Hejsan! - Smirre är online.

Varg skjuten i samband med jakt!

En varg är skjuten i trakterna kring Lönsboda. Det bekräftar Christer Henriksson, Osby, besiktningsman för länsstyrelsen och rovdjursansvarig på Jägareförbundet. Vargen är död och polisen har upprättat en anmälan om grovt jaktbrott.

– Jag har tystnadsplikt, säger han, men jag kan bekräfta att en varg är skjuten i Osby kommun. Den är omhändertagen och finns i länsstyrelsens frysbox.
Vargen ska nu skickas till SVA, Statens veterinärmedicinska anstalt, för analys.
Christer Henriksson bekräftar också att polisen är underrättad.
För närvarande finns ingen skyddsjakt på varg i området.
Polisen bekräftar också händelsen och säger att skytten är misstänkt för grovt jaktbrott.
Nils Carlsson, rovdjurshandläggare på Länsstyrelsen har varit på plats:
– Jag kan bekräfta att det är en äldre varg av hankön som blivit skjuten. Vi inväntar polisens utredning och kommenterar inte ytterligare detaljer i nuläget.

Det är ännu oklart om den skjutna vargen är den som kallas Snapphanevargen och varit i Osbytrakten under några år.

Igår så assisterade Helena, jag tvättade och jag badade, det var skönt. Hade inte så ont igår i benet, höften och ländryggen så jag vågade ta mig ner och ur badkaret genom att hålla i rollatorn.

Mor och jag kollade på Elgiganten efter en bättre skärm till Mor och hittade en bra med DVI-inkoppling. Samt kollade efter en skrivare till mig då den Epson som jag har är utsliten. Den nya är en HP med separata färgpatroner, scanner och fax samt pekskärm på skrivaren.

Var ut till Narwille och var med Krysune och hennes vän en stund på eftermiddagen.

Hade tänkt göra i ordning kycklingen igår men gör det kanske idag istället, åt matjesill och päror istället igår.

Var sen på Second Life igen!

Träffade en annan ny Räv där.

Samt en Långsvans och

en Fjällräv.

Träffade också en ny svart och röd Sergal.

NU SKA JAG PRATA POLITIK!

Sen kollade Helena och jag på Valdebatten på TV! Var KD som utfrågades. De pratade mycket om klimatet, kärnkraft och sjukvården. Nej, jag tänker inte rösta på KD även om en del av deras program är bra så har jag i minne att under Alf Svenssons ledning så stängde KD ner Djurskyddsmyndigheten och det var definitivt INTE bra. Vet att många Djurvänner, Djurvärnare och Veterinärer var mycket arga över det.

Djurrättsfrågor är något som jag brinner oerhört starkt för och som är starkt prioriterat. Även om det finns många andra viktiga frågor också. Om kärnkraft så var jag helt emot när jag var yngre men idag så inser jag att kärnkraften behövs för att förse Sverige med ström och sköts kärnkraftsreaktorerna på rätt sätt så är de inte farliga. Hysterin kring kärnkraften kom ju igång efter Tjernobyl 1986. Jag var bara 11 år så jag matades ju via medierna som 11åring om hur farlig och destruktiv kärnkraften är + föreställningen om att år 2000 så kommer Sovjetunionen att atombomba Sverige och att Gorbatjov är en ny Hitler, att Ryssar slaktar och äter bebisar och att de är Djävulens folk osv + att Olof Palme som jag fått lära mig var en fredens och kärlekens man precis som Jesus och Ghandi och som då blev mördad i februari 1986 och att Palmemordet gör världen mycket mer osäker och för oss närmare atombombsförintelsen. Vilket var "sanningar" som jag fått av äldre människor som tyckte det var kul att lära mig saker som inte är sant.

