Pip i Nosen! - Smirre här.

NYA FAVORITER PÅ MIN FURAFFINITY!

FLUFFOGAM!
I torsdags så åkte min furryvänn som också är Räv, min assistent blåräv och jag till F-10, var ju ett tag sedan jag var på F-10.

Jag flög ett pass med 35 Draken i simulatorn, flög från F-10 och ner mot Barsebäck och ut över havet och landade på vänstra banan vid Kastrup. Sa också till min furryvän och Blåräv att sitta ner för jag gjorde lite avanceflygning över bukten vid Barsebäck, momentroll och looping.

Sen gick vi runt i hangaren och jag visade och berättade för min furryvänn som är mycket teknikintresserad och jag visade också honom bergrummet och annat kul som den mobila radarn osv. Samt alla flygplanen som står i hangaren med robotvapen etc till en del samt servicebilen som användes till att gå igenom systemen i 35 Draken när den var i tjänst i Svenska Flygvapnet under kalla kriget.

Det fanns en del nytt att se i hangaren också.

Här den nya Vampiren!

Skyltdockor representerar flygtekniker och pilot!

J-29 Tunnan och som jag gjort tidigare så skulle jag fotografera in i luftintaget.

Det gjorde jag och där var också en förändring, skyltdocka i röd overall inspekterar turbinen efter att en Fågel kommit in i luftintaget.

35 Draken bestyckad med Falconrobotar och

jaktrobot 15.

Här är 35 Draken sedd snett framifrån, under sitter den infraröda kameran och på andra sidan ligger raketkapseln som också kan hängas på som används mot mjuka mål.

Kollade också in 39 Gripen, här en Maverickatrapp som är påhängd och på vingens spetsar

sitter Sidewinder robotar.

37 Viggen är rätt stor så den fick inte hela plats i kamerans sökare.

På golvet vid 39 gripen Amraam attrapp. Det är en modernare jaktrobot med längre räckvidd. Den är radarstyrd till skillnad mot den mindre Sidewinder som går på IR-värmen så då måste man ligga bakom fiendeplanet för att få en bra träff, men med Amraam kan man skjuta mot fienden i vilken vinkel som helst och dess inbyggda radar låser på målet och den fungerar på både långa och korta avstånd. Iris-T är den senaste jaktroboten till 39 Gripen men finns inte i museet. den kan svänga väldigt snävt och är flexibel på flera olika sätt.

Här kan man läsa om Iris-T!

Bilden är på Amraam till 39 Gripen då.

Ammunitionen till akan på 39 Gripen är rätt grov, hela 27 mm medans till en vanlig standardkulspruta så är den 12 mm.

39 Gripen sedd framifrån.

Lite armégrejer också.

Pansarskott och stridsvagnsmina samt fordonsmina på stativ.

Schäfer i papper.

Sen var vi till Clas Ohlsson efter F-10, min furryvän köpte en cromcast där.

Hemma en stund och sen hittade Blåräv en mycket fin Bosch-spis på en fyndagrupp på FB och jag chattade med hon som sålde den, var på Statena här i Hässleholm och de höll på att renovera sin villa. Så vi åkte dit och köpte den och min furryvän och Blåräv hjälpte mig för den var rätt så tung men de är starka båda. Så den installerade vi i Mors lya nu så det finns en riktigt bra spis med massa finesser. Ev ska jag och mor göra Mormors pepparkaka idag.

Igår torsdag så assisterade Fjällräv, han och jag var på City Gross och handlade lite grejer som behövdes till all potatis som jag kokade upp så gjorde vi en fantastisk potatissallad samt grillade min flintastek och revben som Fjällräv tagit med sig. Blev riktigt  gott.

Jag fick även kolla på Furry-Telegram i min väns mobil och det verkade intressant och lätt att använda. Försökte ju innan installera Telegram på datorn min men fick det inte att funka för min mobil är med Telenor kontantkort för bara ringa och SMS.  Har laddat upp den under natten. Se om den är aktiv sen, den har inte använts sen NFC 2017 så det är möjligt att simkortet är avstängt. Men skulel vara kul om jag kunde få Telegram att funka i min dator eftersom de flesta Furries idag använder det. Forumen används inte speciellt mycket men på Furrygrupperna på FB är ju  en del aktivitet.

På kvällen kollade vi på Guardans of Galaxy, jag har både del 1 och del 2 på DVD men del 1 gick på TV 5!


Äventyraren Peter Quill stjäl en eftertraktad artefakt från den kraftfulle Ronan, som har ambitioner att förinta hela galaxen. Peter som gärna kallar sig Star-Lord slår sig sedan samman med den vapengalne tvättbjörnen Rocket, den trädlike humanoiden Groot, den gåtfulla Gamora och den hämndlystne Drax the Destroyer. Tillsammans bildar de ett futuristiskt team av superhjältar som skyddar galaxen mot faror.

NYHETER!

Världens vackraste elbil kommer till Almedalen!