<3 Sergal Informerar Om Anthrocon 2019! <3

Happy Fursuit Friday!

Who would come see a magic show if I performed one at AC 2019?

<3 FWA-2019! <3

SURF TO SITE!

Record Vocals in Fursuit!


Polis på jakt efter vattenskoter som skrämde Svanar!

Kvinna störde Måsar – nu åtalas hon!

FLUFFOGRAM!


<3 DRAGON PLAYSTATION! <3

Igår så assisterade Zebra, vi var på City Gross och Kvantum och handlade till mig.

Det var väldigt varmt så jag vilade en del under dagen, på kvällen så var det UFO-Hunters på H2 och det handlade om UFO,n som dyker ner i havet och undervattensbaser i havsdjupet som förbinds med tunnlar under havsbottnen. B.la. så finns det en undervattens UFO-bas utanför Kuba och utanför Japan samt utanför Finland och under Nordpolens is. Efter UFO-Hunters så var det ett program på TV om hur hjärnan fungerar och Zebra och jag diskuterade b.la. hur min hjärna fungerar eftersom jag har svårt att koncentrera mig och lätt tappar tråden, det har mer med min ADHD att göra än med min Asperger. Jag kan till exempel inte prata i telefon om det är en massa andra ljud runt om, jag har supersvårt för att räkna och vänder på siffror och tal. B.la. för att jag upplever tal när jag hör dem som ljusblixtar och mönster i olika färger. Samma sak med namn om jag inte känner en person med det namnet så då ser jag den personen framför mig. Exempelvis Rasmus för mig är en liten kille, typ 1,60 lång med glasögon och mörkt hår. Jag hade svårt med en kille som hette Rasmus som jobade som assistent ett tag för han såg inte alls ut som en Rasmus, han var närmare två meter lång, kraftig och hade stort brunt hår. Han såg mer ut som en Marcus så jag sa ofta Markus. Samma sak som med Oskar. För mig är Oskar en gammal tjock vithårig gubbe i ca 75 till 80 års åldern, jag träffade ett litet barn som var ca 4-5 år, smal och ljushårig och som hette Oskar. Min hjärna kunde inte fatta att han hette också Oskar precuis som pappas supkompis som jag fick pengar av när jag var barn. En liten kille som är smal och ljushårig ska enligt hur min hjärna funkar heta Kalle eller Johan.

Nå väl, det är så det är min hjärna tänker i bilder och konkret. Jag har svårt att greppa helheter men lägger märke till detaljer. Jag har svårt för abstrakta ord och uttryck som b.la. används inom juridik, ekonomi och politik. Jag har ofta svårt att hålla tråden i diskussioner då ett vist ord exempelvis kopplat till teknik, Internet, Furry, Djurrätt osv får mig lätt att glida iväg. Men hur som helst så är ADHD just att jag har koncentrationssvårigheter, inte att jag har kort stubin och är hämndlysten emellanåt. Jag reagerar ju väldigt starkt mot djurplågeri, furryhat och mobbning och då menar jag väldigt starkt. Som typ en Muslim reagerar när hans religion kränks. Exempelvis de åsikter som jag har om vapen och att döda.

Ikväll handlar UFO-Hunters om delar som kommer från UFO,n och klockan 21 är det på TV4 Film den gamla klassikern "Närkontakt av tredje graden!"


En helt vanlig natt börjar plötsligt ett helt samhälle att läggas i mörker och ovanliga ljusfenomen börjar att uppträda på natthimlen. Från elverket skickas Roy Neary ut för att försöka reparera felen, men på väg till en av nätstationerna kör han vilse. Plötsligt skakar hela bilen fruktansvärt och han bländas av ett oerhört starkt sken. Från denna dag blir Roy fixerad vid en form, som han inte vet vad den innebär, men han vet att han måste söka efter. Spielberg har här manifesterat längtan och sökandet efter någonting mer, någonting annat.

I går kväll var jag också på Second Life och umgicks med andra Furries!

Träffade en blå Drake!

Samt Rävar

med flera Furries.

En Robotsergal.

med flera Furries.

Ronny assisterade på natten och det är väldigt mycket vispor denna sommar. När jag vaknade i morse så upptäckte jag två små vispebon i fönstret.

Ronny plockade ner dem och här är bild på dem!

När jag var barn så hyrde Mor och jag en stuga i Småland tillsammans med Moster Svea och hennes man Bertil. I den lilla boden fanns ett gasolkök där det var ett litet vispebo som var tomt. Jag tog vispeboet och gick till grannen och ville sälja vispeboet för en krona men grannen ville inte köpa det.

Min dagmamma Ingrid och jag brukade ju gå till Västerskolan på Tisdagar och Torsdagar för att jag skulle få lite skola med Gunnel och mins att jag b.a. tränade på att skriva bokstaven "O" i skrivboken, men när jag bara var 8 år så förstod jag inte riktigt vad jag gjorde. Så när Mor frågade vad jag gjort i skolan hos Gunnel så sa jag att jag har "ritat vispebon" för det var så jag uppfattade att jag gjorde. Likadant så hade Gunnel med sig en bok om en by i Afrika och i boken var en bild på några afrikanska barn som gick barfota i gräset, hela lektionen kom att handla om de hade fotsvett eller inte. Jag förstod så mycket som att det var i Afrika och att det var varmt. Men Gunnel ville nog att jag skulle lära mig om att det är rätt stor skillnad på att vara barn i en fattig by på landet i Afrika och att vara barn i Hässleholm i Sverige.

