Yipp! - Smirre här.

RELIGION! - Nytt På Min Furrysida!

MY PANEL GOT APPROVED!

Länsstyrelsens skyddsjakt på Varg – inget annat än djurplågeri!

Marlen Fuglsang: "Jag ser det som mycket allvarligt att ge ut fel information till svenska folket, när vargarna i själva verket bara försvarar sitt revir och inget annat."

Under hösten 2017 beslutade länsstyrelsen i Värmland om skyddsjakt på varg i Rackstads vargrevir. Skogsägaren och jakträttsinnehavaren Bertil Forsberg ville skjuta bort hela familjegruppen bestående av två föräldradjur och sju valpar som lever på hans jaktmarker. Han krävde att hela familjegruppen skulle skjutas bort på grund av upprepade hundattacker.

i tidningen ATL berättade han att "Vargarna i reviret ser våra hundar som föda". Det stämmer verkligen inte. Det här är ren skrämselpropaganda. Vargarna försvara enbart sitt revir mot inkräktare. Vargarna har inte hund som stapelföda. Dessutom har aldrig vargar attackerat kopplade hundar i Sverige.

Att vargarna ser hunden som en inkräktande varg är nedärvt beteende. Det går inte att "skjuta bort" ett naturligt agerande. Vi måste samexistera och då krävs det förändringar i regelverket kring löshundsjakten i Sverige. 

Jag ser det som mycket  allvarligt att ge ut fel information till svenska folket för att få sin vilja igenom, när vargarna i själva verket bara försvarar sitt revir och inget annat. Det handlar nog mer om att vissa vill slippa konkurrensen om bytesdjuret älgen, och att de vill bedriva löshundsjakt på sina jaktmarker ostörda från varg.

Värmlands länsstyrelse tog ytterligare ett eget initiativ till en tredje skyddsjakt. Ytterligare två valpar dog under hösten. Familjegruppen förlorade alltså fyra av sina valpar, vargar sörjer sina förlorade flockmedlemmar mycket. Vargarna traumatiseras av förlusten av sina flockmedlemmar och självklart även på grund av jakten som de utsattes för gång på gång under hösten. Det är rent djurplågeri. 

I mars har nu återigen skyddsjakt begärts på samma familjegrupp i Rackstads vargrevir då en hund har dödats. Nu återstår det bara två föräldradjur och tre valpar på bland annat på hans jaktmarker, av de tidigare nio vargarna i familjegruppen. Vargarna ska inte behöva plikta med sina liv på grund av att en hund kommer lös när det råder koppeltvång. De vilda djuren behöver hushålla med sin energi för att klara vinterförhållandena de lever i.

Länsstyrelsen skriver i beslutet följande: "Syfte med jakten är att förebygga problematik med angrepp på jakthundar under kommande jaktsäsong, genom att ge möjlighet att upplösa den aktuella reviret".

Det blir absurt att länsstyrelsen uppger i sina syften med jakten att det är en förebyggande åtgärd för att underlätta löshundsjakten framöver. Sen när blev löshundsjakten första prioritet på bekostnad på våra rödlistades vargars rätt att leva i fred i våra svenska skogar?

Hur ska jägarna kunna skilja på vilka vargar som är valpar och vilka som är föräldradjuren? Det är omöjligt. Jägarna vet inte vilka vargar det skjuter utan de skjuter troligen första bästa varg som har oturen att passera, det kan vara en vandringsvarg eller en varg från kringliggande vargrevir som dödas istället. Sanningen om vilken varg det är som har dödats uppdagas först på obduktionsbordet. 

Licensjakten som är en troféjakt på varg är dels till för att öka acceptansen för varg, men den effekten har helt uteblivit då forskare tydligt sagt i år att den illegala jakten har ökat i landet. Många länsstyrelser fortsätter dessutom i allt högre takt bevilja ett stort antal skyddsjakter på varg runt om i landet, många gånger utan att ens veta vilken individ det är.

Det går inte att skjuta bort det vissa kallar för ett "problem" för det fylls snabbt på med nya vargar. Ska samtliga vargar alltid skjutas bort med hjälp av våra länsstyrelser på olika jaktmarker, för att vissa önskar ha vargfritt där? Vi kan inte låta en minoritet som jägarna är på några procent av Sveriges befolkning styra om våra rödlistade vargar ska få leva i de svenska skogarna. Majoriteten av svenska folket vill att vi hyser varg och det säger även lagstiftningen, oavsett vad vissa inom jägarkåren tycker.

