SERGAL KIT!

SERIER!

Få döms för illegal rovdjursjakt!

Största åtalet hittills för försäljning av hotade arter!

Prisade bönder bröt mot djurskyddslagstiftningen!

Den Självklara Säkerheten! <3

Måndag!

Har haft APT med mina assistenter och pratat om den del saker. Vargen har blivit pappa så det kommer kanske ta ett tag innan han assisterar igen.

Zebra assisterar idag och jag har vilat en del under dagen, känt mig frusen och trött. Mor och jag har jobbat med datorfiler och gjort ärtsoppa med fläsk samt fromage till efterrätt. Gott.

På kvällen var jag på Second Life med andra Furries!

DJ-Foxxy stod för musiken och viu diskuterade mina planer på att skaffa en ny och bättre stereo när jag har råd.

Träffade även ekorren Haerton och några andra.

Den blå draken och draken Kaii.

Samt Flushi

och BlackWolf.

Rico var där också samt Shamanu dansade på scenen.

Träffade en ny drake.

Sett den nya serien ”Tunn is!”

Del:1

Sveriges utrikesminister Elsa Engström reser till Grönland för att delta i Arktiska rådet. Hennes rådgivare Viktor är inbjuden till ett svenskt oljeprospekteringsfartyg medan hans flickvän, säkerhetspolisen Liv, är hemma i Stockholm.

Del:2

Liv tvingas ta saker i egna händer när hon nekas att delta i utredningen om fartygsattacken. Elsa försöker övertyga sina ministerkollegor om att fortsätta mötet och den lokala polischefen Enok upptäcker en ledtråd om ett eventuellt vittne.

Tisdag!

Blåräv har assisterat, varit ut till bilverkstaden och gått igenom avbetalningsplan och vad som kostat vad osv. 2900 blir totalsumman på byte av baksäte, byte av två bälten och ombesiktning. Bilen ska säljas fram över.

Har handlat med mera på eftermiddan. Mådde inte så bra på kvällen och la mig tidigt. Jobbigt med den mörka perioden men ser fram emot NFC och min födelsedag som är den 18e och NFC börjar den 19e.

Onsdag!

Vixey assisterade och vi har fixat med akvariet och med växterna, bland annat ska vi försöka driva upp plantor av svart paprika. Har hämtat det jag hade beställt på Kvantum. Skönt att ha det hemma nu.

Mina lampor från Ikea, Bäve och Nymåne. Filmerna: Jurassic Collection (5 filmer om Dinosaurernas återuppståndelse. – Den sista kommer inte för än 2021.) Samt Rambo 5 - Last Blood, Star Wars Solo, Jango on tour, Beyound Call of Duty. Och lite från MatSmart - Dushkräm, Tasstvål, Pepparkakor, Ballerina, Is The och Tropisk nektar.

Bytt sängkläder och fixat fint på rummet.

På kvällen kollade jag på Uppdrag Granskning!

Robin bor i ett specialbyggt hus mitt ute i skogen, ensam med två vårdare dygnet runt. Socialchefen i kommunen säger att han aldrig haft det bättre - men Robin börjar berätta för sin syster om saker som skrämmer honom på boendet.

Torsdag!

Blåräv assisterade och Mor skulle till doktorn tidigt så jag gjorde frukost hemma, en lite lyxigare frukost! Yay!

Kaffe, min rökta Makrill och två ägg med kaviar. Nom! Nom!

Under eftermiddagen har jag tvättat en del och hjälpt Mor med en del pappersarbete samt uppdatera saker på Mors dator.

Lagade mat till Mor och mig på kvällen.

Senare under kvällen chattat med andra Furries på Telegram och läst om olika furrysaker samt hört på en radiopod om furrykulturen där Furries medverkade. Sorterat bilder och läst lite nyheter med mera.

Fredag!

Vargen assisterade, Mor har varit hos doktorn. Har tömt köpmansdisken i hallen då Blåräv vill ha viket från den. Vi ska sätta upp lagerhyllan i metall i hallen sen för att lättare hålla ordning på verktyg med mera. I köpmansdisken var en hel del grejer.

Vargen och jag har kollat på en film som heter Bohemian Rhapsody om hur bandet Queen kom till och dess historia.


Under det tidiga 1970-talet, bildar låtskrivaren Freddie Mercury rockbandet Queen tillsammans med sina nya vänner Brian May, Roger Taylor och John Deacon. Trots alla odds blir deras karriär mycket lyckad, fram till 1980-talet, då Freddie upptäcker att han har AIDS, som både ändrar hans personlighet och förhållandet till bandet fram till 1985, då bandet får chansen att spela på Live Aid.

