Pip i Nosen! - Smirre är online.

MALMERFORS ÄR UPPDATERAT!

Måndag!

Vixey assisterade. Varit lite svalare idag. 22 grader och molnigt i Finja och fick veta av en av mina furryvänner att det åskat i Södertälje.

Vilat en del under dagen och sen gjort inköpslista.

På kvällen kollade Vixey och jag på filmen Parker!


Parker är en rånare i toppklass: vågad, noggrann och hänsynslös. Han kräver att medbrottslingarna är absolut lojala och slaviskt följer hans plan. Men när ett rån slutar med ett dödsfall på grund av slarv, vill Parker inte vara med längre.

Tisdag!

Blåräv assisterade. Jag har handlat idag, hittade bland annat billiga blåbär för 25 kronor samt köpte flintastek och en del frukt och grönt med mera. Är 24 grader varmt så jag har slappat en del med AC,n på.

Gått en promenad på kvällen, fixat med lite Djurisk teknologi på Rävskogen och sedan suttit och Favoriserat på FurAffinity!

Onsdag!

Zebra assisterade. Vilat en del på förmiddagen.

Är sommarsjuk så jag åt lite snällare för magen idag, blåbär med mjölk.

Under eftermiddagen kollade Zebra och jag på filmen Marie Curie!


Från 1870-talet till modern tid, "Marie Curie: Pionjär. Geni. Rebell" är en resa genom Marie Curies liv – hennes passionerade förhållanden, vetenskapliga genombrott och konsekvenserna som följde för henne och världen. Efter att hon träffat och gift sig med forskaren Pierre Curie förändrar de tillsammans vetenskapen genom upptäckten av radioaktivitet. Genialiteten bakom paret Curies upptäckter och det påföljande Nobelpriset gör också att de hamnar i omvärldens strålkastarljus.

Chattat med andra Furries, skrivit till min förvaltare om önskemål att köpa stereon på Ginza, då den som togs hit från Mors lya funkar dåligt och ibland inte alls. Den är också rätt gammal och sliten. Bättre att köpa en ny stereo som förhoppningsvis håller i 10 till 12 år.

På kvällen kollade Zebra och jag på en film som heter Stealth – Det osynliga hotet!


Det amerikanska flygvapnet designar ett program med artificiell intelligens som kan flyga själv. Programmet får följa med ombord för att lära sig stridsfärdigheter från vanliga piloter. Detta topphemliga projekt går helt överstyr när programmet helt överraskande börjar utveckla egen tankeverksamhet och löper amok. För att stoppa detta vansinne skickas tre piloter ut för att försöka få programmet under kontroll, innan det sätter igång ett tredje världskrig.

I filmen används de nya F-37 Talon.

F-37 Talon finns även att beställa som modellplan i skala 1:72!

Torsdag!

Blåräv assisterade. Varmt idag också. Har varit till Bjärnum då Blåräv skulle ha sin andra vaccination och jag lekte stridspilot i bilen.

På tal om att vara stridspilot så har jag sett ett intressant program på SVT-Play som heter: Pappa och Kalla kriget!

550 svenska stridsflygare dog, inte i krig utan i fred. Sverige hade ett av världens största flygvapen och stridsflygarna beordras att flyga hårt för att försvara vår frihet. Men var det värt det? I den här dokumentären får vi genom två personliga berättelser höra hur det var att växa upp i en flygarfamilj under Kalla kriget. Och om familjerna som fick betala det högsta priset i en tid då Sverige spelade en stor roll i världspolitiken.

SVT-Play!

Åt Flintastek med potatissallad till middag och sedan vilat en stund.

Har tvättat plädarna till sängen och hängt dem på tork ute.

Kollade på ett program på SVT-Play som heter: De som förnekar förintelsen!

Förintelsen är en av vår tids mest väldokumenterade och omskrivna händelser, hur kan det då komma sig att det finns människor som förnekar att den ens existerat? David Baddiel möter människor som ifrågasätter både överlevares vittnesmål och historieskrivningen som den i dag ser ut.

SVT-Play!

Var sedan på Second Life och umgicks med andra Furries!

Träffade en ny Varg.

Samt träffade Blackwolf, Nightwind och andra Vargar.

Träffade också Ekorren som brukar vara inne i bland så jag hängde med honom.