Som sagt så kommer jag rösta på Djurens Parti i Riksdagsvalet och det är en symbolhandling för det är det partiet som utgår i hela samhällspolitiken från ett Djurperspektiv, dock är de ett litet parti i Sverige medan de faktiskt sitter med i regering i b.la. Holland, Frankrike och England. Så de har ju ett inflytande på EU-nivå iaf. Jag kommer antagligen rösta på något av de ordinarie partierna i Landsting och Kommunval. Liberalerna i Landsting är jag rätt säker på för de driver frågor för LSS och funktionshindrades rättigheter vilket är viktigt för både mig och många andra personer med diagnos och vår vardag.

Andra frågor som jag tycker är viktigt är ju som sagt en värdig och bra äldreomsorg, infrastruktur i form av utbyggt fibernät och utbyggd järnväg. Samt stärka och modernisera försvaret och lag och rätt är också viktigt.

Jag tycker att polisen och militären ska kunna samarbeta och utnyttja mer vapenkraft för att bekämpa den organiserade brottsligheten som allt från tiggeriet till trafficking och pedofiler, samt våldsamma nazister och MC-gäng. Samt återta så kallade No go Zoner. 

GunRights och NATO-medlemskap är Amerikanska frågor och saker jag är för även om inget parti direkt vill ta tag i de frågorna.

Mest prioriterat är dock frågor som rör att värna Vargar och andra vilda Djur, fler naturreservat, stoppa Djurförsök, Pälsfarmer och grymma Djurtransporter.

- Det är som sagt mina hjärtefrågor.

Jag vill gärna se beväpnade parkrangers som skyddar Vargar och de andra Vilda djuren, att det införs hårda straff mot tjuvjakt på Rovdjur, Faunakriminalitet och Djurplågeri. Även att dödsstraff ingår i straffskalan för både tjuvjakt på Rovdjur, Faunakriminalitet och Djurplågeri samt att det även ingår i straffskalan för pedofili och våldtäkt.

De blå partierna pratar ofta om frihandel och att alla ska kunna köpa och sälja vad som helst och borttagande av tullar. Dock tycker jag det är hyckleri med frihandelspolitiken för vissa varor är dock förbjudna att handla med, exempelvis vapen. Men det är ju min åsikt att varje medborgare ska ha rätt att äga en pistol och en automatkarbin för att skydda sig själv, sin familj, sina vänner och sin egendom.

Senare på kvällen så kollade Helena och jag på The Equalizer!


En pensionerad underrättelseofficer Robert McCall (Denzel Washington) förvandlas till en rättsskipare för de hjälplösa. När han bestämmer sig för att hjälpa den unga prostituerade kvinnan Teri (Chloë Moretz), får han uppmärksamhet från den ryska maffian, och i synnerhet från den brutale Teddy (Marton Csokas.)

INFO!

Åtgärder mot vardagsbrott - För trygga handelsplater!

Arg tiggare angrep kund!

<3För dem som värdesätter Hem, Familj och Vänner!<3 

NYHETER!

Möllerödsdagarna inställda!

Oenighet om lösning på Finjasjöns problem!

Ta den ofrivilliga ensamheten på stort allvar – ett engagerat samhälle är bästa botemedlet!

Skånes naturfotofestival till kulturhuset!

Timbuktu slog publikrekord!

Buss på väg från Stockholm till Berlin i olycka!

350 tidningar protesterar mot Trump!

Tror på superbussar i väntan på fler spår!

Farah vägrade ta i hand vid intervju – unik dom ger henne rätt!

Flera av SD:s valarbetare störde och trakasserade väljare på torgmöte!

SSU saboterade Moderaternas valstuga!

Sätt stopp för de rasistiska strömningarna!

En perfekt storm sliter isär Sverige!

Madsen flyttas efter misshandeln på fängelset!

Södertäljebo oskyldigt anklagad för mord i Skåne!

Misshandlade person och sparkade sönder en trädgårdsgrind!

Ung man anhållen efter slag mot polis!

Hundratals personer åtalas för rattsurfning!