Smirre här.

MALMERFORS ÄR UPPDATERAT!

What Is A Dutch Angel Dragon?

Fursuiting - Sweat Control!

Så inavlad är den svenska Vargstammen!

Följ med ut i den svenska vargskogen och lukta på vargurin. Det analyseras på labbet och avslöjar hur inavlad den svenska vargstammen egentligen är.

Göran Vesslén med provrör

Mikael Åkesson, som är genetiker på Grimsö forskningsstation (SLU), kan med hjälp av några droppar vargurin kartlägga det svenska varggenomet. Bland annat har han sett att valpar till invandrade vargar har dubbelt så stor chans att reproducera sig och överleva än sina inavlade kusiner.

I programmet medverkar också Göran Vesslén, naturbevakare vid Länsstyrelsen i Gävleborg och Maria Hörnell Willebrandt, enhetschef för viltanalysen på Naturvårdsverket.

LYSSNA PÅ RADIOREPORTAGET!

I förrgår så assisterade Blåräv, vi var och handlade tillsammans med mor. Mor åkte taxi och jag och Blåräv körde efter med Forden. Vi handlade mycket som mor skulle ha och jag handlade lite till mig, potatis, juice och majs. Jag ska veckohandla på Måndag. Då assisterar Helena.

Blev problem när vi skulle betala på City Gross, glömde stoppa in 10% kupongen som mor skulle ha på sin handling och någon av mors varor hade hamnat i min scanner. Men det löste sig, är bra och hjälpsam personal på City Gross, så datakillen där tog med oss till ett annat ställe där han loggade in i City Gross server och vi fick göra om köpet med rätt varor i rätt scanner och kupongen med 10 % rabatt till mors varor.

Gick sen med Hårig Schäfer och var social med Grävling. Diskuterade b.la. grönsakslandsprojektet till sommaren och om oljetanken som jag målade sommaren 1995 om den behöver målas om nu 22 år efteråt, men den verkar ha hållit sig fin men vill titta över den i sommar iaf. Det kan ju inte skada att underhålla den. Var ju ett gediget arbete som gjordes sommaren 1995, Lasse och jag hjälptes åt att slipa den först, sen grundmålade jag den med rostskyddsfärg och sen spreymålade den med silverfärg.

På kvällen var jag på Second Life och umgisks med andra furrisar.

Träffade en Fjällräv i hatt.

Samt en Grip.

En Varg också.

Samt även en Leopard.

Hängde en stund med en annan Räv.

Samt träffade ytterligare en Varg

och en Lemur.

Hängde med en Drake och en Hare också.

Har varit kladd med mitt Ghost Wildlands som inte vill fungera.

Igår så spelade jag Delta Force Black hawk Down istället, när Ubisofts skräp inte vill fungera. Roligare att spela spel som fungerar. Klarade också uppdraget Besieged.

Skrev om det i kanalen.

Var ut till Narwille och umgicks med Sergalerna där.

Vargen Kobane kom också på besök till Narwilel och hängde med mig och Stormfether.

Träffade en ny röd och svart Sergal, mycket fin.

Samt hängde med Krysune och Salaster.

Zebra assisterade igår och vi gick en riktigt lång runda med Hårig Schäfer. Schäfern är väldigt fascinerande, hon har ett vitt morrhår på vänster sida av nosen medans de andra är svarta. Där morrhåren sitter fast på nosen är små bruna prickar och själva nosen är svart. Och självklart är det två hål i hennes nos och ett pip-hål där nosskåran och munnen möts. Hon har också grått fjun i öronen och ett hål i vardera örat. När man ska koppla Hårig Schäfer så lägger hon sig på rygg ibland, då ser man att hon har bruna spenar och mitt på magen en virvel i pälsen med en liten kal fläck i mitten och en prick. Det är Hårig Schäfers navel, tycker det är viktig kunskap att veta hur naveln ser ut på en Hund! 

Städade min lya också igår.

Fick svar i kanalen sen om varför Ubersofts spel är skräp!