Samt fler Vargar och andra Furries.

En ny Tiger i Arabiska kläder.

Senare på kvällen så kollade Blåräv och jag på Minnet av ett brott!

Natten den 4 december 1994 drabbas Stockholm av en av Sveriges värsta masskjutningar någonsin. Efter att ha blivit nekade att komma in på nattklubben Sturecompagniet återvänder två unga män beväpnade med ett automatgevär.

Detta hände när jag gick på Gymnasiesärskolan och Lasse var min elevassistent, det är ju tur att han är avliden sen 2013 för som jag känner Lasse så skulle han mycket väl kunna göra något liknande mot Nordic Fuzz Con som dessa gärningsmän gjorde mot Sturecompagniet den 4 december 1994, samt att som den djurhatare och högerextremist Lasse var så skulle han också kunna göra samma sak mot Rovdjursföreningen, en veganmässa, en prideparad eller en synagoga. Att någon myndighet över huvudtaget låtit denna ondskefulla och vidriga människa ha tillgång till jaktvapen är skandal i och med då att han också tjuvskjutit en Varg i januari 2000, glykolförgiftat Rävar och Lodjur samt brukade också skända Rävar på olika sätt.

Dramat som var kring SveaFur och andra forum, saker som Lasse hävt ur sig om rävjakt, vargjakt, furryhat, plåga hästar och vad han ville göra mot mig och djuren på gården där jag jobbade 2009 till 2012 samt att på gården pratades det mycket om människor som plågade djur, en häst som blivit sönderskuren i ett stall i Hästveda och Jockes falska lögner som han sa till mig om andra Furries och hatskit som han försökte tvinga på mig om att sätta människor över djuren osv. Så var det inte så konstigt att jag var uppskrämd och paranoid och gjorde sådana saker som att koppla in ström i dörrhandtaget hemma i Norra Sandby och tog kontakt med ett vist MC gäng och ville ha hjälp med att få tag i riktiga vapen.

Hade jag nu fått tag i vapen så hade jag inte tvekat en sekund att skjuta verkanseld mot människor som hade dykt upp ute vid gården, i närheten av hästhagarna eller i skogen eller dykt upp vid Mors och mitt hus i Norra Sandby.

Nå väl, jag bor inte kvar i Norra Sandby och jobbar inte längre. Har det bra idag och ett bra liv där Furry är en stor del av det.

Hur som helst så som djurvän och furrie så stödjer jag GunRights och NRA, jag tycker att det är legitimt att använda vapen och dödligt våld mot människor för att försvara djuren och försvara furries. Jag är för dödsstraff för jaktbrott, djurplågeri och sexualbrott. Jag tycker det jag tycker och det finns ett antal anledningar att jag tycker så och det står jag för.

Jag är en Furrie, känner, tänker och fungerar som en Furrie och vill och ska vara en Furrie och vara med andra Furries för det mår jag bäst av och Furry Fandom är en värld jag förstår och fungerar socialt bra i med de flesta andra furries.

Sedan kollade vi på SWAT!

Medan S.W.A.T. jagar en bombare som använder en app för att skicka dödliga paket, förbereder sig Chris för att möta Street och Tan i en Mästerskytte-tävling.

Fredag!

Vixey assisterade. Har varit väldigt varmt idag och är just nu 29 grader inne i lyan. Vilat en del under dagen och låtit AC,n gå.

På eftermiddagen har jag tvättat sängkläder samt vanliga kläder och hängt dem på tork ute. Tagit in plädarna till sängen som jag tvättat innan och lagt dem på sängen.

Vixey och jag gjorde akvariet riktigt fint.

Suttit en stund ute på skuggsidan och pratade med mina grannar som höll på att fixa med sina växter, vi pratade bland annat om min Katt som nu är 13 år. Mmm, tiden går fort. Kommer ihåg när jag fick hem honom våren 2008 och hur liten och söt han var, ljusgul och han såg närmast ut som Pikashu – en Pokémon.

Har kollat på ett program på SVT-play som heter: Jupiters hemligheter!

