Pip i Nosen! - Smirre är online.

Räv som äter!

Would you let him in?

Måndag!

Zebra assisterade. Vilat på förmiddan. Sen kollat på ett avsnitt av den nya polisserien Huss!

När Katarina Huss (kriminalinspektör Irenes dotter) börjar som polis måste hon lära sig att klara den hårda vardagen på Göteborgs gator. Samtidigt verkar hennes kollegor dölja något och snart dras hon in i en härva av korruption och svek.

Gjort köpelista och har fått en 10% kupong med posten för att handla på City Gross.

Har gått en promenad på eftermiddagen!

Värmde bruna bönor och stekte lite bacon till kvällsmat, samt en macka med kaviar och stekt ägg. Ska handa imorgon så.

Har uppdaterat min FRONTSIDA PÅ FURAFFINITY samt FAVORISREAT FURRYART!

Kollat på Peter Jhide om drogproblem som finns i USA!

I ett land med stora klyftor och grovmaskigt skyddsnät faller många igenom. Och tyvärr drabbas barn ofta extra hårt. I Virginia träffar Peter opioidkrisens allra yngsta offer. Bebisarna som föds beroende och vars framtidsutsikter inte är särskilt ljusa.

Läst igenom Furrychatten med mera.

Vilade en stund och såg sedan The X-Files sent på natten.

Mulder och Scully utredeer en brutal djurattack på en lite pojke i Connecticut och misstänker att det är mörka krafter som är involverade.

Tisdag!

Blåräv assisterade. Har varit hos doktorn och fått blodtrycket kollat. Det var betydligt bättre sen sist. Jag medicinerar med Carvidelol som är blodtryckssänkande medicin.

Har handlat, kollade i den kyldisken med varor för kort datum, hittade billiga köttvaror där som jag kan använda i början av veckan, samt i vanliga kyldiskarna hittade jag ett grishjärta för 15 kronor och pannbiffar för 23 kronor. Samt köpte grejer för att göra gryta och köpte också en del frukt och grönt samt bröd och pålägg. Köpte också mat till Gustav, min gula och håriga pip-katt. Hoppas nu jag har så jag klarar mig till nästa tisdag.

Har spelat Delta Force och skrivit på min Krigsbok 4.

Blåräv gjorde pangkakor som vi åt.

Hade tänkt spela Call of Duty WarZone. Detta ligger då hos Blizard och inte hos Steam. Är inte van vid Blizardappen, så jag råkade delita spelet men har ju access till det, så jag får ladda ner det på nytt. Men får låta datorn göra detta på nätterna så jag får ladda ner det i omgångar.

Hoppas jag inte behöver betala spelet på nytt iaf, de är ju rätt så dyra och kan inte göra några större inköp utan att rådgöra med förvaltaren.

Blåräv och jag kollade på Nazisternas bekännelser!

Historien om SS börjar på 1920-talet när 20 män anlitas som Hitlers personliga livvakter. Styrkan växer till en fanatisk mördarstyrka på 800 000 soldater som sprider skräck över hela Tyskland och det ockuperade Europa.

Blåräv och jag kollade sedan på filmen Taking Lives!


En FBI-agent kallas in för att hjälpa den kanadensiska polisen att lösa ett fall där en seriemördare hela tiden tar sitt senaste offers identitet.

Såg sedan Arkiv X sent på kvällen.

Under en utredning av en organ stöld upptäcker Mulder och Scully en mystisk kult som ägnar sig åt makabra ritualer.

Onsdag!

Vixey assisterade. Vilat på förmiddagen och sedan gick Vixey och jag en promenad på eftermiddagen.

Det finns på min FOTOBLOGG!

Har skrivit på min Krigsbok 4 och sedan fortsatt uppdatera saker på datorn.

Gjorde spagetti med köttfärssås till kvällsmat. Fick göra i ordning all köttfärsen då det var från kyldisken på City Gross för varor med kort datum, så där är köttfärssås till en middag till sen i veckan. Då kan jag koka makaroner till det, så jag har variation.