Idag har jag hjälpt mor att göra köttbullar som vi åt till lunch, har också förberett med att skala och bereda rotfrukter som ska vara till att göra veganburgare sen i veckan. 1998 och 1999 var jag inne på att jag skulle bli vegan men insåg att det är omöjligt för mig att leva som vegan med dels de mediciner jag måste ta, vilket andra veganer inte förstår utan de tycker att jag hycklar om jag tar medicinerna. + Att det blev väldigt mycket bråk och tjafs på jobbet då för att jag ville bli vegan och även pastorn och andra i Pingstkyrkan var emot att jag skulle bli vegan för att djurrätt, veganism och furry har inget stöd i Bibeln utan det var enligt P-kyrkans ledning Djävulens sätt att omkullkasta Guds ordning och göra uppror mot Gud.

Även några av mina äldre släktingar som tycker att både djurrätt, miljö och furry är flumm och trams för det inte fanns något sådant när de var unga. Det värsta var dock på jobbet då jag inte fick sitta med de andra och äta "jävla kaninmat" och även att en av de andra på jobbet spottade och fimpade i min mat för han var emot veganer. Det är liksom inte okej, det är mobbning.

Fjällräv och jag har varit in till stan lite i eftermiddag och gått på Mölleröd med Cockerspanieln. 

HÄLGE! - NÄTDATING!

Tänkvärt när myndigheter och makthavare vill censurera Internet!

NYHETER!

Nasa har upptäckt sju jordlika planeter 40 ljusår bort!

Sju stycken så kallade exoplaneter har upptäckts runt en stjärna 40 ljusår bort från jorden, skriver USA:s rymdmyndighet Nasa på sin hemsida.

Upptäckten presenterades under onsdagen i det ansedda naturvetens­kapliga magasinet Nature.

Stjärnan som planeterna snurrar runt har det krångliga namnet 2MASS J23062928-0502285, men är även känd som TRAPPIST-1 efter det belgiska rymd­observatoriet TRAPPIST som ligger i de chilenska bergen. Observatoriet, som togs i drift 2010, är inriktat på att leta efter kometer och exoplaneter, alltså planeter utanför vårt solsystem, och har varit avgörande vid upptäckten av de sju planeterna.

I maj förra året upptäckte forskare som använde TRAPPIST tre planeter runt den tidigare obetydliga stjärnan. Därefter använde Nasa rymd­teleskopet Spitzer samt flera andra jordbaserade teleskop och bekräftade två av planeterna samt upptäckte ytterligare fem. Därmed vet man nu att solsystemet har hela sju planeter.

Upptäckten är särskilt intressant eftersom alla planeterna bedöms vara jordlika stenplaneter med fast yta. Till skillnad från gasjättar som exempelvis Jupiter, Saturnus, Uranus eller Neptunus bedöms sådana planeter kunna hysa förutsättningar för liv.

Tre av planeterna befinner sig dessutom i den så kallade beboeliga zonen runt TRAPPIST-1, det vill säga på ett sådant avstånd från stjärnan att vatten kan förekomma i flytande form. Det är första gången så många planeter påträffas i en och samma stjärnas beboeliga zon.

– Den här upptäckten kan vara en signifikant pusselbit i letandet efter beboeliga miljöer, platser som är gynnsamma för liv, säger Thomas Zurbuchen på Nasa.

– Att besvara frågan "är vi ensamma" är en av de viktigaste, så att för första gången hitta så många sådana här planeter i den beboeliga zonen är ett anmärkningsvärt steg mot det målet.

Men om det vore möjligt att besöka någon av de sju planeterna skulle man mötas av en väldigt annorlunda värld än den vi är vana vid här på jorden. TRAPPIST-1 är nämligen en så kallad brun dvärg med en radie som endast är en niondel så stor som vår egen sol.

Därför ligger de sju planeterna i omloppsbanor väldigt nära stjärnan, närmare än Merkurius omloppsbana runt vår sol. Det gör att planeterna också befinner sig relativt sett nära varandra och att man, om man skulle kunna besöka en av dem, samtidigt skulle kunna se flera eller kanske till och med alla de andra planeterna från ytan på den planet man besöker.

Äldre mannen hade inte råd – då ryckte vännerna in!

15-åringarna Anton och Hugo kunde inte se på när den äldre mannen inte hade tillräckligt med pengar.

– Det kändes bra i hjärtat att hjälpa honom. Vi kände oss inte tvingade till det, säger Anton.

Vännerna Anton Blomkvist och Hugo Eriksen, 15 år, var på Hemköp i Örnsköldsvik på måndagsförmiddagen. Framför dem i kassan stod en äldre man med rullator och lastade på sina varor. När mannen skulle betala visade det sig att hans pengar inte räckte till.