NYHETER!

Telias svar: Ingen ska bli utan telefon!

Swish låg nere – 6,3 miljoner påverkades!

Fick du också sommarfeeling i helgen? Här är vimmelbilderna från Södertäljes uteliv!

Snilleblixtar ska göra barn teknikintresserade!

Premiär för seniorkollo i Södertälje centrum!

Utflykt till offerkälla i Källedal!

DO missnöjd med kommunrutiner!

Par hade sex – blev filmade!

Söktrycket till Södertäljes gymnasier minskar igen!

Israel vann Eurovision med feministiskt budskap – Benjamin Ingrosso sjua!

Här stjäl mannen Eurovision-mikrofonen!


EUROVISION. Mitt i det brittiska bidraget stormade en man scenen, stal mikrofonen från SuRie och skrek: "Nazis of the UK media, we demand freedom" till showens cirka 200 miljoner tittare.

Eurovision-finalen i Lissabon fick en bitter vändning för brittiska sångerska SuRie när hon avbröts mitt i sin låt. Helt plötsligt tog en man sig upp på scenen, ryckte till sig mikrofonen och började skrika.

Endast ögonblick senare brottades mannen ner och släpades av scenen men SuRies resten av showen förstörd. Sångerskan erbjöds att framföra sitt bidrag igen men tackade nej.

”SuRie och hennes team är extremt stolt över hennes framträdande och har tillsammans bestämt att det inte finns någon anledning att framföra låten igen”, skriver BBC.

Fel på spåret i Stockholm påverkar pendeltågen – alla avgångar från samma plattform!

Trafikolycka i Järna – en påkörd kvinna förd till sjukhus med ambulanshelikopter!

Skåningar bäst på att skaffa vänner!

Ungdom fick inte plats i familjehem!

Ringde brandkåren om läckande limousin!

Glömt ljus orsakade brand!

Villa brann ner – en till sjukhus!

Gäng vandaliserade och kastade sten mot polis!

Explosion vid brinnande bil – ägaren skadad!

Knivkvinna hotade barn – häktas!

Uttagna till agilitylandslaget!

Nu är landslagsuttagningen över och Hässleholm Hundungdom fick med flera ekipage i det svenska agilitylandslaget.

1-13 maj var det landslagsuttagning i Söderköping. Under uttaget så springer man fyra agilitylopp och fyra hopplopp och resultatet räknas ut enligt ett speciellt poängberäkningssystem.
Placering 1-4 efter helgens slut, får representera Sverige på Världsmästerskapen (VM), Nordiska Mästerskapen (NM) och European Open (EO) i varje storleksklass. Till NM åker 10 ekipage per storleksklass och till EO 10 ekipage i small och medium och 12 i large.

Landslaget deltar i följande mästerskap under 2018; European Open, 27–29 juli Wien (Magna Rasino), Österrike, Nordiska Mästerskapen, 10-12 augusti, Vantaa, Finland, Världsmästerskapen, 4-7 oktober Kristianstad, Sverige
Från Hässleholms Hundungdomar är följande uttagna:

Medium hundar: Eleonor Mohlin och Liv blev tvåa och är uttagen till VM, NM och EO. (Emelie Moberg och Stina blev sjua och är uttagen till NM och EO. Emelie har tidigare tävlat för Hässleholm men tävlar för nu för Åhus BK).
Large hundar: Jenny Damm och Lilli vann och är uttagen till VM, NM, EO och Crufts. Ebba Eriksson och Jazz blev trea och är uttagen till VM, NM och EO. Jenny Damm och Ziv blev fyra och är uttagen till VM, NM och EO. Elin Nilsson och Abbie blev sexa och är uttagen till NM och EO.

Tae-Kwondo!

Jag vill vara med i ett OS!Hon pluggar hårt för att en dag kunna bli tandläkare. Hon är också en av Sveriges största taekwondotalanger.
Rim Bayaa har högtflygande planer.
– OS 2020 har varit mitt mål ett bra tag nu, säger 16-åringen som tävlar för Chae Taekwondoklubb och precis har kvalat in till ungdoms-OS.

Rim Bayaa testade kampsporter som judo och karate innan hon till slut hittade rätt.
– Jag fastnade för tae-kwondo, berättar 16-åringen som pendlar de sex milen mellan Åstorp och Hässleholm minst tre gånger i veckan för att träna för grandmaster Ali Chehade och Omar Chehade.

Vad hittade du i tae-kwondon?

