PASSION FOR FOXES!

Info: Djurförsökscentret!

Hundar, katter, apor, getter, grisar, hästar, får och kor. Det är de djurarter som det nya djurförsökscentret SWECCLIM planerar att använda. Djurrättsalliansen kan avslöja att det just nu planeras för ett nytt djurförsökcenter för stora djur i Sverige. Projektet kommer till stor del vara finansierat av skattebetalare.

Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) är initiativtagare till projektet SWECCLIM (Svenskt experimentellt kliniskt center för innovativa stordjursmodeller/Swedish Experimental Clinical Center for Large-Animal Innovative Models) och har ansökt om cirka 90 miljoner svenska kronor från Vetenskapsrådet. Den övriga delen finansieras av konsortiemedlemmarna som är delaktiga i projektet: Sveriges Lantbruksuniversitet, Uppsala universitet, Karolinska Institutet, Statens Veterinärmedicinska Anstalt, Linköpings universitet och Göteborgs universitet. 

I en undersökning som Vetenskapsrådet själva utfört och publicerat i april så är drygt tre av fyra svenskar mot djurförsök på sällskapsdjur som hundar eller katter, några av de främsta djurarter som SWECCLIM planerar att använda. Det är inte rimligt att det här djurförsökscentret ska bekostas med skattebetalarnas pengar.

Jag har varit engagerad för djuren i snart tre decennier. Det som väckte mitt engagemang var just försöksdjuren. I Solna satt apor inlåsta i burar små som garderober och utnyttjades i plågsamma djurförsök. Jag har själv arbetat undercover i djurförsökslaboratorier för att få ut bilder och filmer på vad djuren utsätts för bakom stängda dörrar. Under årens lopp har vi varit framgångsrika och stängt alla uppfödare av hundar och katter till djurförsök i Sverige, stoppat laboratorier från att byggas, stoppat enskilda djurförsök och räddat försöksdjur.

Nu ber jag om din hjälp för att hjälpa mig och oss i Djurrättsalliansen att stoppa SWECCLIM! För några månader sedan besökte jag initiativtagaren till projektet, SLU, och deras försökshundar. Här ser ni en bild på mig med dem och jag lovade dem att vi ska Stoppa SWECCLIM och även försöka rädda dem.

Vår målsättning är att SWECCLIM inte ska bli verklighet. Vi behöver din hjälp för att stoppa SWECCLIM och jag hoppas att du vill hjälpa oss.


För djuren,

Daniel Rolke
Djurrättsalliansen

Seger: Vetenskapsrådet avslår djurförsökscentret SWECCLIMs ansökan!

Vetenskapsrådet har nu meddelat att de inte beviljar ansökan på 90 miljoner kronor för det planerade djurförsökscentret SWECCLIM. Djurrättsalliansen som driver kampanjen "Stoppa SWECCLIM" är glada över beskedet och ser det som ett steg åt rätt riktning mot vår målsättning att se till att djurförsökscentret inte blir verklighet. 

Bakom projektet ligger Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) tillsammans med Uppsala universitet (UU), Sveriges veterinärmedicinska anstalt (SVA), Karolinska Institutet (KI), Göteborgs universitet (GU)/Sahlgrenska universitetssjukhuset och Linköpings universitet (LiU). SLU är samordnare för projektet. Dessa har gått samman för att skapa en ny nationell infrastruktur för kliniska och experimentella studier på större djur. De djur som var tilltänkta att användas är apor, hundar, katter, hästar, getter, grisar, får och kor. I dagsläget utförs relativt få experiment på dessa djurslag i Sverige.

Djurrättsalliansen kunde avslöja planerna på det nya djurförsökscentret i mitten av juli i år och har sedan dess drivit kampanjen ”Stoppa SWECCLIM” och innan Vetenskapsrådet fattade beslutet överlämnades 47 481 namnunderskrifter till Vetenskapsrådet för att stoppa centret.

