Yipp! - Smirre är online.

Låt vargarna i Kolmården få en fin sista tid i livet!

De kvarvarande fyra vargarna i Kolmårdens djurpark som ska avlivas är värda ett bättre öde. De borde få uppleva en fin sista tid, skriver nioåriga djurparksbesökaren Frans Bier.

På nyheterna i torsdags berättades det att alla vargar på Kolmården ska avlivas. Vargarna börjar bli gamla och Kolmården har kommit på att de inte är bra på att ta hand om dem. Men att en djurskötare blev dödad var ju inte direkt vargarnas fel ... 

Hade Kolmården varit bra på att ta hand om vargar hade det aldrig hänt. Det är säkert toppen att de har fattat vad de är dåliga på och bestämt sig för att inte föda upp fler. Men det betyder väl ändå inte att de bara kan döda de som är kvar. Tänk om vi andra skulle göra så, så snart vi tröttnar på någon.

Vargarna har jobbat för Kolmården i hela sina liv. De har levt på för litet utrymme, blivit stirrade på när de äter, leker, sover, kissar och bajsar – när vi andra brukar få vara ifred. 

Det är nog inte det liv vargarna själva hade valt. Hela tiden har de blivit stirrade på för att Kolmården ska tjäna pengar. Men nu har alltså Kolmården tröttnat på vargarna.

Eftersom de berättar om det på nyheterna verkar Kolmården inte ens skämmas för att de tänker döda vargarna.

Jag tycker att Kolmården måste se till att vargarna får leva klart sina liv på en plats där ingen stirrar på dem. Där de har mer plats och får den hjälp de behöver när de blir äldre.

Kolmården borde förstå att de är skyldiga att ge vargarna en härlig ålderdom. Vargarna har lika stor rätt att leva som vi har. Om Kolmården inte fattar det borde de inte ta hand om några djur alls.

Jag har varit på Kolmården två gånger och älskat att vara där. Men om de dödar sina djur för att de tröttnat, då har jag tröttnat på Kolmården.

KÄLLA DN!

ZABU THE SERGAL!

BOSS SERGAL!

RINN!

JACK SILVER!

KOBRA SERGAL!

TIMMY FOX!

NYA FAVORITER PÅ SMIRRES FURAFFINITY!

Djurskyddsåtgärder!

Här är djurarterna som har räddats från utrotning!

Jättepanda, tiger och noshörning.

Populationerna av vilda ryggradsdjur minskar i rasande tempo, det visar en ny rapport från Världsnaturfonden.
Men det finns hopp, och flera exempel på när människan har lyckats vända trenden.

Elfenbensförbud ger effekt i Kina!

Varje år dödas drygt 20 000 elefanter i jakten på deras betar. Men sedan Kina infört ett förbud mot elfenbenshandel har den illegala handeln minskat med 30 procent, uppger SVT:s Morgonstudion.

ALLT OM JAKTBROTTEN I VÄSTMANLAND!
Lodjur!

Länsstyrelsen sköt lodjursunge i Kalmar!

Hot mot länstyrelsens personal efter avlivning av lodjur!

Här traskar lodjursungen lugnt i centrala Kalmar!

Ronja mötte lodjuret mitt i stan!

Fyra oväntade fakta om lodjur!

Bristande Hundansvar!

Hundar dumpas hos hittedjursföreningar under förevändning att de är upphittade!

Hittedjursföreningar runt om i landet rapporterar om ett otrevligt fenomen i branschen: Familjer som vill bli av med sin hund hämtar den till hittedjursföreningen, i hopp om att utan avgift lätt bli av med djuret.

En valp är alltid söt, oberoende av om det är en rashund eller en blandras, men blir ett problem om den inte uppfostras från första början.

Problem då valpen växer!

Då den växande hunden kissar på golvet och biter familjemedlemmar får många nog, och funderar på alternativ. En del väljer att ljuga - man för den till en hittedjursförening och uppger att hunden är upphittad.


Djurplågeri!

 - Det är inte konstigt att tycka att Djurrättsaktivister och Furries ska få bära vapen och få ta lagen i egna händer när jaktbrott och Djurplågeri är så stort och utbrett som det är!

FLUFFOGRAM!
Monstrously Powerful AC-130 Showing its Power!


Löven börjar falla av träden och det är ofta dimmigt här i Finja nu, så det märks att det är höst.

I helgen så var Helena och jag till Mormors och Morfars grav och la en fin krans med kottar på samt tände gravlyktorna.

I söndags så kollade jag och Mor också på Beck - Den tunna isen!


En omtyckt tränare för ett hockeylag i förorten hittas knivmördad. Frågan är om mordet har med hans sidoprojekt att göra: att lära ensamkommande flyktingar att åka skridskor? En verksamhet som långt ifrån alla i det skyddade lilla samhället uppskattar.

Var sen ett bra program på H2 om UFO,n och bortföranden som vi kollade på.

Kollade också på SVT PLAY om vulkaner på Mars, Venus och på Jupiters månar.

På kvällen var jag sen på GYC och umgicks med andra Furries!

Träffade en av de Långsvansar som brukar vara där.

Samt en stor Räv.

Hängde med en av Vargarna.

Samt träffade en Älg och en Rävinna.

Hängde sen med Fluxi och några andra och ja, Fluxi har en blå nos med två hål i. Lol, det vet jag att jag tagit närbild på hans nos tidigare. Hihihi.

