Vulpine Noseboop!


Lovly Fluffy Foxes!


Dancing Foxes!


Rävserier Uppdaterade!

Dutch Angel Dragon Group Dance!


Här fångas de nyfödda vargarna på bild!

Länsstyrelsen har kunnat konstatera en föryngring i de sörmländska vargreviren. Det är uppsatta kameror som lyckats fånga vargvalpar på bild, men hur många valpar det handlar om är oklart. Bilden är från det så kallade Ärlareviret och tagen i juli 2020.

Med hjälp av kameror har länsstyrelsen fångat vargvalpar på bild i de sörmländska vargreviren. Men hur många valpar som fötts under sommaren vet man inte än.

Det finns två vargrevir i Sörmland – Ärla- och Sjundareviren. Nu har länsstyrelsen i Sörmland kunnat konstatera att flera vargvalpar fötts i båda reviren.

– Egentligen vet vi inte mer än så. Vi vet inte hur många de är. Om en kamera fångar valparna på bild, så vet man ju inte hur många andra som går bakom kameran, säger Lovisa Häggström, vilthandläggare på länsstyrelsen i Sörmland.

Hon berättar att den riktiga varginventeringen startar i oktober.

– Ju längre fram på säsongen, desto mer information kommer vi få. Då kan vi börja kolla dna hos vargarna.

Inventeringen av varg brukar pågå under hela vintern och förra året hade åtminstone sex vargvalpar fötts i de sörmländska reviren.

Något som beskrevs som ovanligt många av länsstyrelsen.

Medlemspepp i Rädda Djuren-klubben!

Just nu får de 300 första nya medlemmarna i Rädda Djuren-klubben ett extra medlemskap på köpet. Du får alltså två medlemskap men betalar endast för ett. Båda medlemskapen gäller fram till 31 dec 2021.

LÄNK!

Rädda Djuren är Djurens Rätts barnklubb. Som medlem får du vår tidning Rädda Djuren Klubbnytt fem gånger per år. Du får också en fin välkomstpresent! Det kostar 100 kronor att bli medlem och medlemskapet gäller till och med 31 december 2021. Efter att medlemskapet betalats så kan du ge bort ett gratis medlemskap till ett annat barn.

Rädda Djuren-klubben!

Alla barn mellan 0 och 13 år kan bli medlemmar i Rädda Djuren-klubben, och få tidningen Klubbnytt fem gånger per år. Medlemskapet kostar 100 kronor per år, och medlemsavgiften gör skillnad för djuren! Dessutom får alla nya medlemmar en fin present.

Källa: Djurens Rätt!

Till Minne Av Mor!

Det är en hel del att ta hand om efter Mor, i min lilla hall så har jag tagit vara på några speciella saker som är starkt förknippat med Mor och gjort som en minnesplats.

Bland annat den gamla väggklockan från Mors föräldrahem, Skogshyddan - som ligger i skogen en bit utanför Finja. Samt träknivarna som min Morfar Alfred Westergren har tillverkat och ett foto på Mormor Ruth Westergren samt ett foto på Mor när hon var liten.

Tavlan som Mor gjorde 1956, en segelbåt och fyr. Mor har alltid älskat havet och båtar. Under den ett foto tagit 1940 på Skogshyddan, Mors föräldrahem. Det stora trädet är inte kvar men huset finns kvar.

Samt foto på min Moster i Stockholm och en av mina kusiner och under Mors konfirmationsfoto. Taget här i Finja kyrka.

Måndag!

Zebra assisterade. Vi har handlat lite och telefonerat runt till många instanser.

Har under eftermiddagen sorterat och städat upp i mitt hobby/datorrum. Gått igenom pennor och slängt dem som var uttorkade, sorterat upp teckningar, bombkartor och även sorterat och organiserat om i mitt datortillbehörsskåp.

Lagt alla små visitkort, märken och annat smått och gott från Nordic Fuzz Con i ett fint etui för detta.

Hittade en skärmkabel som passar fram över när jag ska få hit en XP dator för gamla spel och gått igenom de gamla spelen, vilka jag kommer att spela och inte, så jag har sorterat upp dem.

Tagit hit det sista av Cran Canaria Drickat som ska in i barskåpet igen som tillhör Mors stora bokhylla, när den kommer hit.

Tisdag!

Blåräv assisterade. Har röjt i förrådsrummet i Mors lägenhet så man kunnat komma åt vitrinskåpet och burit över det gamla finporslinet och festglas, finkaffekopparna med mera. Hittade även GPS-en som man kan koppla i tändaruttaget på en bil samt en extern hårddisk till. Har även tagit hand om alla de här ”Destination Världen” – filmerna och de gamla fotoalbumen med svartvita foton, men de ska jag lägga undan tills bokhyllan är på plats. Även tagit hand om en del verktyg med mera.

