Fennekräv som far omkring och låter!

Hönskoll via FaceBook!

I natt besökte jag en äggfabrik tillsammans med andra aktivister i kampanjen Total Insyn. Vi dokumenterade hönorna i deras burar och befriade 24 av dem. Många kanske tror att vi i Sverige inte längre håller hönor i burar? Det är inte så konstigt i så fall eftersom branschen försöker dölja detta så gott de kan.

År 1988 fick Astrid Lindgren ett löfte av dåvarande statsministern Ingvar Carlsson: att hönor inte längre skulle tillåtas sitta i burar. Att det här löftet ännu inte har uppfyllts efter mer än 30 år är skamligt. Idag lever fortfarande 700 000 hönor i burar i Sverige. I en enda bur tillåts 16 hönor att leva på en yta mindre än ett A4-papper per höna. I det här lilla utrymmet kan de inte sträcka på vingarna. Tänk dig själv att leva hela ditt liv instängd så trångt att du inte ens kan sträcka på armarna. Det skulle vi med rätta kalla tortyr om det gällde människor.

I så kallade frigående system, där 8 miljoner hönor i Sverige lever, är det inte mycket bättre. Här trängs tusentals hönor i varje byggnad. I naturligt sammansatta flockar skulle endast 20-30 hönor leva tillsammans. När de istället tvingas ihop med tusentals andra blir de enormt stressade, vilket ofta leder till onormala beteenden som till exempel fjäderplockning och kannibalism.

Var och en av oss kan göra något åt detta. Vi kan sluta vara en del av våldet och inte konsumera ägg, och vi kan stå upp för djuren genom att aktivera oss och få fram politiska beslut och nya lagar som omöjliggör fortsatt plågeri av dessa kännande individer.

Tillägg: Om ni gillar denna typ av aktioner och har en slant över så vet jag att Total Insyn har haft stora utgifter för denna och andra aktioner. För en sån här aktion krävs pengar för transport, hyra av stuga, utrustning, med mera. Små som stora gåvor välkomnas till swish 0728737487 som tillhör Michelle T Berghäll.

Kattvåld! (SR)

Dränkte och slog ihjäl katt – döms till ungdomstjänst!

FLUFFOGRAM!
Teknik!

Navigationssystemet på en SR-71 Black Bird!

Självlysande däck!

Militärt!

Södra Skånska Regementet - Gustav Bertil nedkämpar ett pansarskyttefordon!

Måndag!

Zebra assisterade. Hjälpte Mor med några saker och fixade bland annat saker som har med bilaffären att göra. Lite trist att var utan bilen men Mor säger att det är för dyrt att ha en bil nu när både Mor och jag är pensionärer.

Fixat med en del om framtida rollspelande, har en hel del målkartor klara för framtida flyginsatser inför Harmageddon. Dock ligger jag efter med Krigsbok 4. Men ska ta upp jobbet med den fram över.

På kvällen satt Mor och jag och kollade på Goltuppen som är en DVD-historia av GW Persson som är professor i Kriminologi.

Tisdag!

Blåräv assisterade. Vilat på förmiddagen och Mor var till doktorn. På eftermiddagen har vi handlat och jag såg att de har släppt den nya Star Wars – Rise of Skywalker på DVD men hade inte tillräckligt med pengar på kortet just då. Får försöka köpa den sen. Den kostar 179 på DVD.

Hämtat MatSmart också.

3 Delamonte jouce, refill vitpeppar, öronrensare, refill drottningsylt, 2 st mix för Amerikanska pangkakor och 2 påsar geléhallon.

Mor och jag har börjat kolla på en ny DVD-box. Den heter Hem till byn! Fast rätt sura och griniga personer men man vill ändå se hur det slutar.

Sen kollade Mor och jag på National Geograpic. Det handlade om två Vargar som tagit en Älg vid en fors, men så kom en Björn dit och ville ta av Älgen men Vargarna gillade inte det för det var ju deras Älg. Björnen var mycket större men 3 Vargar till dök upp och 5 Vargar kunde köra bort Björnen så att Vargarna fick äta sin Älg i lugn och ro.

AIRSOFTDRÖMMAR!

Har kollat på en sida där man kan köpa det mesta för stridens konst! Alltså Airsoftvapen som är fullt lagliga!

Skulle vilja köpa en airsoft M82 men den är riktigt dyr!

Sen behöver man ju en hel del andra saker också för strid!

Inser att Airsoft är en dyr hobby, vapen och utrustning som är realistiska och av bra kvalitet men inte farliga och därför licensfria och får användas av civilister som vill prova på stridens konst. Dock kostar de lika mycket som riktigt krigsmateriell!

Ledsen att jag tyvärr inte har råd men skulle gärna vilja prova på och tror det skulle stärka mitt självförtroende och hjälpa mot min sociala fobi.

Apropå krig och vapen så här är en snubbe på YouTube som eldar napalm på en Cola Cola flaska och filmar vad som händer när Coca Colan börjar koka inne i flaskan! Lol, finns folk till allt!


Onsdag!

Zebra assisterade, varit hos Mor och fixat med en del. Oordning  på tidsplanering och fått flytta tassvården då det krockar med läkarbesök, reda upp försäkringen på bilen som är såld då det blivit ett missförstånd mellan mig och verkstadskillen. Verkstadskillen förstod inte att jag inte förstod att jag måste hämta blanketten på verkstaden och att Mor måste fylla i den för hon står som ägare på bilen, jag hade fattat det som verkstadskillen skulle fylla i den och ställa av bilen. Zebra förklarade att så får han inte göra för det är olagligt, det är bara den som står skriven som ägare på bilen som får ställa av den. Så bilen har tickat en del pengar medans den stod på verkstaden ute i Röinge. Nå väl så efter diverse diskussion med trafikverket så har vi gjort upp en avbetalningsplan på de pengarna. Men man känner sig dum som inte vet sådant och andra tror att man ska veta sådant om hur en bilaffär ska gå till. Jag har haft en bil en gång, en röd Opel Kadett 1,6 i som jag kallade för Åskfågeln. Hade den och övningskörde med men Mor skötte då allt Administrativt kring Åskfågeln.