– Vi är oerhört glada över att projektet inte får de 90 miljoner kronor de ansökt om till att använda djur i djurförsök. Vetenskapsrådets egen opinionsundersökning som publicerades i april i år visar att tre av fyra svenskar är mot djurförsök på sällskapsdjur som hundar och katter. Det är dags att satsa på djurfri forskning för att nå viktiga framsteg, säger Daniel Rolke, ordförande i organisationen Djurrättsalliansen.

De sökande lärosätena har meddelat att de har för avsikt att fortsätta med projektet och hitta finansiering till det på annat håll. Djurrättsalliansens målsättning är att se till att SWECCLIM inte blir verklighet och kommer fortsätta arbetet med det.

LÄS MER!

Mer Djurnyheter!

Katter!

Ida har räddat 250 hemlösa katter!

Lodjur!

Tre lodjursungar i trädgården!

FLUFFOGRAM!
Söndag!

Vixey assisterade, satt och pratade om dittan och dattan. Varit med Mor på eftermiddagen. Chattat med andra Furries och läst nyheter.

La mig tidigt.

Måndag!

Zebra assisterade, sett att Malmerfors inte uppdaterat sina Rävserier på länge och ingen ny video från Zabu heller, sista var om att en stor orkan var på väg. Hoppas allt gått väl ändå och att han kommer online igen.

Haft APT här i Finja och nye assistenten ”Vargen” var med också, hoppas att Vargen kan vara med mig på fredag.

Varit med Mor och sen handlat.

Gjort en härlig höstgryta med människokött, kantareller och potatis i kväll. Nom, nom!

Tisdag!

Blåräv assisterade, suttit och fixat med FurAffinity och hjälpt Mor med några saker.

Plockat och organiserat en del av mina saker som ligger på mitt arbetsbord och har varit på skyttet.

Serie 1: 46, 45, 49, 48 = 188 poäng.

Serie 2: 48, 48, 48, 49 = 195 poäng.

Handlat lite och hämtat mediciner till Mor.

Varit på Second Life och umgåtts med andra Furries!

Träffade en trevlig Drake med flera Furries.

Vargen GreyPaw bland annat.

Samt en fluffig Fjällräv och

en Hyena samt

en grön Räv.

Onsdag!

Vixey assisterade, hon har hjälpt mig att fixa med mina blommor.

Hjälpt Mor med att organisera om och ta hand om en del grejer, bland annat kablar, DVD-er och pärmar med mera. Kan inte vara en massa saker på bordet och i soffan i vardagsrummet då Moster från Stockholm kommer och hälsar på Mor på fredag.

Varit ut till Narismiral!

Kollade in det nya akvariet och

var med Sergalen Krysune och hennes kompis.

Hjälpt Mor att fixa mer i ordning och vi har lagat mat ihop och det blev spagetti med köttfärssås. Nom,nom. Ringt till banken om en sak som kört ihop sig och skrivit på min Krigsbok om Djuriska militära uppdrag.

Torsdag!

Blåräv assisterade, hjälpt Mor med några saker, Blåräv och jag har kört skräp till tippen, bland annat det trasiga katt-tornet och säckar med rivna dokument med mera och det fanns lite kul i lamplådan.

En gul glödlampa.

En lysrörslampa och

ännu en lysrörslampa med glashölje.

En LED-spott med ljuschipparna väl synliga.

En stor glödlampa med halogenljus inuti.

En stor glödlampa med LED-trådar.

En sådan glödlampa som sitter i gatlyktor.

Mor, Blåräv och jag har varit på banken under eftermiddagen och suttit i ett möte och nu har saker fixat sig. Gick sen till Senioren och fikade men Lisen var inte där, brukar träffa henne ibland på Senioren och prata med henne.

Vilat en stund när jag kommit hem.

Sen spelat krigsspel och skrivit på min Krigsbok om Djuriska militära uppdrag.

Sett Contact på Discovery!