Jätteplaneten Jupiter är hela 11 gånger större än jordens omkrets. Den är till och med så stor att alla planeter i vårt solsystem, inklusive alla kometer och asteroider, ryms inuti den. Vi har vetat förvånansvärt lite om denna gasjätte - fram tills idag. Under de senaste åren så har NASA:s rymdsond Juno cirkulerat kring Jupiters bana, och redan omkullkastat många av de tidigare teorierna. Nu avslöjas äntligen vad som finns under Jupiters giftiga moln, under den tidigare ansedda ogenomträngliga atmosfären. Välkommen till Jupiters hemliga värld.

SVT-Play!

Gjorde fiskpinnar med potatis till middag, sedan har Vixey och jag städat.

Chattat med andra Furries och Favoriserat på FurAffinity!

Är fortfarande varmt framåt kvällen. Suttit en stund där ute där det är lite svalare och sedan tittat på ett program på SVT-Play som heter: 10 saker du borde veta om framtiden!

Vad bör vi veta om framtiden? Hur kommer våra liv att förändras? Matematikern Hannah Fry och BBC:s främsta vetenskapsprofiler besvarar de stora framtidsfrågorna, baserat på all den data vi har tillgång till i dag. Står vi inför en massutrotning av djurarter? Kommer robotarna ta våra jobb? Och hur kommer framtidens transporter se ut?

SVT-Play!

Sent på kvällen kollade Vixey och jag på Blade Runer 2049!


Trettio år har gått sedan sist. En ny blade runner - Los Angeles-polisen K - avslöjar en sedan länge begravd hemlighet med potential att rasera det lilla som nu återstår av samhället. K:s avslöjande leder honom ut på en jakt efter Rick Deckard, en tidigare blade runner som varit försvunnen i tre decennier.

Lördag!

Zebra assisterade. Vilat på förmiddan, sen har vi varit till Pingstis Second hand och där hittade jag två bokhyllor som tillsammans blir 140 breda och 200 höga.

Zebra och jag ska hämta dem på måndag med släpkärra, sen ska jag och Blåräv hjälpas åt att måla dem och fixa en MDF-skiva på toppen för LED-skenan. Det kommer att bli superfint när det är klart.

Zebra och jag åt Asiatisk mat på Wookhouse, sushi och olika friterade saker samt ris med sötsur sås. Till efterrätt glass och friterad banan. Man får lyxa till det ibland.

Vilat en stund sedan vi kom hem, sen kollat Furrysaker på Internet och Favoriserat på FurAffinity!

På kvällen kollade vi på Rädda menige Ryan!


D-dagen, den 6 juni 1944. Under de allierades invasion av Normandie dödas två amerikanska bröder. En tredje broder har just tillfångatagits av japanerna - och USA:s arméchef ger order om att den fjärde brodern måste hittas till varje pris.

Söndag!

Örnen assisterade sitt första pass i Flock 21 och det har varit en mycket givande dag. Han frågade om jag ville ut och åka en tur och jag förslog att köra till Gumlösa där jag är uppväxt och sen till Norra Sandby där jag bodde 1994 till 2014. Så det gjorde vi. Örnen behövde handla lite mat till sig också så vi besökte nya Willys och såg att de har mycket fina varor och justa priser, så på tisdag när det är min handledag så ska jag regga mig för Willys scannersystem. 

Sen gick färden ut mot Gumlösa och jag visade Hälleberga samt där John och jag såg ett UFO en sommardag 1985, sedan körde vi upp till Möllarebacken och såg att det bor någon där och terrassen är borta och trädgården är ändrad. Körde sedan vidare till den stora gula villan där Mor och jag bodde de två första åren i Gumlösa 1984 till 1986. Det är byggt ett nytt uthus bakom den gula villan, annars var det sig likt. Visade slottet där Baronen bor och bron över Almaån där jag brukade stå och fiska när jag var barn.

Körde sen till Norra Sandby och såg att det skett stora förändringar med villan som Mor och jag hade där 1994 till 2014. Nytt tak och ett verandatak över dörren. Glasterrassen som vi byggde 2008 är riven om de som bor där nu bygger en terrass på norra sidan. Såg också att Cleos hus som blev skadat i en brand för drygt ett år sedan är ersatt med ett alldeles nytt hus och en vit mur med små Lejon i metall på. Riktigt fint.