På måndagen vilade jag på förmiddagen och på eftermiddagen så kollade mor och jag på Beck- Utan uppsåt!


Beck-gruppen, med Alex Beijer som ny gruppchef, får ett fall där en 12-årig flicka hittat sin mamma död nedanför trappan i hemmet. Är det en olycka eller ville någon den ensamstående mamman något ont? Det visar sig att familjen lever med skyddad identitet och under utredningens gång tar fallet flera överraskande vändningar.

Var sen på Second Life och umgicks med andra Furries!

Rico och några andra var där!

Samt några Drakar som jag hängde med.

Sen var det del 8 av Gråzon på TV och det kollade vi på, Araben har lyckats få Viktoria att programmera drönaren att flyga i no flight zoner och SäPo och PET misstänker starkt att terroristerna tänker attackera ett militärt toppmöte här i Norden. Araben berättade också för Viktoria om varför man vill genomföra attacken, han kommer från krigets Syrien och förlorade sin fru och son i en drönarattack mot en buss, där Amerikanarna ville komma åt en terrorist som åkte med bussen. Men då strök den här arabiska studentkompisens familj med när Amerikanska militären satte in drönare mot bussen. Det ska bli spännande att se vad som händer i sista delen på måndag.

Igår Tisdag så assisterade Blåräv och vi var och handlade och kollade sen på Beck - Djävulens Advokat!


En restaurangägare skjuts till döds av en man som snabbt försvinner därifrån. Mordet ser ut att vara en gänguppgörelse och de vittnen som befann sig på plats säger att de inte minns vad som hänt. Becks team ställs inför en utredning som blir svår att knäcka. "Beck - Djävulens advokat" är den fjärde av fyra helt nya Beck-filmer.

Sen på kvällen var det GW på TV och han tog b.la. upp detta med jaktbrotten i Västmanland och mordet på Kim Wall samt några  andra fall, b.la. om läkare som giftmördat sina patienter.

Idag assisterar Zebra.

NYHETER!

Rymden!

Avlägsen måne kan ge ledtrådar om jordens födelse!

Gaming!

Underhållning utan djup i Shadow of the Tomb Raider!

Battlefield 5 vill skildra krigets kvinnor – möts av hatstorm!

Så blev svenska Wolfenstein (oavsiktligt) årets mest politiska spel!

Miljö!
Arbetsmiljö!


Byggnation!

Notering:

Jag hade fyllt 11 år den 18e februari 1986 när mordet på Olof Palme skedde natten mellan en fredag och lördag, kommer ihåg att det var ingen Kalle Anka på Godmorgon Sverige på TV utan att man bara pratade om mordet på statsminister Olof Palme. Sverige var i landssorg. Jag gick i specialklass på förmiddagarna i Kristianstad då och var med fritidsledaren ”Palle” på eftermiddagarna, antingen hemma i Gumlösa eller på biblioteket eller badhuset och ibland på Skånes Djurpark.

I den lilla gula skolbussen som körde och hämtade mig i Gumlösa, Mikael Bodelsson i Sjunkaröd - som var autistisk och inte mentalsjuk och idiot, som lärarinnan Eva Vretblad kunde uttrycka för hon inte förstod hans funktionshinder. Danne Eriksson i Knislinge som antaglgen hade stark ADHD och Gilbert i Önnestad med sina rasistiska åsikter.

Gilbert var rasist och tyckte illa om svarta, han pratade b.la. illa om min kompis John Yoshua som hade svensk mamma och afrikansk pappa, så han hade afrikanskt utseende. Gilbert försvarade b.la. apartheidsystemet i Syd-Afrika.

Fast Gilbert är mycket större än mig så reser jag mig upp och spänner ögonen i honom och pekar på honom och säger 

-  ”Det var du som sköt Olof Palme! Min moster som bor i Stockholm såg dig göra det!”

På hösten 1986 började jag på Dammsdal i Vingåker och gick där tills jag var 16 år. På Dammasdal gick en kille som heter Robert, han var b.la. intresserad av rymden och utomjordingar, vet att han även pratade om Palmemordet och sa att den som kan ge polisen tips om vem som mördade Olof Palme kommer få 50 000 000 kronor.

Jag sa att jag vet att det var Gilbert i Önnestad som gjorde det. Fast det visste jag ju egentligen att det inte var men något som jag i 11 års åldern hävdade bestämt att så var det.

Safet pratade ofta politik med morbror Göte, Safet ansåg att Olof Palme var som Jesus och att Tito var som Gandi. Safet var socialist ut i fingerspetsarna och pratade gärna om det gamla Jugoslavien där han kom ifrån och om Partisanerna som slogs mot Nazisterna och hur mycket fint Tito hade gjort för Jugoslavien.

Safet och jag hade planer på att när jag slutar på Dammsdal så ska vi ta Volvon och bila ner genom Europa, vi skulle först åka till Italien och bada samt äta gott, sen åka vidare till Jugoslavien och Safet skulle visa där han är uppväxt och vi skulle ut i naturen och kolla på Vargar och annat skoj.

Dock strax innan jag slutade på Dammsdal drabbades Safet av en hjärnblödning och hamnade i rullstol, så resan blev aldrig av och sen kom kriget på Balkan. Vilket är väldigt synd för bilresan till Jugoslavien och att kolla efter vargar var något som jag såg fram emot.

Högerextremism!

Planerade dåd mot Macron – högerextremister gripna i Frankrike!

Så arbetar polisen mot högerextremism!

Islam!
Mat!
Brott!