Yipp! Smirre är online.

Foxes with threatening auras!

LuaVixen!

Måndag!

Zebra assisterade. Vilat på förmiddagen och sen fixat med Rävskogen, diskuterat ekonomi och eventuella inköp med Zebra. Chattat med andra Furries.

Det har varit varmt och kvavt idag så jag har tagit det rätt lugnt.

Läst om olika saker, bland annat om vad som skapar en terrorist, vad som skapar en skolskjutare och vad olika tolkningar av Islam är och står för. Men vet inte om jag blivit mycket klokare.

Islam är ju något väldigt komplicerat med många delar och faktorer. Att media ofta framställer Islam som något farligt och starkt förknippat med våld men i verkligheten tar de flesta muslimer avstånd från våld. Vissa muslimer har väldigt styrda regler kring hur skägg ska vara och hur kvinnor ska klä sig medans andra muslimer inte alls har så strikta regler.

Nå jag tänker inte bli muslim, men vill ha en objektiv syn på vad Islam är och står för. Jag har tryggheten i Furry och Shintoismen, eftersom detta är kultur och religion där djuren är den centrala och viktiga delen och att utveckla sin fursona och känsla för så väl furry som shinto.

Jag vet ju att det finns furries och djurrättsaktivister som också tagit till våld och i vissa lägen kan våld vara motiverat för att skydda en svagare part eller sina vänner och sig själv. Men att våld och väpnad kamp dock måste vara den sista utvägen, inte något man tar till bara i frustration. Ibland har jag väldigt stor frustration och tankar om hämnd, tankar om vapen och att döda lärare, kommuntjänstemän, politiker, pedofiler, varghatare och andra djurplågare - men tankarna får aldrig bli handling.

Har skrivit till Djurfront om en viktig sak samt kollat lite fler militära videos på YouTube.

Såg Peter Jihde om hur orättvist det är i Sverige. Verkligen skrämmande.

Peter undersöker den svenska fattigdomen. Han träffar familjer som bor tätt ihop med kackerlackor, äldre som snart blir vräkta från campingplatser och mammor som som kämpar med omöjliga ekonomiska pussel.

Verkligen stor skandal att personer tvingas bo så för att de har bara haft otur eller sjukdom.

En annan kille som är med i programmet är extremt rik då han haft stor tur ekonomiskt, han kör Lamborghini och har en mycket dyr och fin båt. Det är fel att vara avundsjuk på denne killen eller hata honom för att han lyckats i sin tillvaro men däremot kan man hata politiker och makthavare som ställt till det med att det är fattigdom bland ensamstående mammor, arbetslösa och sjuka.

Det är verkligen stora kontraster mellan att bo i en skitig och trasig husvagn och att ha en bostad på 300 kvadrat med alla moderna finesser och dyraste materialen, en lyxbåt för 50 miljoner och köra en svart Lamborghini med sufflett. 

Det är politikernas jävla ansvar att se till att alla i Sverige har en vettig levnadsstandard och ett fungerande liv.

Jag mår riktigt bra idag då jag har ett fungerande liv med vänner bland furries, en vettig lägenhet men inte toppmodern, mat på bordet, Internet, hjälp med ekonomi och kontakt med myndigheter. Samt sliper vara på en skola eller ett på jobb där jag blir mobbad, misshandlad, utsatt för sexuella trakasserier, gjord till narr och itutad lögner, rasism och hat eller att auktoritära personer spelar på min diagnos och mina problem med paranoia och bristande kunskap på vissa områden för att det ska gå tokigt för mig.

Att jag har förståndiga och fina vänner med bra värderingar bland Furries och Djurrättsaktivister. Att jag har bra assistenter runt mig som förstår mina behov och mina svårigheter och utgår från det.

Därför fungerar mitt liv idag!

Kollade sedan på filmen The Outpost!


Den sanna historien om slaget vid Kamdesh, Afghanistan, där 54 amerikanska soldater omringades av 400 talibaner vid världens dödligaste militära utpost - Keaton.

Tisdag!

Blåräv assisterade. Har varit väldigt varmt och kvavt så jag har tagit in AC,n till sovrummet och har den där så jag kan få lite svalka i sovrummet.

