Pip i Nosen! - Smirre är online.

MALMERFORS ÄR UPPDATERAT!

Biggest Little Fur Con 2017 - Random Clips!

NYA FAVORITER PÅ MIN FA!  1  2  3  4  5  6 7 

8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19

20 21  22  23  24  25  26  27  28  29  30

<3 Nya vänner på FA! <3

<3 Umeko, Sketshy Sergal, Azraq & Feder 321


Vanvårdad till oigenkännlighet räddas tigern från cirkusen – kolla nu in den mirakulösa förvandlingen!

Pitbull utan koppel rusar mot barn som gallskriker, när han närmar sig ser husse varför!

Nytt hundpensionat i Broby!

Polishunden Attack hjälte igen – hittade försvunnen person!

De slog ihjäl igelkott med en planka!

Nytt fall av skadskjutet rådjur!

Polisen i Jakobstad håller som bäst på att reda ut den omfattande tjuvjakten på rådjur och vitsvanshjort i Jakobstad som enligt de uppgifter som hittills framkommit började 2016. Nu finns det ett ytterligare fall som går tillbaka ända till december 2015 i Nykarleby och som aldrig polisanmäldes.

Nykarlebyfallet skedde på jaktföreningen Sylvias jaktområde men styrelsen för föreningen anmälde aldrig händelsen till polisen - den behandlades bara i föreningens styrelse. Rådjuret i Nykarleby hade också skjutits med ett finkalibrigt vapen men det är outrett om det finns några kopplingar till fallen i Jakobstad. Polisens förundersökningsledare har inte gått att nå för en kommentar.

Rådjuret i Nykarleby hittades i ett dike

Rådjuret i Nykarleby, en hona, hittades i ett dike i närheten av Bådan i Nykarleby den 7 december 2015. Rådjuret var skadskjutet, sannolikt med ett finkalibrigt vapen men hade dött i diket.

- Det som gjorde oss betänksamma var att man inte gjort eftersök på det skadskjutna djuret. Det här var också ett olovligt byte vid den aktuella tidpunkten, jaktföreningen hade bara lov att skjuta bock och kid då, säger jaktföreningen Sylvias ordförande, Kjell Fellman.

- Vi hade en diskussion i jaktföreningen och informerade om det skedda och att det inte följer några etiska regler för jakt. Vi polisanmälde inte det skedda. I efterskott kan man ju fundera om det var rätt eller fel.

Nytt fall i Jakobstad för en månad sedan

Nykarlebyfallet från 2015 togs på nytt upp till diskussion jaktföreningen Sylvias styrelse för en månad sedan. Anledningen var att man nåtts av ryktena att inälvor av ett rådjur hade hittats i ett dike i Nabba i Jakobstad, på gränsen till Nykarleby.

- Vi ordnade ett extra styrelsemöte i jaktföreningen för att diskutera om vi skulle anmäla vårt gamla, ouppklarade fall från 2015. Ifall man skulle ha kunnat koppla vårt fall till det som skett i närregionen skulle man ha kunnat rentvå våra medlemmar från misstanken om jaktbrott. Styrelsen beslöt i varje fall att inte anmäla fallet från 2015 eftersom det gått så lång tid efter det skedda.

Inälvorna var gömda i ett dike

Inälvorna som hittades i Nabba för en månad sedan härstammade med sannolikhet från ett rådjur. De låg i ett dike och hittades av en jägare som var ute med sin hund som fick vittring direkt på slaktavfallet.

- Slaktavfallet hade gömts i ett dike under gräs och kvistar så att det inte syntes direkt men hunden hittade genast platsen, säger jägaren och hundägaren Mikko Mäntylä i Jakobstad.

- Antingen har nån kört över ett rådjur och tagit inälvorna ur det eller så har det skjutits. Ingetdera är lovligt.

Förundersökningsledaren Henrik Back vid polisen i Jakobstad har inte gått att nå för en kommentar.