Körde sedan hem till Finja och vi har kollat en hel del i fotoalbum, samt på DVD,n med de smalfilmerna från när jag var barn samt kollat på filmen om när jag var på Kolmården 2007 och hälsade På Tromb, Korax, Zeke och de andra fluffvargarna.

Stekte upp några köttbullar med kokt potatis till middag. Sedan gick vi en promenad på områden och en bit ner på Hundvägen.

Det finns på FOTOBLOGGEN!

Favoriserat på FurAffinity!

Senare på kvällen har vi kollat på TV. Såg på ett avsnitt av SWAT!

Deacons familj hamnar i skottlinjen för en drogkartell när han och teamet försöker störta kartellens ledare, en före detta ledare av en rebellstyrka som nu säljer droger öppet på en blomstermarknad.

Var sedan något avsnitt ur en annan serie som jag inte följt men var dramatiskt. Handlade om en ond man som dödade katter och familjedrama om ett kidnappat barn, en kastrerad man, hemliga brev och elaka lögner som slutade med polisingripande, skottdrama och tragedi.

Senare på kvällen så kollade Örnen och jag på filmen UFO!


Den skarpa collegestudenten Derek kan inte glömma den flygande farkost han såg som barn. Nu kommer rapporter om mystiska fenomen på flygplatser runt om i USA, och Derek är övertygad om att de är ufon. Med hjälp av flickvännen Natalie och matteläraren Dr. Hendricks, och med FBI-agenten Franklin Ahls i hälarna, ger sig Derek ut för att ta reda på sanningen.

Måndag!

Zebra assisterade. Vilat en stund på förmiddagen och under eftermiddagen så var vi och hämtade släpet och sedan körde hem hyllorna från Pingstis Second Hand. Där efter körde vi upp till Bjärnum med en hylla från mors lya som Blåräv gärna ville ha. Kollade in Blårävs trädgård och alla fina blommor samt kelade med en av Katterna.

Zebra har kollat med chefen om man får använda tjänstemobilen till en app för Willys och det är okej. Den är ju alltid med. Så ska vi fixa i morgon så att jag kan handla på Willys då de har lika justa priser likande som Lidl men att ha en scanner hjälper mig då jag har svårt att bedöma vad alla varor kostar tillsammans.

Windowsuppdateringar och omstart av datorn på kvällen.

Favoriserat på FurAffinity!

Gjort köpelista för i morgon och sen chattat med andra Furries. Ösregn på kvällen. Hoppas det är bra väder i morgon då jag ska spackla och måla på bokhyllesektionerna. Står ute och gör det då jag inte vill spilla färg inne i lyan.

Vilat en stund och sedan kollat på filmen Gook!


Los Angeles, 1992. När poliserna som står åtalade i det så kallade Rodney King-målet frias i rätten så exploderar stora delar av staden i kravaller och våld. De koreanska bröderna Eli och Daniel driver en liten skobutik i utkanten av Los Angeles, där den 11-åriga afro-amerikanska tjejen Kamilla också gillar att hänga. När oroligheterna börjar närma sig butiken tvingas den udda trion att försvara den, och samtidigt fundera över vad familj, drömmar och framtid egentligen betyder.

Tisdag!

Blåräv assisterade. Vilat på förmiddagen och sen på eftermiddagen har jag handlat på Willys. Är nu medlem men på grund av tekniskt fel kunde jag inte få ut någon scanner men Blåräv hjälpte mig att räkna.

Vi var sedan och köpte färg, spackel, sandpapper och eltejp på ÖB och under eftermiddagen och kvällen målade jag den första hyllan.

Kokade hönan till middag och hade ris till.

La mig sen rätt tidigt då jag var varm och trött.

Onsdag!

Blåräv assisterade på förmiddagen. Är väldigt varmt idag och har vilat på förmiddagen och sen målat på de ställen där det lyste igenom på DVD-hyllans första del.

Jag har sålt mors gamla bil-GPS till Blåräv och fick en liten peng för den.

Vixey assisterade under eftermiddagen och jag har satt upp flaggan vid ingången!

Jag är patriot för både Sverige, Japan och USA - men inte någon högerextremist för det, så inga sådana påståenden tack! Jag tar ställning i sakfrågor där djurrätt, furry, shintoism, internet, teknik, rymden, militärt och säkerhet är prioriterat!

Jag har också spacklat sågsidorna på MDF-skivan som ska vara på toppen till min DVD-hylla.