Paul och Kawa tvivlar på de officiella redogörelserna för en nedslagsplats i Argentina. Sarah och Nick försöker kartlägga ett mönster kring UFO:s som flugit på låg höjd i Phoenix.

Fredag!

Vargen assisterade sitt första hela pass. Det funkade riktigt bra, Vargen är social, trevlig och trygg i sig själv. Vi tvättade samt hjälpte Mor med en del saker då mina mostrar ska komma på besök. Plockade ordning på en hel del saker i Mors lya och dammsög och fixade.

Städade sen delar av min lya och spelade sen Call of Duty och är så gott som klar med ”Operation Freedom” och skrivit in en del om det i min Krigsbok. Vargen och jag pratade också om min 6-kantiga trästav som jag vill bygga till en Barett M82 replika och hur vi ska lösa det fram över.

Vi kollade på filmer från när jag var liten, pappa spelar munspel i motljus, hunden Pelle, ångloket, när jag cyklar på Yvonnes och Götes bondgård i Hörja och Yvonens hund Assi, när vi körde punktering med Saaben och jag sitter på motorhuven och sjunger Björnen sover, från när jag var med pappa och min morbror vid sjön, när vi hade stugan i Småland och jag badar i min minipol, plockar en korg full med kottar, Björnlokorna som växte bakom dasset och kastar freespe tillsammans med hunden Tina, Midsommarstången som jag och moster gjorde samt att min cykel är en Spittfire, när Mor, jag och Ryssa-Inga var vid stugan i Skumeslöv och mina första katter Cosmos och Katastrof, Socialkontoret och Lönekontoret spelar fotboll och Pingstvännerna sjunger på trappan, besöken på Dormsjöskolan i Dalarna och Järnsakolan i Södertälje, samt när jag och Mor var hos min moster i Stockholm och moster plockar potatis, mosters katt och jag klipper gräset vid mosters hus i Stockholm och vi var på Skansen och kollade på Vargar, Björnar och Apor samt åkte upp i Kaknästornet. På Skånes Djurpark i Höör och umgås med Getter, springer ikapp med Tjuren och matar Gässen, när John och jag har vattenkrig i trädgården hemma i Gumlösa, jag visar upp kottar och hur en kattunge gör om den ligger på rygg samt leker Star Wars lekar med Lego och många andra minnen från 70-talet och tidigt 80-tal.

Lördag!

Vixey assisterade och vi fixade lite här hemma med växter, akvariet och resterande städning.

Var sen ut till Narismiral och var med Sergalen Salaster där.

Mina mostrar kom på besök till Mor och vi har fikat och haft trevligt. Pratat om gamla minnen och lite allmänna saker, pratade även om Nordic Fuzz Con och att det är i Malmö 2020 istället för Stockholm som det varit alla år förut.

Det är rekordmånga Rönnbär här omkring så jag har plockat två kassar fulla med Rönnbär som Mor och jag ska göra gelé av sedan. Mycket Rönnbär samt att ryggfenan på Aborrar är röd tyder på att det ska bli en lång och kall vinter. Det är typ sådana livskunskaper jag har från naturen då jag under min barndom och tonårstid levt mycket ute i skogen som ett vilt djur samt att jag är en Furrie och det måste andra personer runt mig förstå och acceptera, för det är det jag är och så jag fungerar - genom leken, fantasin och med fabler och teckningar kan jag lättare hantera verkligheten.  

Varit på Second Life ikväll och umgåtts med andra Furries.

Träffade Draken Kaii och Tigern RonnPaw bland annat.

Var med en röd och svart Varg.

Samt träffade Räven Bark och några andra Furries.

Gjort spagetti med köttfärssås till kvällsmat, det var gott! Nom,nom!

NYHETER!

Miljö!

Ny sortering kan öka plaståtervinningen!

Pride!
Hälsa & Sjukvård!
Järnväg!
Branden i Hässleholm!
Skola!