Yipp! Smirre är online.

BROTHERHOOD OF FOXES!

Vulpine YouTube Videos! <3

Lumen - The Dancing Sergal! <3

Ännu inte fått svar i Krysunes tass-tråd!

Tjuvjakt är inte civil olydnad!

I en doktorsavhandling som lades fram vid Sveriges lantbruksuniversitet nyligen har Erica von Essen kommit fram till att illegal jakt på varg ofta har politiska motiv. Det är ingen överraskning. Jägarorganisationer och en del politiker har länge hävdat att den illegala jakten ökar om inte jägarna får som de vill.

Däremot är det överraskande att von Essen beskriver jaktbrotten mot varg som en form av civil olydnad. Civil olydnad går ut på att öppet och utan våld bryta mot en lag och vara beredd att ta sitt straff för handlingen. Det är definitivt inte vad som brukar känneteckna den illegala jakten.

Politiskt motiverade våldsbrott brukar kallas för terrorism. Det ligger närmare till hands att jämföra den illegala vargjakten med terrorism – med den skillnaden att terrorism brukar definieras som politiskt motiverat våld mot människor.

I sitt pressmeddelande skriver von Essen att hon haft som utgångspunkt att den svenska jägarkåren till stor del har utestängts från den beslutsprocess som har lett fram till dagens rovdjursförvaltning, framför allt när det gäller vargstammen. Det är en väldigt märklig utgångspunkt i sammanhanget.

I viltförvaltningsdelegationerna upplever tvärtom naturvårdens representanter att jägarintresset är oerhört dominerande. Många gånger uppträder så gott som alla andra delegater – inte minst de som är politiskt tillsatta – som om de företrädde jaktintresset, trots att de är tillsatta för att representera olika intressen.

Det har lett till att naturvårdsrepresentanterna gått ur delegationen i ett län, och det har också lett till att regeringen håller på och ser över hur viltförvaltningsdelegationerna fungerar.

Det är också värt att notera att von Essen inte intervjuat några tjuvjägare, utan baserat sina slutsatser på intervjuer med vanliga jägare. Avhandlingen handlar alltså om föreställningar om tjuvjakt och attityder till tjuvjakt bland andra jägare, men inte om vad som egentligen driver dem som utövar brottsligheten.

Brottsförebyggande Rådet beskrev redan 2007 olika motiv som finns bland tjuvjägare. Förutom protestmotivet handlar det om bland annat spänning, att få en trofé och rovdjurshat.

"De starka känslor som vissa människor har mot rovdjuren och ibland även mot rovdjurspolitikens förvaltare, visar att hatbrottsliknelsen i vissa fall har ett förklaringsvärde", skrev Brottsförebyggande Rådet. Det är en mer balanserad bild än den som von Essen lyfter fram.

Torbjörn Nilsson

Ordförande, Svenska Rovdjursföreningen

Peter W. Eriksson

Regionansvarig Uppsala län, Svenska Rovdjursföreningen

Jan Bergstam

Regionansvarig Värmlands län, Svenska Rovdjursföreningen

KÄLLA!

What Wolves Do To Foxes! ;)

Furry Rave Dancing Nation!

FURRY INFO!

FINA SVÄRD!

Nils Gulliksson - bilder från rollspelens guldålder!

Idag har jag gått med Hårig Schäfer och det gjorde jag igår också. Går bra att göra en mindre runda med kryckan. Hjälpte också en dam att öppna hennes bil då hon skulle sätta in ägg som hon köpt på Handelsträdgården.

Hängde upp tvätten som jag tvättade i går, så tvättmaskinen är ledig om Mor vill tvätta. Tvättade b.la. en del Vargtröjor och Rävtröjan jag köpte på NFC 2016 av Eos Fox. Samt tvättade även vanliga kläder.

Tog ett skönt bad också efter att jag gått med Hårig Schäfer, det regnar och blåser till och från. Sommaren har gått över i höst och bladen på de stora träden här på Finjabo.se har en del blad börjat bli gula.

