var det flera som körde och visade upp pansarmodeller. Sten Engströms modell är till skillnad från de andra modellerna driven med gasturbin och inte el.

Den är byggd i skala 1:5, fem gånger mindre än originalvagnen, som också finns att skåda på museet.
Sten Engströms bakgrund som maskinkonstruktör har varit till stor fördel i hans byggande, som startade med ritningar i 3D-system.
– Jag har fått titta på fullskalade modeller för att kunna bygga. Det går inte att skala med alla detaljer, utan man får göra så att det ser snyggt ut.
Ännu är modellen inte helt klar, överdelen ska också byggas på.
– Jag har byggt på modellen i 12-13 år. Men det är resan som är målet. Inte att bli klar. Jag gör detta för att det är roligt, berättar Sten Engström.

Rocknätterna är nu i gång!


Så var det då dags för en rockkväll på Hässleholmsgården.
– Jag är här för Kiss, sa Peter Norén från Tollarp och mindes tiden då han var 15 år och såg det riktiga Kiss.


Övriga Nyheter!

Fotbollen! - Norra Skåne!

Folkfest på torget – fram till förlusten!


Inför kvartsfinalen mellan Sverige och England var feststämningen på topp. Flera hundra åskådare var på plats på Stortorget i Hässleholm när matchen drog igång klockan fyra.

På Stortorget i Hässleholm var det redan vid halv fyra mycket människor på plats framför storbildskärmen som skulle sända kvartsfinalen. Många bar gula supportertröjor och det var livad stämning. Hejarop och glada ramsor kunde höras. Att Sverige skulle åka ut ur VM var det många som inte trodde inför matchen.
– Vi vinner utan problem, säger Filip Kristiansson.
– Två noll till Sverige blir det. Det finns inte på kartan att Sverige förlorar, säger han och får medhåll från sina vänner i hejarklacken som bar gula tröjor och en svensk flagga.
Maria och Martin Franklin med sina två barn var några tagit sig ner till torget.
– När man förstod att det skulle bli av med storbild så ville vi komma hit och stötta, säger Maria Franklin.
Hon trodde inte laget skulle ta sig till kvartsfinal.
– De har överträffat mina förväntningar, säger hon.
– Det är ett otroligt lag, lojala mot varandra. En maskin, som Granqvist sa, säger Martin Franklin om svenska landslaget.
Under svenska nationalsången reste sig publiken högtidligt upp. Den stora skärmen som rullats in på Stortorget hade en del teknikstrul i första halvlek, bland annat när England slog in sitt första mål. När ljudet försvann i några minuter in i matchen startade hejaramsan från supportrarna som för att få igång tekniken. Skärmen blev svart i några sekunder och då ljöd buropen. Efter en omstart flöt sedan matchen på utan större teknikstrul.
När det konstaterats att det var slutspelat för Sverige var det också slut på folkfesten. Det dröjde inte mer än någon minut innan torget var mer eller mindre tomt. Men besvikelsen var inte så stor för Sara Håkansson från Tyringe, trots att hon suttit på första parkett sedan halv tre.
– Jag är inte speciellt besviken. Kul om de vunnit, så klart tråkigt att förlora, säger hon och tillägger att det var ett roligt initiativ med storbildsvisning. Teknikstrulet var inget som hon tyckte påverkade upplevelsen.
– Det har varit riktigt härligt att sitta här.
Bästa väninnan Moniqe Friberg, nyligen nyinflyttad till Hässleholm, håller med om att det har varit en härlig eftermiddag.
– Jag hade en förhoppning om att Sverige skulle vinna. Jag är inte besviken men jag hade velat unna dem att vinna, säger hon.
Det blev inget VM 1994 i repris. Nu återstår det att se om det blir repris av storbildsvisningar på Stortorget. Kanske nästa år, när svenska damlandslaget spelar VM.