Har ju också planer på att göra gryta och att göra i ordning grishjärtat med mera. Bra med 10% kupong och effektivt leta efter billiga men bra varor istället för att exakt som en Tomahawkmissil följa köpelistan, utan vara flexibel i affären.

Nerladdningen av CoD Warzone tar mycket kraft så jag kunde inte vara på Second Life.

Jag kollade på Beck – Hämndens pris på DVD!


Dag Sjöberg, Victor Bengtsson och Santos Golenza är tre unga förbrytare. Då de får punktering efter ett inbrott på ett regemente, erbjuder två patrullerande poliser, Leif Gudmundsson och Sten Eriksson, dem hjälp. Gudmundsson känner igen Sjöberg och därtill är förbrytarnas bil full av stulna sprängämnen; därefter försvinner poliserna och deras bil. De båda poliserna hittas mördade dagen därpå på ett sätt som liknar en ren avrättning. Martin Beck och hans kollegor får som högsta prioritet till uppgift att hitta mördarna.

För Gunvald Larsson innebär det en personlig kris, eftersom han var vän med Gudmundsson och börjar leta efter mördarna på egen hand. Samtidigt håller de tre förbrytarna på att förbereda ett bombdåd.

Torsdag!

Blåräv assisterade. Vilat på förmiddagen. Såg att på förmiddagen så hade nedladdningen av Call of Duty Warzone lyckats.

Har spelat ett uppdrag i Delta Force samt blivit klar med Coyote Raven Fighter!


Chattat med andra Furries och kollat lite nyheter med mera. Stekte upp köttfärssåsen som var kvar sedan i går och kokade makaroner till.

Favoriserat på FurAffinity!

Skrivit på min Krigsbok 4 och fixat med spelen på kvällen.

Installerade Sniper Strike!

Pantern assisterade under natten och satt och spelade Sniper Strike som var gratis, men vissa uppdrag får man betala för men andra är gratis. Spelade rätt länge på kvällen och hade bra flyt.

Fredag!

Vargen assisterade. Vilade på förmiddagen. Vi har städat lyan och bytt en del vatten i akvariet.

Jag gjorde gryta med människokött och kantareller som jag kokade i Porter, Svartvinbärssaft och enbär.

Tog ram finporslinet och drack kaffe och hemmagjort maskrosvin till maten. Samt inlagd gurka till och sista gelén som fanns i kylen på potatisen.

Vargen och jag har sedan under eftermiddagen tagit hit det elektroniska pianot och jag har gjort rent det, var en del jobb. Att ha den på sned vid öppna spisen blev bäst och tog minst plats utåt.

Det är ett avancerat highteck piano eller synterzeizer som en del säger eller synt. Hur som helst så kan man säga att det är pianonas F-22 Raptor. Även om jag inta kan noter osv. så kan jag ändå sitta och spela på det och experimentera med de olika extra instrument och musikslingor som man kan lägga in och försöka spela efter osv. Så det är synd att skänka bort det eller om ingen vill ha det, för det är några år på nacken men funkar bra. Så synd om det hamnar på tippen.

Har sedan under sen eftermiddagen skrivit på min Krigsbok 4!

Har också lagt till spelet Medal of Honor 2010 i min önskelista på Steam!

Har bara 1,58 euro på mitt steamkonto. När förvaltaren gått igenom ekonomin i maj så är det ju först och främst en ny stereo som jag vill köpa.

På YouTube finns ett av Apacheuppdragen från spelet och det är full action! Så det kommer vara ett spel jag gillar. Yay!


Chattade om spel och fick spelet Medal of Honor 2010 i gåva av en av mina furryvänner. Tusen tack! Verkligen snälla kompisar som jag har. Sådana spel är rätt så dyra så.

Tog några timmar att ladda ner det.

Lördag!

Vixey assisterade. Vilade på förmiddagen och mitt nya spel Medal of Honor är nedladdat. Finemang och tusen tack.

Har sett The Tunnel del: 4 på SVT-Play.

