Yipp! - Smirre är online.

The Red Fox!


Rävmöte i parken!

BBC - Artikel om Fjällrävar!

Snabba Rävar springer runt!

A New Furry Convention is Coming to the Carolinas!


AnthrOhio 2019 - The Experience!


Tätare samarbete mellan Finland, Sverige och Norge kring vargfrågor!

Gruppen som bereder förvaltningsplanen för varg diskuterade kontakten mellan den finska och skandinaviska vargpopulationen och de skador som vargar orsakar på ren samt arbetet med att förebygga skadorna. Renskötselområdet är en viktig vandringsväg för vargarna i Finland och i Skandinavien.

Jord- och skogsbruksministeriet har stärkt samarbetet med de svenska och norska myndigheterna kring vargfrågor. Samarbetet fokuserar på genflödet mellan den skandinaviska och finsk-ryska vargpopulationen samt på informationsutbyte. Till den skandinaviska populationen hör den vargpopulation som lever i Sverige och Norge. För denna population har upprättats en fullständig genkarta. Renskötselområdet är en viktig länk till den isolerade skandinaviska vargpopulationen. Frågan lyftes fram på beredningsgruppens möte den 18 januari.

För att den skandinaviska populationen ska kunna behålla den genetiska mångfalden, måste en fertil individ från den finsk-ryska populationen med minst fem års mellanrum gå över till den skandinaviska populationen. Finland ska bidra till detta mål. Naturvårdsverket följer aktivt upp vargpopulationen för att så fort som möjligt kunna identifiera de vargar som kommer från Finland eller Ryssland. Vargarnas ursprung bekräftas med DNA-prov.
I de hittills kända fallen har vargarna tagit sig från Finland till Norge eller till Sveriges södra delar via renskötselområdet. Den senaste informationen om en nykomling som också har förökat sig, är från år 2016. I Dalarna i Sverige påträffades då ett reproduktivt par varav hanen härstammade från den finsk-ryska populationen. Våren 2017 fick en honvarg som tillhörde den finsk-ryska populationen ungar i Örebro län. Vargen hade flyttats dit av svenskarna 2013. Unga vargar kan på våren och sommaren vandra via vårt renskötselområde till Sverige.

Trafiken går också åt det motsatta hållet. Undersökningarna visar att omkring 10 procent av de vargar som dött i renskötselområdet härstammar från den skandinaviska populationen.

Rennäring och varg

Beredningsgruppen diskuterade också vargar som vistas i renskötselområdet, de skador som vargar orsakar på ren samt hur man förebygger skadorna. Att förebygga skador är utmanande särskilt på naturbeten med beaktande av rennäringens särdrag. Renskador kan dock minskas till exempel genom effektivare övervakning och utfodring av renar. Det ska utredas sätt att förebygga skador och reserveras resurser för övervakningen.
Informationen om förekomst av varg och observationerna av vargar och stora rovdjur som rovdjurskontaktpersonerna registrerat i Tassu ansågs också vara viktiga. Registreringarna ger snabbare information om var vargar rör sig, och då kan man också reagera på det fortare.

Järv är ett stort rovdjur som orsakar mest renskador. År 2017 vållade lodjur och björn en aning fler renskador än varg. Enligt Viltskaderegistret uppgick värdet av skador av varg på ren till ca 1,2 miljoner euro 2017. Skadorna inträffade främst i renskötselområdets östra och sydöstra delar. Närheten av vargflockar söder om renskötselområdet eller vid den ryska gränsen ökar sannolikheten för skador.

Genom dispenser har man hållit antalet vargar nere i renskötselområdet. Där finns inte heller permanenta reproduktiva flockar.

KÄLLA!

Åklagaren om jaktbrottet på Amungen: Vi vet att det var en varg!

Åklagaren om misstänkta jaktbrottet – blod ska skickas på analys!

Varg dödad – polisen misstänker jaktbrott!

Extra!

Skyddsnivå stora Rovdjur i Sverige!

FLUFFOGRAM!
Tisdag!

Blåräv assisterade, vi var och handlade på både City Gross, Maxi och Kvantum. Köpte matjesill, flintastek och lite annat gott.

Vixey assisterade på eftermiddagen.

Finslipade mina webbprojekt!FurAffinity!Second Life på kvällen!

Träffade en Hyena och en Varg bland annat och var med dem.

Samt en grön Drake som jag träffat förrut och hans kompis - en Varg i hatt.

Träffade fler Rävar också.

Samt fler Drakar

och den blå Draken så jag var med honom en stund.

En ny Varg också.

Senare på kvällen var det Gåsmamman på TV, det var flyttat från TV 4 till TV 7 och sändes senare på grund av den f*cking fotbollen som är var enda kväll på 4an nu under sommaren.

Gåsmamman!