Det riktiga hotet från Norra flottan i Östersjön - Pjotr Velikij och Marshal Ustinov!Mycket fokus kring ryska Norra flottans intåg i Östersjön har varit på kärnvapenubåten RFS Dmitrij Donskoj. Men det riktiga hotet, som direkt ändrar hela balansen i Östersjön, är från slagkryssaren RFS Pjotr Velikij och kryssaren Marshal Ustinov. Dessa stänger om man vill av hela Östersjön effektivare än ryskt luftvärn på Gotland skulle göra.Pjotr Velikijs systerfartyg Frunze, numera RFS Admiral Lazarev.

RFS Dmitrij Donskoj fyller ingen operativ funktion i Östersjön, utan är tvärt om mindre farlig militärt på plats i innanhavet. Hotet från henne handlar mer om att någon av de två usla ryska kärnreaktorerna ombord ska smälla. Hennes närvaro påverkar inte rysk militär handlingsfrihet i Östersjön, annat än möjligen negativt när NATO förstärker upp ubåtsjaktförmågan för att i händelse av kärnvapenkrig kunna sänka Dmitrij Donskoj med hennes upp till 200 kärnvapenstridsspetsar ombord.

Värre är det med de slagkryssaren Pjotr Velikij och kryssaren Marshal Ustinov. Dessa är massiva robotplattformar, och även om deras tänkta funktion vid konstruktionen var att sprinta mot amerikanska och kanadensiska fartyg på Atlanten, och skjuta av massiva svärmar med sina 7 000 kg tunga P-700 Granit-sjömålsrobotar respektive 4 800 kg tunga P-500 Bazalt-sjömålsrobotar i överljudsfart, för att sänka förstärkningarna till Europa ute till havs, så är de också massiva luftvärnsplattformar.

I svensk försvarsdebatt pratas det ofta om att Ryssland kan besätta Gotland för att stänga av Östersjön genom att flyga eller skeppa in långräckviddigt luftvärn av typen SA-10 (S-300) eller SA-21 (S-400) till ön. 

Men det behövs inte.

Både Pjotr Velikij och Marshal Ustinov har mer av örlogsversionen av SA-10 ombord än vad Ryssland skulle kunna skeppa in till Gotland på kort tid. 

Kort sagt är allt Ryssland behöver göra för att spärra av Östersjöns luftrum att skicka in delar av Norra flottan. Vilket alltså sker och skett just nu.

Tillsammans med landbaserade sjömålsrobotar i Königsberg-exklaven och sjömålsrobotar ombord på Östersjöflottans fartyg och Norra flottans fartyg, så blir Östersjön stängd om Kreml så vill. Utan att behöva besätta svenskt eller finskt territorium.


S-300-luftvärnet ombord på Slava-klassen, som Marshal Ustinov tillhör.

Pjotr Velikij har förutom medel- och korträckviddigt luftvärn, samt närskyddsluftvärn, alla för självförsvarsbruk, 96 långräckviddiga S-300-robotar ombord. Totalt sett har hon 268 luftvärnsrobotar.

Marshal Ustinov har 64 S-300-robotar och totalt 104 luftvärnsrobotar ombord. 

Till detta kommer mindre fregatter, jagare och korvetter från Östersjöflottan och förstärkningarna från Norra flottan med luftvärn

Nu i sommar, och i höst om Norra flottans fartyg inte återvänder efter paraden, har Kreml alltså handlingsfriheten att stänga ner Östersjön både på och över ytan. Det kan t ex ske som flankskydd vid ett "frivilligt" maktövertagande i Vitryssland, eller vid ett öppnande av en andra front i Ukraina. Blotta närvaron gör att Väst måste anpassa sig.

Att ge sig på Baltikum utan att först införlivat Vitryssland i Ryska Federationen, är mindre sannolikt. Det är som att plocka de allra finaste björnbären längst in, omgärdade av vassa taggar, istället för det enkla bären Vitryssland utgör. Och dessutom blir det mycket enklare att plocka de där fina bären om de andra redan är plockade och inte i vägen.

