Pip i Nosen! - Smirre här.

Måndag!

Zebra assisterade, det regnade på förmiddagen och jag sov några timmar.

På eftermiddagen gick Zebra och jag en runda, förbi handikappvillan och till stora trädet med Drakstocken.

Gjorde fiskpinnar med hemgjord potatismos till middag och till det drack jag Svagdricka.

Har sedan sett filmen:

Red!


Frank Moses var tidigare torped för CIA. Tillsammans med Joe Marvin och Victoria var Franks specialitet att verkställa kontrakt som regeringen inte ville att allmänheten skulle veta om.

Började sedan kolla på den gamla TV-serien V som jag såg som 10åring, den finns på ViaPlay.

V

Reptiler förklädda till människor och med smak för människokött anländer till jorden och påstår sig erbjuda lösningar på alla våra problem. Men i själva verket vill de förslava jordens befolkning.

Del: 1 Liberation Day!

Diana, som ska ställas inför rätta för sina brott mot mänskligheten, kidnappas av Nathan och det halvt utomjordiska, halvt mänskliga barnet Elizabeth börjar en häpnadsväckande förvandling.

Del: 2 Dreadnought!

Diana aktiverar sitt supervapen och lägger Los Angeles i spillror, medan Donovan organiserar motståndsrörelsen för att ta över moderskeppet och Elizabeth förvandlas till en fullvuxen tonåring.

Del: 3 Breakout!

Donovan och Ham är fängslade i ett arbetsläger som bevakas av ett utomjordiskt monster; Nathan Bates gör ett desperat försök att hitta "stjärnbarnet" i utbyte mot sin son Kyle som är i Dianas förvar.

Gjort köpelistan för i morgon.

På kvällen kollade på filmerna:

Utøya 22 juli!


Den 22 juli 2011 är 18-åriga Kaja på ett politiskt ungdomsläger på ön Utøya. Efter ett bombdåd i centrala Oslo ringer hennes mamma för att kolla att allt är okej och Kaja lugnar henne med att hon är i säkerhet på ön, flera mil ifrån huvudstaden. Strax därefter bryts dock lugnet då det hörs kraftig skottlossning. Nu börjar en lång och förtvivlad kamp för överlevnad, för Kaja och hennes kamrater på lägret.

Terror på Elm Street!


I denna klassiska skräckfilm som lanserade en filmfranchise: en fruktansvärt ärrad pedofil som mördades av en lynchmobb återvänder flera år senare i sin mördares tonåringars skrämmande mardrömmar.

Tisdag!

Blåräv assisterade. Vilade på förmiddagen och under eftermiddagen har varit på Tindras HQ i Klippan och jobbat. Skulle köra en del saker till återvinningsgården, då i var bland annat en Lavalampa som fungerade så den fick jag ta med mig hem. På Tindras HQ jobbade jag med en text som ska komma upp på Tindras hemsida sedan om assistansens betydelse i min vardag. Vi fikade också på Tindra.

Har sedan handlat men ingen av affärerna har sådana glödlampor som behövs till lavalampor. Det ska vara en liten reflektorlampa med glödtråd som ger värme och sätter igång processen i lavalampan. Nej, det är inte lava i en sådan utan färgat vax som smälter och rör sig i en glasbehållare med vatten. Men det behövs värme och ljus för att den ska funka. Jag var också inne på Elgiganten men inte ens de hade en sådan, de sa att man får nog beställa dem på Internet. 

Japp – De finns att beställa online på CD ON!

Här hemma har vi fikat och suttit och pratat.

Rävkoppen på FurAffinity!

Och nej, jag har inte låtit en Räv kissa i koppen - utan den har ett Rävutförande med Rävansikte, är Rävfärgad och har ett Rävtassavtryck i botten.

Favoriserat på FurAffinity!

Onsdag!

Zebra assisterade. Vilat på förmiddagen och det regnar. Under eftermiddagen har tittat på avsnitt 4 av V.

Del: 4 Deception!

Medan motståndsrörelsen försöker hjälpa Elizabeth att fly från Los Angeles, fångar Diana Mike Donovan i en utstuderad plan för att ta reda på var Elizabeth befinner sig.

Zebra och jag åkte till badhuset i Bjärnum, slappade i varma basängen och simmade sedan 6 längder. Det vill säga 150 meter. Av någon anledning fick jag håll och blev trött, så det var vad jag orkade.

Vi har tvättat kläder och sängkläder, sedan vilat en stund här hemma och där efter kollat vidare på V.

Del: 5 The Sanction!

