Yipp! - Smirre här.

Asus Prime X299-Deluxe! (y)

Are Urban Foxes Really on the Rise?

Foxy playtime on the lawn!

Babylon the Sergal!

Nej, det är inte ett problem att det finns 500 vargar på en yta så stor som Sverige!

Att ett naturligt förekommande rovdjur äter av ett naturligt förekommande bytesdjur som levt tillsammans sedan inlandsisen drog sig tillbaka kan ju knappast ses som ett stort problem, skriver Tapio Nordman.

"När man talar om det är ett stort problem att det finns cirka 500 vargar på en yta stor som Sverige då är man helt enkelt ute och cyklar eller fiskar röster från jägare som i regel har en nollvision angående varg", skriver Tapio Nordman.

Man kan undra hur moderaternas tankar är kring vilda rovdjur efter ha läst debattartikeln "Att 21 får dödades av varg i Avesta i veckan visar att regeringens rovdjurspolitik brister" som publicerades i DT på midsommarafton.

Skribenten talar där bland annat om "stora problem i norra dalarna för rennäringen" men att ett naturligt förekommande rovdjur äter av ett naturligt förekommande bytesdjur som levt tillsammans sedan inlandsisen drog sig tillbaka kan ju knappast ses som ett stort problem.

Sedan att människan av olika anledningar bestämt sig för totalt ägande av det ena djuret är en helt annan sak. Vad gäller vargattacken i Avesta där 21 får dog glömmer skribenten även att nämna att det helt saknades rovdjursstängsel på platsen.

När man talar om det är ett stort problem att det finns cirka 500 vargar på en yta stor som Sverige då är man helt enkelt ute och cyklar eller fiskar röster från jägare som i regel har en nollvision angående varg - och att den visionen kommer helt från en självisk synvinkel är nog uppenbart för de flesta.

Tiderna ändras och folk får anpassa sig, personligen är jag helt för licensjakt men områden där det är uppenbart att vargar tjuvjagats skall absolut inte få ta del av den - för då blir det bara ett steg till mot en nollvision vad gäller varg i Sverige.

Tapio Nordman

KÄLLA!

Från FB!

VARNING ALLA DJURÄGARE!

Denna kalv hittade vi i morse, levande, med dessa KNIVSÅR. Några sjuka, jävla idioter har varit HEMMA på VÅR gård, gått in till våra kalvar och STULIT djur! Vi har spårat dem ner till landsvägen och Gud vet hur de har behandlat våra stackars djur! Denna stackaren som vi genast räddade från mer lidande blev kvar, hur många vi blivit av med vet vi inte i dagsläget.
Så se upp, vakta era djur, kolla grannens och larma polis om ni ser minsta antydan till konstigheter! Detta är polisanmält och vi har vidtagit åtgärder för att förhindra ytterligare stölder och djurplågeri! i Varberg.

Den största rovfågel som någonsin setts!

En stor rovfågel blev påkörd och dödad av ett tåg mellan Charlottenberg och Åmotfors. Just den här kungsörnen har fångats på bild i USA.

CHARLOTTENBERG: Kan ha vingspann på över två meter

Kungsörn eller kanske havsörn. I alla fall var det en riktigt stor rovfågel som dödades av tåget häromdagen.

Det var tåget mellan Charlottenberg och Åmotfors som körde på den stora fågeln i onsdags, klockan 8.21.

Enligt polisrapporten var det ”den största rovfågel vi någonsin sett” och troligen en örn av något slag.

Fågeln var ringmärkt och eftersom örnar hör till det som kallas ”statens vilt” kommer den nu att skickas antingen till Statens veterinärmedicinska anstalt eller Naturhistoriska riksmuseets ringmärkningscentral.

Kan åtalas

– I de trakterna är det mer troligt att det var en kungsörn som satt på spåret och åt av ett dött djur än en havsörn, säger Peter Mortensen, intendent på avdelningen för zoologi på riksmuseet.

Den påkörda örnens liv kommer nu att kunna kartläggas från födsel till död tack vare ringmärkningen.

Att polisanmäla att man kört på en örn är viktigt, säger Peter Mortensen:

– Gör man inte det kan man åtalas för smitning.