Mor och jag gjorde en härlig vok på grönsaker och fiskpinnar till kvällsmat.

Tvättat mina sängkläder.

Sen varit på Second Life och umgåtts med andra Furries.

Träffade en ny Drake.

Samt flertalet Rävar.

Var bra musik och jag dansade med en Hyena.

Lördag!

Vixey assisterade. Sorterade upp sakerna från köpmansdisken i två högar, vilket som ska sparas och vilket som ska slängas. Jag hittade en bra 2 meter lång sladd med EU-kontakt som blir perfekt sen när Zebra ska hjälpa mig att få upp Nymåne och Bäve i taket.

Var sen på eftermiddagen och handlade och hämtade mediciner till Mor. Jag tvättade det sista och hängde upp min tvätt på tork.

Satt och pratade en del och på kvällen kollade Vixey och jag på Melodifestivalen och Kingdom Come var den bästa låten även om alla låtarna var riktigt bra!

Söndag!

Blåräv assisterar och jag vilade på förmiddagen. Mor och jag lagade mat ihop på eftermiddagen och det är storm på väg och riktigt oväder i Finja!

Har duschat och gjort mig fin, i morgon ska jag få träffa en kille som eventuellt ska jobba natt och vara vikarie när ordinarie assistenter inte kan.

Mor och jag har fixat lite saker med mera och blåräv har hjälpt mig att bygga ihop lagerhyllan och det blev riktigt bra. Nu har jag bättre ordning på en del saker och ser dem lättare.

Sett Hamilton på kvällen!

Haig ger Hamilton en order han omöjligt kan utföra. Kristin får problem privat när äktenskapet knakar i fogarna. Hamilton och Sonja beger sig iväg till hennes stuga och kan äntligen koppla av, men en överraskning väntar.

Måndag!

Zebra assisterade. Har träffat en kille som kommer ursprungligen från Södertälje men som idag inte bor så långt ifrån Norra Sandby. Han ska eventuellt bli vikarierande assistent och ta en del nattpass osv. fram över. Verkade vara en lugn och trevlig kille.

Ovädret som var natten mellan söndag och måndag har gjort att Internet gått ner.

Har fixat med annat. Bland annat att montera upp mina nya lampor och Zebra hjälpte mig med det och det funkar!

Bäve trippelspott som lyser på Rävtavlorna

och Nymåne som lyser på Vargskölden.

Har sedan under eftermiddagen hållit på att sortera igenom en massa grejer som stod under mitt arbetsbord och i lådor och kassar i hallen, saker som jag inte sett sen jag bodde i Norra Sandby. Bland annat min Western-revolver som jag köpt på High Chaparal och mycket annat.

En del skräp också och en massa emballage och annat skräp som man stuvat undan i hallen. Är en jättehög i matrummet nu men det ska köras till tippen så fort som möjligt.

Jag har laddat upp min mobiltelefon och ringt Telia om att slå igång den mobila routern eftersom ordinarie Internet ligger nere. De säger att simkortet i den är för gammalt och att de ska skicka ett nytt, det kommer att ta ett par dagar innan det kommer men sen ska det funka att köra mobilt Internet utan att det kostar extra då det ordinarie är paj på grund av stormen. Är viktigt då Internet bara inte är furryrelaterat och gaming - det är nog så viktigt med furry och de vänner jag har där, men även ekonomi och administrativa saker, betala fakturor osv. är saker gör jag via Internet idag.

Skrivit på min Krigsbok 4.

Sen sett Tunn Is på TV.

Del: 3

Det hände en hel del. Är politiskt spel om Grönland ska pumpa upp sin oljefyndighet vilket skulle gynna Grönland ekonomiskt men skulle vara skadligt för miljön då den oljekällan är ca 300 000 000 000 000 000 (Trehundra biljarder) fat och anses vara den största oljekälla som hittats i världen och den är under isen på Grönland. Man pratade mycket om klimathotet och stora miljökonsekvenser för hela planeten om man pumpar upp och använder en så stor mängd olja. Man pratade även om Rysslands agerande kring detta och att attacken mot det Svenska oljeletningsfartyget kan ha gjorts på order från Ryssland. Gisslan från det Svenska oljeletningsfartyget som är fångna i jaktstugan försökte rymma och blev jagade, viss eldstrid förekom och skurkarna har G36or och snabba snöskotrar. SäPo misstänker att man haft ett insiderjobb ombord på fartyget före attacken och man försöker komma åt datafiler på fartygtes server om vad som kan ligga bakom. Någon okänd kan tydligen kontrollera fartygets datafiler och vilka som får tillträde till fartygsservern. Samt att det hänt en del saker i byn på Grönland, både mord och attentat mot deras internetmast osv. Miljökonsekvenserna märks redan på Grönland då man ser på gamla foton och nya foton så har mycket av isen försvunnit, Isbjörnar går in i samhällena och letar sopor och uppträder aggressivt mot Hundar och Människor - då de är utsvultna på grund av att de inte kan jaga Säl för det är brist på is.

