Godmorgon! - Smirre här.

Fire Princess Dance!

Forumuppdateringar!

Nya Medlemmar!

Dagbokstråden!

Filmtråden!

Svarat i NFC 2018 Jouranlen!

Nya Favoriter!

FLUFFOGRAM!I går så assisterade Rasmus, vilade lite på förmiddagen. Var sen ut till Luskwood och träffade några andra furries!

Pratade med SynthFox om Nordic Fuzz con och att jag tyvärr inte kunde komma för min skada, men att jag fram över ska bli opererad och hoppas bli bra så att jag kan vara med på nästa NFC!

Sen var Rasmus och jag och handlade till Mor samt jag köpte två plastcitroner till mig, handlade på Kvantum. Sen fick vi också köpa kattsand så vi åkte in till ÖB och gjord det. Blev två flygpass. Flög F-18 Super Hornet båda passen och slog ut en del markmål som stridsvagnar, artilleri, katushas samt sköt ner en del helikoptrar och fientliga Mig:ar. Bombade även fiendens vapendepåer, broar och terminaler.

Var sen till Narwille och hemma hos Krysune om byggt en fin villa i Narwille. Hon har ett superfint TV-rum med projektor i taket som visar film på hela väggen, var där med Krysune och Antenna en stund.

På kvällen så gjorde jag spaghetti med köttfärssås och rasmus hjälpte mig med den heta spaghettigrytan. På TV 4 var det GW,s mord på TV så det kollade vi på. Sen kom Ronny och tog nattpasset.

I Måndags assisterade Helena och då var vi och handlade till mig, var och handlade på både City Gross och Kvantum samt var till HässleZoo som håller på att flytta till en större lokal och det var en stor röra mitt i flytten, men kunde ändå köpa en sådan här magnetrengörare till akvariet så det har jag nu. Helena hjälpte mig att snygga till i akvariet och sen sorterade jag mejl på kvällen. Är snart fullt i inkorgen igen.

Jag har ju inte det ordförråd och den kännedom som andra så kallade "normala" har. Eller kan så mycket historia. I särskolan så har ju historian varit väldigt basic och främst handlat om vikingatiden och medeltiden.

Att känna till Dön Kirk / Don Kirk om Andra Världskriget ska ses som allmänbildning, men vad jag hittat när jag Googlat så har jag inte kunnat hitta något som direkt har anknytning till andra världskriget. Tidigare hittade jag en artikel på Tyska om en kyrka som heter så och nu en artikel på Engelska som är namnet på en filmregisör som gjort några moderna filmer med Amerikanska och med Franska titlar!

Don Kirk!

När jag gick på Dammsdal mellan jag var 11 och 16 år så var det några elever där som inte kunde skilja på ditt och mitt. Jag blev bestulen på mitt "Napoleonband" och ingen av personalen förstod vad jag hade blivit bestulen på. För dem är Napoleon en Fransk krigsherre, men för mig när jag var 11 - 12 år så var Napoleon en pingvin som var ute i världen och reste runt.

LÄNK!

Sen blev jag ju också bestulen på min "Japanska Freestyle" och detta var alltså en fickbandspelare som man kunde prata in på. Med väldigt små kassetter. Jag hade den för att prata in saker på som jag brukade ha med till kuratorn när jag åkte in till BUP i Katrineholm för att spela upp hos kuratorn och vi pratade.

Janne som var min fadder skaffade en ny freestyle till mig men som blev helt fel, fast han sa att den är också Japansk. Ja Sonny är ett Japanskt företag men jag använde uttrycket "Japansk" och att ett föremål/apparat var Japansk om den var mer tekniskt avancerad än vanligt.

Det som jag hade som hjälpmedel till BUPandet var ju vad som i vanligt tal kallas diktafon. Men det ordet fanns inte i mitt medvetande då.

Tack vare Google så hittade jag bilder på både exakt den modell av Japansk freestyle jag hade och den nya Svenska freestylen som Janne köpte till mig och skillnad på kassetterna.

Som ni ser så blev det ju problem!

Likaså blir jag inte klok på det här med Tre Björnar / Three Bears. Enligt en av mina assistenter som försöker lära mig saker om Världen, samhället och historia så ska det finnas ett välkänt företag i Afrika som har diamantgruvor som heter Three Bears men det enda jag kunnat hitta är ett vildmarkshotell i USA och en saga med detta namn!

När jag tidigare höll på att skriva insändare i Norra Skåne, så diskuterade jag mycket om Rävar, Furry, Djurrätt och framförallt om minkfarmerna. En annan skribent säger att "Du Smirre ser minkfarmningen ur eklatant socialdemokratisk belysning" - Liksom, jag blev helt ställd och visste inte vad jag skulle svara. Vad har socialdemokraterna, äckliga tanter och lysrör med minkar och pälsfarmernas vara eller icke vara att göra undrade jag. Men förstod sen att denne skribent använde sig av typ kanslisvenska som jag inte förstod, så jag svarade aldrig honom.

Tack vare Internet så har jag fått veta att Eklatant betyder påfallande och uppenbar. Alltså personen menade att det är uppenbart att jag skulle vara Socialdemokrat och se pälsfarmning ur ett socialdemokratiskt perspektiv.

Sen finns det ord som jag även genom att läsa på inte har blivit klokare på. Exempelvis Dogmatisk, chauvinism och teknokrati. Så här (bilderna) uppfattar jag ordens betydelse men för andra så betyder de helt andra saker och kan tydligen betyda flera olika saker beroende på omständigheterna.

Att läsa på har dock inte gjort mig mycket klokare. Orden har politisk eller religiös betydelse men är ändå väldigt abstrakta och oklara hur och vad orden står för egentligen.

Jag tänker/tolkar orden:

Dogamtisk är man om man tycker om hundar eller arbetar med att hjälpa/vårda hundar. Chauvinism är att man speciellt gillar chiwauwa-hundar och en stad eller ett land som är teknokratisk har en modern och högteknologisk infrastruktur. Till exempel landet Japan och städerna Tokyo och Shanghai.

Här är artiklar om orden och den allmänna uppfattningen om ordens betydelse!

Varning för dogmatism!

Chauvinism!

Teknokrati!

*Kram!*