Det är gott om Rönnbär på Rönnarna också. Ska plocka fler Rönnbär sen. Plockade en påse innan som är i Mors kylskåp. Behövs en hel del Rönnbär och Vinbär för att göra Gelé som man kan ha till kött i Vinter.

Ska handla på Måndag, då ska jag först till City Gross och köpa köttlådan så jag får hem ett sett med olika styckade köttbitar. City Gross slaktar och styckar själva så deras kött är billigt och bra. Övriga varor köper jag på Maxi för jag har rabattkupong på storköp och kupong för 10 batterier för 20 kr. Annars kostar batterierna 39:90.  

Har hjälpt mor idag, jag och assistenten har b.la. satt upp persiennen som hantverkaren rev ner då han skulle täta fönstret. Han kunde knappt någon Svenska och ingen Engelska. Tror han var Ryss eller Polack. Tagit ett skönt bad hos Mor också, det blåser ju och regnar en del.

Jag vill gå ur Svenska Kyrkan men min mor tycker inte att jag ska göra det. Jag är ju inte kristen och vill inte stå för de värderingar som kristendomen står för. Därför känns det fel att vara med i kyrkan. Jag tror på evolutionen, jag är Furry, jag är för djurrätt och homosexuellas rättigheter. Jag är bisexuell. Jag tror på naturandar, reinkarnation, karma, Inari/Kitsunerävar/Shintoism, UFO,s och att Anthropomorfa djur och även fantasidjur som Sergaler osv kan existera på andra planeter och vara långt tekniskt och kulturellt mer utvecklade än vad Människorna är på Jorden. Jag är emot rasism, skogsskövling och rovdjursjakt. Jag lyssnar på rockmusik, jag snusar och röker ibland, jag använder Internet, jag spelar datorspel och läser tidningar som Illustrerad Vetenskap och djurrättstidningar. Jag anser mig att vara en antropomorf Räv och använder Second Life. Jag reste ända till Japan 2012 och besökte Inaritemplet, köpte Inaristatyetter och lyckokatter och mediterade i ett Buddhisttempel. I kristnas ögon är jag en hedning rakt igenom och jag varken vill eller kan stå för det som kristendomen står för med folkmord på Indianer, slaveriet, Ku Kluks Klan, djurförtryck och fientligheten mot Furrykulturen och hatet mot homosexuella. Fördömande mot personer med diagnoser och att personer med diagnoser anses vara besatta av onda demoner.

FaceBookat lite idag och varit på Second Life i kväll och umgåtts med andra Furrisar.

Igår så var Fjällräv och jag på CityGross och kollade runt vart olika varor finns och hur man hittar i nya affären. Hämtade Cockerspanieln på Hundpanget och jag hjälpte mor igår med att sortera upp en del kläder och andra saker i förrådsrummet.

USA är inte det Furryparadis som jag tror!

Har dels pratat en del med både Lexy, Zebra och Fjällräv om USA och hur det egentligen är att leva i USA. I min hjärna har USA varit ett Zootopia, Ett Furryparadis osv. Verkligheten i USA är att visst, Furry Fandom och alla möjliga subkulturer är en del av det Amerikanska Samhället men också konservativt kristna, Ku Kluks Klan och andra hatgrupper. Det finns mycket motsättningar mellan olika grupper. I storstäderna finns olika områden för svarta och vita och kommer en vit in på ett svart område eller en svart in på ett vitt område - så riskerar denne att antingen få stryk eller tom bli skjuten. Många Amerikaner är starkt Kristna och har nolltolerans mot homosexuella medan i andra delar och ställen är homosexualitet helt okej. I små byar med konservativt Kristna så blir homosexuella lynchade. Min föreställning om Gun Rights är att skydda hem och familj och sina vänner, goda modiga hjältar som bekämpar skurkar - som i filmerna och spelen. Verkligheten är att Gun Rights funkar inte så - Gun Rights funkar som revirpinkning och med många tragiska följder. Just för att många Amerikaner är rädda för svarta, homosexuella, även furrisar, samt andra som inte passar in i deras bild av vad som är normalt och då den stora tillgången på vapen gör att de skjuter i ren rädsla mot det de inte förstår.

