Pip i Nosen! - Smirre är online.

Koboltbomben!

Koboltbomb skulle kunna vara ett hypotetiskt kärnvapen som har getts ett tillskott av kobolt.

Det har antagits, i varje fall mot bakgrund av vad som är offentligt känt, att koboltbomber aldrig har byggts i praktiken.

Verkan!

Funktionen hos en sådan bomb skulle baseras på att vid detonation blir kobolt utsatt för radioaktiv strålning i form av neutroner som då skulle göra materialet extremt radioaktivt under flera år med en halveringstid på 5,7 år. Detta till skillnad från vanliga kärnvapen, där det värsta nerfallet försvinner inom några veckor eller månader. Den långa halveringstiden innebär framför allt två viktiga saker:

  1. Radioaktivt damm hinner spridas mycket långt innan det blir ofarligt.
  2. Det är svårt eller omöjligt att bygga skyddsrum som kan hålla människor vid liv tills radioaktiviteten lagt sig.

Den hypotetiska verkansmekanismen skulle utgöras av följande kärnreaktion:

Domedagsvapen!

Dessa hypotetiska koboltbomber har beskrivits som ett av få tänkbara sätt som mänskligheten skulle kunna utplåna sig själv. Det har påståtts att det med ett relativt litet antal sådana vapen så skulle man kunna skapa ett dödligt dammoln som långsamt skulle sprida sig med vindarna tills det täckte hela jordklotet. Det har påståtts att det skulle krävas 1 gram av isotopen kobolt-60 per kvadratkilometer. Det har vidare påståtts att 510 ton 60Co skulle räcka för att täcka hela jorden med ett sådant nedfall.

SmirreStuff!

Nya FA Favoriter!

Some new stuff at my Furryweb! =^__^=

The lighttube incidente in my computerroom!

New Lightsystem!
Vixey assisterade. Har varit väldigt varmt idag och har legat och slappat med fläkten på större delen av dagen.

På kvällen kollade Vixey och jag på TV. Vi såg två bra dokumentärer.

Dokumentär om Frankrikes drottning Marie Antoinette!

Marie Antoinette - att döda en drottning!

När Frankrikes sista drottning Marie Antoinette leddes till folktribunalen för att dömas var hennes öde redan avgjort på förhand. Tribunalen var riggad. Nyligen upptäckta dokument avslöjar hur den franska revolutionen egentligen sattes igång.

Mordet på KGB-spionen!

Ett nervgift smetat på en bils dörrhandtag. Ett mord på en avhoppad spion som lever i exil. Det låter som en roman från 1960-talet men utspelar sig i Storbritannien just nu, vilket har lett till hetsig dialog mellan Storbritannien och Ryssland. Men det här är inte det första fallet. Alexander Litvinenko avled i London 2006 efter att ha blivit förgiftad med radioaktivt polonium.

Tisdag!

Zebra assisterade. Vi pratade en del om ekonomi och framtiden.

Vi kollade också upp vad nya lysrör, armaturer, gipspluggar med mera kostar och var man köpa det billigt.

Chattade på kvällen med andra Furries och senare på kvällen kollade Mor och jag på en DVD med roliga klipp från 80-tals VHS-er som jag lagt över på en DVD-skiva som heter ”80-tals nostalgi!”

Onsdag!

Blåräv assisterade, vi har hämtat medicin och handlat lite. Det har åskat rejält under dagen och Internet låg nere några timmar. Jag har vilat en del under dagen då jag hade ont i huvudet.

Windows uppdateringar och omstart av datorn. Internet låg nere några timmar men framåt kvällen funkade det igen.

Var på Second Life och umgicks med andra Furries!

Träffade en stor Drake med flera.

Samt en Varg.

Träffade också en Räv och

Vargen GreyPaw!

Samt träffade en lång stilig Skunk.

Senare på kvällen kollade Mor och jag på en DVD från 2006 på över två timmar om när vi gjorde en 5 dagars resa runt på Öland, vi kollade på Tigrar och många andra Djur, bland annat Dingos, Tvättbjörnar och Ormar. De hade även Dinosaurier i Djurparken på Öland men de var inte riktiga utan av plast men i naturlig storlek. Vi var även vid ett stenbrott och kollade samt kollade på väderkvarnar och trädgårdar med mera.

Torsdag!

Vixey assisterade, vilat på förmiddagen och på eftermiddagen tittat på TV med Mor. Var om Tigrar och Björnar bland annat, samt Dr Pol som hjälpte en Häst som hade lunginflammation och även hjälpte en Hund som hade en böld på magen.

