Yipp! Yipp! Smirre är online.

(y) Mina Internetproblem är lösta, räckte att stänga av routern och starta den igen och trycka på Resetknappen, så funkar Internet som det ska!

Vargen är en social individ och lever oftast tillsammans i familjegrupper. Familjen består av ett föräldrapar och deras ungar. Nästan varje år föds en ny kull med ungar. Det brukar vara ungefär 2-6 valpar, men ibland är de så många som 10 stycken.

När valparna fyllt ett år vandrar de iväg för att försöka bilda egna familjer. Ibland stannar någon av valparna kvar lite längre för att hjälpa föräldrarna att uppfostra de nya valparna.

Vargen är ett nyfiket djur, men den är också skygg och försöker att undvika människor. Trots att den inte vill komma för nära människan så är vargens närmaste släkting hunden. Hunden som ju ibland kallas människans bäste vän.

I sagor och serier finns det ofta vargar. I till exempel serietidningarna Bamse och Fantomen är vargen med, eller i sagan om rödluvan och vargen. Men var någonstans bor vargen i verkligheten? Vargen finns i delar av Nordamerika, Europa och Asien. I Sverige har den funnits så länge som 10 000 år. Förr fanns den i hela landet förutom på Öland och Gotland, men så är det inte längre. Idag är vargen fridlyst i Sverige. 1966 fanns det nästan inga vargar kvar i Sverige och den var i princip utrotad. Nu finns det fler vargar i landet igen, men de är fortfarande ganska få. Ingen vet exakt hur många vargarna är i Sverige.   I vintras trodde man att antalet låg någonstans mellan 230 och 300. Många är oroliga för att vargen ska få det svårt att klara sig i Sverige i framtiden.

Vargen har flera ljud som den använder sig av för att göra sig förstådd. Den kan både skälla, morra och gnälla. Men vad vargen nog är mest känd för är att den kan yla. Ylandet är en sång där varje varg har en egen röst. Ylet kan vara så högt att det hörs på en mils avstånd. Det kan vara ett sätt att visa andra vargar att ”här bor vi, kom inte hit” men de kan också yla för att hålla kontakt med de andra i familjen.

Text: Ylva Bjereld

KÄLLA!

TORSDAG & FREDAG!

Igår så hjälpte jag min mor en del och även idag. Eftersom skivan till CoD- World at War inte fungerar, så gick jag in på Steam och laddade ner spelet därifrån och det kostade 19 Euro. Men nu har jag ett fungerande komplett krigsspel om Andra Världskriget - där jag kan spela både Amerikans och Rysk soldat.

MER INFO OM CoD- WaW!

Tog dock en bra tid att ladda ner spelet!

Har dock gått upp lite i vikt senaste tiden, tröstäter ibland när jag känner mig nere. Men ska nu försöka minska i vikt igen och vet att kålsallad är ett bra knep då det går åt mer energi till att bryta ner kålen än som lagras i kroppen. Man kan ha i lingonsylt i måttlig mängd - då det tar bort den starka smaken från kålen. Så jag har gjort en stor skål kålsallad så när jag äter tar jag halva tallriken med det.

Har gått med Hårig Schäfer idag också, stor runda på förmiddan. Under eftermiddan har jag hjälpt mor att sortera b.la. kläder och tvätta en maskin med kläder som inte luktade så gott när de legat nerpackade + att mössen tyvärr hade gnagt sönder en stickad tröja som mor själv stickat.

Burit ut några lådor som mor ska sortera sen i vardagsrummet och gått med lite skräp till containern.  

Har i kväll spelat uppdraget SEMPER FI och vi lyckades genomföra det. Yay!

Sen varit på Second Life i kväll, betydligt fredligare.

Satt och pratade en stund med en av Sergalerna i baren, men han var för trött för att dansa.

Träffade ett par harar som jag pratade med.

Samt en stor och stilig drake var där.

Träffade också en varg.

En fluffig rävkille dansade jag en stund med.

Träffade en rävinna och hennes kompis som är en vit räv kom efter en stund.

Så vi har dansat länge till bra rockmusik som spelades i kväll.

I morgon kväll tänker jag ev åka och se den nya Bond-filmen SPECTRE på bio!


Dags att knoppa nu snart.

*Kram!*