Donovan försöker befria sin son Sean från besökarna, men han ställs inför en mäktig utomjording. Samtidigt intensifieras förhållandet mellan Kyle och "stjärnbarnet" Elizabeth.

Del: 6 Visitors Choise!

Motståndsrörelsen, som leds av Donovan, Julie och Ham, iscensätter ett djärvt sabotage vid ett konvent för besökarnas befälhavare.

Var sedan på Second Life och umgicks med andra Furries.

Ett par Drakar dansade på scenen till tuff musik.

Träffade nya Furries.

En ny Varg bland annat.

Samt en ny svart Räv.

Gjorde köttbullar med kokt potatis och lingonsylt till middag, till det Svagdricka.

Favoriserat på FurAffinity!

Chattat  med andra Furries och kollat igenom FurSuitchatten och gillat fina FurSuits.

På kvällen kollade jag på filmen:

Halloween Kills!


Överlevande från Michael Myers första våldsamma dåd bestämmer sig för att ta saken i egna händer och bildar ett medborgargarde som vill sätta stopp för Michael en gång för alla.

Torsdag!

Blåräv assisterade. Varit trött så jag har vilat en del under dagen. Gick sedan en promenad på eftermiddagen. Har vikit ihop och lagt in de nytvättade kläderna.

Vi gjorde pangkakor till middag, det var gott och var längesedan jag åt det. Till pangkakorna drack jag ananasjuice.

Kollat på dokumentär om:

Påskupploppen!

Påskhelgen 2022 skakas Sverige av några av de mest våldsamma kravallerna i modern tid. Upploppen kommer att gå till historien. Men få vet vad som egentligen hände. Uppdrag granskning kan avslöja att tumulten kanske hade kunnat undvikas - om det inte vore för en rad ödesdigra beslut av polisen.

1: Jag hade förväntat mig kravaller!

Rasmus Paludan kommer till Sverige med en målsättning: att bränna koraner och ropa ut sina åsikter om islam. I Landskrona urartar det i stenkastning. En våldsspiral tar fart - missbedömde polisen oroligheternas kraft?

2: Släpp stenarna grabbar!

MMA-tränaren Bulat Gusenov åker till upploppet för att stoppa sina yngre klubbkamrater från att delta. I rätten vittnar polis om att Bulat till en början motverkar tumultet. Men snart blir han själv en del av mobben. Vad får honom att kasta första stenen?

3: Då kommer jag att dö i Örebro!

I Sveaparken haglar stenarna över polisen. Motdemonstranter sätter eld på utryckningsfordon och blåljuspersonalen har allt svårare att kontrollera situationen. Det ska visa sig att polisledningen gjort avsteg från de rutiner som man vet fungerar vid upplopp - varför?

4: Vi kommer att skjuta era barn!

Polisen skjuter så mycket i Norrköping att ammunitionen är på väg att ta slut. Tonåringar träffas och kravallstyrkor utsätts för grovt våld. En polis känner sig som en "duktig idiot" när han följer ledningens order - varför är han och kollegorna så kritiska?

Kollade på kortfilmen:

Alltid 20!

Christer hittar en VHS från tidigt 2000-tal. På bandet finns spelfilmen "Knark" där han och hans bästa vän, då 20 år gamla, iscensätter en historia om en glorifierad livsstil. De har valt den tyngsta musiken och de coolaste ljudeffekterna. En kall natt blir leken plötsligt allvar. En kort dokumentärfilm av Christer Wahlberg om en vänskap som gått förlorad.

Favoriserat på FurAffinity!

Jobbat med projekt kring New Tokyo som kommer upp fram över. Det är det nya Rävkvarteret ”Micklagard” och den nya superbyggnaden ”Wolf Hall.”

Varit på Second Life och umgåtts med andra Furries.

Träffade ett Lejon, en Sergal och en Mård bland annat.

Samt en ny Varg.

Kollat nyheterna.

Fredag!

Zebra assisterade, vilade på förmiddagen och under eftermiddagen har vi varit till badhuset i Bjärnum, simmade 12 längder. Det vill säga 300 meter. Betydligt bättre form idag.

Här hemma städade vi lyan, Zebra dammsög och jag våttorkade. Vi tog också ut och skakade mattorna. Där efter har jag kollat vidare på V.

Del: 7 Overlord!

Under ledning av Donovan, Ham och Elias råkar motståndsrörelsen ut för ett dubbelspel när de försöker befria ett gruvsamhälle från utomjordiska skurkar.

Del: 8 The Dissident!