– Han var tvungen att ge tillbaka äggen, säger Hugo.

Anton och Hugo, som såg det hela, började prata sinsemellan.

– Vi kände att det var synd om honom. Vad vet vi, han kanske inte har det så bra. Vi har det säkert bättre än han så vi kände att vi lika gärna kunde hjälpa honom, säger Hugo.

Sagt och gjort. Anton gick fram och sa till kassörskan: ”Släng dit äggen, jag köper dem åt honom”.

– Klart han skulle ha äggen liksom, de äldre tjänar inte så bra. Det kändes bra i hjärtat att hjälpa honom. Vi kände oss inte tvingade till det, säger Anton.

Mannen sa inte så mycket men ska ha tackat killarna.

– Först förstod han inte vad vi gjort men jag tror att han kände sig rörd, säger Hugo.

”Man ska hjälpa varandra”

Det var en bakom dem i kassan som såg Anton och Hugos agerande. Personen i fråga hyllar dem i ett Facebookinlägg: ”Hoppet är inte helt ute med dagens ungdomar

Vännerna tycker det känns kul att uppmärksammas men båda anser att det var självklart att hjälpa den äldre mannen.

– Man ska hjälpa de äldre, de får inte så mycket från pensionen. De har det nog sämst av oss alla, säger Hugo och Anton fyller i:

– Han har nog jobbat jättehårt i sitt liv och är en sådan som byggt upp saker och ting för oss.

De båda har ett råd till andra människor.

– Man ska ta till vara på att hjälpa varandra, ni kommer att gå plus på det som person.

Polisskott i Rinkeby kan vara tjänstefel!

Polisen avfyrade verkanseld under upploppet i Rinkeby i måndags.

Det kan ha varit tjänstefel vilket har föranlett en förundersökning.

– Jag kan inte säga så mycket eftersom förundersökningen är i inledningsskedet, säger kammaråklagare Elisabeth Brandt till SVT.

LÄS MER!

Trump: Vi kör ut alla illegala invandrare vi får tag på!

Alla invandrare som USA:s gränspolis och övriga myndigheter lyckas fånga in ska ut. Det är en prioriterad arbets­uppgift för hela det amerikanska rättsväsendet, där federal liksom lokal polis ska samarbeta, rapporterar flera medier.


Enligt dokument som inrikes­säkerhets­departementet (DHS) släppte i tisdags engageras hela rättsväsendet, nya förvar för illegala invandrare byggs, asylsökare avskräcks från att söka sig till USA och i slutänden ska utvisningarna snabbas upp.

Myndigheterna har redan ökat antalet förvarsplatser med 1.100 platser, men flera nya utvisnings­centrum planeras och ytterligare 10.000 ska anställas i Trumps nya utvisnings­organisation.

Det handlar om uppemot elva miljoner människor som uppehåller sig illegalt i USA och som ska skickas hem. USA:s president Donald Trump har under valrörelsen och eftervaldebatten öppnat för vissa lättnader och låta illegala invandrare som i övrigt varit skötsamma stanna. I de direktiv som nu går ut syns emellertid inte mycket av några sådana lättnader.

Tidigare presidenter som Barack Obama och George W. Bush har sett mellan fingrarna på de många illegala invandrare från framför allt Latinamerika som vällt in i landet. Trump har under hela valrörelsen haft ett helt annat tonläge mot dem.

Många har frågat sig om den 70-årige presidenten verkligen kommer bygga en mur längs gränsen till Mexiko och om det ens är möjligt att genomföra mass­utvisningar av flera miljoner människor. Vissa har till och med trott att han inte kommer våga infria sina vallöften.

Men de direktiv som nu går ut från DHS-chefen John Kelly visar att operationen är i full gång. Gränspolisen har tillsammans med lokala polis­myndigheter trappat upp sina räder mot platser där man misstänker att illegala gömmer sig.

En hjälp­organisation för illegala invandrare i Austin, Texas, uppger för AP att de fått över tusen telefon­samtal på tre dagar. I vanliga fall får de bara några enstaka samtal i veckan.

– Många av dem som ringer är människor som vill ha information om räderna. De säger "Jag är rädd, jag är orolig, vad kan jag göra?". Många är människor som påverkats av räderna och som sett vänner eller familje­medlemmar bli omhänder­tagna, säger en kvinna som jobbar för organisationen.