Visst, jag har ett stort militärt intresse och gillar krigsspel, krigslekar och krigsfilmer. Precis som jag gillar rockmusik, häftiga bilar, flygplan, sience fiction och inte minst Furry och då Rävar, Vargar och Sergaler samt även Drakar väldigt starkt! - Men jag har ändrat min uppfattning om Gun Rights en del och insett att Gun Rights ofta innebär att oskyldiga personer dör p.g.a. rädsla, rasism och den stora tillgången på vapen. Inte minst skolskjutningar eller muslimen som gick in på en Gay klubb i Orlando och dödade homosexuella. Dessa saker hade inte hänt om inte vem som helst kan köpa pistoler, gevär och automatvapen för att den Amerikanska grundlagen anser att det är en mänsklig rättighet att vara beväpnad och att skjuta om man känner sig trängd.

Gun Rights är en dum och farlig lag, lika dumt som när min lärare Rune Nilsson sa till mig i gymnasiet att "Det är en mänsklig rättighet att supa sig full!" - Otroligt dumt och jag och min Moder och många andra vet ju vilka saker som alkoholen medför. Rune var ju väldigt positiv till EU och uppmanade oss elever att rösta ja till EU. För att bönderna skulle få bra bidrag och alkohol skulle säljas i vanliga butiker. Tack och lov så finns Systembolaget kvar och håller kontroll över de starkare dryckerna. Var ju så att vi pratade om alkohol och droger i skolan och jag sa. "Det är inte fel att ta ett glas öl eller att glas vin till maten, men dricker man för att bli full så är det fel uppåt väggarna." Då Rune Nilsson nästan blev förbannad på mig och sa "Det är en mänsklig rättighet i Sverige att få supa sig full!" - Jag och min mor vet vad alkohol för med sig. Att kvinnor och barn blir misshandlade, hem sönderslagna, bråk med grannar och omgivning, polisingripande och besöksförbud mot en alkoholiserad pappa. Hemliga stugor där ingen får veta var vi är osv. Det var ingen rolig barndom och det är så med många familjer, just p.g.a. alkohol och narkotika. Så de som tycker att fri tillgång på alkohol är bra och att det är en rättighet att supa sig full - de är lika dumma i huvudet som hatiska och skjutglada Ku Kluks Klan anhängare!

USA är som sagt både bra och dåligt. Jag skulle säkert älskat USA som turist i USA, att vara på Anthrocon eller något annat Mega Furry Con, shoppa i USA s alla fantastiska varuhus, gå på Amerikansa flyguppvisningar och med en bunt dollar få åka med i en F-16 eller så. Och jag skulle älskat det Amerikanska köket, mycket mat och god mat! För att inte tala om att fira Jul i USA skulle vara en fantastisk upplevelse! Och ja prova att skuta med riktigt häftiga vapen som  Barett M82, FN-scar och M-16 men under kontrollerade former och hög säkerhet och skjutning på måltavlor. Att som civilist få gå till skjutbanan och testa olika vapen och försöka få höga poäng eller som militär bekämpa terrorister - det är helt okej men inga vapen ute på gator och torg och definitivt inte i skolorna - det är vettigt och rätt!

Att bo i USA och jobba i USA skulle vara en helt annan sak. Det sociala skyddsnät vi har i Sverige uppbyggt på Socialdemokratisk välfärd som är så självklart för oss Svenskar, det finns inte i USA. För att klara sig i USA och på den Amerikanska arbetsmarknaden och att studera i USA osv, kräver dels bra engelska men också att man är stark och självständig och kan ta egna beslut och initiativ.