Blåräv och jag har ätit hamburgare och sen handlat. Har tvättat och hängt en del tvätt på tork samt tvättar mer.

Uppdaterat CoD Warzone och laddat ner det som behövdes, tog en del tid!

Skrivit dokument om olika planer om saker jag vill göra och skaffa inför mötet med förvaltaren.

Gjort köttbullar och Blåräv har hjälpt mig att steka dem. Blåräv och jag satt ute i utemöblerna länge och pratade om funderingar och planer hur man kan få uteplatsen riktigt bra.

Kollade sen på Maria Wern på TV4!

Maria Wern En orättvis rättvisa!

Del: 1

En livlös tonåring fiskas upp ur havet utanför Gotland. Det visar sig att han har rymt från ett ungdomshem på ön, och kort därefter försvinner ännu en tonåring från samma hem.

Onsdag!

Zebra assisterade. Hängt sista tvätten på tork och gick en promenad på morgonen.

Varit väldigt varmt idag och svetten rinner. Har slappat mest och gjorde spagetti med köttfärssås till middag.

Kört med AC,n då det har varit väldigt varmt och kvavt under dagen och så under kvällen.

Kollat på Maria Wern en orättvis rättvisa – Del: 2!

En oväntad vändning sker när det förmodade mordoffret visar sig vara vid liv. Samtidigt upptäcker Maria att någon på polisstationen raderar inkomna tips relaterade till fallet. Vem kan hon lita på?

Såg sedan John Wick!


John är en före detta torped som sörjer sin bortgångna fru. När ryska maffiakillen Tarasov och hans gäng bryter sig in i Johns hem, råkar de döda hunden som han fått av frun. Då beslutar sig John för att hämnas en gång för alla.

Torsdag!

Blåräv assisterade och Zebra var kvar en bit på förmiddagen. Han hade lyckats få liv i Mors gamla stereo så under dagen har jag installerat den i sovrummet.

Vixey har assisterat under eftermiddagen, åt sushi med keso till lunch.

Vi gick sedan en promenad, dock utan kamera.

Blåräv och jag skulle kolla på I huvudet på en gärningsman på kvällen, men det funkade inte då signalen försvann hela tiden. Var något fel med antennen kom det upp på TV,n vid flera tillfällen.

Läste grejer om olika spel och vapensystem på kvällen istället. Var varm och trött så jag la mig vid 22 tiden.

Fredag!

Zebra assisterade. Vilat på förmiddagen. Har sedan städat och fixat. Läst igenom Furrychatten.

Varit på Second Life en stund på eftermiddagen.

Träffade en Gråräv bland annat.

Samt ytterligare en Räv.

Dansade med en Kanin.

Sen Favorisreat på FurAffinity!

Zebra och jag gick en promenad här på Finjabo och grönskan har exploderat de två sista dagarna.

Det finns på min FOTOBLOGG!

Har chattat och fått en ny grej på chatten, det kommer i en kanal bilder på Fursuits som man kan gilla och kommentera, väldigt fina och välgjorda fursuits.

Jag skulle själv gärna vilja ha en fursuit, men de är rätt så dyra och ömtåliga, samt jag vet inte om jag skulle kunna ha en eftersom jag blir lätt överhettad. Jag har i alla fall en svans som jag brukar ha på Furrykonventet och ibland annars också. Men ska se om jag kan få tag i ett snyggt och vettigt örondiadem på basaren på nästa konvent.

Gjort kyckling med pommes i ugnen till middag. Det var gott.

Sen sett på SVT-Play om Britternas highteck hangarfartyg Queen Elisabeth!

HMS Queen Elizabeth, Storbritanniens största krigsskepp någonsin, är i huvudsak ett transportskepp för krigsflygplan och väger hela 65 000 ton. Ett militärt precisionshantverk på hög nivå. Och en enorm jätte ute till havs. Ett projekt som hade varit omöjligt att föreställa sig om inte historiens föregångare hade lett vägen. De mest storslagna byggnadsverken i världen - hur skapades de egentligen? Se de häpnadsväckande lösningar dagens ingenjörskonst kan skapa - och pionjärernas uppfinningar som har lagt grunden för dagens avancerade teknik.

