REJVA SÅ PÄLSEN STÅR! Smirre är online.

DJURVÅRDARE HJÄLPER LITEN RÄVUNGE SOM BLIVIT NERKYLD!

På en presskonferens den 27 april i år meddelades att Norge får sina djurpoliser. Det är länet Sør-Trøndelag som blev först ut med djurpoliser och målet är att fler ska dömas för brott mot djur - under de senaste sex åren är det mindre än två procent av alla anmälda brott mot djur som leder till att någon fråntas rätten att hålla djur i Norge.

Djurpoliserna i Sør-Trøndelag är ett försök som ska pågå i tre år och därefter utvärderas. Sveriges första djurpoliser inrättades i Stockholms län år 2011. Även på Gotland och i Norrbotten har projekt med djurpoliser initierats.

Läs mer!

I Djurens Rätts julkalender/årskrönika för 2015 öppnar vi 31 luckor och uppmärksammar 31 positiva händelser för djuren under året som gått. Var med och gör skillnad för djuren under 2016 genom att bli medlem i Djurens Rätt!

DAGEN!

Mor och jag har handlat inför julen, Zebra var med och efter att vi handlat så fikade vi. Åkte sen hem till Zebra och gick med hans hund.

Ikväll har Zebra och jag varit på bio och sett STAR WARS THE FORCE AWAKENS!

Nu mera har man möjlighet att se bio i 3D med speciella glasögon och det gjorde vi, första filmen som jag sett i 3D på bio. Har dock provat titta på 3D TV för några år sedan då jag var på Teknikmässa Dustin Home i Stockholm.

Det var grymt häftigt att flyga med i X-wings och TIE-fighters i 3D, man nästan kände G-krafterna presa en i biofåtöljen.

Star Wars är klart cult!

NYHETER!

Lång väntan på en ny husse eller matte!

Märker inte du heller att djuren plågas?

Jesusbild på byggnad ska täckas över - "Helt absurt!"

- Nej, jag tycker inte det är fel att täcka över den eller ta bort den, byggnaden ska ju användas av studenter och skolan ska vara en miljö fri från religiös och politisk propaganda. Jesusbilden på väggen kan medföra att många som inte är Kristna, eller att furrisar, hedningar, homosexuella, ghotare, veganer, djurrättare osv inte känner sig välkomna.

Tv-profil anmälde – våldtäktsman döms!

Arga snickaren var på plats för att renovera familjens hus.

Men när misstankar uppstod om att allt inte stod rätt till så skrotades avsnittet och en orosanmälan skickades till socialtjänsten.

Nu döms pappan i familjen till sju års fängelse för att ha våldtagit sin styvdotter vid ett stort antal tillfällen från att hon var elva år gammal.

LÄS MER!

Ulf hittade sin dotters grav skändad!

Ulf Renholm skulle till dotterns grav för att tända ljus när han upptäckte att någon skändat flera gravar. Foto: Privat

Synen som mötte Ulf Renholm på kyrkogården i Partille fick honom att snabbt ringa sin fru.

Deras dotters grav och ett hundratal andra gravar hade skändats. Kors var bortkastade och gravstenar omkullvälta.

– Man tänker att hon äntligen ska få vila nu, det är fruktansvärt att någon gör så här, säger Carina Renholm.

Carina och Ulf Renholm förlorade sin dotter Jennie i cancer i slutet av sommaren. Gravstenen är ännu inte uppställd men ett kors pryder platsen där deras dotter vilar på Kvastekulla kyrkogård i Partille.

Men när Ulf Renholm kom till graven för att tända ljus under söndagen fanns korset inte kvar.

– Det är någon som har rivit ner massor av gravstenar och trampat sönder gravarna. Min dotters kors låg slängt nere i skogen, säger han.

Uppochnervända kors

Och han var inte den enda som förfärades av synen på kyrkogården.

– Jag såg ett par flickor som var alldeles förtvivlade. Några av korsen är vända uppochner, någon har skändat gravarna här.

Snabbt kontaktade han sin hustru Carina och berättade vad som hänt. Hon kastade sig i bilen för att komma dit.

– Vår dotter gick bort i slutet av augusti efter att ha kämpat mot cancer länge. Hon blev bara 34 år och man tänker ju att hon äntligen ska få vila nu. Sen händer det här, det är fruktansvärt att någon gör detta, säger hon.

När Carina Renholm kom fram till kyrkogården hade hennes make lyckats hitta korset, men skadan är redan skedd.

– Jag förstår verkligen inte hur den som gjort detta tänkte. Kan inte ens de som lämnat oss få vara i fred. En krossad ruta är en sak, men det här.

Rubricerat som skadegörelse

Polisen har kontaktats och är vid klockan 11 på väg till Kvastekulla för att kontrollera det som hänt. Väl på plats kan de konstatera att runt 100 gravar skändats.

– Det skrivs en anmälan om brott mot griftefriden efter att man varit på plats, men det finns inga misstänkta för brottet i nuläget, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.

Senare under söndagen larmades Göteborgspolisen om ytterligare en gravskändning.

Flera gravstenar hade då slagits sönder på Kvibergs kyrkogård.

KÄLLA!

Ytterligare larm om gravskändningar!

Under söndagen har polisen fått larm om ytterligare gravskändningar i Göteborg - den här gången på Kvibergs kyrkogård.

– Det ska handla om sönderslagna gravstenar. Det är många som går till de här platserna vid den här tiden, det är inte trevligt alls, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Under söndagen har polisen fått larm om ytterligare gravskändningar i Göteborg - den här gången på Kvibergs kyrkogård.

– Det ska handla om sönderslagna gravstenar. Det är många som går till de här platserna vid den här tiden, det är inte trevligt alls, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Larmet om gravskändningen på Kvibergs kyrkogård kom till polisen 14.40 på söndagseftermiddagen bara timmar efter larmet om skändningar på kyrkogården i Partille.

– Det är någon som kommer dit och ser att man har förstört gravstenar. Det ska handla om sönderslagning, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Polisen har inte varit på platsen ännu och har ingen omfattning om hur stor skadegörelsen är.

– Det klassas som brott mot grifteriden. Det är ett ställe som ska få vara i fred. Det är många som går till de här platserna vid den här tiden, det är inte trevligt alls, säger Peter Adlersson.

KÄLLA!