Hejsan! - Smirre här.

MALMERFORS ÄR UPPDATERAT!

FLUFFOGRAM!Måndag!

Zebra assisterade. Vilade på förmiddagen och på eftermiddagen gick vi en runda. Var soligt men kallt i vinden och det märks att det börjar bli höst.

På kvällen kollade vi på SEAL Team!

16: Dirt, Dirt, Gucci!

Teamet gör sig redo för vad de tror kommer bli ett bekvämt uppdrag, då de ska bo på hotell i Philipinerna. Jason försöker hitta ett sätt att betala för Emmas college.

17: Paradise Lost!

Medan teamet är på uppdrag för att träna phillipinska SEAL-team försätter en oväntad bombattack i Manila dem i fara.

18: Payback!

Teamet är ute efter hämnd medan de letar efter personen som ligger bakom bombningen som försatte dem i fara.

Gjorde kycklingklubba i ugnen med pommes till kvällsmat och jag fyllde i registreringen för Nordic Fuzz Con!

Tisdag!

Blåräv assisterade. Vi har handlat.

Skulle ladda min telefon med ”Sällan Användare“ = laddning för 365 dagar.

Dock har inte Maxi det erbjudandet hos sig utan de har bara Fastpris, Fastpris Mini för 30 dagar och olika Amigo alternativ med fördelar för utlandssamtal.

Ska jag ha för Sällan Användare för 365 dagar så måste jag ha hjälp med det, då man måste ladda det från Comviqs hemsida och betala med Bank ID eller Swish och inget av det har jag. Olle har lovat att hjälpa mig att ladda via Comviqs hemsida så att jag har en mobilbudget som är vettig och som fungerar.

Handlingen blev utöver budgeten så att det som Zebra sa att det är bättre att när jag handlar så tar jag ut 600 i kontanter och handlar med dem, så är det lättare för mig att hålla koll och att jag letar efter billiga varor i butiken och bara skriver upp om det är något speciellt jag behöver handla.

Handlar jag i flera olika butiker och betalar med betalkortet och följer en köpelista så kommer lätt totalsumman upp i 700 eller mer utan att jag märker det. Har jag kontanter så är det lättare att hålla koll hur mycket jag har kvar när jag handlar i nästa butik.

Sedlar och mynt ser jag rent konkret/visuellt vad jag har kvar till nästa butik och det är så jag behöver göra för att ha bättre koll.

Fikat när vi kom hem.

Favoriserat på FurAffinity!

Åt Denniskorvar med Alfagroddar till kvällsmat. Sedan kollade Blåräv och jag på den Indiska filmen Kaali Khuhi!


När en osalig ande förbannar en by med en historia av barnamord läggs stadens öde i en 10-årig flickas händer.

Vi kollade sedan på filmen Extinction!


En familjefar plågas av drömmar om en utomjordisk invasion. När en styrka från en annan planet börjar utrota jordens invånare måste han möta sin värsta mardröm.

Hela Dust-Serien ATROPA finns nu klar på Dust,s YouTubekanal!

Onsdag!

Blåräv assisterade på förmiddagen. Vi gick en mindre promenad. Under eftermiddagen assisterade Zebra. Vi gick en längre promenad, dock utan kamera då det var grått och halvmörkt ute. Sedan såg vi på SEAL-Team!

19: Medicate and Isolate!

Medan teamet drar på ett räddningsuppdrag på Mali fortsätter deras vän Brett Swans kamp med sin mentala hälsa.

20: Rock Bottom!

Spänningarna mellan Jason och Ray når sin kulmen, och Lisa ställs inför sitt sista prov i utbildningen för att bli officer.

21: My Life for Yours!

Teamet söker desperat efter Ray efter att ha separerats från varandra på fiendens mark.

Gjorde pyttipanna med stekt ägg till kvällsmat.

Varit på Second Life en stund och umgåtts med andra Furries.

DJ Foxxy streamade elektronisk music.

Jag dansade med Draken Lighting.

Torsdag!

Vixey assisterade på förmiddagen och vi gick en promenad, var soligt och den stora eken har fått gula blad nu.

Både promenaden med Zebra och promenaden med Vixey Finns på FOTOBLOGGEN!

Vilat en del under dagen, varit ovanligt trött. Blåräv assisterade på kvällen. Jag gjorde spagetti med köttfärssås till kvällsmat och drack en Norrlandsguld till.

Var sedan på Second Life under kvällen och umgicks med andra Furries.

Träffade en av Sergalerna, så jag var med honom.

Samt träffade andra Rävar också.

Och Ekorren Heatron.

Kaii hade sin ordinarie avatar.

Samt träffade några Kattdjur.

Kollade sedan på ett dokumentärprogram på TV 1 om Stormningen av Kapitolium.

Den 6 januari 2021 attackerades USA:s kongressbyggnad Kapitolium av tusentals upprörda Trump-anhängare som ville stoppa det valresultat som de ansåg vara felaktigt. I den här filmen berättas vad som hände minut för minut i och utanför byggnaden.

Arga civilister som säger sig älska USA men ger sig på själva kärnan i USA som en okunnig mobb av vandaler -  för att Trump sagt till dem saker som inte är sant, på stånden om valfusk, ett stulet presidentskap och uppmanat folket till uppror. Mycket dåligt agerande av Trump. Trump ställdes inför domstol för uppvigling med frikändes då han hade bra advokater.