AP skriver att många av de illegala invandrarna vidtar extra försiktighets­åtgärder för att undvika deportation. De är noga med att kolla att lamporna fungerar på bilen, undviker att ge sig ut på gatorna i onödan eller gå på fester där de vet att det finns andra illegala. När som helst kan polisen slå till och den som avslöjas som illegal invandrare ska hem igen, om de så bara fastnat i en rutinkontroll av en myndighet som inte ens har något med gränspolisen att göra.

"Våra invandrings­lagar efterlevs som bäst om alla våra rättsvårdande myndigheter kan användas i största möjliga utsträckning", konstaterar DHS-chefen John Kelly i ett PM.

Påven: Bättre vara ateist än hycklande katolik!

Det är bättre att vara ateist än en hycklande katolik. Det sade påven i en predikan i Peterskyrkan under torsdagen, skriver Reuters.

Påven riktade under mässan kritik mot många anhängare av sin egen 1,2 miljarder stora rörelse.

– Det finns de som säger att "Jag är väldigt katolsk, jag går alltid på mässan och jag tillhör den och den rörelsen, sade han men föreslog att många av dem istället borde säga:

– "Mitt liv är inte kristet, jag betalar inte mina anställda en anständig lön, jag utnyttjar folk, jag gör smutsiga affärer, jag tvättar pengar, jag lever ett dubbelliv".

Han konstaterade också att katoliker som lever ett dåligt liv får många att tycka att det är bättre att inte tro på gud alls. Tidigare har påve Franciskus sagt att katolska präster som sexutnyttjar barn genomför en "djävulsmässa".

Patrik om flyktingvåldtäkten vid hans barns dagis: Är orolig för barnens säkerhet!

Två så kallade flyktingbarn från Afghanistan sitter just nu häktade misstänkta för våldtäkt mot barn på ett asylboende i Dalsjöfors utanför Borås. Boendet ligger vägg i vägg med ett dagis och nu är barnens föräldrar oroliga.
– Jag är absolut orolig för barnens säkerhet, säger småbarns­pappan Patrik Lindvall.

Det var för ett knappt år sedan som beskedet slog ned som en bomb bland småbarns­föräldrarna i Dalsjöfors. Det lilla samhället med drygt 3.000 invånare skulle få ett boende för så kallade ensam­kommande flykting­barn från Afghanistan och boendet skulle ligga vägg i vägg med samhällets dagis.

– Det var kaosartat redan i början. Rätt som det var sade de en dag att imorgon kommer det öppna ett HVB-hem vägg i vägg med förskolan, berättar småbarns­pappan Patrik Lindvall för Fria Tider.

– Det var väldigt mycket hysch hysch och hemlighets­makeri från kommunen och HVB-hemmets sida. Så vi krävde ett krismöte med förskolan och HVB-hemmets föreståndare, fortsätter han.

Uppemot ett tjugotal oroliga föräldrar dök upp på mötet. De ville ha svar på frågor och krävde att barnens säkerhet skulle garanteras. Patrik, som har två pojkar på dagiset, var en av föräldrarna på mötet.

– Vem vill ha en massa traumatiserade ensam­kommande flykting­barn vägg i vägg med sina småbarn? frågar han sig retoriskt.

– Man vet ju inte vad de varit med om och vad som kan hända.

Företrädarna för HVB-hemmet och kommunen försökte lugna föräldrarna och lovade att vara transparenta med information. Om det skulle inträffa någon incident så skulle föräldrarna informeras omedelbart.

Men när våldtäkten inträffade på boendet där två flyktingbarn misstänks ha förgripit sig på ett tredje barn så fick Patrik ingen information alls. Istället fick han veta om våldtäkten via lokaltidningen, inlägg på Facebook och en diskussionstråd på Flashback.

– Där hittade jag häktnings­framställan och så vidare, berättar han.

Patrik skrev ett argt brev till kommunen för att protestera mot att man inte tycks ta barnens säkerhet på allvar:

"När detta boendet startades upp så hölls det möte med förskolechefen på Dalsjögården samt med representanter från flyktinghemmet där det gavs garantier för att detta INTE var några barn med riskbeteenden som vi föräldrar behöver oroa oss för! Idag får jag läsa på BT om vad som hänt, INNAN förskolechefen går ut med information om detta?" står det i brevet som fortsätter:

"Jag får alltså läsa mig till en sådan här oroväckande och förskräcklig nyhet i media FÖRE jag får det ifrån ansvarig förskolechef. Det är under all kritik! "

Försöker ta sig in
Patrik berättar att flyktingbarnen är förbjudna att vistas inne på dagisområdet där barnen leker, men att de på olika sätt försöker ta sig in där ändå.

