FurColor Of Foxes!


Måndag!

Pantern assisterade. Var till Hela Foten och fick tassarna vidgjorda, skönt.

Var med Mor en del. Vi åt matjessill med nypotatis, gräddfil och gräslök till middag.

Sent på kvällen kollade Mor och jag på Aliens - återkomsten!


Ellen Ripley, den enda överlevande från Nostromo, hittas efter har legat i hypersömn i 57 år. Hennes historia om det dödliga rymdmonstret möts med skepsis. Men efter några dagar förloras kontakten med en avlägsen planet som numera är bebodd. Ellen och ett gäng marinsoldater ska åka dit och rädda några människor som kanske fortfarande lever. Men när de är framme ligger allt i ruiner. Allt är söndersprängt, inget liv finns, alla är borta. Ellen hittar en liten flicka vid namn Newt som inte pratar om det som har hänt, bara om att alla är döda. När marinsoldaterna går ner till lägre våningar i byggnaden blir de attackerade av ett stort antal rymdmonster. Men de upptäcker något värre än bara rymdmonstren, alienmonstrens drottning.

Tisdag!

Blåräv assisterade. Har pratat med Örnen på Tindra och fixat med lite annat kring ekonomi etc.

Plockade nya blommor till Mor då de andra vissnat. Handlat till mor också, bland annat en ny Doro seniortelefon, men så passade inte simkortet i den, men efter ett tag lyckades jag få liv i Mors gamla Doro seniortelefon, så jag satte simkortet i den och den funkar ett tag till. Den nya måste ha ett nano simkort.

Mor och jag åt kroppkakor till middag, var längesedan vi åt det.

Läst igenom Furrygruppen på Telegram samt uppdaterat Telegram.

På kvällen kollade Mor och jag på Alien 3!Löjtnant Ripley är ensam överlevande när hennes räddningskapsel från rymdfarkosten i Aliens, Sulaco, kraschlandar på Fiorina 161, en vindpiskad och öde planet som bebos av interner från planetens rymningssäkra fängelse, som ursprungligen var en metallfabrik. Ripleys fruktan för att en Alien fanns ombord på hennes rymdfarkost bekräftas när före detta fångars lemlästade kroppar börjar dyka upp. Utan vapen eller modern teknologi ska Ripley leda män som fällts och fängslats för synnerligen grova brott i kampen mot det fasansfulla odjuret, och snart inser hon något fruktansvärt om sin egen förbindelse till monstren. En insikt som tvingar henne till mer än att tillintetgöra monstret; att tillintetgöra sig själv.

Onsdag!

Vargen assisterade. Vilat en del under dagen då jag känt mig ovanligt trött.

På senare eftermiddagen varit på Second Life med andra Furries!

Träffade en Katt och några andra.

Satt i baren med en annan Räv en stund.

Träffade en stilig fin Sergal.

Samt en Varg.

Draken Kaii var där också och en Räv med svart päls och en Snöleopard med färgade fläckar.

På kvällen kollade Mor och jag på Alien Återuppstår!


Tvåhundra år efter att Ripley tog livet av sig i Alien³ lyckas forskare klona fram henne på ett militärt rymdskepp där forskning på biologiska vapen bedrivs. Drottningen som Ripley bar inom sig omhändertogs och hon har producerat ägg. Människor infångas som försöksobjekt och befruktas. Forskare har fångat in de resulterande monstren för att undersöka dessa men monstren lyckas fly. På något sätt har Ripleys DNA blandats med monstrens vilket ger henne fysiska krafter och något slags förbindelse mellan sig själv och monstren. Skeppet är på väg mot Jorden och med hjälp av en grupp smugglare måste hon slåss för att monstren inte ska komma fram.

Torsdag!

Vixey assisterade. Vilat på förmiddagen. På eftermiddagen ringde jag några viktiga samtal samt hjälpte Mor med några saker.

Tog en skön dusch.

Mor och jag åt Flintastek på kvällen med klyftpotatis och rännbärsgelé.

Sen började Mor och jag kolla på en dokumentär DVD om krigsåren i tre delar. Den heter Åren var 1942-44!