En kungsörn är en riktigt stor fågel! Mellan 80 och 90 centimeter lång med ett vingspann på 190-225 centimeter. Den väger runt fem kilo.

KÄLLA!

Lokal konstnär rasar mot säljakt!

Pudeln är en mångsidig hundkompis!

Igår assisterade Blåräv och vi grejade hos mor en del, åkte och köpte fiskar till mitt akvarium. Jag har bestämt mig för att ha Ciklider då det finns en hel del av den gruppen som är mycket fina. Vi åkte till Stoby Akvarieaffär och de har ett stort sortiment på Ciklider och det är rätt tåliga fiskar. Iaf så vet jag av erfarenhet att man ska inte ha Ciklider tillsammans med Guppys och Slöjfiskar. Ciklider är rovfiskar.

Köpte en stor blå Malavi Ciklid.

Samt två gula Ciklider, ska skaffa fler sådana sen då de är rätt pigga och simmar runt mycket.

Samt en röd Ciklid som har blåa detaljer.

Jag köpte även ett Steamkort på 20 Euro och har köpt och laddat ner Counter Strike Global Offensive under natten.

Idag har Zebra assisterat och vi hämtade matlådan på City Gross igår, när Blåräv och jag var där igår så hade inte lastbilen kommit med varorna från centrallagret.

Har spelat både CS:GO och andra spel idag.

Har FaceBookat en del idag också. I morgon ska Zebra och jag åka till Kristianstad och fixa UV-lysrör till flyglampan och jag ska träffa en kiropraktor som ska kolla på min ländrygg, höft och ben.

Ronny assisterar inatt!

Ikväll varit på Second Life och umgåtts med en Drake och några andra Furrisar!

Träffade en fin Pokémonräv också!

Samt en Grip!

Minglade lite med de andra.

Det var bra musik så vi var några som dansade och hade kul!

NYHETER!

Sonen leker utomhus – då får mamman en lapp där där det står att 13-åringen borde avlivas!

Sonen leker utomhus – då får mamman en lapp där där det står att 13-åringen borde avlivas

Att någon säger något elakt om ens barn är en förälders mardöm. Därför kan ni säkert förstå hur förkrossad den här mamman blev när hon fick en nedvärderande lapp om hennes 13-årige autistiske son. Nu har flera människor lyft och delat berättelsen för att stoppa mobbing. 

Karla Begley lider av multipla sclerosis, därför är det uppskattat att hennes mamma ibland passar den autistiske sonen Max, 13 år. En dag efter att sonen varit på besök hos sin mormor hittar Karla ett argt brev i brevlådan. Brevet är från en anonym granne som liknar sonen vid ett vildt djur som borde avlivas. I brevet fanns bland annat följande rader: 
"Vem skulle bry sig om honom? Ingen arbetsgivare kommer någonsin att anställa honom, och ingen normal tjej kommer att gifta sig med/älska honom, och ni kommer inte att leva för evigt.", det skriver sajten Littlethings.

Mamma Karla brast ut i gråt när hon fick läsa orden, hon kunde inte förstå hur en människa kan vara så ond. Lyckligtvis fick det onda något gott med sig. I och med att Karla delade med sig av berättelsen i media började folk att hylla och försvara sonen. Se videon för att höra mamma Karlas egna ord.

Tusentals svenskar smet från mönstringen!

6.000 svenskar svarade inte på försvarsdepartementets kallelse till mönstring. Nu kan de tvingas betala tusentals kronor i vite.

LÄS MER!

Mannens hus är en plats för de som ska dö – över 80 barn har varit i hans hem!

Ingen får komma in i gamla tantens lägenhet, då bryter grannen upp dörren och inser det otänkbara!

Unika filmer avslöjar krigsbrotten – polisen halshugger IS-fångarna!

SD: Rädda Sverige är vårt mål!

Tala klarspråk om antisemitismen, Löfven!

Kent Ekeroth döms för ringa misshandel!

Showing your butt in beautiful landscapes is the new trend!

Från FB!

Tänkvärt om de problem som många men inte alla Muslimer har med andra religiösa grupper!