Malmerfors är uppdaterat!

Fler rymdskepp till Rävarna
och Vulpine Unit Helikopter till rävmilitärer!

Måndag!

Blåräv assisterade, har hjälpt Mor med lite pappersjobb och köra in fakturor på banken. Mor har varit hos doktorn.

Beställt MatSmart och gjort Moster Sveas inlagda gurka.

På eftermiddagen kollade vi på två NASA-program på TV.

Var om att de hittat aminosyror i månstoftet som de tror kommit från Jorden i samband med att den där meteoriten slog ner för 65 miljoner år sedan och dödade Dinosauriepopulationen men sen att en del Dinosaurier evolutionerade till dagens Fåglar. En tanke som jag har är att man kanske kan använda dessa aminosyror och reparera gener för att återskapa både Dinosaurer och andra Djurarter som dött ut. Bara en tanke men jag anser att det är rätt ur ekologisk och miljömässig synvinkel och att det är mänsklighetens ansvar och skyldighet när människorna utrotat så många Djurarter och skadat naturen i den grad som människorna har gjort. Annars i de båda NASA-programmen så handlade om en troligen utsänd radiosignal från stjärnorna i stjärnbilden Skytten som inte kunnat tydas men som kallas i forskarkretsar ”wow-signalen”och två kosmonauter i en Sojuz som nödlandade i en sjö i Pakistan och räddningsuppdraget att rädda de båda kosmonauterna.

Gjorde kycklingklubbor i ugnen med pommes till middag åt mor och mig. Mor och jag spelade mahjong på datorn och sen favoriserade jag på FurAffinity!

Mor och jag kollade på Hem till byn på kvällen, myndigheterna är inte så snälla mot bönderna och ett lantbruk till fick släcka ner och sälja sina kossor. Det var inbrott på Strids Bilservice och killen Strid fick tag i den ena tjuven och det blev en del tumult och sen kallade han dit polisen, dock blev Strid själv anmäld för misshandel då han försvarade sin bilverkstad, dvs hans levebröd. Hade det varit i USA så hade Strid haft rätten på sin sida om han så hade get tjuvarna en kärve bly med en M16. Som sagt så tycker jag det är självklart att man ska få försvara det man har, försvara familj och vänner osv. Därför jag stödjer GunRights och anser att det är en grundläggande rättighet att bära vapen för att försvara sig själv och de sina, men tyvärr så har man inte den rättigheten i ”tjuvarnas, djurplågarnas, pedofilernas, våldtäktsmännens, mobbarnas och rasisternas paradis” – Den Sista Sovjetstaten Sverige.

Det blir rätt uppenbart att vi faktiskt bor i en Sovjetstat när man följer den här serien och ser hur de som makten har beter sig mot bönder och andra företagare och man ogillar myndigheter ännu mer.

Tisdag!

Vargen assisterade, har varit och fått tassarna vidjorda på Hela Foten och det blev hur bra som helst och går mjukt nu. Sen handlat till Mor och mig. Jag köpte bland annat Flintastek och lite frukt, mjölk, korv med mera. Samt mitt så viktiga snus, iaf så köper jag det biligaste snuset och snusar mindre. Köpte en Trisslott till Mor som Morsdag present, det är ju Morsdag nu på söndag.

Senare på eftermiddagen så sorterade Mor och jag upp en del papper, tidningar, kollegieblock och andra saker ur ett par lådor samt rensade några pärmar.

Till kvällsmat gjorde Mor och jag bruna bönor med stekt fläsk och sen vilade jag en stund.

På kvällen var jag på Second Life och umgicks med andra Furries!

Träffade en ny Räv och var med honom en stund.

Samt träffade en Utter och ett Syxdjur.

Hängde sen med en ett par Rävar, en Snöleopard och en Tiger.

DJ Foxxy kom sen och drog igång häftig musik.

Dansade länge med en vit Räv som hade glada färger på svansen.

Onsdag!

Blåräv assisterade. Vilat och tagit det lugnt idag. Har sen under eftermiddagen tagit ett skönt bad och fått taktil. Gjorde Flintastek i ugnen med klyftpotatis och rönnbärsgelé samt till det alkoholfritt vin. Nom! Nom! Ibland får man festa till det.

Chattade med andra Furries och kollade saker om flygplan och åska bland annat samt om kulblixtar och en rysk kille som gör experiment med glödlampor och radarvågor, rätt häftigt.

Mor och jag kollade på Hem till byn sen på kvällen.

Torsdag

Vixey assisterade. Vi bytte sängkläder samt jag hjälpte Mor att tvätta och fixa. Samt körde in fakturan på min hemförsäkring. Min egendom är försäkrad för 1,5 miljoner mot brand, stöld och skadegörelse samt jag har drulleförsäkring och rättsskydd. Dock är avgiften per år ca 1800 så Trygg Hansa är ett bra försäkringsbolag.

Dock är ju mycket av det jag har som foton, filmer som jag filmat själv på resor osv, dvs. minnen, saker som jag fått i present, mitt Inarialtare, min svans, furryart, modellflygplanen, mjukisdjuren osv. sådant som inte kan mätas i pengar utan har stort emotionellt värde.

Fredag!

Zebra assisterade. Har varit hos diabetessköterskan och pratat om motion och min Metformin och Trulicity. Hon tog två blodprover samt blodtryck också och jag blev vägd. Har dock gått upp tre kilo sen i höstas. Väger nu 129 kilo. Hoppas kunna gå ner det under sommaren. Handlat lite mat och snus på Ica-butiken i Tyringe, dock har de inget scannersystem med pengarna på betalkortet räckte.

