Pip i Nosen! - Smirre här.

Måndag!

Zebra assisterade och det har varit en riktigt varm dag. Vilat på förmiddagen och under eftermiddagen har jag chattat med andra Furries och Zebra och jag har börjat kolla på Säsong: 5 av Seal-Team.

1: Trust, But Verify Part: 1

Alla i teamet blir chockade när de får reda på att en träningsövning i själva verket är en täckmantel för ett hemligt uppdrag för att få ut en vapenexpert ur ett av världens farligaste länder.

2: Trust, But Verify Part: 2

När Bravos operation äventyras måste de komma på hur de ska kunna fly från ett av de farligaste länderna i världen utan att bli upptäckta.

Gjorde spagetti med köttfärssås till kvällsmat och drack Juice till det då. Det var gott och mättande.

Favoriserat på FurAffinity!

Gjort i ordning köpelistan och chattat med andra Furries.

Såg två dokumentär som heter:

Den svarta boken!

"Den svarta boken" var en ca 500 sidor lång rapport om Förintelsen i Östeuropa, sammanställd av de ryska krigskorrespondenterna Ilya Ehrenburg och Vasily Grossman. Boken, som består både av deras egna upplevelseroch andras vittnesmål, förbjöds av Stalin eftersom bilden den förmedlade inte rimmade väl med vare sig kommunisternas krigspropaganda eller de antisemitiska kampanjer som utfördes av regimen. Först på senare år har dess innehåll publicerats i Ryssland, och dess innehåll kunnat nå allmänhetens ögon.

The Independent!

I Austin, Texas, har stadens högsta byggnad just blivit färdigbyggd - ett bostadskomplex i form av en skyskrapa, i folkmun kallad "Tetris-tornet". Där finns förutom 58 våningar och 370 lägenheter, en hundpark, ett pool- och yogaområde, ett gym och en lekplats. Från Silicon Valley kom en samling tech-företag och etablerade sig i Austin, och staden har efter den ökade tillströmningen behövt expandera på höjden.

Tisdag!

Blåräv assisterade, varit en varm och kvav dag. Vilat på förmiddagen med AC,n på och under eftermiddagen har vi varit på Maxi och handat. Många ungdomar ute i Hässleholm för att skolorna startar idag. Känner sorg över de elever som kommer fara illa när de utsätts för mobbning, kränkningar, pennalism, psykisk misshandel och sexuella trakasserier osv.

Skrev en dikt!

Blåräv och jag har fikat i utemöblerna.

Bloggat upp:

Djuriska Rymdprojekt i Augusti 2022!

Har sedan chattat med andra Furries och jobbat med New Tokyo projekt.

Också jobbat med min Krigsbok: 4.

Favoriserat på FurAffinity!

Det var varmt och kvavt på kvällen också, ville inte äta något lagat så det blev yoggi med blåbär till kvällsmål.

Såg en dokumentär från Uppdrag Granskning: Securitas hemligheter!

Det kommer ett tips inifrån Securitas. Om nyckelpersoner som kan vara ett hot mot rikets säkerhet. I hemliga inspelningar avslöjas deras dubbelliv. Samtalen visar vad som pågår högt upp i ett av världens mäktigaste säkerhetsbolag.

Gått genom kvitton och skrivit in i ekonomiboken.

Vixey assisterade under natten.

Onsdag!

Zebra assistearde och hade sin Fluffhund med sig. Vi gick en promenad på morgonen och sedan har jag tittat på filmen: Korparna!


Sverige, 1970-talet. Bonden Agne sliter hårt för att få gården att gå runt, ett arbete som nöter på honom både fysiskt och psykiskt. Pressen ökar ytterligare när markägaren vill modernisera och hotar att säga upp arrendet. Agne vill att äldste sonen Klas ska ta över gården men han tar hellre sin tillflykt fåglarnas värld.

Vilat under den heta dagen, är en riktigt het dag idag också.

Var in en stund på Second Life och ut i naturen där, träffade en fin Sergal som jag blev tassad på. Lol. Sergalen tyckte det var snällt av mig att han fick tassa runt på mig och att jag var mjuk och skön under Sergalens tassar. <3

Favoriserat på FurAffinity!