– Bland annat är fajten mer aggressiv i taekwondo. Man får till exempel sparka mot huvudet, förklarar hon samtidigt som hon skrattar – väl medveten om hur det kan uppfattas att vilja sparka någon i huvudet.
– I början kollade jag klipp på youtube när de körde fajt och knockade personer. Det tyckte jag var jättecoolt för jag ville också kunna knocka folk. Det är fortfarande en stor inspiration. Jag har mina idoler som jag ser upp till, Ahmad Abughaush från Jordanien och Jaouad Achab från Belgien. De har en speciell, gammaldags stil som jag vill följa. Det är att man snurrar och kör väldigt intensivt under hela matchen.

Du ser ju ganska snäll ut men du måste ha en ”killer”-sida också?

– Som person är jag jättesnäll men jag känner ingen på mattan. Är vi vänner och kör mot varandra då är vi inte vänner – för jag vinner för mig själv och är väldigt aggressiv när jag kör. Jag gillar att vinna, slår hon fast.
Så har det varit så länge hon kan minnas.
– Jag har alltid varit en tävlingsmänniska. Jag hatar att förlora och försöker mitt bästa för att alltid vinna.

För ett år sedan bytte hon träningsmiljö från Helsingborg till kyrkskolan i Hässleholm.
– Jag hade inte så mycket motstånd i min ålder och storlek så att jag kunde träna och bli bättre. Vi kollade runt lite men det var svårt att hitta en klubb som passade mig, jag måste även kunna tävla utomlands eftersom det är ett krav för att kunna vara med i landslaget. Jag hade sett Chae Taekwondo på flera tävlingar och kände att de kunde passa mig. Så jag åkte hit med min pappa och testade en gång och det var väldigt hård träning, precis vad jag var ute efter. Jag var väldigt nöjd när vi åkte hem den kvällen, minns Rim.

Tre fasta pass kryddas med extraträningar inför större tävlingar.

Vilka är dina bästa egenskaper?
– Jag är aggressiv och väldigt vig så jag kan komma med huvudsparkar från oväntade vinklar. Jag använder det väldigt mycket.

Någon akilleshäl?

– Ibland kan jag bli för aggressiv och springa rätt in. Det måste jag öva på mer. Jag har alltid haft rätt bra gard mot huvudet, jag tappar mer mina poäng mot magen.
För två år sedan tog Rim silver på U21-VM.

– Jag hade aldrig förväntat mig det eftersom jag hade varit borta så pass länge. Jag hade en knäskada 2014 som gjorde att jag fick ta en paus i ett år. Då trodde jag att det var slut på min taekwondokarriär och var väldigt ledsen.

Just nu befinner sig Rim i turkiska Hammamet. Där har taekwondotalangen kvalificerat sig för ungdoms-OS i Argentina som avgörs 6–18 oktober.
Rim vann tre tuffa matcher men sprang sedan på en mina i kvartsfinalen i den 57 tjejer starka 49-kilosklassen. Eftersom det fanns åtta OS-platser i potten räckte kvartsfinalplatsen för att Rim skulle kamma hem en biljett till Buenos Aires.
Direkt efter kvalet avgörs nu även JVM i Hammamet.
Längre fram hägrar ”riktiga” OS. Gärna redan i Tokyo 2020.
– Jag vill vara med i ett OS, slår Rim Bayaa fast.
Så det blir nog så.

Landstinget inför visselblåsarfunktion efter skandalerna kring Karolinska!

Tjuv slog till mot mejeri två gånger!

Larm inifrån försäkringskassan – miljoner betalas ut till invandrarfamiljer som utvandrat!

Drograttfull körde in i bil!

Räddningstjänsten ryckte ut till villa – brann i fasaden!

En död efter knivattack – IS tar på sig dådet!

Kvinna med hammare och kniv till attack mot bilist!

Man gripen för misshandel!

Kom hem mitt i natten – upptäckte inbrott!

Maskerad rånade matbutik!

Garage helt övertänt utanför Järna!

Berusad yngling störde på buss!


På söndagskvällen så ingrep polisen mot en 18-årig man på en buss i Norra Sandby.

Klockan var strax efter åtta då den berusade ynglingen hoppade, skrek och viftade med armarna framför bussföraren, som kände att han inte kunde köra bussen vidare.

Föraren ringde polisen som kom och hämtade 18-åringen.

Han misstänks nu för ofredande och framkallande av fara för annan.

Larm om tre bilar som brann i Södertälje!

Simhallen drabbad av nytt inbrott!

Ungdomar sabbade bilar och busskur!

Polisen fick in flera larm om skadegörelse mot bilar under natten.

Vid tolvtiden under natten fick polisen in samtal från ett vittne som beskrev hur en samling ungdomar i Pershagen gett sig på flera bilar och slagit sönder backspeglar.

En timmer senare fick polisen in ytterligare samtal, som preciserade platsen för händelsen till Karpstigen.

Polisen letade under natten efter misstänkta gärningsmän, men hittade ingen.

Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse.

Vid halv tre på lördagsmorgonen fick polisen också samtal från ett vittne som sett tre ungdomar slå sönder en busskur på Enhörnaleden nära korsningen med Robert Anbergs väg.

Enligt inledande uppgifter skulle ungdomarna också ha kastat sten mot bilar, men polisen har inte kunnat bekräfta att så verkligen skedde.

Polisen ryckte ut till platsen, men kunde inte hitta någon den här gången heller.