Pip i Nosen! Smirre här.

What's It Like Inside A Fursuit Head?!

NordicFuzzCon 2017 Summary!

Furnal Equinox 2017: "Rock the Fandom!"

I söndags så hjälpte jag mor med att rensa ur och städa hennes kylskåp. Jag gick med Hårig Schäfer också.

Flög F-16 sen en stund och var sen på Second Life på kvällen!

Träffade en rosa Rävinna.

Samt en stilig Hyena

Och en Gråräv.

Hängde med Foxette och Chester en stund.

Dansade med en röd Velociraptor.

Senare på kvällen så var det krigsfilmen "Fury" på TV3 så den kollade Fjällräv och jag på.

Igår Måndag så började jag med att inte ta någon Zeldox på morgonen, funkade bra under dagen och jag var till doktorn och tog min spruta som jag gör varje måndag. På eftermiddagen så gick Zebra och jag med Hårig Schäfer, jag lekte krig nere i skogen för vi gick skogsrundan. Hade Desert Eagle pistol, FN-Scar, Flashbangs, Fosforgranater och spränggranater och ett sk Boltgevär. Det är ett 16 mm gevär med målsökande explosiva pansarbrytande kulor. Slog ut två lätta pansarfordon med dem, med fosforgranat rensade jag en bunker och sköt dem fiender som kom ut med min FN-Scar.

Zebra och jag handlade också till mig och mor. Var på City Gross och köpte mat och dryck, var sen till ÖB och köpte körsbärspraliner och sen till Maxi och köpte öl.

Var sen ut till Narwille och hängde med Sergalerna där.

Träffade en gul och vit Sergal som jag inte sett förut.

Samt en Samuraisergal.

Fixade och donade lite hos Mor igen.

På kvällen fick jag dock en ångestattack och mådde dåligt, så det var ingen bra idé att skippa Zeldox på morgonen som vi pratade om hos Sixten i förra veckan. Tog min kvällsmedicin och la mig tidigt.

Zebra är tillbaks från sin semester i Italien så. Kul att han är tillbaka.

Idag ha mor varit till Kristianstad och fixat med sin elrulle och Blåräv har assisterat.

Har spelat lite Delta Force och sen under eftermiddagen varit i Narwille igen.

Det stod en motorcykel där, det är Sabers motorcykel och jag trodde den var till för alla, så jag ville ta en tur. Men Saber blev arg på mig och knuffade mig av motorcykeln och klargjorde att ingen rör hans hoj. Nå väl det var inte så farligt så. Då vet jag att motorcykeln tillhör honom och kör den inte utan att fråga först. Är lugnt. =^__^=

Hängde med Sergalerna där en stund.

Har sen gått med Hårig Schäfer och handlat hos Grävling - tomater, gurka, päron och den stora klementinen som jag såg i klementinlådan i går, bra att den låg kvar i lådan så nu har jag köpt den.

Nu ska jag och Blåräv strax iväg på skyttet.

Tillägg 19:56!

Taxin var i tid både dit och hem, trots problem med SamCom-systemet som strulat hela dagen som den förste chauffören berättade om.

Gick bra på skyttet!

Serie 1: 49, 49, 48, 49 = 195 poäng.

Serie 2: 48, 49, 50, 48 = 195 poäng.

Lekte F-16 pilot i taxin på vägen hem, slog ut Katuschafordon och ett transportplan på marken med Mavericks och fällde fosforbomber över en fientlig by och slog ut järnvägsbro och artilleripjäser med vanliga MK84 bomber.

NYHETER!

Professor i underrättelseanalys: Tredje världskriget är redan här!

Wilhelm Agrell är professor i underrättelseanalys.

Konflikten mellan västvärlden och terrogrupper som IS kan bäst beskrivas som ett tredje världskrig, menar freds- och konfliktsforskaren Wilhelm Agrell enligt Aftonbladet.

