Smirre här.

Fox partial on digilegs demonstration!

Mannen upptäcker ensamma vargen i skogen – tittar på tassen och tar ett livsavgörande beslut!

Inget djur förtjänar att sitta fast eller inlåst, oavsett storlek, ras eller plats på jorden. 

Men ibland kan det bli fel när människor tar sina friheter i naturen, som för den här vargen som fastande i en fälla.

I USA är det inte ovanligt att människor jagar prärievarg. Inte bara för att beståndet är väldigt stort, utan prärievargar har också haft en historia av att äta boskap och diverse husdjur.

(Prärievarg = Coyote.)

Det var säkerligen av den anledningen som någon hade satt upp en prärievargsfälla, likt en sådan som förut använts på björnar men med betydligt mindre smärta för djuret. Han hittade de ett djur i fällan. Men det var ingen prärievarg.

En stackars varg hade närmat sig fällan och på något sätt fastnat. Fällan låser djurets tass, vilket gör det omöjligt att ta sig därifrån, men som tur var handlade det inte om några taggar som skadar djuret.

Männen som gillrat fällan insåg direkt att de behövde göra någonting för att hjälpa det vilda djuret, trots att deras egen säkerhet sattes på spel.

Med hjälp av en specialgjord planka, med ett hål i mitten som de kan sätta över tassen i skydd mot vargens mun, trädde de plankan över tassen och började lirka upp fällan. Efter bara några sekunder hade de lyckats – och vargen kunde snabbt återvända till tryggheten i skogen där den hör hemma.

Tur för vargen var att männen var på plats så snabbt och det gör mig så glad att de tog det rätta beslutet att rädda honom. Inget djur förtjänar att sitta i en fälla – och som tur var kunde den här vargen fortsätta leva sitt liv i stillhet, utan närvaro av människor och deras fällor.

I klippet nedan kan du själv se när djurvännerna räddar vargen från fällan och släpper honom fri i skogen.


JAKTHÄRVAN & SYNEN PÅ ROVDJUR!

Det har ju knappast inte undgått någon att i Norrbotten har 5 män gripits efter en omfattande polisutredning om grova jaktbrott mot rovdjur, i detta fall björnar, lodjur och en järv.

Zebra och jag hörde en del av programmet på radion i bilen när vi åkte hem från doktorn idag.

HÄR FINNS PROGRAMMET I SIN HELHET!

Zebra och jag diskuterade lite om synen på rovdjuren, jag förstår att rovdjur ställer till problem för renägare och bönder, däremot förstår jag inte hatet mot rovdjur, att man plågar och mördar rovdjur. Jag tycker att de som får renar och får osv rivna av rovdjur ska få ersättning för det.

Det som skrämmer mig med rovdjurshatet är att samma personer som propagerar för mord på rovdjur också propagerar för mord på Furries, på HBTQ personer, på invandrare, på handikappade osv, många av dessa hatande personer befinner sig på den yttersta högerkanten och öppet hyllar Adolf Hitler och Anders Breivik, förnekar förintelsen osv.

Jag har gått i gymnasiet i 3 år och jobbat i 3 år på en verkstad med människor som har sådana åsikter om både rovdjur, furries, invandrare, veganer, personer som tror på alternativa religioner, Miljöpartister, Vänsterpartister, Socialdemokrater, HBTQ-personer, autister och aspergare osv.

Mellan jag var 11 och 16 år gick jag på Dammsdal och där jobbade vi mycket kring vargar, djurrätt och miljö osv, såg oss själva som vargar och lärde oss att de vilda djuren är lika mycket värda som människor - det är värdefullt, fint och rätt! Däremot att vi fick lära oss att Samerna är de värsta rovdjurshatarna och gör en massa hemska saker med rovdjur och rovfåglar och mot vargar i synnerhet. Att Samerna är hatiska, onda och farliga personer som vill utrota vargarna och alla andra rovdjur och rovfåglar. Det var ju galet. För så är det inte. Det finns många Samer som är väldigt förstående till djur och natur och som även jobbar för att bevara vargar och andra rovdjur.

Ett rovdjur följer sin instinkt att söka föda för sin överlevnad, de är skapta så av naturen. De är inte onda eller destruktiva för att de tar bytesdjur!

En människa vet däremot vad som är rätt och fel och kan välja att göra rätt eller fel!

Därför är den syn som jag har på rättvisa/hämnas, bära vapen, skydda hem och familj, dödsstraff mot sexualförbrytare osv betydligt mer rättfärdigad än att man ska skjuta vargar och andra rovdjur för att de tar får eller renar.