När en ung blivande mamma hjälper till med utredningen tar fallet en ny riktning, vilket komplicerar Karls och Elises samarbete.

Vixey och jag har fixat med akvariet och det blev riktigt bra.

Dock har en av mina gula Malaviciklider dött så nu har jag bara tre gula och en röd Malaviciklid.

En av dem är en hona och har gjort grop vid ena stenen i akvariet för hon ska antagligen lägga rom.

Vixey lyckades få rätt på luftslangen så den kan gå ner till botten till pimpstenen och ändå hålla trycket så att det blir små fina bubblor. Vixey har 3 akvarier hemma hos sig och hållit på med akvarier och fiskar i många år, så hon har mycket kunskap och erfarenhet inom detta.

När Mor, Far och jag bodde på Stobygatan 16 på 70-talet så hade vi ett stort akvarium i vardagsrummet, det var mest Far som skötte om det. Jag är född 1975 så jag var från bebis upp till 5 års åldern då vi hade akvarium.

Jag ville skaffa ett under de 20 åren 1994 till 2014 mellan jag var 19 och 39 år som Mor och jag bodde tillsammans i Norra Sandby i egen trävilla, men Mor sa bestämt nej för att golven sviktade och att ett akvarium då kan gå sönder och ställa till med en rejäl och dyr vattenskada.

Lägenheten som jag hyr här i Finja har stabila stengolv så de sviktar inte och det funkar bra att ha ett akvarium här och får hjälp med saker som jag är osäker på av Vixey eller Blåräv.

Har jag sett på Del: 2 Kampen mot terrorism – Våra digitala spår!

Med hjälp av internet och digitala medier har kriget mot terrorismen förändrats. Extremistgrupperingar har använt sig av dessa verktyg för att sprida skräck, men säkerhetsexperter, utvecklare och forskare arbetar nu nära polis- och underrättelsetjänst för att ligga steget före.

Har spelat Medal of Honor, första uppdraget. Rädda en kille som hölls fången av Talibaner. Första killen vi hittade var en minerad död gubbe, men sen hittade vi rätt kille i ett garage och räddade honom. Var en del tuffa strider i första uppdraget.

Skrivit lite på min Krigsbok 4.

Stekte upp pannbiffarna och kokade potatis, åt det tillsammans med inlagd gurka till kvällsmat.

Chattat med andra Furries och fått veta att det blir ett fysiskt NFC i Februari 2022 i Malmö! Yay!

Läst på en del om kulblixtar som jag tycker är en fascinerande företeelse, men dessa precis som annat som är fascinerande - som vapen, sprängämnen och snabba bilar till exempel - så är kulblixtar också jäkligt farliga. Enligt forskning så är dessa en typ av plasma som hålls ihop av ett magnetfält och de är mycket heta och innehåller oerhört stark ström, upp till 1 000 000 volt. De som har överlevt att få en kulblixt på sig har fått mycket svårläkta brännskador där kött bränts bort ända in på benet på grund av den heta plasman som håller ihop själva kulblixten till ett klot. Kulblixtar kan variera i storlek från en pingisboll upp till en badbolls storlek. Men de flesta är mellan 15 till 20 cm stora. Färgen kan också variera från rött till orange, gult, blått och vitt. De kan slå stora träd till småflisor, rasera eller bränna ner ett hus osv. De kan också ta sig fram utan att göra någon skada. De är som sagt ett elektriskt fenomen och kan slå ut elektronik i ett helt område genom att förstöra de fina och oerhört känsliga komponenter som finns i datorer, mobiltelefoner och annan hemelektronik. De kan ta sig in genom små springor eller bränna ett hål genom fönsterglas också. Ofta ses de följa järnvägens lokdriftsledningar som driver våra tåg. Dessa lokdriftsledningar har en spänning på 16 000 volt men kulblixten med sin betydligt högre spänning attraheras av järnvägens lokdriftsledningar.  

Såg sedan ett intressant program på SVT-Play från USA,s sydstater om rasismen där. Verkligen skrämmande och obehagligt hur rasismen frodas i stater som Virginia och Mississippi och vad som hänt där tidigare.

