Marie Edenhagers hundar förgiftades i skogen – nu känner hon sig utsatt av varghatare!

Hennes hundvalpar blev förgiftade av en åtel, troligen spetsad med glykol i skogen. Kort därefter slängde någon in en flaska glykol på hennes glasveranda, där hundarna fanns. Marie Edenhager i Idkerberget tror att det beror på hennes engagemang i vargfrågan.

– Jag såg det som en varning, säger hon.

Marie Edenhager bor på landsbygden och har inte gjort någon hemlighet av att hon menar att vargen ska finnas i Sverige. Som tidigare kommunpolitiker för SD i Borlänge är hon van vid offentligheten och att säga vad hon tycker.

– Jag tycker att vargen har sin plats i den svenska faunan. Jag ser mig själv som gäst när jag är ute i skogen.

På senare tid har hon varit med om en rad obehagliga händelser som hon sätter i samband med hennes åsikt i vargfrågan. I trakten runt Idkerberget har det en tid rört sig en grupp på fem vargar och de slog nyligen en älgkalv inte långt från centrala byn. Marie Edenhager berättar att hon i samband med det hörde ett gevärsskott en kväll och gav sig dit. Hon parkerade en bit ifrån och då dök det upp en skoterförare på vägen.

– Han åkte runt min bil flera varv, alldeles nära och ställde sig och lyste en bra stund med helljusen mot mig. När jag klev ur och vinkade till mig honom stack han iväg.

Marie Edenhager tyckte att det förvisso var obehagligt, men det värsta var händelsen med hennes hundar i somras.

– Jag hade varit ute och gått med hundarna när en av dem kom med en död fågel i munnen. Jag tog och slängde iväg den och åkte hem.

När de hade varit hemma ett tag märkte Marie och hennes dotter att det var något konstigt med en av deras hundvalpar.

– Den krampade och såg nästan död ut.

Efter en stund började de andra två valparna också uppvisa samma symptom. Läget förvärrades och till slut lyckades Marie Edenhager få tag på en veterinär som konstaterade förgiftning. Hundarna behandlades under natten och läget stabiliserades. Räkningarna från veterinären visar av de tre månader gamla valparna var med om.

– Dagen efter gick vi upp och spårade i området där vi hade varit i skogen och hittade då en misstänkt plats för åtel med någon typ av skinn som satt fast med ett rep i en pinne. Det såg ut som något var skvätt på den, möjligen glykol. Den döda fågeln hittade vi också, den har jag sparat i frysen för att kunna skicka på analys.

Inte långt därefter kastade någon in en flaska glykol på Marie Edenhagers veranda, mitt bland hennes hundar. Hon är säker på att det har en koppling med förgiftningsincidenten.

– Jag har aldrig tänkt så innan, men jag tog det som en varning. Tänk om hundarna hade tuggat på flaskan? Det måste ha att göra med detta. De tycker väl man stör deras verksamhet.

Händelserna är polisanmälda.

Marie Edenhager har flera vänner som också är engagerade i vargfrågan och de vittnar också om den hårda tonen, som ibland slår över i handgripligheter. En vän till henne fick hjulbultarna på sin bil lossade bara för någon vecka sedan.

– Det är ett sådant hat kring vargen. Alla får ha sina åsikter, men man ska inte hålla på och skrämma folk, säger hon.

Nu vill Liberala ungdomsförbundet legalisera tidelag!

Liberala ungdomsförbundet, Henrik Edin, Tidelag, Djursex, Lagar

Djursex, eller tidelag som det kallas, har varit en ständig fråga i Sverige och var förr i tiden belagt med dödsstraff. 1944 avkriminaliserades det, för sedan bli olagligt igen år 2014. Nu vill Luf ändra lagen.

Under veckans kongress tog Liberala Ungdomsförbundet, Luf, beslutet att de vill avskaffa förbudet mot tidelag. Nyvalda ordföranden Henrik Edin förklarar hur de tänkt.

– Vad som debatterats är huruvida djurskyddslagen räcker för att se om djur far illa, och i år kom vi fram till att lagen om tidelag är överflödig. Det är en av de frågorna som alltid kommer på kongresserna, säger Edin till Nyheter24.

Enligt honom har förbundet högt i tak och frågan diskuteras i princip årligen, med olika resultat. På frågan vad han själv tycker skrattar han till.

– Jag ska ju representera förbundet. Personligen funderar jag inte så mycket över den. Det är inte min cup of tea. Det här är ju inte det viktigaste Luf tycker heller, säger Edin.

Han understryker också att förbundet inte på något sätt är för sex med djur.

– Det handlar ju inte om att man uppmuntrar till tidelag, utan det handlar ju om att tycker att djurskyddslagen täcker upp, säger han.

Efter att det blev känt väntade inte reaktionerna på sig, många ville direkt driva med Luf.

KÄLLA!

Var hos doktorn i förmiddas, jag har inflammation i min högra bitestikel och i prostatan. Doktorn tog urinprov och blodprov från mig och kände på min prostata - då kunde doktorn konstatera det. Han skrev ut Diklofenak som jag får ta max 3 gånger om dagen. Har inte problemen försvunnit efter en vecka så får jag hämta ut penicillin!

Ikväll har jag varit på årsmöte med Skytteföreningen och den nya ute skjutbanan är klar men är en massa papper och tillstånd som måste fixas genom kommunen med tanke på att det kommer låta en del. För det är bara inte vi som skjuter kolsyregevär och Salongsgevär som ska skjuta där, utan även jaktskyttet och pistolskyttet kommer träna där samt P2 Veteraner som skjuter K-pist. Det är iaf en fin anläggning vad jag förstått där man kan skjuta på 25 meter, 50 meter och 100 meter. Modern klubbstuga och två kassuner med mera. Samt skydds och bullervallar. Men kommunen ska utreda och krångla in i det sista kring hur mycket det kommer att låta osv.

Efter mötet som till stor del handlade om ekonomi - så fick vi smörgåstårta och jag fick ett pris för bra resultat på 4 månadstävlingar! Yay!

Satt och pratade med en moder och hennes dotter en stund efter fikat. Pratade om skytte och om F-10 b.la. Dottern hade också vunnit pris!

Ikväll varit på Second Life och umgåtts med andra furrisar! =^__^=

NYHETER!

Carl B Hamilton efter nekrofili-förslaget: Puckon!

Plötsligt börjar det ryka ur vägguttaget!

Chocken när de inser vad som gömmer sig i väggen!
SE KLIPPET!

Arga snickaren förstörde min lägenhet!

21-årige Joel försvann under lördagsnatten!