– De kastar med nöje över bollar och andra grejer på förskolans område för att kunna komma in där, säger han.

– I min värld är det väldigt konstigt. De har ju inte på området att göra överhuvudtaget!

Han säger också att det inte känns bra med gängen av män från tredje världen som står utanför dagiset och röker.

– Det är ju ensamkommande flyktingbarn! De ska inte stå där och röka, hur har de ens tillgång till cigaretter? frågar han sig.

Patrik och mamman till barnen är oroliga och vet knappt om de ska våga skicka sina pojkar till dagiset längre. Förra veckan tog de ett drastiskt beslut:

– Samma dag som vi fick reda på att detta hade hänt valde vi att ha kvar våra barn hemma, berättar han.

– Antingen att jag var hemma med dem, mamman, eller andra anhöriga.

Under måndagen valde de att låta barnen gå till dagiset igen.

– Men det är efter löften från kommunens säkerhetschef Bo Hansson om att kommunen tar detta på allvar! förklarar Patrik.

– Han är den ende på kommunen som jag känner tillit till.

SD slår otroligt rekord i ny mätning: Överlägset störst med 26,9 procent!

Sverigedemokraterna blir återigen landets största parti. Denna gång i Nyheter Idag/Sentios mätning, som presenteras på torsdagen.

SD ökar med hela 4,7 procentenheter till 26,9 procent väljarstöd i mätningen. Ökningen uppges vara statistiskt säkerställd. Socialdemokraterna hamnar på 23,2 procent, alltså på en andraplacering långt efter SD.

– Jag tycker det är skitkul. Det går lite upp och ner i opinionen, det gör det för alla partier och för oss också, säger Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof till Nyheter Idag.

Såväl SD som Centerpartiet slår rekord i Nyheter Idag/Sentios mätning, inget av partierna har haft så stort stöd i deras mätning tidigare. Enligt en Sifo­undersökning som publicerades i GP nyligen får partiet 11,8 procent och i Nyheter Idag/sentio får det 10,7 procent.

Samtidigt backar Moderaterna till sina sämsta siffror någonsin hos Nyheter Idag/Sentio. Endast 16,7 procent av väljarna kan tänka sig att rösta på partiet om det vore val idag.

Om M:s bottenrekord tror Jomshof att väljarna uppfattar partiet som veligt och att det är det som nu straffar sig. Han säger att man som väljare till slut "synar" Moderaternas påstått hårdare invandringspolitik och inser att de inte är trovärdiga.

Både Kristdemokraterna och Miljöpartiet hade fått lämna riksdagen om det vore val idag. Partierna får inte mer än 3,0 respektive 3,6 procent av väljarnas röster.

IS-värvade från jobbet på Skånemejerier!

En 34-årig muslimsk invandrare i Arlöv döms till sex månaders fängelse för att ha uppmanat användare på Facebook att samla in pengar till vapen åt islamiska staten, IS, och andra terrorgrupper.

Mannen förnekar brott, men enligt tingsrätten är det styrkt att han på ett av sina Facebook-konton, där han kallar sig "Ash-Shaami As-Suwed", har uppmanat till finansiering av terroristbrott.

Budskapen har spridits både från hans eget internetabonnemang och från Skånemejerier, där 34-åringen var anställd.

I ett av de offentliga Facebook-inläggen stod det bland annat:

”Hjälp oss att förse bröderna i fronten med vapen så den kan hämnas våra syskon."

De som läste inlägget uppmanades att ringa två personers telefonnummer för att få ett kontonummer dit pengarna kunde skickas. Av de namngivna personerna är den ene listad som terroristfinansiär av bland annat FN och EU.

I Facebook-inlägget gjordes också ett tillägg om att de båda namngivna personerna var kända för sitt stöd till bland annat terrorgrupperna Jabhat al-Nusra och Islamiska staten.

Det är första gången som den aktuella lagbestämmelsen tillämpas av svensk domstol och det finns därför inte någon tidigare påföljdspraxis.