Sonja försöker få reda på vem Majoren är. Stein letar efter det försvunna kokainet. Niklas som sitter häktad vill att Sonja ska sköta Firman. Christian Broman kräver pengar av Stein för det stulna kokainet. Linus får en hundvalp av Anders. Var spännande, bland annat så kommer den äldste sonen på hur man ska komma åt informationen på USB-minnet samt slutet var riktigt otäckt med vad som hände med hundvalpen. Ja, kriminella personer kan hitta på mycket skit för att få sin vilja fram och framförallt om man är skyldig kriminella personer pengar.

Onsdag!

Fjällräv assisterade under onsdagen, vilade på förmiddagen och var sen ut till Narismiral där jag hängde med en av Sergalerna.

Det går en bra serie i 6 delar på TV 2 också, om en expedition till Mars!

En storslagen berättelse om en fiktiv besättnings resa till Mars 2033. En blandning mellan en dramadokumentär och intervjuer med nutida forskare.

Var sen Gåsmamman på TV sent på onsdagskvällen.

Barry är hemma hos Stein för att hämta pengar men när Stein inte har tillräckligt att ge honom tar han Steins och Kattis tavlor. Lukas vaktar barnen, Gustav får besök av Jill och de tar Ecstasy tillsammans.

Torsdag!

Blåräv assisterade, Andras kom på besök och hade lite personliga saker att prata med honom om.

Var sen Mars del 2 på TV!

Daedalusteamet tampas med Mars kärva terräng för att nå baslägret. Astronauten Scott Kelly utför ett uppdrag på internationella rymdstationen.

Det går ju också program om Sverige under Kalla kriget på TV och i Torsdags så handlade om Flygvapnet!

Det är slutet av kalla kriget och anfallet mot Sverige har börjat. Flygvapnet lyfter för att möta en oövervinnelig styrka från Warszavapakten. Det här är berättelsen om hur vårt flygvapen skulle fungerat om ofreden drabbat oss under kalla kriget. I programmet får vi även höra stridspiloten Anders Johansson berätta om när kriget en gång kom riktigt nära.

HÄR KAN MAN SE ALLA 8 PROGRAMMEN OM KALLA KRIGET!

Var sen Gåsmamman igen på 7an!

Sonja fortsätter sökandet efter Majoren. Polisen berättar för Niklas att Sonja umgås med Broman. Sonjas sökande leder henne mot Norge. Kattis övertalar Sonja att gå ut och fira Hannas födelsedag på Bromans restaurang.

Fredag!

Zebra assisterade och vi var till doktorn igen om min navel som börjat krångla igen.

Zebras ordinarie bil är klar så vi har lämnat tillbaks lånebilen. En mycket fin bil med en massa tekniska finesser.

KIC 8462852

Såg sen ett intressant program på TV om en stjärna som man tror kan ha en dysonsfär!

Keplerteleskopet har observerat stjärnan KIC 8462852 som kan ha en så kallad dysonsfär, alltså en konstigjord och tekniskt avancerad megakonstruktion runt stjärnan för att ta vara på energi från stjärnan på ett effektivare sätt! De som byggt denna dysonsfäranläggning måste vara teknologiskt långt före Jordens civilisation om så är fallet!

Jag är övertygad om att utomjordiska civilisationer finns och anser att liv rätt lätt har uppstått på många platser runt om i Vintergatan. Jag ser att sannolikheten är stor att det just är tekniskt avancerade byggnationer runt stjärnan av hur oregelbundna ljusvariablerna är - men inser att det kan lika gärna vara meteoriter, en sönderfallen planet och annat naturligt material som oregelbundet kretsar runt stjärnan i intervaller. Vi får fortsätta att söka och vi behöver bättre och skarpare teleskop för att ta reda på i så fall vad som omger stjärnan.

Intressanta artiklar som djupare förklarar detta!

Keplers bisarra stjärnupptäckt väcker frågor!

Wikipedia om vad en Dysonsfär är!


Lördag!

Idag har Vixey assisterat, hon hade tagit med några fina rosor.

Har regnat rejält hela dagen och har haft ont i huvudet så jag har mest tagit det lugnt idag.

Skrivit på min Krigsbok 4 om fortsatta uppdrag kring Operation Freedom om flera Djurgruppers samarbete mot den mänskliga ockupationsmakten samt gått tillbaka till stolpar i historiken om slaget om Rävninge bland annat och Rävarns taktiska insatser för att försvara och skydda Vulpina intressen.

Under kvällen varit på Second Life och umgåtts med vänner!

NYHETER!

Djur!

Efter 14 års förhandlingar – avtal om renbete i hela Härjedalen!

Internet!

Enorma juridiska utmaningar med deepfakes: Sverige ligger efter!

Flyg!
Militärt!

Försvarsmakten vill sparka 32-åring som dömts för vapengömma!

Teknik!
Terrorism!
Jordbävning i Kalifornien!
Extremväder!

Ökad risk för extrema värmeböljor!

Lantbruk!
Psykiatri!
Förtryck!
Elförsörjning!
Fiske!
Bad!
Trafik!
Autism!
Historia!
Skytte!
Mat!
Mobbning!
Skola!
Pedofili!