På senare eftermiddagen åkte Zebra och jag till badhuset i Bjärnum och badade, Tyringe badhus har stängt nu under sommaren. Var ett fint badhus i Bjärnum, lite mindre än Tyringes badhus men trevlig och modern inredning samt inte så mycket folk. Två äldre damer som motionssimmade och en Mor och Far från Hästveda som hade en liten pojke med sig, de hade åkt långt, ända från Hästveda som ligger bortanför Rävninge där jag jobbade förut på en gård med att sköta om Hästar och Hundar, jag och den assistent jag hade då brukade ibland då köra till Lantmännen i Hästveda för att köpa saker till gården som Hästfoder, Hundfoder, pälsborstar och andra verktyg med mera. Då bodde jag i Norra Sandby, så det var dock inte mer än cykelavstånd till Rävninge, så sommartid cyklade jag och vid dåligt väder och vintertid så åkte jag taxi till och från gården vid Rävninge. I Bjärnums badhus så simmade jag 6 längder, simbassängen i Bjärnum är 95 cm där man går i och på det djupa stället så är den 3,80 djup. Så man måste vara simkunnig för att få använda den. Det finns också en yacuzzi i Bjärnums badhus med den var för varm för mig, satt och slappade i den grunda lekbassängen där det är kroppstempererat vatten.

Till middag här hemma i Finja blev det matjessill med potatis, gräddfil och gräslök samt cider till det. Zebra och jag hade tänkt titta vidare på SEAL-Team säsong: 5, men jag var rätt trött efter bad och fått mat i mig, så jag la mig rätt tidigt.

Torsdag!

Vixey assisterade. Vilat på förmiddagen. Rätt varm dag men inte fullt så varmt som tidigare dagar.

Fixat med akvariet, gjort rent pumpen och bytt en del vatten. Syrepumpen är dålig och behöver bytas ut. Den är flera år gammal. En ny syrepump kostar minst 250 kronor, ska be Zebra prata med förvaltaren om det.

Vixey och jag har suttit och pratat. Sedan gick vi en promenad.

Sett en dokumentär om något som är väldigt fel och skrämmande om kristna skolor, hur undervisningen bedrivs som en sekt och vad eleverna matas med från väldigt unga år.

Skola för Guds skull!

I Sverige är det förbjudet med konfessionella inslag i undervisningen. Men i klassrummen på Hannas, Stefans och Maddes kristna friskola var Guds straff ständigt närvarande.

Del: 1 De ska veta att jag tog skada!

Hanna levde i ständig rädsla för att hamna i helvetet. Stefan kände att hela han var fel. Maddes lärare drev ut demoner för att rena klassrummet. I Sverige är det förbjudet med konfessionella inslag i undervisningen.

Del: 2 Jag sover med lamporna tända!

Hanna, Stefan och Madde har upplevelser från skoltiden som är svåra att bära till och med i vuxen ålder. De har alltid trott att de varit ensamma om att lida av vad de fick lära sig. Om demoner och kravet på rena tankar för att inte komma till helvetet. Men det ska visa sig att offren för så kallade andliga övergrepp i svensk skola är långt fler än vad någon kunnat ana. Varför lyckas myndigheterna inte stoppa skolor som utsätter barn för lidande i Guds namn?

Del: 3 Fick lära oss att man kan omvända homosexuella!

De tidigare eleverna på Kristna skolan trodde länge att det var deras eget fel att de mådde dåligt, att det var deras tro på Gud som brast. Genom Uppdrag granskning får de kontakt med varandra.

Del: 4 Vi var bara barn - ni var våra lärare!

Sandra försökte ta sitt liv två gånger för att hon mådde dåligt i sin kristna friskola i Ljungskile. Det ska visa sig att hon var långt ifrån ensam. De tidigare eleverna på Kristna skolan i Stockholm pratar om att ta kontakt med skolan för att berätta.

Såg sedan den svenska kortfilmen BadarenSVT-play.

En helt absurd polishistoria som sägs ha hänt på riktigt.

Utanför en simhall upptäcks en bil tillhörande en smitare. Polisen är därför på plats för att arrestera ägaren. Men när mannen ifråga vägrar att gå upp ur poolen uppstår en situation som ingen hade kunnat förutspå. Detta är en historia baserad på en verklig händelse, berättad med mycket humor.

LÄNK!

Vilat en stund och sedan gjorde jag middag, lever med kokt potatis och lingonsylt.

Läste en intressant artikel från Stockholm.

Stor musiksatsning på Sergels torg!