Chefer på Amerikanska företag kan vara bra och förstående men de kan också vara hänsynslösa och som arbetare har man inte mycket att säga till om. Det kan räcka med att man glömt att kamma sig eller kommer i en svettig tröja till jobbet eller sitter och furrysurfar för att man har lite att göra för tillfället - för att få sparken, även om man är superengagerad och sköter jobbet jättebra.

Så jag hade med min Asperger och AD/HD diagnos och bristande kunskaper i så väl matte som samhällskunskap och talar dålig engelska, men skriver bättre engelska. Svårt att orientera mig på nya platser, saknar körkort, svårt att hantera pengar, förstår inte ironi och har behov av att leka fast jag är vuxen. Här i Sverige får jag hjälp med detta av mina assistenter. I USA får jag bekosta min assistans själv och det har jag ingen möjlighet till ekonomiskt. Ska jag gå till doktor eller kurator i USA så kostar det jättemycket men i Sverige har jag högkostnadsskydd och vissa rättigheter eftersom jag har diagnos och tillhör LSS. Ex rätt till personlig assistans, hjälp med utbildning, färdtjänst, kurator, tandläkare, hyresstöd, sjukpension osv och dessa saker finns i Sverige för att vi har ett välfärdssystem som Socialdemokratin byggt upp under många år. USA har inte detta. Barack Obama ville göra ett liknande sjukvårdssystem i USA men motarbetades av andra politiker. Varför är obegripligt. Amerikaner som alla andra kan ju också bli sjuka och vara födda med diagnos och behöva hjälp.

MILITÄRT!

Ny värnplikt införs: “Det är bråttom!”

Ny värnplikt införs: “Det är bråttom”

Nu blir det snart aktuellt för tusentals ungdomar att göra militärtjänstgöring efter att regeringens utredare tittat över en förnyelse av värnplikten.

Den tidigare värnplikten avskaffades sommaren 2010 efter en tradition som sträckt sig under 109 år.

Regeringens utredare kom idag med förslaget att mönstringen ska komma tillbaka redan nästa år och 2018 ska i så fall den första värnplikten sedan avbrottet genomföras.

Personer som är födda år 1999 och 2000 kommer därmed att vara de första som berörs av mönstrings- och grundutbildning med plikt.

Hur många som kallas till mönstring och värnplikt beror på hur många som frivilligt söker sig till försvaret.

– Vi ska håva bland de som är intresserade. Villigheten och motivationen kommer att vara ett vägande skäl för vem som anses vara lämplig, säger utredaren Annika Nordgren Christensen.

Annika Nordgren Christensens uppdrag är att enligt regeringens direktiv föreslå en lämplig balans mellan frivillighet och plikt.

Kristdemokraternas försvarspolitiske talesperson Mikael Oscarsson konstaterar att den nuvarande personalförsörjningen inte fungerar.

– Det är uppenbart att idén inte fungerar. Den var felkonstruerad. Inget annat land har samma system, säger Oscarsson till TT.

Samtidigt menar han att det är tid att agera snabbt.

– Och det är bråttom. Det behöver vara på plats nästa år, säger Oscarsson.

Moderaternas partiledare Anna Kinberg-Batra håller med om att försvaret måste stärkas och är beredda att diskutera värnpliktsinslag utan att för den sakens skull gå tillbaka till det gamla systemet.

– Det är ingen lösning att drömma sig tillbaka, men vi är beredda att diskutera hur man utifrån dagens system kan förbättra rekryteringen till försvaret, säger hon till TT.

Text: Filip Beijer, Ludvig Brännlund.

Kevin, 17: Jag är beredd att dö och döda för mitt land – det borde du också vara!

Kevin Otter, 17 år och aktiv i Försvarets flygvapenfrivilliga, berättar varför han är för återinförandet av den allmänna värnplikten.