Vi sägs alla vara lika inför lagen, man har rätt att ha åsikter, även radikala åsikter som att tycka att dödsstraff är rätt i vissa lägen eller att det är en mänsklig rättighet att bära vapen för att skydda sig själv och sina vänner. Tycka att det är en välgärning och rättvisa att skjuta, halshugga, bränna med napalm, spetsa på pålar eller att hänga vissa lärare och kommuntjänstemän i stadens lyktstolpar. Tycka att USA är ett föredöme med sina liberala vapenlagar, att vi ska gå med i NATO och att romantisera krig och leka krigslekar osv. Vara fascinerad av magi, woodoo och Satanism. Känna sympati för ungdomar som skjuter sina plågoandar i skolan. Tycka att Hell´s Angels är tuffa killar med vapen som man ska beundra. Man får ha åsikter och tycka om eller tycka illa om olika saker. Däremot får man inte bryta mot lagen. Man kan tycka att vargar är ett otyg och spy galla över Rovdjursföreningen och WWF. Däremot får man inte gå från åsikt till handling. Precis som jag och andra Furries inte får ta lagen i egna tassar, bilda medborgargarden och göra väpnad attack mot de så kallade "trollen" som terrorisar oss på våra forum och channer osv - så gäller lagen för renägare och fårägare att de får inte heller ta lagen i egna händer.

Om alla möjliga grupper och intressen skulle gå över från åsikt till handling, beväpna sig och utföra vendettor - så skulle vi få ett samhälle i anarki och ett väldigt farligt samhälle!

Vansinnet: Släppte lös jakthund i fårhage!

FLYGPLAN!

F-35 ett modernt flygplan som kan hovra!

Igår så assisterade Zebra. Mor, Zebra och jag åkte till bygdegården här i Finja. Vi var en del Finjabor som träffades där och kollade på film om hur det var i Finja för länge sedan. Min Mor har ju sina rötter här i Finja och kunde bidraga med en hel del information.

Det bjöds på kaffe och kakor också för 20 kronor.


På kvällen tittade jag på Johan Falk - Ur askan i Elden!

Johan Falk följer med en död maffiaboss hustru ner till Lettland för att där försöka lösa en gåta som gäckat honom i tre år. Det Johan finner nere i en stuga utanför Riga chockar inte bara honom själv utan även Göteborgspolisens specialenhet GSI:s nye chef Sophie Nordh och den förre chefen Patrik Agrell. Samtidigt håller en lettisk maffiagruppering på att lyfta upp gömda och glömda sovjetiska militärcontainrar från vattenfyllda gruvhål en bit därifrån. Containrar fyllda med vapen. Och allt skall upp till Sverige! 
Samtidigt släpps de flesta av originalmedlemmarna ur Rydellgänget ut från ett långt fängelsestraff. Tillsammans med nyrekryteringar på anstalterna går nu Seth Rydells gäng från tre till tjugotre medlemmar över en dag, och maktbalansen i Göteborg kastas om totalt. På den vilda muckarskivan i Rydells nya, legitima lokaler där alla är samlade sker ett våldsamt attentat.

Idag har Helena assisterat och även Zebra på förmiddan. Zebra och jag åkte till doktorn i Tyringe och där blev jag undersökt. Doktorn Bosse kände på min rygg och testade mina reflexer i benen  - med mycket stor sannolikhet har jag ett diskbrock. Jag ska komma till doktorn senare för kontroll och ett program att avhjälpa diskbrocket. I värsta fall kan det behövas operation och då måste jag vara inlagd på sjukhuset några dagar.

Sen kom Arne från Finjaprojektet hem till mor idag, vi satt länge och tittade på foton och pratade om gammalt i Finja. Vi tittade även på morbror Götes dikter med mera.

DET FINNS EN HEMSIDA HÄR OM FINJAS HISTORIA!

Sen på eftrmiddan har Helena och jag handlat till både mig och mor. Samt hämtade lådan med varor som jag beställt online.

Äppelmos, ballerinakeks, whiskeypraliner, nötpraliner, himaliasalt, körsbärscocacola och ritrulle.

Ikväll varit på GYC och umgåtts med andra Furrisar!

Träffade min vän Draken Kaii.

Samt en Ödla.

och en stor blå Hare.

Träffade Demore och en svart Rävinna.

och Vargen Wolffire

och Vargen Whitepaw.

De spelade Dansa i Neon, äntligen så körde de den på GYC och jag och en annan Furry dansade.

NYHETER!

Ritningar på tusentals svenska militärbyggnader har lämnats ut till Kina – Allt pekar på skyddsobjekt!

Ni fattar fortfarande inte hur jävla allvarligt Transportstyrelsens haveri är!

Miljardsatsning på polisen ska stoppa dödsskjutningarna!

S lovar att samarbeta med Sveriges muslimska råd!

Åkesson: ”Sverige står inför en kollaps!” Löfven: ”Jag har viktigare frågor att sköta!”

Restaurangägare vill förgifta SD-gäster!

President Putin har genomskådat påve Franciskus!