– Den brottslighet som mannen döms för avser visserligen ett mycket tidigt led i den kedja av skeenden som kan leda fram till terroristbrott. Att påföljden ändå bestäms till fängelse beror på den synnerligen allvarliga brottslighet som gärningen i förlängningen kan leda till, säger chefsrådmannen Lennart Strinäs i ett uttalande.

34-åringen döms också för vapenbrott eftersom han olovligen hade ett elchockvapen i sin bostad.

Brevet till Andersson: ”Jämför inte din hatt med en påtvingad slöja!”

Andersson

Finansminister Magdalena Andersson la upp en bild på sin Facebooksida som jämförde att bära hatt med att handelsminister Ann Linde tvingades bära slöja under ett statsbesök i Iran. Bilden har mött hård kritik från svenskt håll – men även från Iran. Nu har finansministern tagit bort den och ber om ursäkt.

Historien om ”slöjbråket” började med att Sveriges handelsminister Ann Linde kritiserades för att bära slöja när hon, tillsammans med bland andra statsminister Stefan Löfven, besökte Iran i början av februari. Liberalernas partiledare Jan Björklund var en av dem som var allra hårdast i sin kritik.

L-ledaren sa i en intervju med SVT:s Agenda att slöjan är en symbol för hederskultur och kvinnoförtryck.  

– Jag vet att det är många kvinnor, både i Sverige och i den muslimska världen som frivilligt klär sig på det här sättet och då är det inte förtryck för dem. Men för en väldigt stor grupp så är det här påtvingat.

Läs också: ”Oansvarig debatt om slöjan”

Ann Linde själv svarade att slöjan var ett måste under besöket i Iran, att hon hade brutit mot landets lagar om hon inte hade burit den och att främlingsfientlighet och dumhet ligger bakom debatten som blossat upp.

La ut bild på Facebook

Under måndagen svarade finansminister Magdalena Andersson på Björklunds kritik – med en bild. Bilden föreställer Andersson, tillsammans med jämställdhetsminister Åsa Regnér och Helene Hellmark Knutsson, ministern för högre utbildning och forskning, iklädda varsin färgglad hatt i samband med det kanadensiska statsbesöket i Sverige.

”Vad tycker Björklund om att kvinnliga statsråd måste ha hatt på sig vid statsbesök?”, skriver Andersson.

Bilden, som kritikerna menar jämför hattbärande med kvinnoförtrycket som slöjan symboliserar, skälldes snabbt ut i sociala medier.

”Skäms över regeringens kvinnliga ministrar som jämför hatt med slöja. Feminismen när den är som sämst. Och ni ska stå upp för de utsatta?”, skriver Gulan Avci, ordförande för Liberala kvinnor.

Öppet brev till ministern

Kritiken kommer även från Iran. I ett öppet brev till Magdalena Andersson skriver Masih Alinejad, grundaren för den iranska kvinnorättsorganisationen My Stealthy Freedom som arbetar mot slöjlagen och förtrycket mot kvinnor i Iran. Hon inleder brevet med orden: ”Jämför inte din hatt med en påtvingad slöja”.

I brevet ställer Masih Alinejad frågan om Andersson någonsin upplevt ”den brutala moralen som tvingar dig att täcka ditt hår” – något hon menar är verklighet för miljontals kvinnor i Iran.

”Du kan göra narr av vår kamp, men jag skulle uppskatta om du förstod att vi pratar om en påtvingad slöja medan när du visar oss bilder med hattar så utövar du i själva verket din valfrihet. Du försöker sudda ut den enorma skillnad mellan den slöja som iranska kvinnor tvingas bära och ditt val att bära en hatt.”

Till inlägget har Alinjad lagt upp Anderssons hattbild, tillsammans med en bild på henne själv.

”Det är jag på bilden, när jag var politisk reporter. Prästen försöker slå mig i ansiktet på grund av att jag inte bar rätt islamiska hijab. Att bära hatt var inte en valmöjlighet.”

Bilden togs bort

Magdalena Andersson tog sent på måndagen bort bilden från sin Facebook-sida och bad om ursäkt för den. ”Det blev inte bra”, skriver hon i inlägget.

”Min avsikt var naturligtvis aldrig att förminska förtrycket av slöjtvång. Ingen ska tveka om att jag står upp för jämställdhet och kvinnors rättigheter. Regeringen har i alla kontakter med Iran lyft kvinnors situation och mänskliga rättigheter i landet. Däremot försökte jag ironisera över att Jan Björklund valde att göra plakatpolitiska poäng på regeringens Iranbesök.”, skriver finansministern.