Fredag!

Lynxie assisterade, vilat på förmiddagen. Under eftermiddagen har vi städat lyan och vi har suttit och pratat om allt möjligt. Bland annat valet som ska vara i september.

Såg på Internet att Jens Holm tyvärr inte är med på Vänsterpartiets valsedel och läste någon artikel om att han funderar på att dra sig tillbaks från politiken. Kollat runt på andra partier och sett andra partier som har bra och vettiga ambitioner också, sen fått veta att man är inte oärlig om man inte talar om vad man röstat på, utan tvärt om så är det något man egentligen inte ska berätta öppet. Sen vad jag tänker om mig själv och mina ställningstaganden så tar jag ställning i sakfrågor och kanske inte så mycket efter parti.

Blev Matjessill med kokt potatis, gräddfil och gräslök till middag samt drack cider till det.

Kollade på en dokumentär som heter: Maktens bostäder!

En riksdagspolitiker hävdar att han bor i ett hus som saknar avlopp - och att han uträttar sina behov i grannens lada. En annan påstår att hon bor hos sin bror men uppger något annat när hon söker bygglov till sitt hus. Ersättningar för boende till Sveriges högst uppsatta makthavare kostar skattebetalarna miljontals kronor varje år. Men ingen kontrollerar politikernas påståenden - talar de sanning?

La mig rätt tidigt då jag var trött.

Lördag!

Vixey assisterade, vilat en stund på förmiddagen.

Tagit upp rönnbär ur frysen men har flera påsar med rönnbär, har inte burkar till all gelé som kommer att bli så jag får göra i omgångar. Tagit upp rönnbär för att göra ca 1,5 liter gelé.

Då när Moster Evy och Moster ester hälsade på 2020 och Mor fortfarande varf i livet så plockade vi ju 2 Ica-kassar med Rönnbär, så det finns en hel del för att göra gelé fram över också.

Under eftermiddagen satt igång med att göra gelén.

Två liter Rönnbär och ett hackat syrligt äpple. 4,5 dl syltsocker och 5 dl vatten, sakta koka och röras om för att sedan silas genom saftduk i en spann, svalna och tappas upp på burkar. Det ska i Atamon också. Syltsockret i sig och det syrliga äpplet hjälper till att skapa pektin.

Här är receptet jag går efter!

Får göra spagetti med köttfärssås i morgon. Gjorde kycklingklubba med paprikakrydda och pommes med Texaskrydda i ugnen. Det är fullt med saker på spisen och bänken nu när vi jobbar med gelén. De 2 sista kycklingklubborna, så det får jag köpa nya när jag handlar på tisdag. Kör pommes och kycklingklubborna 170 grader i 80 minuter i ugnen.

Under tiden som bären sakta kokar och maten var i ugnen så var jag på Second Life.

Träffade en blå Drake som jag träffat förut, så jag var med honom en stund.

Träffade fler Furries, bland annat en brun och vit bevingad Varg.

Träffade en ny Räv också.

Samt Fox Fair

med flera Furries.

Saften fick rinna av sedan.

Den har rätt färg.

Åt sedan middag, kycklingklubbor med pommes.

Tappat gelén på burkar så de får stå och svalna, ska göra etiketter till dem sen. Det blev fyra burkar.

Chattat med andra Furries och kollat och gillat fina Fursuits  i FursuitChatten.

Favoriserat på FurAffinity!

Vixey och jag kollade på filmen: Unga Astrid på kvällen!


När Astrid Lindgren var väldigt ung hände något som påverkade henne fundamentalt. Det var en händelse som gjorde henne till en av de mest nyskapande kvinnorna i vår tid och den sagoberättare en hel värld kom att älska. Den här berättelsen är en fri tolkning av när en ung Astrid, trots tidens förväntningar, bestämde sig för att bryta mot samhällets normer och följa sitt hjärta.

Söndag!

Vargen assisterade, en lite svalare dag.

Vilat på förmiddagen och under eftermiddagen har jag chattat med andra Furries och kollat lite saker på Internet.

Gjorde spagetti med köttfärssås till middag och Norrlandsguld och kaffe till det.

Gick en promenad och kastade skräp. Vilade en stund på rummet, gjorde i ordning dosetten och duschade. Vargen och jag kollade lite på TV.

Favoriserat på FurAffinity!

<3 *Kram!*<3