Djurens Parti från några länder sitter ju med, DP är ganska nytt i Sverige och kom inte med denna gången till Bryssel. Dock bland övriga partier så är de rätt stora.

Djurens parti har ökat till 0,25 procent av rösterna när 1549 av 6227 valdistrikt är räknade. Trenden är att vi närmar oss Junilistan och vi har möjlighet att bli STÖRSTA parti i kategorin övriga partier. Följ den rafflande rösträkningen här!

TACK!
Till alla er som röstade för kärlek, medkänsla och ett öppet landskap
Tack till alla er som röstade på Djurens parti
Tack till alla er som engagerar er
Vi behövs och gör skillnad!
Fortsätt att så frön så har vi snart en blomstrande äng där på riktigt lyckliga djur kan beta för sin egen skull och för ett öppet landskap.
Förstår ni, vad vi har åstadkommit tillsammans så här långt, på ren envishet och målmedvetenhet om att en förändring för djuren behövs.
Varje bunt med valsedlar som körts ut,
varje affisch som satts upp,
varje samtal som väckt nya funderingar eller lett till aktiviteter och beslut,
varje artikel som skrivits,
varje delning på FB,
varje lokalförening som startats,
varje kampanj som dragits igång och drivs framåt,
varje leende och inspirerande ord som berört en annan människa att ta parti för djuren...
är alla frön som såtts
TACK!

Feministiskt Initiativ gick framåt rejält! Ett annat parti som bildats heter Satanistiskt Initiativ! - verkar dock extrema eller är typ ett trollparti. Iaf ett seriöst Satanistparti kunde vara bra i motparti till den kristna människocentreringen och ge stöd för ett jämställdare och mer rättvist samhälle. Dock om man ska lägga in religion i politiken, så skulle jag vilja se ett Shintoistiskt parti eller ett hedendomsparti eller schamanparti!

Iaf bra jobbat Sverige, att DP är störst bland småpartierna under 4% spärren.

Miljöpartiet som driver djurrättsfrågor men även en samhällsomfattande politik har ju gått rejält framåt tillsammans med Socialdemokraterna och det är ju lovande.

Dock tragiskt att i EU-valet så har främlingsfientliga och rasistiska partier också ökat och att stänga Europas gränser mot omvärlden är inget bra för varken Europa eller Sverige.