Att människor verkligen kan bete sig som svin är ju känt, men detta är rent ut sagt genomvidrigt! Vissa människor anser att människor står högre än andra djur och beter sig illa mot andra djur! Finns inget försvar för ett sådant synsätt och ett sådant agerande!

Intill festivalområdet ligger ett hundpensionat och plötsligt ställde sig ett stort antal besökare vid staketet och kissade hundarna rakt i ansiktet. Foto: Privat

Danska Roskildefestivalen hann knappt börja förrän den första skandalen var ett faktum.

Intill festivalområdet ligger ett hundpensionat och plötsligt ställde sig ett stort antal besökare vid staketet och kissade hundarna rakt i ansiktet.

Roskildefestivalen, Nordens största musikfestival, slog upp portarna för 46:e året på lördagen. Festivalen besöks bland annat av tusentals svenskar.

Men det hann bara gå en dag innan den första skandalen var ett faktum, rapporterar danska tidningen Ekstrabladet.

Alldeles intill festivalområdet finns ett hundpensionat, en ideell verksamhet som drivs av Dyrens Beskyttelse. Festivalbesökarna har redan ställt till med stora problem för ledningen för hundhemmet.

Enligt den danska tidningen ska ett antal av besökarna först ha ställt sig och kastat in skräp och matrester till hundarna vid de tillfällen när hundarna får röra sig fritt i rastgårdarna.

Kastade in plastbestick

– Det har varit allt från plastbestick till matrester och ölburkar, säger Henrik Buchholdtz, chef för anläggningen. Vi har tvingats vara särskilt uppmärksamma på vilka matrester det handlar om, kycklingben till exempel kan vara farligt för hundarna att sätta i sig.

På hundpensionatet finns för närvarande 33 hundar och de sägs redan vara mycket påverkade av festivalen.

Enligt Henrik Buchholdtz blir hundarna stressade av både festivalbesökarna och den höga musik som spelas från de olika scenerna på festivalområdet.

Kissade på hundarna

Men det som har varit särskilt utmärkande ska vara en händelse när ett antal festivalbesökare lyckades kalla till sig en del av hundarna - och sedan ställde sig och kissade på djuren rakt i ansiktet.

– Det är ju helt förkastligt, ett vidrigt beteende, säger Henrik Buchholdtz till Ekstrabladet.

Tidningen har inte lyckats få någon kommentar till händelserna från ansvarig arrangör.

Stort område

Roskildefestivalen börjar officiellt på onsdag och pågår veckan ut. Men redan på lördagen släpptes de besökare som önskade in på området för "warm up-konserter".

Festivalområdet, som är 25 fotbollsplaner stort, besöks av cirka 75 000 personer som kan se tvåhundra artister. Kändisar som framträder i år är bland andra Red Hot Chili Peppers och Neil Young.

KÄLLA!