Yipp! Smirre här.

FURRYPARTY PÅ SECOND LIFE!

SERIER!

Dagen!

Ronny och jag har handlat. Mest vilat idag för jag har inte känt mig bra och vissa saker oroar mig och ger mig ångest.

DATORPROJEKTET!

Dock något som känts positivt är ju mina planer på Gamingdatorn, men förstår att jag måste vänta med det, att jag har inte råd nu. Utan får bli till sommaren eller hösten.

Är väl det som är svårt med min diagnos också att förstå / acceptera att det inte kan bli nu närmaste veckorna och att jag måste ha råd till hyra och mat osv.

Men att mejla och söka information om hur datorn ska vara och fungera för att fungera tillfredställande för mina behov är ju inget fel. Det kostar ju inget.

Att skaffa en ny kraftfull dator för att spela nya och framtida spel är något som jag får skjuta på framtiden, för jag har tyvärr inte råd nu! Det är jag införstådd med!

Har varit i kontakt via mejl med både Elgiganten och Dataporten. Lenovo Y700-34 som Elgiganten säljer som gamingdator har dock bara en hårddisk och endast plast för en hårddisk.

Dataporten har tagit fram en offert på vad det skulle kosta att bygga en dator som klarar mina nyaste och framtida spel och med plts för 2 hårddiskar. Så jag har en sekondär slavdisk där jag har alla foton, furrysaker, djurätt, skolarbeten, filer osv och Operativsystem Windows 7 som jag har på skiva och likaså Office 2007, samt spelen på C-disken. Dock blev detta dyrt då Dataporten lägger på en stor moms och tar betalt rejält för jobbet, sen vet man inte om Dataporten skulle sluta med sin verksamhet så har man ingen hjälp.

Men tack vare offerten så vet jag vilka delar som behövs till en dator som uppfyller mina önskemål och är driftsäker för framtida spel.

Har suttit länge i telefon i kväll och pratat med Rickard om datorprojektet och olika alternativ. Vad jag vet så mors hemtjänstkompis är duktig på att bygga datorer så när hon är tillbaks så ska jag visa henne offerten.

OFFERT!

CHASSIT TILL DATORN MED PLATS FÖR FLER DISKAR OCH UTBYGGNAD!

Att skaffa ren sådan här fin och kraftfull dator får bli till sommaren eller hösten och via mors kompis då. För affärer och företag lägger på fett med moms och tar betalt för jobbet. De försörjer sig på det ju + att de har hög hyra för lokalerna osv förklarade Rikard.

NYHETER!

Peta,s VEGANVIDEO!

- Grovt tjänstefel vid ID kontroll!

Veronica: Polisen misshandlade min döva, autistiska bror!

Sebastian är 18 år, är döv, har autism och flera funktionshinder. I fredags skulle han som vanligt ta bussen till sin skola i centrala Örebro från sitt elevhem då en vakt kommer in i bussen och kräver att få se hans busskort, berättar systern Veronica i ett Facebookmeddelande till polisen i Örebro län.

”Min bror visar upp sitt busskort men vakten står kvar, efter en stund lyckas de kommunicera fram att vakten vill veta min brors ålder och min bror förklarar genom skrift att han är 18”.

Det innebär att hans busskort är giltigt, men eftersom Sebastian inte äger ett ID-kort och hans pass är kvar på elevhemmet har han ingen ID-handling att visa upp. Vakten svarar med att dra av honom från bussen.

Enligt systern protesterar han inte mot detta, men blir förvirrad. Efter 20 minuter kommer en polis till platsen.  

”Min bror får ingen information under denna tid vilket självklart är både stressande och skrämmande för en autistisk person som bara ska till sin skola och nu även är sen till sin lektion”, skriver systern.

Ytterligare en polis kommer och avkräver den förvirrade 18-åringen personnummer – vilket han inte kan. Polisen ska då försöka att med våld ta tag i Sebastians plånbok för att få fram personuppgifter, berättar systern. 

”Polisen tar även tag i min brors hand när han försöker skriva sitt för- och efternamn och slår ner handen för att han inte skriver tillräckligt bra. Polisen drar även av min brors luva, tar tag i hans hår och drar upp hans ansikte för att jämföra med en bild han hittat via bankomatkortet om de stämmer överens. Sedan lämnar de bara min bror där”, skriver hon. 

Familjen har anmält händelsen och vill att så många som möjligt uppmärksammar den. 

– De har knuffat honom och dragit honom jättehårt i håret. Han är oerhört smärttålig, nästan så att man blir orolig, och när han säger att det gjort ont så har det verkligen gjort det, säger Sebastians mamma Ingela Bergström till Metro.

Ingela Bergström är inte heller nöjd med hur polisen i Örebro län har bemött uppgifterna när hon kontaktade dem. I stället för att få tala direkt med inre befäl fick hon ett kort meddelande via växeln.

– De berättade via växeln att det var en rapport skriven och om jag inte var nöjd med svaren jag fått skulle jag återkomma på måndag. 

När Metro på måndagen får kontakt med Annika Haaster, chef för lokalpolisområde Örebro kan hon inte kommentera händelsen närmare, då det pågår utredning mot poliserna. 

– Eftersom det är gjort en anmälan måste det utredas om polisen begått brott och jag kan inte uttala mig alls. Men jag tycker att det är olyckligt att en ung man helt uppenbart tappat förtroendet för polisen. Jag har varit i kontakt med hans mamma för att se om vi kan återupprätta förtroendet, säger hon.

Utifrån ett allmänt perspektiv säger hon att polisen i Örebro är vana vid att bemöta många olika slags människor och att de har många sätt att ta reda på identitet på personer som saknar id-handlingar. 

– Vi är vana vid sådana situationer. Man kan ju slå i olika register till exempel på nätet, det är vår vardag. Kan vi inte identifiera en person har vi också rätt att visitera, självklart ska vi förklara varför och vara tydliga i hur vi gör det, säger Annika Haaster.

Enligt mamman hade en snabb googling visat att Sebastian var 18 år. Bara en person med hans för- och efternamn finns i Örebro.  

– Det är bara tur att han hittade till skolan på egen hand och inte kom bort. 

Sebastian är nu i chock och rädd både för att åka buss och för poliser, berättar familjen.

Vad vill du säga till polisen?
– Jag tycker det är fruktansvärt att de gett sig på honom så kraftigt som de gjort. Till att börja med hade en ursäkt varit trevlig, ett högre befäl kunde hört av sig. Vi kommer att göra en anmälan om misshandel, säger Ingela Bergström.

KÄLLA!