Pip i Nosen! - Smirre är online.

Räven Åke blev familjens vän!

Gittan filmade diande rävungar!

What does this fox have on its paws?

Det snöar på en svart räv!

Malmerfors är uppdaterat!

FURRY DEFENCE FORCE!

HEMSIDA!

FORUM!

FA!

WIKIFUR!

FLUFFOGRAM!


SmirreStuff!

Nya FURAFFINITYFAVORITER!

Minnen efter Mor i min Scrapbook på FurAffinity!

Memorys of my Mom Elisabeth!

After Mom 1!

After Mom 2!

The old wallplates!

Moms old doll!

Artwork of my Mom!

THE WEEK!

Måndag!

Zebra assisterade. Höll på större delen av dagen att röja och gå igenom saker i Mors lya. Hittade väggtallrikarna om Månlandningen och den med Rävarna på, så de tog jag vara på samt lite andra saker.

Hittade också sygrejer med mera.

Chattade sen en stund på kvällen och favoriserade på FurAffinity.

Gjorde spagetti med köttfärssås till kvällsmat.

Chattade och läste nyheter med mera senare på kvällen.

Tisdag!

Blåräv assisterade. Vi har handlat och sedan under dagen hållit på att röja och gå igenom saker i Mors lya. Ännu inte fått något svar från hyresvärden om hjälp med flytt och inkoppling av tvättmaskinen och inte heller om det går bra att ställa boden enligt föreslagen ritning.

Hittade en del mosaik och andra Pandurosaker samt mosaikcement med mera i Mors lya som jag tagit vara på. Har tankar om att fixa något fint med underdelen till det skåp jag har som ska flyttas och överdelen ska sättas ovanpå det fina vitrinskåpet i Mors lya, som ska tas hit. Allt gammalt finporslin från Skogshyddan är nedpackat i lådor ännu. Behöver hjälp MED att flytta denna stora pjäs som är rätt så tung då den är av massiv ek.

Underdelen från min nuvarande ska ju sen stå under vargskölden och har tänkt göra något fint med mosaik och spegelglasen som Mor beställde en gång i Norra Sandby för att de var tänkta att sättas i fönstren för att ge mer ljusinsläpp i Norra Sandby, då det var små fönster och rätt så mörkt i huset.

Hittade bland annat Mors docka som hon hade när hon var barn. Tog vara på den och satte den i vita hyllan.

Bland Pandurosakerna fanns små färgade glasstenar som jag gjorde det finare i bokhylleskåpet med, flyttade upp Räven till vargarna och smyckade med stenarna.

Smyckade också med röda glasstenar i Rävskåpet.

Hittade också en fullt fungerande radio med bandspelare och CD-spelare. Har den nu i mitt dator/hobbyrum. Lyssnade på ett ljudbrev som jag fick när jag gick på Dammsdal där Safet pratar om att jag är en smart kille, Einstein 2 osv. samt att Safet sjunger på Jugoslaviska, Ryska, Engelska och Svenska.

Skulle också lyssna på ett av pappas gamla band från 1978 där faster Hanna pratar men ljudet var så dåligt efter så många år så det gick inte höra vad faster Hanna säger.

Gjorde pyttipanna med stekt ägg till middag. Sen pillat med lite Furryprojekt.

Onsdag!

Vixey assisterade. Varit blåsigt och regnigt under dagen. Vilade en del under dagen då jag hade värk troligen på grund av vädret men senare på eftermiddagen kom Zebra och körde iväg med flera säckar med skräp från Mors lya till återvinningsgården.

Har sorterat upp en massa trasiga ljus och tagit bort metall från ljusen, då Zebra sa att det måste sorteras innan det lämnas in till återvinning.

Fortsatt sortera en del i förrådsrummet men kommer ännu inte åt hyllorna längst in med saft och sylt.

Tagit hit tyger med mera som Vixey går igenom vad som kan användas till gardiner och dylikt. Hittade även lamineringsplast, rondellen med skruvbits och bokstöd samt el-sockerbitar och kabelklämmor som jag tagit hit.