USA:s rasistiska extremhöger!

Nynazistiska och högerextrema demonstrationer i Charlottesville i Virginia skakade USA i sina grundvalar. Inte bara för att en kvinnlig motdemonstrant förlorade livet, utan även för hur president Trump hanterade händelsen. Här belystes också stora delar av Trumps väljarbas som tog honom till Vita Huset: den arga vita underklassen. Den prisvinnande brittiska journalisten Gary Younge åker genom ett Amerika han själv bott i i över ett decennium, och ställer sig frågan: vad är fel med USA, och hur kan vi fixa det?

Söndag!

Blåräv assisterade. Vilat på förmiddagen och sen fikade vi.

Har spelat vidare på Medal of Honor. Var bland annat att vi intog en delvis pajad flygbas där det var en massa fiender. Jag tog mig upp i flygledartornet och med en laserguidare så markerade jag mål som jeepar och stridsvagnar som tillhörde fienderna, de kom till basen och med laserguidaren hjälpte jag två stycken A-10 Warthogs slå ut dessa.

Har sedan spelat CoD MW 2 och där efter skrivit på min Krigsbok 4.

Gjorde i ordning grishjärtat, skar det i små bitar och gjorde en fond till på Maskrosvin, Soya, Sweet Chili och svart vinbärssaft. Några enbär och lite vatten också.

Fick stekkoka sakta i stekjärnet. Kokt potatis och inlagd gurka till.

Har duschat, fått tassarna vidjorda och fått taktil massage. Känns bra och har nya kläder.

Spelade med MoH och CoD på kvällen.

I MoH var  vi i bergen och stred mot talibaner och bland annat körde 4-hjuling, sköt med snipergevär och använde lasermarkerare och ledde eld från en C-130 Spectre på olika talibanmål i bergen.

Kom att tänka på en kristen sång som mor hade på en skiva där de sjunger ”Elden faller över alla” - och det är ju precis vad en C-130 Spectre gör eller jetfighters som släpper napalm och vit fosfor.

Vet att mor tyckte det var hemskt att jag associerade den kristna väckelsesången till flyganfall och mor förklarade att begreppet ”eld” är symboliskt menat och syftar på Guds heliga ande och inte på napalm och andra otäcka saker som man i krig släpper ner från flygplan.

Är ju så med Aspergers syndrom att man tänker i bilder och tänker konkret. Men det kan bli tokigt ibland ja. Speciellt när man använder symboliskt och abstrakt språk som ofta används i religiösa sånger och religiösa texter.  

Vixey kom på kvällen och vi fikade alla tre. Sen kollade vi på TV.

Svenska Fall – Livsfarlig kärlek!

Ungdomarna Abbas och Sina blir förälskade i varandra, men Sinas familj förbjuder relationen och paret beslutar sig för att fly. Men kommer familjen låta det ske utan att ta upp jakten efter dem?

Sen kollade vi på ett avsnitt av Taken!

Hart måste hitta ett sätt att stoppa en före detta journalist i exil från att läcka ett antal namn innan oskyldiga får sätta livet till.

Senare på kvällen kollade vi på Beck – Flickan i jordkällaren!


I en övergiven källare i Stockholm hittas en liten flicka på fem år död, prydligt nerbäddad i en säng. Trots att hon varit död en längre tid hittas det färska matvaror i rummet.

Nyheter!

Djur!

Se tranorna dansa loss vid Pulken!

Fågelinfluensa hos både tamfåglar och vilda fåglar i länet!

Fåglarnas vårflytt gör att risken för fågelinfluensa sprider sig!

Medvind för mjölkbönderna under pandemin!

Legendariske knarkhunden Zak går i pension!

Teknik!

Sveriges snabbaste superdator klar – och nästa väntar runt hörnet!

Uppsalaforskarna knäcker coronasmittans gåta – med hjälp av superdatorer!

Miljö!

Infrastruktur!

Militärt!

Vulkaner!

Nazister!

Islam!