En Räv som ger en annan Räv pälsvård!

Prideparad Med Furries! <3


FLUFFOGRAM!

Måndag!

Zebra assisterade. Har vilat en del under dagen. Kollat på Vetenskapens värld om Rymdvapen!

Krig i rymden är inte längre en Hollywoodfantasi. Länder och företag förbereder sig inför väpnade rymdkonflikter. Tusentals satelliter i omloppsbana runt jorden kan hotas. De är nödvändiga i vår moderna värld för kommunikation och navigering. Nya laservapen utformas nu av stormakter för att både attackera och försvara sig i ett tänkt rymdkrig.

SVT PLAY!

Åt matjessill med sommarpotatis och gräddfil till kvällsmat. Drack god juice till.

Hållit på att lägga in nyheter på förra veckans bloggpost.

Senare på kvällen kollade Mor och jag på Beck – i stormens öga!


Martin Beck och hans kollegor kopplas efter fyndet av ett bränt kvinnolik in i jakten på en grupp fridfulla miljökämpar som istället visar sig idka terrorism över gränser. Utredningen försvåras av att Gunvald Larsson i sin tur misstänks av SÄPO för att vara inblandad i mordet, då han är bekant med den kvinna som misstänks ha blivit mördad. Gunvald tvingas hålla sig undan, samtidigt som han jagar de riktiga mördarna, vars nya mål är en attack som kan innebära en katastrof med ödesdigra konsekvenser.

Tisdag!

Blåräv assisterar. Mor och jag har kollat på ett program som heter Det vilda Japan som handlade om Snöapor. Långt inne bland de snötäckta bergen i centrala Japan bor Hiro, en ung och charmig snöapa som har stiftat en oväntad bekantskap.

Vilat på förmiddagen och under eftermiddagen har Blåräv och jag handlat och sen var Zebra på besök.

Gjorde i ordning hönan i ugnen och det blev riktigt bra!

Två äpplen och fem plommon.

Skar upp dem och kärnade ur.

Stoppade en del i Hönan.

Samt la i lergrytan med smörklickar.

I med Hönan.

I ugnen i 175 grader i en timmer och 30 minuter.

På kvällen kollade Mor och jag på ett program av David Atenburg om Vargar som heter

Vargen som förändrade USA!

Naturfilm från 2007 med David Attenborough. Nybyggarna i USA var bra på att utrota mycket, även vargar. När yrkesjägaren Ernest Thompson Seton på deras uppdrag fångade in den sista och beryktade vargen Lobo i New Mexico blev det en avgörande vändpunkt.

På 1890-talet jagade den amerikanske författaren, jägaren och naturmannen Ernst Thompson Seton en varg som kallades Lobo. Lobo var oerhört skicklig på att undvika jägarnas fällor och vapen och det krävdes att man först fångade hans hona för att till slut lyckas locka honom i fördärvet. När dådet var utfört så drabbades dock Seton av samvetskval och av insikten att både vargen och resten av den ursprungliga faunan i Nordamerika var hotad. Så han kom att bli naturvårdare och arbeta hårt för att djuren skulle skyddas. Bl a ledde hans engagemang till bildandet av Yellowstone National Park. Så även inbitna jägare och vargmotståndare kan ändra uppfattning och bringas till insikt om att vargen och andra vilda djur är värda att skyddas.

Onsdag!

Mor blir inte bättre och har nog inte så långt kvar, från och med Onsdagen har hon av sjukvården vad som kallas palliativ vård i hemmet och både Blåräv och Vixey är med mig.

Det är klart mycket jobbigt att Mor snart kommer gå bort men det är ändå väntat för hon har varit väldigt dålig sista tiden. Har pratat med några av mina furryvänner kring detta och med Zebra som ska kontakta Vargen och Örnen.

På eftermiddagen gjorde jag Flintastek med klyftpotatis och rönnbärsgelé till.

Större delen av natten har jag suttit tillsammans med Mors personal hos Mor och vakat samtidigt som vi tittat på filmer. Vi har tittat på filmen Iron Eagle!


