Godkväll! Smirre här.

Zabu The Sergal! - After Dark!

Fursuiters Dancing!

Furry - A Documentary!

NYA FAVORITER PÅ MIN FURAFFINITY! 

1  2  3  4  5  6  7  8

Idag har Helena assisterat, jag har tränat dressyr med Hårig Schäfer och varit social med Grävling.

Mor och jag lagade mat ihop och det vi gjorde var spaghetti med köttfärssås. Nom Nom!

Har varit in till City Gross och handlat Snus, bröd, pålägg och frukt. I morgon ska jag åka och hämta lådan som är beställd och betald. LISTA!

Ordinarie Internet och telefon fungerar ännu inte, jag kör mobilt bredband med mobilrouter så Mor får komma över till mig för att göra ekonomi, FaceBook med mera.  Mor, jag och Helena har fikat hos mig idag också.

Har spelat uppdraget "ALPHA SUSPENSION!"

Ikväll varit på Second Life och umgåtts med andra Furrisar!

Hängde med en Varg en stund samt

träffade en av Långsvansarna.

Träffade en söt liten Räv med emofrisyr.

Samt flera andra Furrisar.

En Gråräv.

Och en vit Räv.

Samt en vit och lila Varg och en Blårävstjej.

Träffade ännu en Rävinna med flera Furrisar.

Samt en söt Fennekräv.

En röd och vit Varg och en stor Hare.

Ännu en Varg och en grön Hare var också där.

Samt en Hjort och en Varg med en Howerboard.

Och en Drake.

NYHETER!

Alexandra köpte vegan- hamburgaren – fick kött!

Alexandra Schildt är vegan sedan drygt ett år. Foto: Privat

Veganen Alexandra Schildt trodde att hon satte tänderna i en McBean.

Men tre tuggor in i burgaren insåg hon att McDonald's hade gjort en miss.

I stället för bönor hade hon fått en köttburgare.

– Sånt här får verkligen inte hända, säger hon.

Alexandra Schildt hade tillsammans med ett par vänner åkt ner till Linköping för att delta i en studentfestival. När de kom fram till stadsdelen Ryd under fredagskvällen passade de på att köpa lite mat från McDonald's.

Då Alexandra Schildt är vegan sedan drygt ett år var valet av mat enkelt:

–  Det här var andra gången jag åt på McDonald's under kvällen. Jag hade tidigare ätit en McBean-burgare som var jättegod, så jag bad mina vänner att köpa en likadan, säger hon.

McDonald's serverade henne kött

Gänget högg in på sina burgare tillsammans, och då bönburgaren kom i sin vanliga förpackning anade Alexandra Schildt aldrig oråd.

Men efter ett par tuggor stod det klart att hon hade serverats något helt annat.

Kött.

– Det var ju lite av en moodkiller. Jag fick magknip. Det var inte så att det förstörde kvällen, men det kändes ju, säger Alexandra Schildt.

Skrev till McDonald's dagen efter

Hon kastade hamburgaren direkt. Då sällskapet hade hunnit röra sig en dryg kilometer från McDonald's-restaurangen gick hon aldrig tillbaka för att klaga. Däremot berättade hon om sin upplevelse på McDonald's Facebooksida dagen efter:

”Jag har inte ätit kött på över ett år. Förutom att ni helt i avsaknad av mitt samtycke har tvingat mig till att bryta mot min etiska ställning så var det inte heller speciellt tacksamt av min mage”, skriver hon bland annat i inlägget.

Magsmärtorna kan hon leva med, säger hon. Värre är att tvingas äta något som man aktivt har valt bort.

McDonald's beklagar köttmissen

– Att servera mig nötkött är att beröva mig mitt etiska ställningstagande. Sånt här får verkligen inte hända. Förmodligen så är det en miss i köket. Men det är ingen ursäkt, utan snarare tvärtom. Att det förekommer sådant slarv i köket är helt oacceptabelt, säger Alexandra Schildt.