SVT Nyheter har sökt Magdalena Andersson för en kommentar.

Förbjud slöjan i svenska grundskolan!

”Alla barn har rätt att växa upp som jämlikar. Därför ska hijab och andra typer av slöjor förbjudas på flickor i svenska grundskolan”, skriver Sophia Jarl (M).
TILL VÄNSTER TT_BILD från 2006: Kvinna i Alabama. Till höger moderaten Sophia Jarl (M).

Du som påstår att det är föräldrarnas rätt att tvinga små flickor att bära slöja är enligt mig skyldig att berätta varför det är en rättighet. Sverige är ett modernt sekulariserat land. Vi har avskaffat statskyrkan och våra skolor ska vara fria från religiösa inslag.

Alla barn har rätt att växa upp som jämlikar. Därför ska hijab och andra typer av slöjor förbjudas på flickor i svenska grundskolan.

Slöjan är en relativt vanlig syn i vår vardag men det är hög tid att vi alla inser vad slöjan står för. Det är först när vi utgår ifrån dess ursprungliga syfte som vi alla förstår att det är olämpligt för barn och ungdomar att bära detta uttryck.

Slöjan, i olika skepnader, ska dölja och minska kvinnans, och i detta sammanhang även flickans, attraktivitet. Den används för att reglera relationen mellan man och kvinna.

Det är kvinnan och flickan som ska underordna sig mannen i möten och genom oönskad ögonkontakt. Genom att kvinnan underkastar sig mannen upprätthålls hedersnormen och mannens ärbarhet.

Svenska skolan är folkrätts- och grundlagsskyldig att verka för jämställdhet. Den sexualisering och begränsning som slöjan symboliserar hör inte hemma i svenska skolan.

Flickor ska inte uppfostras att dölja sin kropp inför männens blickar och ta ansvar för hur män reagerar i deras sällskap. Flickor, precis som pojkar, har rätt att växa upp fritt utan begränsningar.

De ska kunna sjunga, dansa, leka, springa och idrotta obehindrat i den svenska skolans vardag. De ska inte behöva tillskrivas något ansvar för mäns begär och mäns krav på att de ska vara ärbara flickor.

De kvinnor, i Sverige idag, som säger sig bära slöja frivilligt – vad symboliserar den för dem? Vad vet de om dess ursprung och syfte?

Jag har ännu inte hört någon företrädare, oavsett sida för eller emot, förklara slöjans syfte på något annat sätt än hur jag själv framhåller den i debatten.

Givetvis är ett långsiktigt värdegrundsarbete till flickor och kvinnors egna val och individens frihet bäst för ett demokratiskt samhälle. Men hur många generationer flickor är du beredd att offra för att nå dessa värderingsförändringar?

Hedersrelaterade normer och våld har blivit ett ovälkommet inslag i vårt jämlika Sverige.

En lagstiftning mot slöja i skolan markerar att vi politiker är beredda att gå före för att uppnå en nödvändig förändring.

Det har vi gjort när det gäller kvinnors rösträtt, barnaga och homosexuellas rättigheter. Jag ser ingen skillnad i den här frågan.

Demokrati och jämställdhet har aldrig varit en självklarhet. Detta skapar och försvarar män och kvinnor tillsammans. Det kräver mod.

Min önskan är att alla politiska partier fortsätter att stå upp för, och assimilerar den etik som förvaltats av kristen tradition och västerländsk humanism.

Vi lever i en orolig värld där religion ofta används som skyddande sköld för odemokratiskt agerande. Att bemöta försvaret av jämställdhet med anklagelser om islamofobi är fegt.

Den här debatten handlar inte om de kvinnor och flickor som har möjlighet att välja. Den handlar om de som lever i Sverige men som ändå inte får ta del av det jämställda samhälle Sverige är.

Jag är stolt över ett Sverige där män och kvinnor lever jämställda.

Oavsett anklagelser kommer jag aldrig vika ner mig i kampen för de flickor som förvägras möjligheten att välja sin framtid.

Hatet vällde in efter tv-debatten!

Bahare Andersson

”Skriv insändare, skriv till dina lokalpolitiker, skriv till männens mammor och fruar. Gör vad som helst – utom att vara tyst”, skriver Bahareh Andersson.

LÄS MER!

Friades från färjevåldtäkt – får 300.000 i skadestånd!