När Diana förseglar staden med ett ogenomträngligt kraftfält som förstör människor vid kontakt måste Donovan och Ham kidnappa den som är ansvarig för utvecklingen av fältet.

Zebra kollade på hockey och jag gjorde min middag, det blev spagetti med köttfärssås och till det Norrlandsguld.

Zebra hjälpte mig att beställa glödlampor till Lavalamporna online, så de kommer förhoppningsvis i kommande veckan.  

Varit på Second Life och umgåtts med andra Furries.

Favoriserat på FurAffinity!

Kollade sedan på filmen:

Scary Stories to Tell in the Dark!


Tre tonåringar hittar Sarah Bellows bok, vars skräckinjagande historier ryktas blir sanna. När de ser sina egna namn i i boken dras de in i en kamp mot ren ondska, där deras egna liv står på spel.

Lördag!

Vixey assisterade, hon har kladd med sin bil igen. Det har regnat större delen av dagen och jag har vilat en del på dagen.

På eftermiddagen var det uppehåll och då gick Vixey och jag en promenad.

Vi har fikat och jag har uppdaterat Windows.

Datorn hämtade ner uppdateringen men fick stänga Telegram och FireFox samt dokument för att datorn skulle installera Windows uppdateringen.

Omstart av datorn och även routern då Internet segat väldigt mycket. Datorn seg ändå, gjorde fler åtgärder för att optimera datorn.

Uppdatering av Steam.

Diskrensning.

Omstart av datorn igen.

Gjorde kokt Skånekorv med senap och ketchup, samt hem gjord potatismos med lingonsylt till middag, till det drack jag svagdricka.

Sedan har jag varit på Second Life under kvällen och umgåtts med andra Furries.

Var många Furries inne och DJ Foxxy streamade musik på en av klubbarna.

Träffade en BatFox bland annat.

Samt FoxFair, kul att några från SveaFur joinar Second Life som man kan prata Svenska med.

Träffade också en ny rosa Räv i hatt.

Samt dansade till tuff musik med en svart Rävinna med gula detaljer och en fin Varg.

Söndag!

Vargen assisterade. Vilat på förmiddagen och sedan hjälpte Vargen mig att koppla in den nya lavalampan som jag fick från Tindra, då den funkar men de hade tänkt kasta den. Så jag fick ta den hem till mig. Snällt.

Bara att vänta på glödlamporna som Zebra hjälpt mig att beställa online, jag har en Lavalampa sedan tidigare, lika dan som denna fast med grön lava.

Naturligtvis är det inte riktig lava i dem utan färgat vax som smälter av värmen från glödlampan och rör sig i en glasbehållare med vatten. Riktig lava som kommer upp ur en vulkan har en temperatur på ca 2000 till 4000 grader och består av smälta metaller och smält berg från Jordens inre där radiokaktivt sönderfall sker, så riktig lava är farlig då den är extremt het + att den delvis är radioaktiv.

Har också fått upp några nya byggnader på min FurAffinity.

Reibe Tower!

The 3 Super Skyscrapers!

The Quark Sience Tower!

The 2 Supertowers!

Wolfhall!

Kokade en höna till middag. Använde de sista lagerbladen, sådana får jag köpa nya på tisdag.

Gjorde skolprovet i ordförståelse och fick 10 rätt av 20.

Var många svåra och ovanliga ord som inte används till vardags medan några var vardagliga ord. Dock används en del svåra och obegripliga ord i media och nyheter som är svåra att förstå, exempelvis ”gräsklipparordet” som är någonting med Stiga och ord som chachauvism, dog - någonting men förstår att de inte har med hundar att göra men är något som rör politik. Sen ord med något om en narr men som betyder att det är något som beskriver något annat och något som härleder till bildelar men som har med affärsvärden att göra.

Jag tycker att politiker och människor som pratar i TV måste använda ett enklare språkbruk som de flesta kan förstå. Alla som tittar på nyheter och debattprogram eller för den delen sociala medier – har inte gått på universitet. Många äldre personer har bara gått vanlig folkskola och sedan ut i arbetslivet. Många äldre människor vet knappt något om Internet, har ingen dator och vet inte hur den moderna tekniken fungerar. Jag och andra med diagnoser har särskola i grunden samt jag och några andra har tagit diverse datakurser i vuxen ålder. Jag har under min tonår levt som ett vilt djur ute i skogen och har 5 årig ”sär/skogsmulleskola” samt 3 årig gymnasiesärskola med inriktning lantbruk och några datakurser i vuxenlivet så då måste man använda ett enkelt språkbruk och prata till mig som man pratar till en 12-14 åring, för det är på den åldern jag befinner mig mentalt även om jag har vissa djupgående kunskaper på vissa områden, kunskaper som jag läst mig till och lärt mig visuellt. Jag har dock lärt mig mer om världen och hur saker funkar på Internet än i någon skola. Då särskolan är en rätt sluten värld och en undervisningen går ut på att lära sig att klara sig i vardagen än att kunna känna till och förstå saker runt om i världen. Så är det bara inte med mig utan för de flesta med autism eller andra diagnoser. Precis som att den offentliga miljön måste vara anpassad för den som är blind eller sitter i rullstol, så måste nyheter och samhällsinformation osv. vara anpassade till dem som har ett enkelt ordförråd och befinner sig på ett barns nivå på många områden.   