Bulle(r)tinen från F-10 hade kommit i brevlådan så jag har skummat igenom den och Vixey och jag har fikat.

Har sedan spacklat den andra sektionen till DVD-hyllan.

Målat den andra hyllsektionen.

Medans den torkat så har jag gått igenom info från Djurrättsalliansen och publicerat det viktigaste.

Fotoaktion mot Minkfarmer!

Linköpings Universitet – Den glömda Djuravdelningen!

Plågsamma Djurförsök om alkohol och narkotika på Linköpings Universitet!

Gjorde spagetti med köttfärssås till sen middag.

Varit igång mycket under dagen så jag är väldigt trött. La mig sedan.

Torsdag!

Blåräv assisterade. Vi har slängt ut den gamla slitna hyllan som jag haft i typ 30 år och som var full med klistermärken osv.

Vi var in till Synsam och hämtade mina nya datorglasögon och sen handlade vi, köpte matjessill och nypotatis samt gräddfil och gräslök. Samt några andra varor.

Så det blev sommarens första måltid med matjessill och nypotatis.

Varit väldigt varmt under dagen så jag har legat på rummet med AC,n på. Under seneftermiddagen när det inte var fullt så hett så målade jag på mistorna på den andra hylldelen, vi bar in den och satte ihop dem med trälim och en skruvtving. Det blev riktigt bra.

Först hade jag fäst strömsladden och internetsladden på plastsockeln bakom med el-tejp. Hyllorna har ett utsågat spår för att kunna ha kablar på baksidan. Blev riktigt bra! =^.^=

Blåräv och jag fikade och sedan så spacklade jag, borrade jag hål i toppdelen och målade den på de ställen som kommer att vara synliga. Den får torka tills i morgon eftermiddag så ska den monteras på toppen.

Pantern kom sedan och assisterade på kvällen och natten. Var det tre bra program på TV3.

Svenska Fall! – Cyanidmordet!

En ambulanshelikopter larmas till i en bostad i Furusund där guldsmeden Ove Dolk har hittats livlös av sin sambo. Det som först verkade vara ett naturligt hjärtstopp, börjar nu likna ett giftmord.

Kollade sedan på Minnet av ett brott! – Fallet Bobby!

Den 29 januari 2006 anmäler en mamma och hennes sambo att deras 10-årige son Bobby har försvunnit från en parkeringsplats utanför Göteborg. En stor sökinsats inleds omedelbart. Ganska snart riktas polisens misstankar mot mamman och sambon.

Sen kollade på ett avsnitt av SWAT!

När Chris försöker rädda en ung kvinna från en kult som styrs av en korrupt pastor ökar spänningarna mellan Hondo och Leroy.

Kollat genom Furrychatten och Favoriserat på FurAffinity!

Fredag!

Tidigt på morgonen så var jag igång med att fixa LED-skenan till toppen och Pantern hjälpte mig att få den upp på hyllorna och skruva fast den.

Vargen kom vid 9-tiden och har assisterat under dagen. Det har varit extremt varmt under dagen, 32 grader som mest. Så jag gick över till Mors lägenhet och tappade upp ett bad med 20 gradigt svalt vatten och låg ca en timme i det. Var väldigt skönt.

Mina grannar hälsade på och jag visade mitt hyllprojekt och visade mina stridsflygplan som jag byggt genom åren.

Annars är det mest att vara på rummet när det är så extremt varmt och ha AC,n igång.

Senare på eftermiddagen fixat lite furrysaker med mera och väntar på att det ska bli skugga på framsidan så jag kan börja måla hyllplanen.

Färgen tog slut så jag måste fixa mer färg så jag kan få det färdigmålat.

Stek med potatissallad till middag.

Favoriserat på FurAffinity och kollat lite olika furrysaker.

Lördag!

Blåräv assisterade. Har varit och fixat en burk färg till samt hållit på att måla hyllplanen och sätta dem i hyllan. Har fått måla dem i flera omgångar.

Att få dit plupparna var omöjligt för mig men Blåräv hjälpte mig med det.

Har också badat 2 gånger under dagen då det varit väldigt varmt idag också.

Gjorde fiskpinnar med potatis till middag.

Söndag!