Det tredje världskriget har redan börjat, och det kommer bara att eskalera säger professor Wilhelm Agrell till Aftonbladet.

– Vi befinner oss i något som bäst kan förstås som ett världskrig, men vi ryggar tillbaka för den benämningen, säger han till tidningen, och fortsätter.

– Vi har nämligen en föreställning att historien ska återupprepa sig på ett särskilt sätt - att det ska bli uppenbart för alla att världskriget har börjat. Men det här är annan typ av konflikter än vad vi känner till. 

Resonemanget har tidigare utvecklats i P1-programmet ”Filosofiska rummet” som utgick från frågeställningen ”När kommer det tredje världskriget?”.

Enligt Wilhelm Agrell, som är freds- och konfliktsforskare och även professor i underrättelseanalys, är konflikterna i Mellanöstern och terrordåden i Europa en form av världskrig. Historieprofessor Kristian Gerner, som också medverkade i Filosofiska rummet, håller med.

– Det pågår någon form av globalt krig, men inga krigsförklaringar mellan stormakter, säger han i P1-programmet.

Agrell säger till Aftonbladet att det finns en risk för att de pågående konflikterna utvecklas till ett traditionellt krig mellan stater.

– Ja, det finns en betydande risk. Den här typen av fragmenterade konflikter utlöser vid en viss punkt underliggande konflikter mellan stater. Iran är ett exempel - ett iranskt-arabiskt krig ligger bara ett par steg bort i en pågående konfliktprocess.

KÄLLA METRO!

Det händer saker på Kristianstads museum den 1e April!

Bamseprojekt b.la.

Vad har hänt med Dunderklockan? Varför finns det så få? Och varför växer inte Lille Skutts morötter som de ska? I utställningen "Bamse och Dundermysteriet" får våra besökare följa Bamse och hans vänner på ett äventyr för att rädda miljön. Farmor är orolig för blomman Dunderklockan som är den speciella ingrediensen i dunderhonungen som gör att Bamse blir så stark.

LÄS MER!

Ulf Erlandsson lämnar partiet!

Ulf Erlandsson har valt att lämna alla sina politiska uppdrag och även Sverigedemokraterna.

”Jag har nu lämnat in avsägelse för samtliga av mina politiska uppdrag i kommunen och bolagsstyrelser. Jag har även begärt utträde ur partiet. Jag känner att detta är det bästa för mig, min familj och mina vänner. Jag önskar att ingen annan, oavsett parti, ska behöva utsättas för denna grova smutskastning”, skriver Ulf Erlandsson i ett pressmeddelande på söndagseftermiddagen.

Hans tid i den absoluta politiska ledningen för Hässleholms kommun blev kort.
Och nu lämnar han alltså Sverigedemokraterna för gott.
Patrik Jönsson, (SD) regionråd, beklagar djupt det inträffade.
– Det har varit två jobbiga veckor och jag har full förståelse för Ulf och hans familj. Detta har varit ett mediedrev som inte hade stannat förrän de fått Ulf på fall. Det fanns en agenda, inte minst från SVT.
– Samtidigt är det en konsekvens av det som framkommit och som har haft visst substans.

Hur ska Sverigedemokraterna i Hässleholm agera nu?
– Vi ska ha gruppmöte på tisdag där vi förutsättningslöst ska diskutera den uppkomna situationen.
– Vi har inga problem att få fram bra kandidater och fortsätta vårt arbete.

Hur är stämningen i partiets hässleholmsavdelning?
– Många har tagit illa vid sig. Ulf är en god vän till många och väldigt omtyckt. Samtidigt är vi i SD vana vid motgångar.

Fler avhopp på gång?
– Nej, det tror jag inte. Vi är som sagt vana vid motgångar.
Ulf Erlandsson har varit med i partiet sedan 2010.
Han sitter bland annat med i kommunstyrelsen, kommunfullmäktige och även i styrelsen för kommunala Hibab.
Vi har förgäves sökt Erlandsson för en kommentar.