Har äntligen fått tag på Star Wars – Rise of Skywalker!

Har ännu inte sett den, men kommer tillfälle att göra det. Sergalerna kommer från planeten Vilius och här är en Sergal-Jedi!

Chattat med andra Furries, vi chattade om butiker och scanningssystem. Det finns en sida där man kan använda Lidl,s logga och göra den med sitt eget namn.

Varit hos Mor på kvällen och vi har fortsatt att kolla på Hem till byn.

Torsdag!

Vixey assisterade, har sorterat upp bombmålskartor och de jag ska använda längre fram har jag lagt i en stor kartong och har bara de framme för de närmaste flyginsatserna.

Varit hos Mor en del under dagen och Örnen kom på besök så vi satt och pratade.

Fixade en del med papper osv. hos Mor. Vixey hjälpte mig med att fixa med akvariet så det blev riktigt fint. Vixey gallrade bort en del växter som var dåliga så nu är bara de fina kvar.

Mor och jag gjorde levergryta med potatis och lingon till kvällsmat.

Tvättade mina kläder och senare på kvällen så kollade vi på Hem till byn.

Fredag!

Zebra assisterade. Har hjälpt Mor med en hel del saker. Jag har fosrtsatt att tvätta då bland annat mina sängkläder och hängt tvätten som blev färdig igår. Samt tvättat Mors sängkläder med mera.

Mor och jag har sorterat i förrådsrummet och sorterat upp saftflaskor, kassetter och VHS-er med mera.

Har kört in fakturor på Swedebank som ska betalas när jag fått pension och väntar på pengar som jag ska få tillbaks från Skånetrafiken.

Sorterat en del papper och jag gjorde middag till Mor och mig, Flintastek i ugnen med klyftpotatis och Tranbärsgelé till det då.

Zebra började städa lyan.

Diskat åt Mor och sen var hemma en stund och var på Second Life med andra Furries!

Shamanu streamade glada och snabba låtar och hon dansade med sina vänner på scenen.

Rico och BlackWolf med flera var där, så jag hängde med dem en stund.

Samt var många andra Furries inne också.

Träffade några nya.

Samt en trevlig Drake som jag hängde med en stund.

Mor och jag kollade på hem till byn på kvällen och senare så designade jag min Cutsom M82!

Den har ett smart och taktiskt kikarsikte som med en osynlig UV-laser som tar hänsyn till vinden och avståndet och en röd ring visas i siktet som markerar var skottet tar exakt. Siktet har även AI som räknar ut och visar vitala delar på fordon och andra föremål.

På vapnets undersida sitter en laserstyrd robot för att slå ut så väl stridsvagnar som bunkrar etc. På sidan sitter en lasermålgivare för roboten men som även fungerar som lasermålsgivaren för att kalla in flygunderstöd samt att lasermålgivaren även kan skicka GPS-koordinater om målet till artillerienheter som Arsher och liknande som skickar granatskurar på målet och det samma till fartyg ute till havs som skickar både granater och kryssningsrobotar på målet.

Så min Custom M82 är ett smart och taktiskt vapen och bara inte ett kraftfullt prickskyttegevär.

Ammunitionen är dels vanliga 50 kalibers kulor men dessa finns även i modererad form som gjorda wolfram eller koppar med explosiv kärna av nitrogel för bättre effekt mot pansar och en människa som blir träffad splattas totalt.

Pipan är också förbättrad och förstärkt med diamantlegrering för bättre hållbarhet, precision och för välriktade skott upp till 4 - 5 kilometer.

Lördag!

Vixey assisterade. Var hos Mor en del och städade sedan nästan färdigt Lyan. Vixey och jag åkte och handlade. Köpte bland annat träolja till att olja in mina trätrallar. Ska köpa nya trallar till nästa sommar då dessa jag har är gamla och rätt slitna.

Hade dock missat lägga upp Ziprasidon på lördagen i dosetten så när vi handlade mådde jag inte så bra när jag var i affären. Kände typ att alla stirrade på mig och började få förföljelsekänslor och fobier om att myndigheterna ska ta lägenheten, mjuksisdjuren och datorn ifrån mig för att myndigheter är furryfientliga och vill att jag ska vara ”normal” och inte furry. Vixey och jag pratade på kvällen, men hade ändå grubblerier under natten och var arg, ledsen och rädd.

Söndag!

Vargen assisterade, vid frukosten upptäckte jag att Ziprasidon saknades för lördag och söndag i dosetten. Ser hur viktigt det är med både min Ziprasiodon och även Citalopramen. Det är definitivt ingen narkotika utan väldigt viktig medicin för att jag ska fungera i min vardag på ett bra sätt. La i Ziprasidon som det ska vara och under söndagen sov en del.

Mor och jag gjorde stek på eftermiddagen med potatis. Våttorkade det sista i lyan också när jag kände mig bättre.

Suttit och pratat med Vargen och med mor om mina grubblerier och funderingar. Men ska försöka sova ordentligt i natt.

NYHETER!

Katter!

Natur!

Jaktbrott!

Rymden!

Kultur!

Kändisar högläser Harry Potter för uttråkade barn!

Bokbranschen under fortsatt hård press!

Ny bok i Twilightserien!

Corona!

Läckte viruset ut ur ett labb i Kina?

Fiske!

Företag!