Hängt upp väggtallrikarna med Månlandningen och Rävarna!

Torsdag!

Blåräv assisterade. Har hållit på i Mors lya större delen av dagen. Nu så gott som tämt i första lagerhyllan. Saft från MatSmart som gått ut i WC,n samt ätticka. Ingen sylt i WC,n då det kan bli stopp i avloppet - utan den hälls i spann med påse över för att inte dra dit en massa flugor och getingar.

Gick igenom tre lådor med grejer, hittade en del brev och foton med mera samt gruppfottot på Mor, Janne, mig och Marcus sen vi bodde på Cordial Playa Mogan första gången 2005. Cordial Mogan Playa är ett väldigt fint hotell med fantastisk mat och med fantastiska badmöjligheter som ligger nära stranden också i Mogan på södra delen av Gran Canaria.

Länk till Cordial Mogan Playa!

Hittade också brev och julkort med mera från Tant Linnea och foton från Tant Linneas 100års dag. Samt tidningsurklipp om morbror Allan Westergren och lite annat smått och gott.

Hittade mindre roliga saker också, Lasses idiotiska hatgrejer mot Furries och hur sjuk i huvudet Lasse ansåg att jag är för att jag för Djurrättsaktivism och uppfattar mig själv som Räv och inte Människa, att Mor är för överbeskyddande och att det bästa ansåg Lasse och lärarna på Norrängsskolans lantbrukslinje är att bo själv och inte ha så mycket kontakt med varken min Mor eller mina Mostrar eller med Safet. Hittade också och annat hemskt som Lena – kurator på Norrängsskolan skrivit om psykisk störning om man anser sig vara ett Djur och tror att fabler är verklighet med mera. Samt tidigare skolpapper om hur omöjlig jag var i träningsskolan i Kristianstad när jag var 10 och 11 år, att jag slogs, kissade mot lärare och visade snoppen för andra och skrek könsord och obscena saker åt folk. Att vuxna ansåg att jag var farlig för både mig själv och andra. Det åkte i sopsäck så klart, för det är rent skitsnack som man bara blir ledsen och förbannad av att läsa.

Hittade en hel kasse gardiner också som jag tagit hit och en rulle med fint grönt papper som jag kan klä inuti ek-vitrinskåpet när det kommer hit, blir betydligt finare än det slitna blåblommiga pappret som suttit där i många år. Hittade också lite fina juldukar med mera.

Blåräv och jag åkte till Kvantum på sena eftermiddagen och jag handlade mjölk samt tung mjölk och ägg för att göra pangkakor. Köpte också en påse pommes som var billig och har skrivit in det på fryslistan, Zebra pratar om att jag måste äta kyckling vissa kvällar för jag har mycket kyckling i frysen. Självklart äter jag det, tycker om kyckling så det är inga problem att äta, men vill ha pommes till. Ikväll blir det pangkakor men i morgon ska det bli kyckling med pommes. Nom! Nom!

Lekte stridspilot i bilen, planet jag använde var en F-18 Super Hornet!

Slog ut två robotkryssare, en oljetanker samt ett raffinaderi. Sköt ner tre fiendeplan samt bombade en bro, lagerbyggnader, stridsvagnar, lastbilar samt Scoudramper och ett kanonbatteri. Sköt även ner två Hind-helikoptrar, slog ut 4 luftvärn, ett godståg med krigsmateriell och ett ställverk samt en radaranläggning.

Blåräv och jag åt pangkakor till kvällsmat och jag har läst lite nyheter.

Kollat lite furrygrejer med mera.

Pantern var assistent på natten.

Fredag!

Vargen assisterade. Vi har städdat min Lya. Sen har vi varit i Mors lya ett bra tag och röjt i förrådsrummet. Kom fram till köpmansdisken där jag hittade utblåsslangen till AC,n. Kanon! =^__^=

Hittade också minnesalbum efter Mormor som gick bort 69, minnesmynt och Månlandningen 69 samt gamla brev som antagligen Mormor skrivit 1929 osv. Samt lagfarten på Skogshyddan från 1942. Sådant är ju värdefullt och har historia.

