Det var på påskafton som polisen larmades till en plats mellan Skinnskatteberg och Fagersta där en privatperson hittat en död varg.

– Det var strax efter lunch som allmänheten kontaktade oss om en död varg som man hittat i länet, säger Tobias Ahlén-Svalbro, presstalesperson polisregion Mitt.

Efter en närmare titt på vargen startades en utredning om misstänkt grovt jaktbrott. Länsstyrelsen kopplades in och vargen kördes till Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) för obduktion.

 – Det jag kan säga är att polisen har hittat en död varg som misstänks vara skjuten, säger Helena Ekstrand som är biträdande kommunikationsdirektör på Åklagarmyndigheten.

Kesbergets vargrevir ligger närmast platsen där vargen hittades men så här års strövar många ungvargar, som blivit fördrivna från sin ursprungsflock, omkring och söker efter ett nytt revir. Om det är en ungvarg som hittats död kan den komma från många olika revir i trakten. Andra revir som ligger i närheten är Snösjöreviret som ligger närmare Ludvika och Haraldssjöreviret som ligger på gränsen mellan Örebro och Dalarna.

KÄLLA SVT!