Tisdag!

Blåräv assisterade. Ringde upp Telia igen för att se om de kan slå igång den mobila routern som inte är använd på länge. Fick ta ut simkortet och läsa upp numret på det, så skulle de försöka få igång det till midnatt.

Under dagen så fixade vi en del, körde först till tippen med mina 1,5 kubik skräp + Mors skräp. Sen till banken för att ladda mitt betalkort och det var inga problem. Ville att hon som jobbade på banken skulle logga in på min G-mail för att skriva ut en faktura för min blogg, Rävskogen. Men hon förklarade att det fick hon inte göra för då begår hon tjänstefel även om jag säger att hon får för Mor behöver fakturan och jag kan inte komma åt den hemifrån för att Internet gick ner i söndags natt då det stormade. Hon sa att jag får gå till Biblioteket, där finns datorer att låna. Så det gjorde jag. Där fick jag låna en dator med en väldigt liten skärm och liten text men med Blårävs hjälp så kunde jag läsa på den. Ser inte så bra och jag behöver komma till en ögonläkare och fram över nya glasögon. När jag skulle logga in på G-mail så var det någon före där som inte hade loggat ut från sin och han hade sina Google-inställningar på Engelska. Så Bibliotikarien fick hjälpa mig. Sen kunde jag logga in på min Google och skriva ut fakturan och Biblioteket ville ha 12 kronor för fakturan. Som tur var så tog de kort för jag har aldrig kontanter på mig. Vilken cirkus alltså.

Nå väl, sen kunde vi köra ner till Lidl och Maxi för att handla och sen hem när detta var gjort. Större delen av eftermiddagen hade gått.

Mor och jag åt sen kvällsmat och sen hjälpte jag Mor att gå igenom den gedigna datorpärmen och sortera bort papper som inte är aktuella. Var papper i den redan sen 1997 då jag skaffade Internet och satt med uppringt modem. Papper om Panda-systemet och hur Fox Power var uppbyggt. Mallar för Vulpes. Hur man loggade in på gamla ICQ, Furry-SE och Lunarstorm. Man satt alltså med uppringt modem och en klumpig dator med Windows 95 då på 90-talet. Inget av detta material är aktuellt idag men fanns material från 2007 också, om hur FTP,n fungerade för att ladda upp saker i Zenu osv. och om vad som hände på SveaFur, SpChan och Vegan i maj 2008. Också inget som är något att spara. Så den gedigna datorpärmen med bara de dokument som är aktuella idag blev betydligt tunnare efter att jag suttit i Mors kök och sorterat den.

När jag kom hem så YAY! Nu var Internet igång via min mobila router och jag satt och chattade en liten stund, sen la jag mig för jag var väldigt trött efter dagen.

Onsdag!

Zebra assisterade. Windowsuppdateringar och omstart av datorn på morgonen.

Vilat på förmiddagen och under eftermiddagen har jag hjälpt Mor med en del papperssortering. Hittade mer lögner och skitsnack om mina furryvänner som Conny hade skrivit. Man blir bara förbannad på hur både Conny och Jocke höll på för att jag är en Furry, har Furries som vänner, vansinnet med lås på gamla datorn, att hindra mig från att vara med flera andra Furries och alla fruktansvärda och lögnaktiga påståenden som både de och även Janne och ledningen på Hand i hand kom med. Skulle verkligen vilja skära halsen av dem, spotta på dem och stampa dem i ansiktet när de ligger på marken och förblöder. Nå väl, så får man inte göra för då kommer polisen och tar en, jag rev sönder och slängde dessa vidriga lögnpapper!

Annars var de flesta papper om ekonomi och sjukvård, samt att jag tydligen har kvar Bo Kvar försäkringen men den har jag ju ingen användning av nu sen jag har egen lägenhet och inte delar villa med Mor.

I alla fall sen jag hyr en egen lägenhet och har Tindra och själv får bestämma hur jag vill leva mitt liv och vad jag vill vara och får umgås med vilka jag vill osv. så är det ju onödigt att ha Bo Kvar försäkringen, för som det är idag så kan inte några myndigheter eller lärare osv. ta något ifrån mig eller hindra mig från att vara Furry eller vara med andra Furries!

Det som auktoriteter ville göra då när jag gick i gymnasiet och bodde i Norra Sandby är helt fel och direkt olagligt, det vet jag idag.