Gått igenom en hel del tyger och slängt en massa då möss hade förstört en del av det, men hittade fina och rätt så nya tyger också som jag ska ta hit sen. Ännu fler VHS-er samt en hel låda med rullband men tvivlar på att rullbandspelaren funkar och dessa rullband är ju väldigt gamla så ljudet är nog inte så bra. Var ju samma sak med pappas kassett där faster Hanna pratade 1978, det gick inte höra vad hon sa för ljudet var mycket dåligt. Dock inte hittat den kassetten där pappa och fru Bjälk (Rickard Bjälks Mor) pratar men lika bra det för det var väldigt elaka saker som pappa och fru Bjälk sa om min Mor och om Safet. Mor och jag hittade den kassetten i ett skåp i pappas lägenhet efter branden 1997 och det som låg i skåpet hade klarat sig. Bland annat en polaroidkamera som jag tagit vara på. Den elaka kassetten har antagligen Mor slängt för länge sedan.

Gjorde kyckling med pommes till middag och sen hämtade Vargen och jag lådan med sakerna som jag samlat ihop, Mormors dokument och tyger med mera.

Uppdateringar och omstart av datorn samt att jag kopplade in de bättre högtalarna som kommer från Mors lya.

Senare på kvällen kollade Vargen och jag på en film som heter The Possession of Hannah Grace!


En andeutdrivning går överstyr och en ung kvinna mister livet. Flera månader senare tar den före detta polisen Megan Reed nattskiftet på bårhuset, där hon får ta emot ett vanställt lik. Ensam och inlåst i byggnaden börjar hon uppleva skrämmande syner, och snart misstänker hon att kroppen kan vara besatt av en hänsynslös demonisk kraft.

Lördag!

Vixey assisterade. Vilade på förmiddagen, sen varit i Mors lya och fortsatt att fixa i förbjudna rummet.

Blev två säckar till med skräp, mest gamla tyger osv. som en del av har möss varit o härjat i lådorna då de stod ett långt tag i salongen i det stora huset vi hade i Norra Sandby innan det blev sålt och de nya köparna kunde börja flytta in.

Hittade min Kimono som jag fick när jag och Mor var på Yasuragi i Stockholm för ett antal år sedan.

Hittade också LUVA-projektet som Yvonne Nilsson skrivit om de 12 veckor som jag skulle interneras i ”Normalklassen” på Sävstaskolan. För att både Yvonne Nilsson och psykolog Olle Boetjus tyckte att jag var för begåvad att bara gå i Avdelning E på Dammsdal.

Enligt läraren i Normalklassen så fungerade det bra i klassrummet och jag hängde med och förstod, matte var lite sämre. Hade bra läsförståelse och men hade svårt att förstå innebörden av vissa ord. Detta var 1988 som detta projekt testades. Problemen uppstod dock på rasterna då andra elever drev med mig för att de tyckte att jag var udda då jag till exempel inte ville delta i idrottslekar och inte höll på något lag och hade inga idrottsperoner som jag såg upp till. Jag såg upp till seriefigurer som Fantomen, Batman och Stålmannen. Jag ville gärna var uppe i Tallis bakom skolan och vara Varg och ibland lekte krigslekar inspirerade från Star Wars och annat jag sett på film, samt att plockade kottar i Tallis och kottarna ville jag gärna visa för läraren och de andra eleverna i Normalklassen när rasten var över. Att jag pratade om att jag är en Varg och inte en människa osv.

Läraren i Normalklassen ansåg att jag var socialt och känslomässigt störd men låg i överkant i begåvning för en 13 åring och kunde saker om teknik, rymden osv. mer än vad läraren kunde till och med.

Hittade också lite sygrejer, 2 stora pizzatallrikar samt fler foton och vykort osv. Allt detta har jag lagt ner i en stor Biltema-bag som står i köket i Mors lya, ska ta hit den till min lya i morgon. Det börjar bli mörkt nu.