Chattat med andra Furries om ditt och datt.

Åt kokt höna med kokt potatis med smält smör och till det svagdricka.

Vargen och jag har suttit och pratat.

Har sedan gjort blåbärssoppa som får stå och svalna innan jag häller den i glaskannan och sätter i kylen, så jag har blåbärssoppa på morgonen.

Chattat med andra Furries.

Favoriserat på FurAffinity!

Skrev en bloggning om något som jag verkligen tycker är viktigt och motiverade varför.

Den finns att läsa HÄR!

Såg filmen:

Destroyer!


Ett laddat kriminaldrama om polisen Erin som för tjugo år sedan infiltrerade ett kriminellt gäng tillsammans med partnern Chris. När hon på nytt möter gängmedlemmarna väcker det traumatiska minnen till liv och triggar samtidigt det sug efter hämnd som länge förföljt Erin.

Nyheter!

Djur!

Här spåras Vargar i Sjundareviret!

Nu kartläggs Vargarna i Sörmland – följ spåren i nya reviret utanför Eskilstuna!

Tre frågor om Vargar i Sverige!

Här drar Uttern fram i nysnön i Hörnefors: Åkte kana nerför snöhögen!

Conny Möller i Sörmjöle matar Kronhjortar och Rådjur på gården!

Två män åtalas för att ha skjutit en Ren i Kiruna kommun!

Flera Renar misstänkt skadeskjutna i Norrbotten!

Här hittas den plågade Renen: Det är fruktansvärt!

Här anländer Lunnefågeln till Norska kusten – hotas av svält!

Här föds flest Sälkutar i Östersjön – överges av mamman efter 18 dagar!

Död Häst hittades i smutsigt stall i Västerbotten!

Rättegång om Djurplågeri sköts upp!

Rymden!

Accelererades den interstellära gästen Oumuamua av vätgas?

Här skjuts raketen upp – och norrsken bildas på himlen!

Succé för norrskensraketen i Kiruna – så hjälper den forskarna förstå ljusfenomenet!

Dart kraschade in i asteroidmåne – det här har vi lärt oss hittills!

Finland fick ovanligt besök från yttre rymden!

Gaming!

Britt-Mari Hägglöv, 70, är helt beroende av trygghetslarmet: Känner mig utlämnad!

Skadliga algoritmer för att utnyttja barn – nu svarar TikTok-chefen på kritiken!

Deras chattrobot kan svara på frågor om mordmysteriet Olof Palme!

Militärt!

Riksdagen röstar ja – Sverige ska gå med i NATO!

Tre omtalade punkter i NATO-propositionen!

Finsk politiker överfallen: Skällde ut mig för NATO!

Se när SVT:s reporter åker med i stridsvagn Leopard 2 i Boden!

Möt besättningen på eftertraktade stridsvagnen Leopard 2!

Naturens krafter prövade stora militärövningen i Boden!

Experten förklarar: Därför är utarmat uran inte samma sak som ett kärnvapen!

Respektera varningsskyltarna vid Dagsådalens skjutfält!

De dyra matpriserna!

Hård kritik från V och C mot de höga matpriserna!

Fatime väljer bort grönsaker inför Ramadan!

Inför Ramadan – Muslimer letar låga priser inför firandet!

Att skälla på matjättarna kostar ingenting!

Finansminister Elisabeth Svantesson (M) i möte med matjättarna!

Chockhöjda matpriser ger vd:ar miljonbonusar!

Vikingar!

Här letar arkeologer efter Vikingaskepp i Maren!

Stor polisinsats i Vikingabyn utanför Hässleholm!

SD-topp i Hässleholm anklagas för att ha försökt anlita Vikingar som torpeder!

Efter Vikingadrama: Politiska styret i Hässleholm spricker!

Infrastruktur!