Vixey assisterade. Har varit väldigt varmt idag också och jag har tagit ett svalt skönt bad.

Har tagit bort dropprester från hyllplanen och med fin pensel bättrat på, så har det fått torka riktigt under dagen.

Vixey och jag har kollat lite fotboll under eftermiddagen samt kollade bitvis på en film som handlade om kossor, mjölk, pengar och mord.

Satt upp Pelleskålen och glaskloten i den smala hylldelen och sedan sorterat upp filmer efter hand och satt in på olika ställen.

På kvällen kollade Vixey och jag på filmen A good day to die hard!


Även den här gången hamnar den hårdnackade New York-polisen John McClane på fel plats vid fel tillfälle, efter att ha rest till Moskva för att hjälpa sin son Jack. Med Moskvas undre värld efter sig måste de försöka stoppa ett krigsutbrott.

VIKTIG INFORMATION!

G7-ledarna måste rädda världen!

Inför G7-toppmötet har rekordmånga nobelpristagare skrivit på ett upprop riktat mot världsledarna. Utan snabba politiska beslut riskeras mänsklighetens framtid anser forskarna.

”Mänskligheten tar en kolossal risk med vår gemensamma framtid” anser 126 nobelpristagare i ett upprop inför G7-mötet i helgen i Storbritannien. Pristagare som Dalai Lama, Steven Chu, Shirin Ebadi, Jennifer Doudna och Alice Munro har skrivit på.

Budskapet är att tiden rinner ut för att undvika oåterkalleliga förändringar för våra samhällen och jordens biosfär och det krävs nu snabba och kraftfulla politiska beslut.

Nobelpristagarnas krav till G7-ledarna kan sammanfattas i följande punkter:

  • Halvera koldioxidutsläppen till år 2030 och stoppa förlusten av biologisk mångfald.
  • För att undvika nya pandemier måste politikerna satsa på ”one health” alltså en god hälsa för all människor också i fattiga länder och för både vilda och tama djur.
  • Den ekonomiska ojämlikheten inom länder och mellan fattiga och rika nationer behöver minskas.
  • Teknologisk utveckling bör styras mer mot global hållbarhet framöver. Forskare, stat och företag behöver samarbeta om detta.
  • Samhället måste snarast agera för att motverka industrialiseringen av felinformation på nätet och i medier.
  • Både barn och vuxna bör utbildas i vad som är bevisat, om forskningsmetodik och vetenskaplig konsensus för att för att kunna driva politisk och ekonomisk förändring baserad på fakta.

Kraven formulerades på nobelmötet Our Planet, Our Future i slutet av april 2021. Se medicinpristagaren Richard Roberts formulera sin version av vad G7-ledarna måste besluta om i helgen i videoklippet ovan.

VAPEN!

NRA Informationssida!

Gevär 2021 katalog!

Cabelas Gunstore!

Baretta Firearms!

Sig Sauer – Military Arms!

MIN CUSTOM BARETT M82!

Högkvalitativt diamantstål i pipa och konstruktion, kikare med värmesignatur och mörkersikte. Laserutrustning på sidan av vapnet som mäter vinden och tar hänsyn i siktet till vart kulan träffar samt med en ultraviolett laser markerar mål och ger informationen om målet och koordinaterna till operativa drönare, attackhelikoptrar och stridsflygplan för luftangrepp. Under vapnet en del för att avfyra en pansarbrytande/bunkerpenetrerande laserstyrd robot.  

- För Furries, Djurs och Barns Trygghet! <3

Nyheter!

Djur!

Ett vargrevir försvunnet – och ett nytt har bildats!

Katten Alice rymde – hittades fem mil hemifrån!

Fotoaktion mot Sveriges minkfarmer!


Tre rymsonder ska utforska Mars – det här vet vi om rymdprojekten!

Nu bekräftar Pentagon att ufo-filmerna är äkta!

Radioaktiva ämnen från en supernova formade de innersta planeterna i vårt solsystem!

Anders Ygeman (S) om nedstängda sajterna!

Flera nyhetssajter världen över låg nere!

I framtiden har man kanske en robot i teamet!

Södertäljerobot på jakt efter framtidens solenergi!

Vattenfall bygger Europas största vattenkokare!

Deras överljudsflygplan kan halvera flygtiden till USA!