Mor och jag gjorde kvällsmat och jag hjälpte Mor med att hänga upp hennes tvätt.

Sen har Mor och jag kollat på film. Vi såg Jurassic Park 1. Den första av Jurassicfilmerna som är sen 1993. Jag köpte ju en box från Ginza med alla Jurassic-filmerna utom nummer 6 som ännu är under inspelning och släpps på DVD 2021.

Här då – den första! Jurassic Park från 1993!


Företaget InGen har lyckats framställa utdöda dinosaurier av urgammalt DNA. En park, Jurassic Park, ska öppnas på ön Isla Nublar. Innan parken ska öppnas bjuder ägaren John Hammond (Richard Attenborough) in dinosaurieexperterna Alan Grant (Sam Neill) och Ellie Sattler till ön, samtidigt som advokaten Donald Gennaro som representerar parkens investerare bjuder in matematikern och kaosteoretikern Ian Malcolm. Efter ett besök i parkens högkvarter får de åka på en attraktion i en jeep tillsammans med Hammonds barnbarn Tim Murphy och Lex Murphy. På vägen tillbaka till kvarteret bryts strömmen till elstängslen som omger dinosaurierna och det är parkens säkerhetsrådgivare Dennis Nedry som visar sig ligga bakom. Han är nämligen en spion som försöker stjäla dinosauriernas DNA från högkvarteret. När strömmen bryts blir personerna på attraktionen attackerade av en Tyrannosaurus Rex. Alan och John Hammonds två barnbarn Lex och Tim lyckas undkomma attacken och flyr in i djungeln. Därefter försöker de ta sig tillbaka till högkvarteret, jagade av den hungriga Tyrannosaurus Rexen och Velociraptorerna.

Torsdag!

Blåräv assisterar och det ordinarie Internet har kommit tillbaks. Chattat med vänner och kollat lite YouTubes med mera.

Har handlat grejer till tårtan då jag fyller 45 år den 18e. jisses, blir gubbe ju men är 12 år i hjärta och sinne. Det är sådan jag är.

Mor, Blåräv och jag har kollat på Jurassic Park 2: The Lost World!


Öarna Isla Nublar och Isla Sorna har, efter förödelsen i djurparken "Jurassic Park", lämnats åt sina öden. Parkarbetarna har flytt och den lokala industrin har avvecklats. Det genetikföretag som stod bakom projektet, InGen, står nu inför en finansiell kris. För att undvika konkurs så beslutas det att ön Isla Sorna, där ursprungligen dinosaurierna framavlades, skall exploateras. I stället för att återuppbygga denna enorma attraktion på dessa avlägsna öar företaget har hyrt utanför Costa Ricas kust, så har man tagit det kontroversiella beslutet att flytta djuren till fastlandet i stället, mer bestämt till San Diego, USA. Företagets före detta styrelseordförande John Hammond (Sir Richard Attenborough) har mist kontrollen över företaget och för att värna om de djur han en gång stod som ansvarig för, så skickar han i hemlighet en mindre dokumentärstyrka till ön i ett försök att hinna före InGen:s officiella insatsstyrka. Dessa skall, med kamera och video, dokumentera djuren "i dess naturliga miljö" i ett sista desperat hopp att vända världsopinionen så att isoleringen av De Fem Dödens Öar blir lagskyddade och i fortsättningen förbli obesökta. Men saker går inte som planerat och John Hammonds expedition och InGens expedition blir strandsatta på ön. De båda grupperna måste slå sig samman för att komma hem igen. Men snart inser de att denna förlorade värld hyser hungriga jägare i mörkret och bara de mest utvecklade människorna ur gruppen överlever utmaningen.

Jurassicfilmerna är verkligen intressanta. Dock är det väldigt svårt för att inte säga omöjligt med dagens teknologi att återskapa Dinosaurier och andra sedan länge utdöda djur men det vore helt fantastiskt om det gick och kanske en bra bit in i framtiden så går det att göra.

Min åsikt i frågan om att återskapa Dinosaurier är att det är något jag tycker att vi ska göra när tekniken finns och det är möjligt, jag anser också som Djurvärnare och naturälskare att det bästa man kan göra i så fall är att Dinosaurerna lever i naturreservat och inte som underhållning för människor, därför

1: Respekt för dem som de fantastiska varelser de är och

2: en del av dem är riktigt farliga men de har sin rätt att existera som alla levande varelser!

Giant inflatable rotating dog!


A giant inflatable dog that rotted over the sales floor of New York Comic Con!

Fantastiskt!

NYHETER!

Djurriket!

Japan!

Corona!