När blev det rätt att bedriva jakt under parningssäsongen för både varg och lodjur, samt stressa övriga vilda djur denna årstid? När blev det rätt att skjuta bort föräldradjuren till valparna på flocklevande rödlistade vargar, med syfte att upplösa hela reviret? All forskning visar att problem ökar om man skjuter sönder familjegrupperna, trots alla fakta fortsätter våra länsstyrelser i varglänen med att ta dessa dåligt underbyggda beslut. 

Är jakträttsinnehavarnas krav viktigare än de rödlistade rovdjurens rätt att få leva i våra skogar? 

Marlen Fuglsang, 
Medlem i nätverket Lo och Varg

Peter W Eriksson,
Regionsansvarig i Svenska Rovdjursföreningen

Håkan Olausson, 
Jakträttsinnehavare

Pälskragarna som ofta syns på jackor kommer många gånger från coyotes som fångats i grymma bensaxar.

Trots att bensaxarna är förbjuda i Sverige importerar vi kläder med pälsdetaljer från djur som ibland suttit fast i sina fällor under flera dagar.

DELA och GILLA och SÄG NEJ TILL PÄLS!

Makaber upptäckt – 14 döda Rävar dumpade vid vägen!

Här skryter tjuvjägarna om Rovdjursjakten!

Ungersk toppolitiker anklagas för korruption – efter jaktresor till Sverige!

Stop the killing of animals by Hunts in the UK!

Animal Rights Militia!

Farmer, 55, who hanged his sheepdog Prince from a tree because he didn't round up his flock properly is jailed for 18 weeks!

Kvinna inför rätta för vanvård av Djur!

I dag onsdag inleds rättegången mot den kvinna som misstänks för brott mot djurskyddslagen. Hon ska bland annat ha lämnat sina djur utan tillsyn i två dagars tid.

Brotten som kvinnan åtalats för ska ha ägt rum i slutet av november 2015.
Den 35-åriga kvinnan hade vid tillfället två hundar och nio hästar på sin gård strax utanför en av tätorterna i Hässleholms kommun.

Enligt åtalet misstänks hon ha brustit i omhändertagandet av djuren på flera olika sätt.
Till exempel kontaktade hon inte veterinär trots att en av hästarna behövde undersökas och hon höll inte rent hos de två hundarna.
Hästarna hade inte heller tillräckligt med foder och vatten. Vid ett tillfälle ska kvinnan ha lämnat djuren helt utan tillsyn i två dagars tid.

Kammaråklagare Christofer Ramkvist kommer, förutom den åtalade kvinnan själv, att kalla ett flertal vittnen som ska berätta om att de inte ombetts att sköta djuren under de dagar som kvinnan var borta.
Bland den övriga bevisningen finns såväl veterinärrapport som fotografier av djuren och miljön de vistats i.

Rätten kommer även att få ta del av filmer som polisen tagit.
Rättegången mot kvinnan inleds under onsdagen.

KÄLLA - NORRA SKÅNE!

GAMING: Cloud Alpha!

Försvarsmakten Efterfrågar Röjdykare!

Jag har ju ett stort militärt intresse och tycker om att simma, men finns tveksamheter om jag skulle fungerat just för dessa uppdrag. Jag har ju Aspergers Syndrom, ADHD och har svårt med det sociala samt har mina ståndpunkter i furry och djurrätt och de är skrivna i sten - då man som röjdykare ingår i en grupp som måste samarbeta och lita på varandra till 100 % även om man tycker och tänker olika - så är det inte säkert att jag klarat dessa uppdrag - däremot tänker jag att uppdrag där man är ensam och vet vad man ska göra som exempelvis stridspilot eller sniper skulle passat mig mycket bättre då man jobbar ensam - jag, flygplanet, målet, bomba och flyga iväg eller som sniper, jag, geväret, leta upp målet, one shoot one kill och tillbaks.

MOBBNING ÄR ALDRIG OKEJ! :o

En av mina FB-vänner berättade detta!


DET VAR PRECIS EN MAN PÅ GATAN SOM RAPADE MIG I ANSIKTET OCH FÖRSÖKTE SPOTTA MIG I ANSIKTET!!! SÅ JÄVLA VIDRIGT!!!!

Jag är så jävla chockad fortfarande! jag gick och prata i telefon med min tjejkompis **** påväg hem. Jag, mitt regnbågshår, min womanist-tröjan så antagligen lätt att känna igen mig. Och den här jävla mannen utan tvekan böjer sig fram och rapar mig i ansiktet och spottar! Inte den minsta tvekan om det var meningen eller inte - han SIKTAR på mig, kollar mig i ögonen och efter mig som att jag är det äckligaste han sett.