Den 18-årige Doug har vetat hur man flyger ett jetplan lika länge som han kunnat köra bil. Och så länge han själv kan minnas har han velat bli jetpilot som sin far. På grund av sina dåliga skolbetyg har han dock inte kommit in vid Air Force Academy. Under ett rutinuppdrag i Mellersta Östern blir hans far nedskjuten och tillfångatagen. Den amerikanska regeringen vågar inte agera. När så Dougs far döms till döden för spioneri, tar Doug saken i egna händer. Han lyckas övertala en pensionerad flygöverste, Chappy, att stjäla två F-16 plan för att flyga över Atlanten till Afrika för att rädda fadern. Chappy skjuts ner, men sonen lyckas mirakulöst nog landa och hämta upp fadern.

Senare på kvällen kollade vi på Beck - Spår i mörker!


Bestialiska mord begås på slumpvis utvalda passagerare i Stockholms tunnelbana. Martin Beck är tillsammans med sin kollega Lena Klingström på väg på fjällsemester, men blir mot sin vilja inkopplad i fallet. Med ett massivt tryck från såväl allmänheten, som massmedia och överordnade inom polisen får Beck och hans grupp till slut en inblick i en fasansfull verklighet som man inte trodde existerade.

Vid 1 tiden såg vi på en film som gick via parabolen på C-More, som heter Polaroid!


Studenten och ensamvargen Bird Fitcher har ingen aning om vilka krafter som lurar i hennes gamla polaroidkamera som hon av en slump hittat på en loppis. Men snart inser hon att de som hon tagit kort på, verkar gå ett hemskt öde till mötes.

Torsdag!

Blåräv assisterade. Vilade på förmiddagen för att det blev ett väldigt långt vak hos Mor igår, jag och Mors personal satt fram till 3 tiden på natten och hade vak hos Mor.

Blåräv, Mors personal och jag har suttit hos Mor och vi kollade på Sörmlandresan från 2007 igen när jag bland annat besökte Kolmården och gosade med håriga Vargar samt var runt på olika ställen i både Vingåkerstrakten, Södertälje och Stockholm.

Blåräv och jag har handlat på Kvantum och gjorde pangkakor till kvällsmat samt bytt lysrören i köket som börjat blinka.

På kvällen hos mor kollade Blåräv, Mors personal och jag på Johan Falk - Slutet!


Maffiaorganisationen visar sitt rätta ansikte och den press som GSI utsatt organisationen för får dem att slå tillbaka och alla regler sätts ur spel. Samtidigt konfronteras Seth av Madeleine som kommer med ett erbjudande.

Fredag!

Vargen är tillbaks efter sin semester. Var en stund på Second Life på förmiddagen.

Träffade ett par trevliga Snöleoparder.

Samt Draken Kaii som jag pratade med en stund.

och några andra Furries, en svart och vit Sergal och en stor Varg med flera.

Sen har vi suttit mycket hos Mor och vakat.Hållit hennes hand och röstat henne. Jobbigt att Mor är så svag och sjuk, men gör vad jag kan för hon ska känna sig trygg.

Lördag!

Blåräv assisterade. Under eftermiddagen fick jag ta farväl av Mor och har fått ett fantastiskt stöd av så väl mina assistenter som av många av mina Furryvänner och mina Mostrar.

Tagit hand om en del minnessaker med mera efter Mor och har mycket jobb framför mig. Min Mor och jag har stått varandra väldigt nära och hon somnade in lugnt med ett leende på läpparna. Mor var religiös och inte rädd att möta Gud. Jag känner Mors närvaro och att hon är stolt över mig att jag kan hantera situationen med stöd av assistenter och vänner.

Söndag!

Har haft mycket stöd av mina assistenter runt mig och att hantera sorgen och saknaden efter Mor. Gjort en fin minnesplats i Rosa hallen åt Mor.

Tagit hand om lite böcker, Mors Bibel och fotoalbum, några personliga minnessaker som Mor och Morfar har tillverkat och ett par tavlor med mera efter Mor, varav den ena tavlan har Mor gjort 1956. De gamla smalfilmerna från när jag var liten osv. också.

Boupptäckning ska ju bli fram över men dessa saker jag tagit hand om har inget större ekonomiskt värde men ett djupt personligt värde och historia.