Blåräv och jag har slitit som galningar i stort sett hela dagen och kvällen.

Onsdag!

Zebra assisterade och vi har fortsatt sortera och gå igenom saker efter Mor. Gick igenom en stor låda i hopp om att finna Mormors tidningsalbum, men det hittade jag inte men hittade däremot teckningar som Mor gjort när hon var ung och mors memoarer som hon skrivit om sin barndom med mera. Mycket fina och intressanta saker, så det har jag tagit vara på samt några fler prydnadssaker och slowcookern.

Zebra och jag flyttade spisarna också samt gjorde rent dem, men Mor sa att jag är klok om jag flyttar dem efter henens bortgång så jag har en bra och vettig spis i min lya.

Torsdag!

Vargen assisterade och vi har fixat Netflix på min TV.

Börjat på projektet med att flyttat mitt rävstereopaket till sovrummet. Lagt alla Rävarna i soffan så länge och satt en strömbrytare till ljussabeln, så att jag kan tända och släcka den separat.  Blinkmularna har jag dock slängt då de var fula och störande. Men vill kunna sen ha stereon igång men kunna släcka ljussabeln på natten. Sen atomuret behöver nya batterier men det finns en hel låda med batterier hos Mor.

Fredag!

Zebra assisterade. Vi har varit hos doktorn och vi har handlat.

Fick en medicin mot blodfetter och doktorn sa att jag ska ta två Metformin morgon och kväll för att mitt blodsocker ska ligga jämt. Samt att doktorn tog ett EKG och mitt blodtryck och det var helt normalt. Jag äter ju Carvidilol för blodtrycket sedan länge.

Zebras fru kom på besök och vi pratade en del om min Mor, hon hade rosor och goda kakor med sig, det var sylt och grädde inuti dem. Vi fikade och hade det bra.

Har chattat med andra Furries, städat lyan och sorterat saker efter Mor med mera.

Gjorde spagetti med köttfärssås till kvällsmat.

Mjukisrävarna ligger ännu kvar i TV-soffan, men i morgon så ska vi fixa med att få in stereomöbeln och stereon på mitt sovrum samt få rävarna och CD-skivorna på plats.

Fixat med FurAffinity och lite annat Furrystuff under kvällen.

Lördag!

Blåräv assisterade. Har fixat och donat här hos mig, bland annat med att flytta in stereopaketet, skivorna, rävarna och ljussabeln och sätta upp det på mitt sovrum! Var en hel del jobb men blev superfint!

Hämtat några saker hos Mor, bland annat så hittade jag de gamla fina Hästglasen och lite annat. En elektrisk kniv och tog över de 4 vardagstallrikarna med kant som stod i köksskåpet samt hållaren för diskgrejer.

Söndag!

Vargen assisterade. Vilat på förmiddagen och lyssnat på skön Indianmusik.

Sen spelat lite Delta Force och sen såg vi ett kul avsnitt av Måste Gitt på TV, det var 2 killar som snott en glassbil och delat ut glassen gratis till barnen i området!

Polisen jagade dem och den ena killen hade ätit 20 glassar som inte var riktigt fräscha, så han fick sitta på toa större delen av filmen och så fanns det ingen rulle på toa så han fick ta sina cigarettpapper och sin tröja att torka rumpan med. Den andre killen ville ha jobb som clown och brukade agera clown i förorten, barnen älskade honom. Han blev gripen av polisen och satt och blånekade till allt. Sen hans flickvän hade ordnat ett clownkontrakt på 6 månader utomlands, på Cypern trodde de men det visade sig vara i Syrien, så det gick ju inte på grund av att där är det krig.

Åt matjessill med potatis, gräddfil och gräslök till middag.

Vilat och lyssnat på Indianmusik.

Varit på Second Life, ut till Inarihelgedomen och det kändes bra.

Reningsritual.

Skänkte 7 Linden.

Meditation och samtal med Inari om funderingar kring min Mor med mera.

Under kvällen har Vargen och jag suttit och pratat om allt möjligt, vi har trevligt och tiden går rätt fort när han assisterar.

Laddat dosetten och fixat lite.

Sen suttit en stund med FurAffinity.

NYHETER!

Djur!

Se bilderna på nyfödda röda pandor på Parken Zoo!

Rymden!

Se forskarnas bilder av solens död!

Möjliga spår av liv på Venus!

Venus är en vidrig planet för liv!

Japan!

Miljö!