Jag har fått pension så att när Zebra assisterar nästa gång ska vi åka och fixa nya lysrör och armaturer, samt gipspluggar och sockerbit.

Gjorde flintastek med klyftpotatis och rönnbärsgelé till middag.

Pillat med min Furrysida på kvällen, har blåa headbanners på varje blad och de blev riktigt snyggt samt har en artikel om Usagi Yojimbo på min Furrysida också!

Har också fått upp det nya flygplanet ”Vulpugin” Stridsflyg 2020!

Fredag!

Jösse assisterade, har varit till Jem & Fix i Hässleholm och fixat nya lysgrejer till både mitt hobby/datorrum och en LED-plafond för att få bättre ljus över matbordet!

I Scrapbooken på FurAffinity finns info om det!

Och info om vad som hände med den gamla som Danne satte upp med vanlig skruv för ett antal år sedan! Jäkla tur att jag inte fick den i huvudet eller att den slog sönder min mycket fina och dyra 27 tums curved gamingskärm!

Har tagit en lång skön dusch och sen fixat med furrygrejer som jag la in här på Rävskogen.

Har tittat på streemad video från ett Furrymöte i Tyskland samt chattat med en av mina Furryvänner här i Sverige. Vi har städat också.

Gjorde matjessill med sommarpotatis och gräddfil och gräslök till. Nom! Nom!

På kvällen kollade jag och Mor på Foxymovie DVD,n!

Den innehåller 25 olika program som är Rävrelaterade. Vi kollade på ett program om SOS-Wildlife som hjälper vilsnekomna Rävungar i England och sen ett program med Lill & Sussi och Rävungen Elsa som de tog hand om. Samt programmet om Rävarna Foxen och Pyret! Programmet är sen 2005 men Foxen som var äldst dog i september 2008. Här finns ett radioprogram från 2010 med Carina Frisk som berättar om Foxen och Pyret!

Lördag!

Blåräv assisterade. Vi handlade på Maxi och jag köpte en LED-plafond till. Har planer att ha dem över matbordet som extra belysning då min westernlampa inte lyser så klart utan är mer bara för att den är fin. Man behöver bra ljus om man läser och även när man ska äta.

Har tvättat med mera.

Var hos Mor sen på kvällen och vi kollade på en DVD från 2007 när Mor och jag var och åkte runt i Sörmland, först till Moster Ester i Stockholm och körde genom ett regnigt Södertälje. Var sen till Vingåker och kollade på Dammsdal och de har byggt om en del där, samt var på Julita gård och handlade samt kollade ute på Vårnäs ridskola. Sen till Kolmården en hel dag och körde i safariparken och kollade på lejon och Giraffer bland annat, sen kollade vi på Delfinerna och där efter besök i Varghägnet och få gosa med väldigt fluffiga och keliga Vargar. Vilda Vargar är ju rätt så skygga och gömmer sig i skogen. Sen var vi hos min furryvän i Södertälje och fixade lite onlinesaker kring Fox Power med mera.

Söndag!

Zebra assisterar. Hängt tvätten och sen har vi hållit på med att fixa med min belysning. Har kopplat ihop alla kabelprojekt och plafonderna.

Zebra och jag har fixat och donat större delen av eftermiddagen och nu är det ljust och fint i mitt dator/hobbyrum.

Samt fått upp plafonderna och kopplat nästan allt, måste ha tag i en EU-kontakt bara så ska de kunna lysa också.

Gjorde fiskbullar med potatis till kvällsmat. Sen varit på Second Life och umgåtts med andra Furries.

Var många Furries inne i kväll.

Senare på kvällen så tittade Mor och jag på en film som heter Ett öga rött!


Halims mamma har dött och han bor med sin pappa Otman. Pappan anser att Skärholmen inte är någon bra miljö för Halim att växa upp i och de flyttar till Bondegatan på Södermalm. Detta innebär att Halim är tvungen att börja på en ny skola, men i det nya området finns inte så många invandrare och Halim återvänder titt som tätt till Skärholmen. Halim tycker att hans pappa sviker, som beter sig som en mönsterinvandrare, och att hans pappa inte bryr sig så mycket om kampen mot "svennarna" som han borde. Men på något sätt hittar de varandra och den kärlek som finns mellan dem blir starkare. Dalanda, en dement gammal kvinna, påstår att svenskarna har gjort en integrationsplan som handlar om att få bort invandrarna från Sverige, där hon vill få in Halim på att inte lita på svenskar.