SVT-Play!

Chattat med andra Furries och sedan sett ett program om Airbus 380!

Sedan flygets födelse för 100 år sedan har flygandet ökat enormt, 3,6 miljarder passagerarresor gjordes bara 2016. Nu är det kö på landningsbanorna och för att minska antalet flygningar i världen har flygbolagen tänkt större. Så såg uppkomsten av världens största passagerarplan ut. Med en spännvidd på nästan 80 meter och tack vare de två stora turbogasmotorerna kan Airbus A380 flyga halvvägs över jorden utan att mellanlanda.

SVT-Play!

Lördag!

Vixey assisterade. Vilade på förmiddagen och under eftermiddagen har jag kollat på 

Taiwan – i Kinas skugga!

För Kina är Taiwan en provins som tillhör fastlandet. Men de 24 miljoner invånarna betraktar sin ö som en självständig stat med en egen grundlag och demokratiskt valda ledare. Hong Kongs öde har gjort Taiwan än mer medvetet om vikten av att försvara sin unga levande demokrati mot Kinas anspråk. Men det kommer inte att bli lätt. Fransk dokumentär från 2020.

SVT-Play!

Har sedan kollat på De utvalda barnen del 2!

I del 2 framkommer saker som skiljer Järna från Vingåker på en del punkter.

En avsevärd skillnad mellan Järna och Vingåker!

Söndag!

Vargen assisterade. Har vilat på förmiddagen. Har sedan kollat på en dokumentär om Samurajernas Byggnadskonst!

I april 2016 drabbades staden Kumamoto i Japan av två kraftiga jordbävningar som skadade stadens gamla slott. När man undersökte skadorna såg man att det var de allra äldsta delarna som hade klarat sig bäst. Med hjälp av den senaste datorgrafiken upptäcktes en avancerad 400 år gammal byggnadsteknik. Forskare och historiker berättar om samurajernas byggnadskonst, och om hur arkitekturen kan användas för att få byggnader jordbävningssäkra.

SVT-Play!

Har gjort fint på hyllan i vitrinskåpet med de sista speglarna och satt dit bland annat de fina ljusstakarna som Mor har tillverkat då hon jobbade på Tyringe konsthantverk långt innan jag föddes.

Har startat om datorn för Windowsuppdateringar och andra uppdateringar, startat om Internetet också och nu funkar allt som det ska. Smart-TV,n och det som hör till den, Datorn och WiFi etc.

Kollade Internets kapacitet också!

Har FaceBookat med mera under eftermiddagen samt chattat. Kollat lite Rävgrejer också.

Tvättat och skrivit på min Krigsbok 4.

Diskuterat med Vargen om mina planer på att skaffa CoD Cold War fram över, men får bli efter jag pratat med förvaltaren på onsdag i kommande veckan.

Jag behöver ju inte lägga ut en massa pengar på en ny stereo då Mors stereo faktiskt fungerar om man lägger märke till att den har en huvudströmbrytare på baksidan. Den har ju också en skivspelare för vinylskivor men vet ej om den fungerar och det finns stift till den.

Men om den gör det så skulle Vargen hjälpa mig att få tag i klassisk rock från 60-talet som är relaterad till Vietnamkriget.

Stekte upp några köttbullar med kokt potatis till middag. Var sedan på Second Life och umgicks med andra Furries.

Ett par Rävinnor och en Snöleopard stod för musiken.

Träffade flera Furries.

Samt Vargen GreyPaw och en Hund som brukar vara inne ibland.

Träffade en ny Varg också.

Samt en av Sergalerna som jag träffar ibland och

vi hade det mysigt.

Fikat och hängt min tvätt samt läst nyheter.

NYHETER!

Djur!

Så räknar man ut hur många T-rex som har levt på jorden!

Lyssna: Så här lät Tyrannosaurus rex!

Vetenskapens Värld! T-Rex okända sidor!

Därför klappar sig bävern på magen – vilthandläggaren förklarar!

Här dyker björnen upp – mitt i villaområdet!

Rymden!