Pjotr Velikij är till skillnad mot rishögen till hangarfartyg Admiral Kuznetsov, ett modernt och välfungerande fartyg. Det är det fjärde i Kirov-klassen och togs i bruk först 1998. Sannolikt bär hon kärnvapen. Ursprungligen skulle hon heta Jurij Andropov när hon började byggas, men med kommunismens fall fick hon byta namn till Peter den Store.

Fartyget kommer dock moderniseras 2018 - 2022, men då ersättas med systerfartyget RFS Admiral Nakhimov (Kalinin under Sovjettiden), som ska vara toppmoderniserat nästa år. Efter år 2022 kommer man alltså ha två sådana här slagkryssare. De övriga två Admiral Lazarev (fd Frunze) och Admiral Ushakov (fd Kirov) sägs ha problem med sina kärnreaktorer och kanske inte kommer tas ut reserven. Detta är dock osäkra uppgifter. Kreml vill sätta alla fyra i aktivt bruk.

Slagkryssarna i Kirovklassen är enorma ytstridsfartyg, inte mycket mindre än världshistoriens största ytstridsfartyg, Japanska Yamato.


Vikten är skiljer sig dock mer, på grund av frånvaron av slagskeppens kraftiga pansar.

När Kirov-klassen togs i bruk på 80-talet blev USA:s svar att återföra Iowa-klassens fyra slagskepp till amerikanska flottan. Dessa blev kärnan i fyra slagskeppsgrupper, som skulle placeras mellan hangarfartygsgrupperna eller konvojerna till Europa, och ta smällen från Kirov-klassens Granit-sjömålsrobotar, som för övrigt alltid var avsedda att avfyras i en stor svärm - robotarna kommunicerade med varandra i ett nätverk, där en robot låg på högre höjd och agerade radar. Om den roboten sköts ner gick en ny upp och visade in de övriga mot sina mål.

Slagskepp kan ta enorma mängder stryk och har tjockt pansar. Tillsammans med eget närskyddsluftvärn (CIWS som Phalanx) och tillhörande Aegis-kryssare och -jagare i slagskeppsgruppen var tanken att utgöra en buffert mot viktigare mål. Iowa-klassens slagskepp skulle kunna överleva några träffar från de massiva Granit-robotarna och sprinta Kirov-klassen till mötes. När väl Kirov-klassens 20 Granit-robotar är avfyrade är fartyget i princip försvarslöst mot andra kvalificerade ytstridsfartyg. (Admiral Nakhimov har dock annan beväpning med 80 stycken Klub och P-800 Oniks, och som sådan lite mer dynamisk i ytstrid).

Kirov klarar 30 knop, medan Iowa toppar på 34 knop. Med Harpoon-robotar ombord var tanken att komma nära nog för att kunna nedkämpa Kirov-klassen med dessa, och om hon blir skadad kan man sedan komma nära nog för att sänka fartygsklassen med slagskeppens 400 mm-kanoner.

Oavsett så blir effekten att konvojer och hangarfartygsgrupper blir trygga från Kirov-klassen, som måste fly undan slagskeppsgrupperna genom att öka sitt avstånd.

Oavsett rubbas nu maktbalansen i Östersjön kraftigt. Och Pjotr Velikij och Marshal Ustinov kan bägge bära taktiska kärnvapen i sina robotar. Ändå hörs inga protester från den svenska Kremls "fredsrörelsen".

När Pjotr Velikij flyttades från Östersjön på 90-talet hette det i en svensk tidningsartikel att Rysslands taktiska kärnvapen i Östersjön halverades.

Låt oss nu hoppas att det verkligen endast handlar om en parad. Annars står nya länder på tur att läggas under Kreml-diktaturens stövel framåt hösten. Gissningsvis Vitryssland.

KÄLLA!

Sängen som jag beställt och som Ronny hjälpte mig att bygga i förrgår, var ingen bra kvalitet. Det är en ribbsäng. En ribba knäcktes under natten och flera lossnade så jag åkte ner i undersängen med madrass, gosedjuren och kuddarna.

Igår så assisterade Blåräv och vi åkte till sågen och fick tillsågat en MDF-skiva som vi har förstärkt sängen med provisoriskt. Jag berättade detta för min Mor och Mor och jag hjälptes åt att titta online och beställa en ny och bättre säng. Ja, den är dyrare men betydligt bättre och förhoppningsvis håller för mig och att jag rör mig en del i sömnen.