Det är ju i så fall Mors musikinstrument (Dragspel, Gitarr och Synt) samt matrumsmöblemang, soffa, TV och DVD-spelare osv. som har ekonomiskt värde.

Måndag!

Vargen assisterade och även Blåräv, har låst kommentarsmöjligheterna på Mors Face Book och tagit hand om USB minnen och lite annat på Mors kontor. Att gå igenom post och papper osv. ska Zebra hjälpa mig med. Mors parabol och Internet måste sägas upp, annars står det och tickar pengar. Eventuella planer på att Mors dator som jag och en av mina nära furryvänner har byggt kan gå att göra om till en server i framtiden då det är en stor låda med plats för flera hårddiskar. Men måste ta reda på mer hur en server fungerar, hur den vårdas och vilka regler som gäller.

Vi har varit på begravningsbyrån och kollat på olika alternativ till kista, blommor till kistan och urna. Utformat en dödsannons med mera.

Längre fram ska jag träffa en präst och diskutera vilka psalmer som ska spelas på Mors begravning.

Inledande orgelmusik osv. behöver jag hjälp med att välja. Men jag är klar över vilka psalmer som är bra eftersom jag vet att Mor tyckte mycket om dem och hon precis som Morbror Göte och jag är stora Djur och naturälskare.

Det stod en blomma! / Gud i Naturen!

O store Gud!

Noaks Ark!

På eftermiddagen haft Tindramöte här hemma hos mig.

Städat min kyl samt hämtat mat från Mors frys till min.

Chattat med mina Furryvänner och fått ett fantastiskt bra stöd och värme! Tack!

Kollat FurAffinity och Favoriserat! Tycker mycket om FurAffinity, finns så mycket fint i både konst, foton och musik på furrytema och känner det rogivande och fridfullt att sitta och kolla på bilderna och favorisera dem jag tycker extra mycket om eller som är gjorda av någon som jag känner.

Vargen och jag kollade på en film via kromkasten som heter Jurtjyrkogården!


När Dr. Louis Creed flyttar från Boston till Maines landsort med sin fru Rachel och två barn, hittar han en mystisk djurkyrkogård, gömd långt inne i skogen nära familjens nya hem. När en ofattbar tragedi inträffar, vänder sig Louis i sin förtvivlan till sin ovanlige granne, Jud Crandall och sätter därmed igång en livsfarlig kedjereaktion som släpper en oändlig ondska fri, med fruktansvärda konsekvenser, vilket får Louis inse att ibland så är döden bättre.

Tisdag!

Blåräv assisterar. Har varit till Tyringe kyrka där de ringt i kyrkklockorna för Mor och vi har suttit och lyssnat och tänkt på Mor, vilken fantastisk Mor hon varit som hjälpt mig och stöttat mig genom livet. Mor är hos Gud men samtidigt med mig och stöttar mig även om jag bara känner hennes närvaro men inte kan se henne. Hade en samtalsstund med prästen efter klockringningen.

De renoverar kyrkan här i Finja så därför använder vi Tyringe kyrka men urnsättningen kommer ske på Finja kyrkogård i släktgraven som Mor har velat.

Hämtat hem lite Djurböcker, Vetenskapsböcker och husgeråd från Mors lägenhet, knivar, bakformar, slickepott, stektermometer, brödrost och den gamla kanonkulan som används till att mala julsenapen.

Hämtade även hem några växter som jag ska se om det går att få liv i dem igen. Mor hade väldigt många böcker men det är några stycken som jag vill ta vara på. Bland annat den här gamla Djurboken som jag satt och tittade i mycket som barn och gillade bilden på en Opossum som hänger i svansen från en gren. Samt några andra Djurböcker och bokserier från Illustrerad Vetenskap och bokserier om historia.

Suttit med FurAffinity på kvällen.

Saknar och sörjer min Mor djupt men vet att hon har det bra och hon är stolt över mig att jag klarar detta med stöd. FurAffinity och att chatta med mina Furryvänner osv ger mig styrka att bearbeta sorgen.

Jag får absolut inte ge upp!

*Kram!*