1942

Kumla blev stad lagom till nyåret. Man firade rejält, med fackeltåg och tal. Dagen efter blev det mörkläggning och allt från gatlyktor till den stora julgranen fick släckas. Strax innan hade USA gått med i kriget som nu inbegrep nästan hela världen. Tyskland hade närmast kört fast i den ryska vinterns förlamande kyla. I Sverige invigde statsminister Per-Albin Hansson en ny bowlinghall, anrika Berns salonger öppnades på nytt och situationen i Göteborgs fiskhamn blev allt värre. Året avslutades med rapporter från ökenstriderna vid El Alamein - och från inledningen till slaget om Stalingrad.

Fredag!

Vargen assisterade. Haft ont i huvudet så jag har vilat en del. På eftermiddagen åkte vi och handlade till Mor samt jag köpte lite frukt med mera till mig. Sparade in 500 kronor på E-kontot som ska vara till Nordic Fuzz Con.

Örnen har varit och hälsat på och vi har fyllt i papper med mera om att jag ska få hjälp med ekonomin och papper osv. fram över då jag hart svårt att klara av det själv då jag inte förstår kansliord, avancerad mattematik, dubbla budskap och inte kan greppa helheter och förstå abstrakta saker osv. på grund av att jag har Aspergers Syndrom och en rätt så annorlunda skolning.

Jag har 5 år på Dammdsal mellan jag var 11 och 16 år och 3 år på Naturbruksgymnasiet i Önnestad genom Norrängsskolan. Samt lite datakurser jag tagit som vuxen på Norra Station och Furuboda.

Men det är inga kunskaper som ger mig ett jobb inom IT utan det jag kan på datorn är ungefär vad en 12-åring också klarar av. Hur man använder sociala medier, bloggar, bygger enklare hemsidor, gör YouTubes, chattar, spelar osv.

Krister som var en assistent jag hade för länge sedan ville gärna hjälpa mig och att jag då skulle ha en riktig gymnasieutbildning och ett körkort. Så han ordnade så jag skrevs in på Komvux men fick tyvärr inte gå där så länge då jag fick underkänt på matte, engelska och svenska på grund av att jag inte har grundkunskaperna i matte, förstår inte grammatik och svåra ord. I matte är jag riktigt dålig, jag kan lite plus och minus och räknar på fingrarna när jag handlar. Komvux förutsatte att jag skulle kunna alla de fyra räknesätena, förstå procent, ekvationer och bråk. Precis som de förutsatte att jag vet vad pronomen, infinitiv, imperfekt, konjunktioner, satslära osv. är för något och hur man använder det. De menade att sådant lär man i grundskolan. Jag vet att läraren på Komvux tyckte att mycket av det jag skrev var väldigt rörigt då jag hoppar runt i tiden och inte följer en tidslinje i mina berättelser. Som sagt så är tid väldigt abstrakt för mig utan skriver jag en berättelse ur mitt liv så är det platser, personer och händelser jag minns och om det var sommar eller vinter när det hände, men inte i vilken tidsordning eller vilket datum eller klockslag som olika saker hände.

På Dammsdal där jag har min skolgrund så lär man sig att skriva genom att lyssna på orden och då hör om det är en eller två ljusa bokstäver som ska vara efter den mörka på hur den mörka uttalas. Man lär sig saker genom att fråga sig själv och använda mycket bilder till hjälp. Dammsdal är en skolgång för ungdomar med autism/asperger. Samma med matematiken så var den mer konkret och praktiskt inriktad, att om jag köper en glass som kostar 8 kronor och jag lämnar en 10a så ska jag ha två kronor tillbaka.

Som sagt så kan jag lära konkreta saker och läser gärna mycket böcker om rymden, stridsflygplan, attackhelikoptrar, modern krigföring osv. samt vetenskapliga tidningar som Illustrerad Vetenskap och läser mycket om det samma på Internet sen jag skaffade Internet och spelar spel/simuleringar av modern krigföring både till havs, på land och i luften. Jag tittar en del på Discovery, Discovery Science och Animal Planet och lär mig mycket genom det om hur tekniska saker fungerar, hur det är i andra länder och på andra planeter.

Jag övningskörde också en del med Krister och med min Mor. Dock min läkare bedömde att jag har stora koncentrationssvårigheter, smalt synfällt och bedömer saker som tid, avstånd och multipla situationer fel så att jag är olämplig att köra bil i den trafik som är idag och att det är ren tur att ingen olycka inträffade. 

Dammsdal var en rätt annorlunda skolgång och mycket individuellt anpassad.