SVT:s svar till Ulf Erlandsson!

Svar på Ulf Erlandssons insändare med rubriken ”Numera kallar jag SVT för Fejknews”.
Så här skriver Göran Eklund, redaktionschef och ansvarig utgivare för SVT Nyheter Skåne och Helsingborg på SVT Skånes hemsida:

Ett av SVT:s viktigaste uppdrag är att granska makten. Vi på SVT Nyheter Skåne har i vår granskning av det avgående kommunalrådet Ulf Erlandsson (SD) visat på en helhetsbild av Hässleholms näst högste politikers affärer inom och utanför politiken. Och som alltid har vi gjort en noggrann faktakontroll före publicering.
Det avgående kommunalrådet i Hässleholm, Ulf Erlandsson, påstår här i en insändare att vi på SVT ägnat oss åt ”fejknews” när vi granskat honom. Inget är oss mer främmande.

Vår rapportering har varit saklig och objektiv och Erlandsson har fått möjlighet att kommentera allt. Helst hade vi velat träffa honom och göra en intervju, något som nästan aldrig brukar vara ett problem med folkvalda. Men han har avböjt och bara svarat via mejl och vi har publicerat hans svar. Tyvärr har han inte svarat på alla frågor. Det är såklart ett demokratiskt problem när kommunala makthavare inte är tillgängliga.
Här en genomgång av vad som sagts och inte sagts i vår rapportering:

Erlandsson säger att vi utmålat hans industrifastighet i Hästveda som rena miljöfaran, men vi har bara berättat om de faktiska förhållandena att det inte finns nån överhängande risk med tungmetallerna på området men att miljöchefen i Hässleholm är kritiskt till att det ligger stora högar med sand och tungmetaller där och att kommunen kommer att kräva att Erlandsson tar hand om det.

Erlandsson påstår att vi vinklat en nyhet som om att han ägde ett åkeri vid konkurs. Det är inte sant. Vi berättade att han sålde det innan konkursen.
Erlandsson påstår att vi skulle sagt att en av hans anställda bor i hans industrifastighet (vilket man inte får). Det är inte sant. Vi har bara rapporterat det vi vet.
Det finns personer folkbokförda på industrifastigheten och en person har berättat för oss att han känner igen namnet på en av dem som Erlandssons anställda. Och Erlandsson har fått kommentera detta i vår rapportering: ”Det är inte mina anställda och jag har ingen kännedom att det finns personer skrivna där. Det måste vara en av hyresgästerna som haft sin personal skrivna i den nya hallen”.
Vi skulle, enligt Erlandsson, ha påstått att han måste ha revisor. Det stämmer inte. Erlandsson påstår att han har revisor men Bolagsverkets chefsjurist tillbakavisar det. Och det är Bolagsverket som hävdar att Erlandsson borde ha revisor.

Det går inte att undvika att prata!

Oppositionsrådet Lena Wallentheim (S) är inte förvånad över att SD:s partiledning kräver Ulf Erlandssons avgång.

– De flesta partier hade nog haft samma inställning med tanke på vad som hänt, säger Lena Wallentheim.
Hon menar att när så många saker rullats upp på så kort tid så finns det inget annat att göra.

Tycker du att SD har gjort för dålig bakgrundskoll på Ulf Erlandsson?
– Det vet jag inte. Man ska ju ha klart för sig att när man tar sig an ett sådant här uppdrag som vi har måste man vara medveten om att man blir granskad. Vet man då med sig att man har saker som kan vara tveksamma bör man tala om det.
– Och det går inte att undvika att prata, som han gjort, när sånt här kommer fram.

Nästa gång är det ditt dyra barn som dumpas!

Politikers son misshandlad av mobb!

Gravplats förstörd: ”Jag antar att du aldrig mist någon!”