Hjälpt Mor med telefonsamtal och papperssortering. Har fått låna en bra och vass hacka av Zebra och hackade bort det mesta ogräset som växte mellan plattorna på Mors uteplats och sopade ihop det i en stor hög samt tog ner visset som stod i rabatten.

Ser att Pionen som vi trodde var död har tagit sig, rosbusken ser dock ynklig ut men ska prata med Vixey om den. Men antagligen bör den klippas och gödslas samt ha speciell rosjord.

Vilat en stund och sen suttit med FurAffinity.

På kvällen kollade mor och jag på två avsnitt av Hem till byn, det var auktion och en släktgård som gått i arv skulle säljas, så en del i byn var både ledsna och arga.

Lördag!

Blåräv assisterade. Vi har handlat och Blåräv hade lånat bort sin bil så vi fick ta taxi till och från Ica Maxi. Köpte en Flintastek och lite annat, de hade billiga tomater för 16 kronor kilot. Samt köpte mjölk, juice, leverkorv, mimosasallad, pastej och bröd med mera samt en fin blomma till Mor, då det är Mors dag i morgon.

Mor och jag gjorde kokt kassler med potatis och mimosasallad till middag.

Har skrivit på min Krigsbok 4, var ett tag sen så jag hade en del att skriva in och mer att skriva in sen.

På kvällen kollade Mor och jag på Hem till byn.

Söndag! – Mors dag!

Zebra assisterar. Vilat på förmiddagen. Sen åkte Zebra och jag ut till stället vid den gamla ladan vid Finja betong för att plocka Liljekonvaljer, men hittade inte några. Körde vidare tills vi kom till det gamla militärövningsområdet men inte en enda Liljekonvalj, däremot Hundkex och buskar är det gott om. Såg 75 kilovoltsledningen som förser Finja betong med ström men körde inte så långt som enda till ställverket.

Men sen när vi kom hem till Finja så hittade jag vita små söta blommor av okänd art, plockade två buketter. En till Mor och en att sätta på mormors grav. Blev riktigt fint!

Fick åka med min granne till Mormors grav med hennes cruisingbil, den är rejäl och har en stor V8 under huven. Den är dock rätt gammal, sen 1964 men rejäl och brutal jämfört med moderna bilar, typ som en A-10 Warthog om den nu hade varit ett stridsflygplan.

Mor och jag gjorde levergryta med potatis till middag. Vilat en stund och sen läst nyheter.

Mor och jag hade lång TV-kväll. Först kollade vi på två avsnitt av Hem till byn och sen kollade vi på en Japansk actionfilm på TV 12 som heter The ghost in the Shell!


Scarlett Johansson spelar Major i den visuellt imponerande Ghost in the Shell. Det actionfyllda äventyret utspelar sig i framtiden där människor har förbättrats med hjälp av teknologi.

Major räddas undan döden, och blir den första av i sitt slag: en mänsklig hjärna i en artificiell kropp som är designad för att bekämpa cyberbrottslingar.

När Major utreder en farlig brottsling gör hon en chockerande upptäckt om sitt tidigare liv, och den organisation hon skapades för att tjäna.

Nyheter!

Djur!

Brist på sövningsmedel gör att djuroperationer ställs in!

Rymden!

Astronomer har hittat universums saknade materia!

SpaceX-kapseln dockar med rymdstationen ISS!

Miljöskandal!

Efter miljölarmet: Vattenbolaget ska gräva och borra i marken!

Falu energi och vatten: Det är ett väldigt säkert och bra vatten!

Fem år efter bytet – Falubor fortfarande skeptiska till Borlängevatten!

Insekter!

Fjärilarna flyttar norrut – förändringen dramatisk!

Här är fjärilarna som flyttat längst!

Nu svärmar barkborren i Värmland!

Äldreomsorg!

Larm om missförhållanden i äldreomsorgen i Forshaga!

Hemtjänstvikarien: Jag får klämma vad fan mycket jag vill!

Sjuksköterskans inspelning avslöjade chefens uppläxning!

Kultur!

Djuriskt tema i Ängelsbergs Skulpturpark!

Cruising!

Här samlas över tusen personer till stor bilfest trots covid-19!

Urspårad cruising i Ludvika!

Militärt!

Ryssland ger flygstöd till legosoldater i Libyen!

Talibaner avbryter strider under id al-fitr!

Jihadister dödade i Egypten – uppges ha planerat attack!

Nytt om cykelbomben i Linköping!

Polisens teori: Sprängningen utlöstes med sms!

Vi hoppas att någon ska prata!

Så kan du hjälpa polisen – vill ha tips om händelser i Norrköping!

Information!

Möt Killen med skylten – sprider aktuella budskap på Stockholms gator!

Malmö satsar på arabisk och somalisk coronainformation!

Hundkiss!

Präst i urinbråk med kyrkan!

Tortyr!

Brände femåring med tändare och plattång!

Trollning!

Jan Jönsson överklagar hot och hat till Svea hovrätt!

Rasism!

Anna blev inlåst på bussen och rasistiskt påhoppad!

Pedofili!

Misstänks för övergrepp mot över 40 barn!

Rekordmånga anmälningar om sexbrott mot barn på nätet!

Polisens tips – Så skyddar du barnen mot nätpedofiler!