Edison Säng!

Blåräv och jag var sen till Kvantum och hämtade paket samt köpte Mjölk till mor. 2 varor var mina, det skulle vara råttor och Jokk. jokken var där men inga råttor, istället hade de skickat en hel kartong med barnmatstuber för bebisar från 6 månader. Jag tänker ringa företaget i Katrineholm på måndag och ta reda på vad det är frågan om, för råttorna står med på fakturan men inget om någon bebismat.

Den gamla sängdyshan samt diverse säckar och kartonger och emballage med mera körde Blåräv och jag till tippen.

Hade med kameran som jag brukar när jag åker till tippen.

I elektroniklådan hade någon slängt en robotdammsugare, adventsstakar och en bildskärm b.la.

I lamplådan låg ett lampglas från en fotogenlampa, det var trasigt i toppen.

Samt flera stora glödlampor från gatlyktor. Dock inga grislampor denna gången.

En röd glödlampa.

En orange glödlampa.

En liten lågenergilampa.

Och flera sådana här lysrör till arbetslampor.

På kvällen var jag på Second Life och umgicks med andra Furrisar. Var länge på Second Life.

Träffade en Brittisk Varg b.la.

Samt en Cyber-Sergal.

Och ytterligare en Varg.

Med flera Furrisar.

Dansade med en annan Räv och runt stången dansade en gul Hare och en Skunk.

Idag har Tommy assiterat, vilade på förmiddan. Tagit en skön dusch och nya kläder, har på mig Rävtröjan jag köpte på förra årets Nordic Fuzz Con i Stockholm. (Furrykonventet alltså.)

Spelat lite CoD och kollat YouTube och FaceBook.

Varit ut till Narwille och umgåtts med Sergalerna där.

Sen i kväll varit över till Mor och kollat på "Roswell Undercover," där de berättade en massa fantastiska saker om Aeria 51- om både UFO-teknologi, Aliens och hur stort Aeria 51 är under marken och förbindelse med maglevtågstunnlar till andra militärbaser i USA. Prata om att det är highteck och dyrt. Högt uppsatta militära ledare, forskare, regeringsmän osv i USA har kontakt med levande aliens och deras teknologi på Aeria 51. Helt riktigt så som både jag och andra tänkt så är den moderna teknologin som datorer, fiberoptik, laser, stealthteknologi, Internet, drönare och mycket annat som vi har i vår vardag byggt här på Jorden av forskare och ingenjörer men den teknologiska kunskapen som aliens har gett oss och sen 50-talet och framåt som gett oss all denna teknik. Detta har sitt ursprung från hjälp och forskning av en annan civilisation som är ca 500 år före oss. På Aeria 51 handlar inte allt om UFO,s och aliens - utan man utvecklar nya vapensystem och stridsflygplan. Gör biologiska och kemiska experiment för supervapen. Laservapen för att skjuta ner fientliga kärnvapenraketer och gör sina egna kärnvapen mer kraftfulla och effektiva. Det är väldigt dyra och teknologiskt revolutionerande saker som det forskas om på Aeria 51 och man är livrädd att teknologin ska hamna i orätta händer och därför är Aeria 51 superhårt bevakat. Det var fantastiskt intressant att få se och att TV-teamet blev insläppta på Aeria 51, att de fick filma inte allt, men en hel del. Även några sekvenser på aliens och UFOt.

NYHETER!

Det våras för medborgargarden!

Erlandssons får rätt i pooltvist!

Låt dem inte komma undan!

96-årig man nekas bo på äldreboende!

Mordmisstänkte mannen nekar till brott!

Efter de sinnessjuka flyttade stjärnorna in på Bommeryd!

Gav sig på en tiggare vid affären!

Kommunen eldade med diesel!

Ledsagades ut ur landet så sent som i juni!

Kritiken mot Minervaskolan: ”Utan bibliotek, syv och kurator!”

Ungdomar ofredade tidningsbärare!