Kapitolium är den stora vita byggnaden med en stor vit pelarförsedd kupol i mitten, denna är lätt att förväxla med vita huset. Båda byggnaderna är mycket viktiga för USA,s politik.

Här är en sida på Svenska om Vita Huset och Vita Huset har ingen kupol men en stor veranda på framsidan i vit marmor.

Wikipedia om Kapitolium!

Wikipedia om Trumpanhängarnas agerande i Kapitolium 6/1/2021!

Fredag!

Zebra assisterade. Vilat på förmiddagen och på eftermiddagen har jag städat och fixat med saker.

Favoriserat på FurAffinity!

Chattat med andra Furries och sorterat mejl.

Gjorde kokt Skånekorv med kokt potatis till kvällsmat. Sedan kollade på SEAL-Team!

22: Never Out of the Fight!

Teamets framtid riskeras då kommendör Shaw rekommenderas att de ska splittras, men Jasons enhet har ett sista uppdrag på sig för att bevisa att han har fel.

Zebra och jag gick en promenad och det hade redan blivit mörkt.

Började sedan kolla på Säsong 3 av SEAL-Team!

1: Welcome to the Refuge!

Jason Hayes leder teamet på ett uppdrag i Serbien för att spåra en organisation med kopplingar till flera bombattentat som utförts mot amerikanska militärbaser.

2: Ignore and Override!

Bravo-teamet fortsätter sitt uppdrag i Serbien samtidigt som Jason Hayes överväger sin framtid efter att det förflutna kommit för att hemsöka honom.

Var på Second Life en stund och umgicks med ett par Drakar.

Kollade sedan på en film som heter Fotografen i Mauthausen!


En katalansk fånge i ett nazistiskt koncentrationsläger stjäl fotonegativ med bilder på grymheterna som begås där. Baserad på verkliga händelser.

Lördag!

Örnen assisterade. Vilat på förmiddagen. Sen åkte Örnen och jag ut till naturreservatet och gick en runda där.

Tog några höstbilder som finns på Fotobloggen!

Kokat hönan till middag.

Favoriserat på FurAffinity och har chattat.

Uppdatering till Counter Strike.

Tydligen så är pepparsprey och eldosa inte tillåtet för privatpersoner att ha i Sverige. Men man kan ju improvisera och tillverka något själv som håller obehagliga människor på avstånd.

En ”Stophumanstick!”

Alltså ett armeringsjärn ca 30 cm långt, som man slipar spetsigt i ena änden och i andra änden sätter silvertejp för ett bra grepp. Med denna kan man hugga mot en obehaglig människa mot buken, könsorganet och halsen för att hålla en obehaglig människa på avstånd.

Sent på kvällen fick Örnen veta att man kan se norrsken här i Skåne på grund av en stor coronautkastning från vår egen gula stjärna. Så vi körde iväg och körde först bort vid Tyringe men där var för mycket annat störande ljud, så vi körde till Gumlösa och upp på Möllarebacken vid mitt gamla barndomshem. Där är totalt beckmörkt men nu hade någon ställt in gårdslampan så den reagerade på rörelse och lyste upp gårdsplanen. Ställde oss längre ner på vägen igen och när lampan slocknade var det verkligen mörkt men det var dis och moln över Gumlösa också, så vi såg inget norrsken.

Det skulle ju vara superhäftigt att få se norrsken IRL.

När vi körde hem så såg vi en Räv mellan Fjärlöv och Kvistalånga som strosade i diket. En enstaka gatlykta där gjorde så att vi kunde se Räven. Vet ju att Gumlösa med omnejd är Rävrikt område, det var ju när jag bodde i Gumlösa som mitt starka intresse för Rävar började och då också när jag skaffade spelkassetten ”PsychoFox” så fick jag upp ögonen för Inari och Rävkulten i Japan och började låna böcker om detta. Dock fanns det rätt så lite litteratur i Sverige om detta i början på 90-talet. 1996 skaffade jag en bättre dator med internetuppkoppling eller ja, uppringt modem och det kostade pengar var enda minut man var online och Internet på den tiden var väldigt basic jämfört med idag. 1997 fick jag kontakt med andra Furries i Sverige och en helt ny värld öppnades. Men det var inte för än i Maj 2012 som jag hade ekonomi och möjlighet att besöka ”Soluppgångens land” och besöka Fujimi Inari Taisha utanför Kyoto och blev helt introducerad i Shinto och den Japanska Rävkulten.  

Söndag!

Vargen assisterade. Vilade på förmiddagen.

Blev ”Sergalfood” till lunch. Det vill säga fisk och ost.

Suttit och pratat med Vargen en del, vi har kollat lite på den serie som Vargen följer och sedan har jag Favoriserat på FurAffinity och chattat med andra Furries.

Vargen och jag kollade på filmen Rim Of The World!


När planeten attackeras av utomjordingar blir fyra tonåringar fast på ett sommarläger. Nu måste de lägga sina olikheter åt sidan och ge sig ut för att rädda världen.

Kollade sedan på filmen Nobody Sleeps In The Woods Tonight!


Djupt inne i skogen deltar en grupp tonåringar i ett läger för teknikmissbrukare. Men bland träden lurar en fara som hotar att ändra deras status till offline för alltid.

<3 *Kram!* <3