Får ta och sortera ut foton, brev och vykort med mera och lägga i en viss låda för att Moster Evy och jag ska ta en dag sedan och gå igenom det och Evy ska hjälpa mig att förklara vem som är vem på fotona och vad Mormor och Morfar och andra skrivit med skrivstil, då jag är oförmögen att läsa skrivstil.

Värmde ravioli i mikrovågsugnen och åt till kvällsmat. Sen fixat med min FurAffinity.

Gått igenom över 1800 inlägg på FurryTelegram. Skummade, lusläser inte allt men det som är intressant läser jag.

Skrivit lite science fiction om Sergalernas hem i Vintergatan och uppdaterat lite på min personliga hemsida.

Senare på kvällen var jag på Second Life och umgicks med andra Furries!

Träffade Vargen BlackWolf och några andra.

En ny Varg också.

Samt GreyPaw och några fler Furries.

Träffade bland annat en vit Räv

och Timmy, så jag var med honom en stund.

Träffade också en Skunk,

Senare på kvällen blev det fullt ös och rava så pälsen står!

Vanessa, någon Pokémondrake och jag dansade til riktigt bra musik.

Söndag!

Blåräv assisterar. Har varit i Mors lya och fortsatt röja. Vixey körde till kyrkogården och satte ett ljus på graven. Urnsättningen blir dock inte för än den 21e.

Självklart sörjer jag min Mor och kommer besöka graven ofta sen för att sätta ljus och blommor när väl Mors urna är i familjegraven.

Hittade Mors dagbok från 1963 och en del foton till samt tidningsurklipp om Älgar med mera. Som jag tagit vara på.

Sen jag kom hem till min Lya så har jag sorterat ut foton och brev med mera som jag lagt i en speciell låda så ska Moster Evy och jag gå igenom det sen. Hittade den höga fina glasvasen som Mor fick i 50-års present av mig. Den har jag också tagit vara på samt ett kuddfodral med Hundar på och andra saker har jag lagt i en korg i förrådsrummet för att sortera en andra gång fram över. Tagit vara på en del dukar, tyger, gardiner och servetter också. Mor köpte ju och beställde ofta sådant när det var billigt.

Är en hel del säckar i vardagsrummet som Zebra får köra till tippen sen. Samt den trasiga skrivaren, som Mor hade någon idé om att Werefox skulle laga till henne. Men liksom skrivare är förbrukningsvara med plastkuggar osv. så när de är uppslitna så lämnar man dem till återvinning och köper en ny skrivare. Skrivare är inte speciellt dyra idag. Hur som helst så ställdes skrivaren undan och låg under en massa annat bråte i förrådsrummet.

De gamla VHS-spelarna som fanns på 80-talet och 90-talet slets ut rätt snabbt också och var billiga att köpa in nya.

Den gamla fritösen som vi hade på Stobygatan 16 på 70-talet åker också till återvinning. Vågar inte använda den och dessutom saknas kabeln, vill minnas att det var en tjock rejäl kabel till den och efter att stått oanvänd i så många år så kan den vara livsfarlig att dra igång. Typ en napalmbomb och en napalmbomb vill man inte ha inomhus.

Sorterat om en del av de saker jag tagit hit från Mor eftersom det blir stökigt med många lådor i matrummet. Så nu är det bara några få lådor då det är bättre sorterat och packat.

Lådan med foton, brev och andra dokument har jag inne på mitt hobbyrum så den inte kommer bort.

På tal om Stobygatan 16 så hittade jag ett rött kollegieblock som jag tror Far skrivit en del i, det handlade om hyresvärden på Stobygatan 16 och vet ju att Far och hyresvärden jämt kivades och Fars öknamn på hyresvärden var inte fint. (Nedsättande antisemitiskt tillmäle.)

Dock hade jag svårt att tyda Fars handstil.

Jag var 5 år när Mor och Far skildes. Vad Far hade för politisk uppfattning vet jag inte men jag hoppas i alla fall att Far inte var Nazist, dock känns det olustigt med det sätt som Far kunde uttrycka sig om andra som han var arg på av en eller annan anledning.