Kevin Otter skriver om återinförandet av värnplikten.

Redan nästa år kommer en del av årskullarna 1999-2000 att behöva mönstra. Andelen ungdomar som kommer behöva mönstra är mycket låg och värnplikten i sig liknar inte den gamla över huvud taget.

Till exempel så är det inte längre bara killar som eventuellt kommer behöva genomgå värnplikten, även tjejer kommer vara en del utav detta nu. Det visar att regeringen tagit ett stort steg i jämställdhetsriktningen.

Att kvinnor också ska få ta del av detta, är inte det bra? Ett mer jämställt försvar med både män och kvinnor som kämpar för landet de lever i. I och med att jag ofta hör kvinnor i olika åldrar påpeka att de vill ha det mer jämställt så är detta ett stort steg i den riktningen.

Vill man ha jämställdhet kan man inte bara få de specifika delarna i jämställdheten man vill ha utan då får man även ta det som är lite mer jobbigt. Så är det med allt här i livet, man kan inte få allt serverat på ett silverfat och låta andra kämpa för landet så att just du ska känna dig säker.

Vill man leva i ett säkert land med demokrati och fri välfärd måste man även försvara det, det borde vara en självklarhet. Skulle kriget vara här kommer det vara försvarsanställda som kommer göra sitt bästa och riskera sina liv för att alla ska känna sig säkra.

Var åtminstone tacksam för att dessa personer finns istället för att klaga på att detta strider mot din ”fria vilja.” Tror inte att de flesta vill försvara ett, till stora delar, otacksamt folk.

Demokratin bygger på att alla ska få vara med och bestämma. Enligt flera undersökningar vill runt 70% av Sveriges befolkning ha tillbaka värnplikten. Där visar sig demokratin tydligt när förslaget nu mer eller mindre gått igenom, och även om de tillfrågade inte innefattar så många yngre så spelar det ingen roll.

Skulle man fråga Sveriges ungdomar om de vill gå i skolan tvivlar jag på att majoriteten kommer att vilja det. Man kan inte få välja allt man vill göra. Skulle unga få bestämma att skolan inte skulle finnas skulle våra invånare troligen bestå av analfabeter efter ett tag.

Värnplikten krävs i och med att ett frivilligt försvar inte håller, de tiderna vi lever i i dag kräver en bättre anpassning. Värnplikten bygger på kunskapen och plikten att försvara det land du lever i, och precis som skolan är det en plikt. Därmed faller argumentet att man kan ha en fri vilja hela tiden. Skulle alla få som de ville skulle vi ha anarki och totalt kaos. Med rättigheter följer även skyldigheter.

I över hundra år har värnplikten funnits och alla fullt friska män har ställt upp och försvarat landet de lever i. De har varit beredda att skydda landet om kriget är här, de flesta klagade inte på det för då var det en plikt precis som skolan var.

Nu har värnplikten varit på en sjuårig paus och har redan hört alltför mycket klagomål om detta. Ungdomar förr klarade av det, då kan dagens ungdomar också göra det. Vi går sakta tillbaka mot en lika osäker värld som under stora delar av 1900-talet, vilket också gör att vi måste anpassa oss. Återinförd värnplikt är första steget mot en anpassning.

Det många har som motargument mot återinförd värnplikt är att man enbart lär barn och unga att döda och hantera vapen. För det första, att tro på evig frid visar bara prov på din okunskap och oförmåga att anpassa sig. I dag har vi ett aggressivt Ryssland som är på frammarsch och NATO som försöker förhindra det.

Att freden kommer hålla för alltid finns inte på kartan i dag med tanke på de investeringar Ryssland gör i försvaret, som troligen inte är gjort utan anledning. Både NATO och Ryssland har visat intresse för Gotland, och Rysslands hot mot Sverige fortsätter. Om vi inte förbereder oss redan nu kan det vara för sent sen. Därmed har regeringen beslutat om att återinföra värnplikten.