Jag blir så jävla chockad av att han med sin kropp och ansikte kommer fram in my face samt även rapar mig i ansiktet så jag hoppar rakt ut i gatan (som tur var kom det ingen bil) och därför missar hans spottloska mig precis. FYFAN VAD VIDRIGT!!!! Jag har fortfarande känslan av hans äckliga andedräkt och elaka blick i hela min kropp!

Direkt efter jag hoppat ut i gatan för att komma undan så mötte jag mannens blick och insåg att det var 100% medvetet från hans sida och då började jag springa därifrån och ropa i telefonen till Elin vad som hänt och bara sa om och om igen att det här är så sjukt. Och jag ville bara fly för jag kände mig hotad, rädd. Han var uppenbarligen gränslös på nåt sätt och ville mig illa så instinkten var bara att ta mig bort därifrån så snabbt som möjligt. Fattar fortfarande inte att någon vill göra en sån grej mot andra människor? Varför?!!!!

Snälla, säg inte massa saker ”jag borde gjort”. För det är BARA HAN som borde agerat annorlunda. Orkar inte höra på det, det räcker själv med att jag får slåss med mina egna såna tankar av vad jag borde sagt eller gjort, men jag blev chockad och allt skedde på instinkt. Det måste få vara okej oavsett om det är jag eller någon annan som blir utsatt.

DET ÄR INTE FÖRSTA GÅNGEN något händer mig ute på gatorna så jag antar är pga frågorna jag driver. Meningsmotståndare vill tysta, kränka och göra motstånd på alla möjliga sätt. Kukbilder. Våldtäktshot. Spott och rapar i ansiktet. Var tar kvinnohatet slut? Kan vi också tala om demokratiproblemet det faktiskt är: de kränkningar jag utsätts för varje jävla dag är för att tysta min röst.

Men aldrig ska jag låta dom lyckas.

Övrig Info!

<3 Att Skydda Hem & Familj! <3

5 tips för ett grönt kontor!

Tangentbord! - GAMING!

Datorkomponenter!

ComRadio!

Lyxig Säng!

Mercedesbilar av bra kvalitet!

Igår så assisterade Fjällräv, kollade lite på TV och vi var och hämtade mediciner, annars sov jag mest igår, håller på att bli förkyld. Satt magnetrengöraren på akvariet.

Idag vilat på förmiddagen, antagligen har Rasmus fått Nyckeln till Forden med sig hem av misstag och vi kan inte köra med vår Ford utan den, försökt få tag på Rasmus men han är tydligen i radioskugga. Mor letar efter Fordnyckeln. Hoppas att den kommer till rätta.

Fikat hos Mor och hemtjänstmicke har hälsat på, lan hjälpte oss att fixa äggen hos Grävling.

Har spelat uppdraget Frostbite i delta Force Extreeme 2 på senefetrmiddagen.

Blåräv assisterar idag och han gör pangkakor som vi ska ta med till Mor och äta.

NYHETER!

Framtiden otrygg för Trygg i Bjärnum!

650 it-system kan nu ersättas med ett!

Glaskonstnären Ulrica Hydman Vallien har avlidit!

Scania förbinder sig: Ska halvera koldioxidutsläppen till 2025!

Ännu ett rekordår för Scania – fler anställda, fler sålda fordon och högre omsättning!

Dyrt att sköta slottsparken!

Christianias haschbodar har rivits!

Child rape is “part of our culture” says Islamic preacher in Denmark!

Avgrävd fiberkabel tystade polisens tipsnummer!

Spårfel vid Stockholms södra – gav förseningar i tågtrafiken!

Flyttade in i nya bostaden – byggherren får böta tusentals kronor!

Muslim couple ‘torture, starve, murder” naive French nanny, 21, throwing her on a bonfire at their million dollar London home!

Christina frias i tingsrätten för hets mot folkgrupp!

Hets mot judar och kristna i Växjö moské!

Muslim refugee attacks German man for explaining the ‘evil’ in the Quran in public!

Saudi Arabia Is About To Behead 6 School Girls For Acting Indecently With Their Male Friends!

Muslim Migrant “the reason we came to UK is to impose Sharia ,whether you like it or not!”

China does not hide its oppression of Muslims and Islam – after serious terror attacks!

Slovakia: The World’s First Country to Forbid Muslim Immigrants!