Inriktningen var då under gröna vågen på 80-talet mycket kring att vi var ute i naturen, lärde oss saker om de vilda Djuren och skogen, genom lek och fantasi så utvecklades vi, då bland annat genom att vi såg oss själva som Vargar och lekte krigslekar där vi Vargar krigar mot Samer och då mycket inspirerat från Star Wars, Vietnamkriget och TV-spel. Vi hade också mycket slöjd och många hajker ute i naturen med att sova i tält eller under bar himmel, cykla och paddla kanot osv. Vi lärde oss vilka växter som är ätliga, hur man gör upp eld och fångar fisk och tillagar den över öppen eld. Att en myrstack alltid är på södra sidan om trädet. Ibland var vi hos Gunilla och hjälpte henne i stallet med Kossor, Grisar och Hästar samt ute på Vårnäs där vi lärde vi oss att rida på Hästar som var lugna och mentalt stabila att kunna hantera överaktiva och leklystna ryttare som gärna lekte att vi var Cowboys, Indianer, Stridspiloter och lekte Star Wars lekar i sadeln. Ibland var vi i badhuset och hade simning och vattengympa och sen fri lek.

Jag hade också två pryoperioder under Dammsdalstiden!

Den ena var som fotograf på Katrineholmskuriren då jag följde med en journalist och tog fotografier som jag sedan framkallade i fotolabb som sen var med i tidningen, det var innan digitalkamerorna fanns. Så det var en del jobb med att ett foto skulle bli bra. Min andra pryo var på P10 i Strängnäs där jag och en av mina Vargkrigarkompisar var med en kapten och fick kolla på när soldater övade, fick hjälpa till i verkstaden med enklare reparationer av stridsvagnar och andra fordon samt vi fick prova på att köra stridsvagn ute på ett stort fält där det inte var några andra fordon eller personer i närheten. Skjuta eller kasta skarp granat fick vi dock inte göra då vi var pryoelever och inte riktiga soldater. De hade mycket god mat på P10 och flera alternativ att välja på och alla var trevliga och snälla där. Så jag fick en mycket positiv bild av militärlivet.

På kvällen kollade Mor och jag på 1943 av SF-journalfilms DVD,n.

1943

Året började med Stalingrad. Vändpunkten i kriget som gav svenskarna tron på freden tillbaka. Nio månader senare inleddes den babyboom som skulle hålla i sig i flera år. Roosevelt och Churchill möttes i Casablanca. Kung Gustaf V fyllde 85 år. Brazil Jack visade cirkus, vi fick prismärkta skor och vi fick se en skosamlande handelsminister. Men kriget gjorde sig påmint. U-båten Ulven minsprängdes, Lund bombades av misstag och på hösten tvingades tusentals danskar fly över sundet till Helsingborg.

Lördag!

Vixey assisterade. Har varit med Mor en del. Evy och Karin kom och hälsade på och hade en blomma med till Mor.

Moster Evy och Karin kom och hälsade på en stund.

Mor och jag har kollat på Året var 1944!

1944

Tändes äntligen ett litet hopp i Europa och världen om ett slut på 2:a världskriget. Ett attentat mot Hitler sker och befrielsen av Europa påbörjas genom de allierades landstigning i Normandie. I Sverige säljs kupongfri grädde och lejdbåtar med bl.a. apelsiner anländer till Stockholms hamn. Volvo visar sin nya småbil, PV 444. Och på Nalen dansas jitterbug. Men i Sverige blir vi påminda om kriget när Stockholm av misstag bombas. Kvinnor omskolas i industrin och finska krigsbarn anländer till Sverige.

Söndag!

Zebra är tillbaks från sin semester. Har suttit och pratat med Zebra en del. Vi har hämtat medicin och handlat lite.

Mor och jag åt matjessill med sommarpotatis och gräddfil och gräslök till middag. Det är god sommarmat.

Kollat lite FaceBook och kollat igenom Telegram. Vilat en del på eftermiddagen.

På kvällen kollade Mor och jag på

Uppdrag Granskning om barn som rånar barn!

Sen kollade vi på den Norska filmen ”Vågen!”


Norsk dramafilm från 2015 i regi av Roar Uthaug, med Kristoffer Joner och Ane Dahl Torp i huvudrollerna. Den handlar om en geolog som försöker överleva när fjällmassivet Åkerneset rasar samman och skapar en 85 meter hög tsunami i Geirangerfjorden.

Filmen lanserades som den första norska katastroffilmen.

NYHETER!

Djur!

HBTQ!