På McDonald's beklagar man det inträffade. Carina Eriksson, franchisetagare på McDonald's i Ryd, menar att köttincidenten beror på den mänskliga faktorn.

– Jag kan bara säga att vi beklagar att det har gått fel. Vi tycker förstås att det är allvarligt att gästen inte har fått det den har beställt. Vi utbildar alla medarbetare för hur man ska bereda produkterna, men tyvärr kan det bli fel ibland. Det har det gjort i det här fallet, säger hon.

Ny EU-dom försvårar att sätta dit nätpedofiler!

Rasistiskt klotter på skolor i Stockholm!

Cybergymmnasiet i Stockholm klottrades ner med hakkors.  

Under helgen har flera skolor i Stockholm utsatts för rasistiskt klotter. Och enligt experten Anders Bergman kan klottret vara en effekt av helgens attack i Malmö. ”Risken är att det trappas upp ännu mer”, säger han.

Elever vid både Vasa Real och Cybergymnasiet möttes av rasistiskt klotter när de kom tillbaka till skolan efter helgen. Bilder på hakkors och nazistiska budskap spreds som en löpeld på Twitter under måndagsmorgonen.

På Vasa Real finns ett judiskt högstadium som består av tre klasser och där hade man bland annat klottrat ”Judesvin” på skolans väggar.

”Flera skolor i Vasastan har blivit utsatta för klotter med svastikor. Fruktansvärt och oacceptabelt”, twittrar Johanna Engman, stadsdelsdirektör vid Norrmalms stadsdelsförvaltning i Stockholms kommun.

–– ADVERTISEMENT ––

Och enligt Anders Bergman, författare och expert på europeisk höger- och vänsterextremism, kan klottret vara en effekt av helgens händelser i Malmö där tre män nu sitter anhållna för försök till mord. Polisen vill inte spekulera i bakgrunden till dådet i nuläget, men männen har utpekats som nazister och på Svenskarnas partis hemsida bekräftas att medlemmar var med under våldsamheterna i Malmö i helgen, skriver TT.

–  Det som hände i Malmö är väldigt allvarligt.  Det kan vara så att klottret är en markering, att de vill visa att de är organiserade. Ett slags revirtänkande, säger Anders Bergman.

Han säger att det rasistiska våldet har trappats upp den senaste tiden.

– Vi ser att grupperna blir alltmer aktiva och att det här trappas upp. Man kan säga vad man vill om Kärrtorp, men det var exceptionellt för Sverige. Risken är att det trappas upp ännu mer på grund av det som händer.

Att man har valt att klottra på just skolor tror han inte är en tillfällighet.

– De rekryterar medlemmar på skolorna. Det man försöker göra nu är att skrämma människor.

Anders Bergman är rädd för att det finns en risk att folk kan börja vänja sig vid den här typen av händelser.

– Folk vänjer sig vid den här typen av extremister. Vi måste börja ta det här på mycket större allvar.

Händelsen är anmäld och polisen har under måndagsförmiddagen varit på plats vid Vasa Real och dokumenterat klottret.  Och nu tar skolborgarrådet nya krafttag mot hatpropagandan och menar att ”attackerna är fullkomigt oacceptabla”.

– Jag tycker att det är fruktansvärt, särskilt för Vasa Real som har judiska klasser. Det är gräsligt för barnen som mötte det här på morgonen, säger Lotta Edholm (FP), skolborgarråd i Stockholm.

Enligt henne ska man nu satsa på ökad bevakning kring skolorna.

– Dels ska allting dokumenteras. När det inträffar såhär på flera ställen så är det också lättare att säkra spår för att ta reda på om det är samma förövare. Sedan ska de bevakningsföretag vi använder oss av öka ronderingarna vid skolorna nattetid, säger Lotta Edholm.

INFO!

Highway To Hell!