Det motargumentet spricker helt och hållet på andra vis också. Jag har själv varit med i FVRF (Flygvapenfrivilliga) i över två år och jag har aldrig upplevt en sån kamratskap och en sån disciplin förut. Att ha fördomen om att försvaret enbart innebär att döda är lika vidrigt som att ha fördomar om människor du inte känner. Du kan inte döma någon/något innan du vet mer.

Om du fick tillbringa en helg med underbara människor, överlevnadsträning och lite disciplin på det också tror jag inte att du kommer klaga lika mycket. Visst lär du dig att hålla och använda ett vapen utöver det, men det är just för att man ska vara förberedd på det värsta. Som värst kan det vara att dö eller döda, då kan denna kunskapen vara värdefull för din överlevnad.

Sen är det som med allt annat: all kunskap är ofta värdefull senare i livet men tiden du tillbringar för att lära dig detta är inte alltid en semester. Precis som i skolan. Du kan till exempel inte förutse att du hamnar i en krissituation och måste överleva. Kunskaperna om överlevnad kan då vara skillnaden mellan liv och död.

Kevin Otter

ANDRA NYHETER!

Rosetta har landat på kometen!

Vetenskap! Rymd­sonden Rosetta har nu landat på kometen 67P/Churyumov-Gerasimenko, meddelar den europeiska mellan­statliga rymd­myndigheten Esa.

Därmed har ett över 12 år långt rymdprojekt avslutats 720 miljoner kilometer från jorden.

Nasas Jet Propulsion Laboratory (JPL) meddelar att Rosettas system stängdes av permanent när sonden landade för att undvika att dess antenner skapar störningar på det så kallade "Deep space network". Kommunikations­nätverket används för att kommunicera med rymdsonder som Rosetta.

Rosetta tog bilder under hela färden ned till kometens yta, den sista togs bara fem meter från ytan.

Esa har ännu inte släppt de sista bilderna vilket enligt JPL beror på att de komprimerats kraftigt och skurits ned till mindre bilder för att kunna skickas iväg snabbare.Bild från Rosetta 16 kilometer från kometens yta. Foto: Esa.

Rosetta var från början inte tänkt att landas på kometytan. Den uppgiften utfördes istället i november 2014 av sonden Philae som studsade iväg och kraschade in i en klippskreva. Philae var länge försvunnen, men upptäcktes igen tidigare i år efter ett omfattande detektivarbete där bilder av kometytan noggrant studerats.

I Esas kontrollrum i Schweiz bröt idag applåder ut och en och annan grät en glädjetår när beskedet kom att Rosetta landat på 67P/Churyumov-Gerasimenko.

– Det kommer vara svårt att se de sista sändningarna från Rosetta upphöra, sade Art Chmielewski på JPL, som är projektledare på den amerikanska delen av rymd­projektet.

De båda sonderna har samlat in enorma mängder data som kommer analyseras de kommande åren. Bland annat hoppas forskarna skapa sig en ökad förståelse för kometers roll i universum.

Forskarna funderar bland annat över om det kan ha varit en eller flera kometer som en gång i tiden kom med vatten till jorden, eller till och med byggstenarna för liv. Studien av 67P/Churyumov-Gerasimenko har emellertid visat att en komet av den typen inte kan ha gett upphov till vatten på jorden.

Våldsmännen skar upp Emilias ansikte!

Cp-skadade Tamarin åkte spårvagn – blev spottad i ansiktet av ungdomsgäng!

Bulgarien förbjuder burka och niqab!

Hotar med bojkott efter slöjtvång i VM!

Rektor påstås vilja införa religionsförbud!

Tiggarlägret i Sundsvall ska tömmas på måndag – men nu anländer nya bussar med romer från Rumänien!

Stöldräd i Slättanäs - båtar dumpades i vik!

Som gravid vill alla prata om min kropp!

Tiggare ockuperar skolgård och använder den som toalett!