Hittade också lite broschyrer om hur man ska agera i händelse av krig osv. Bra att ta vara på också.

Gjorde spagetti med köttfärssås till kvällsmat.

Blåräv och jag kollade sen på en film som heter Life!


Ett sexmanna-team ombord på den internationella rymdstationen ISS är på väg att göra en av de viktigaste upptäckterna i människans historia: finna bevis för liv på planeten Mars. Men snart börjar deras metoder få oönskade konsekvenser, och livsformen de nyss upptäckt visar sig långt mer intelligent än någon kunnat föreställa sig.

Utomjordingen som har fått namnet Calvin. Trots att varelsen egentligen inte ser värre ut än en brännmanet, är den genom sitt sadistiska beteende fruktansvärt skräckinjagande. Scenerna där den attackerar sina offer är brutala och obehagliga.

NYHETER!

Djur!

Världens bästa naturbilder är utsedda!

Här hamnar hararna i vilt slagsmål!

Rekordmånga fåglar på Öland!

Rekordår för ringmärkning av fåglar!

Viltolyckorna ökar varje år – Sörmland hårt drabbat!

Rymden!

NASA’s Alien-Hunting TESS Telescope Finds First Earth-Like Planet!

Visitor from a Strange Land!

Gruvdrift på asteroider är inte längre science fiction!

Sprid inte varningar om skräckutmaningen!

Barn utmanas i sociala medier att försöka köpa sprit på Systembolaget!

Pride!

Miljö!

Teknik!

Fiske!

Har du koll på Skärgårdens Fiskar?

Den invasiva fisken svartmunnad smörbult kvar i Stockholms skärgård!

Det här är svartmunnad smörbult!

Främmande fisk i våra vatten – här för att stanna!

Infrastruktur!

Lunagallerian rivs – så kan nya kvarteret se ut!

Se Södertäljebor reagera på ritningarna för det nya Lunakvarteret!

Svårt att bara bygga bort bostadsbristen!

Följ med upp på taket på nyrenoverade Medborgarhuset!

Efter fyra års renovering öppnar Medborgarhuset!

Skola!

Jensen inför nya klädrekommendationer!

Så tycker eleverna om klädkoder i skolan!

Zafar gick från hyllad rektor till skoldebattör!

Jag rycktes med!

Hamid Zafar skrev hatiska inlägg om judar på nätet!

Hamid Zafar tvingas lämna Moderaterna!

Frida Boisen efter avslöjandet!

Avsnitten i På spåret där Hamid Zafar medverkar utgår!

Politik!

Trump på valmöte i natt!

Det råder ingen tvekan om att Trump är mycket mer än en politiker!

Så påverkas världen om Biden respektive Trump vinner valet!

Trump inte längre smittsam!

Nu åtalas SD-politikern Tommy Hansson!

Boel Godner (S) vill se att SD-politikern lämnar!

Kina och Ryssland på kandidatlistan till FN:s MR-råd!

Rasmus Paludan vill in i Sveriges riksdag!

13 år bakom galler för grekisk nazistledare!

Islam!

Vill teckna nytt parkeringsavtal för moskén!

Varför ropar muslimska demonstranter döda judarna?

Pedofili!

Kyrkotopp åtalas för flera fall av grov barnvåldtäkt!

Kyrkoman misstänkt för barnvåldtäkter häktad av hovrätten!

Lokala kyrkotoppen misstänkt för barnvåldtäkter lämnar sina uppdrag!

Man åtalas för grov våldtäkt mot barn – erkänner brott!

Två män döms för grov våldtäkt mot barn!

Han våldtog barn hundratals gånger – utvisningen stoppas!

Man från Flen åtalas för grovt barnpornografibrott!

Äldre man döms till fängelse för våldtäkt mot barn!

Anmälningar om sexualbrott mot barn på internet ökar!

43-åring döms för sugardating – köpte sex av 16-årig flicka!