Olle Pohlin: "Kamper som kvinnokampen, slavkampen och arbetarkampen liknar djurrättskampen. Någon skadas av dina handlingar och därför måste de upphöra även om det känns som att du förlorar på det"  

De står utanför matbutiker, pälsbutiker, minkfarmer, djurparker, kosläpp, djurcirkusar och på torg. Med plakat och banderoller för de fram sitt budskap samtidigt som de delar ut flygblad och svarar på förbigåendes frågor. Ibland kommer media och polis till platsen. Vad vill djurrättsaktivisterna?

För flera år sedan blev jag informerad av aktivisten Gary Yourofsky och det resulterade i att jag blev vegan. Ett år efter det ville jag göra mer. Jag ville bli aktivist och jobba aktivt för djuren.

Jag träffade aktivister och djurrättsorganisationer som hade samma mål som mig och därefter har mycket hänt. Från några av dem som vi riktar oss till får jag höra ”Har aktivisterna inget jobb?”, ”Detta gör väl ingen skillnad?” Och ”Varför ska de vara så påtvingande?”. Jag uppfattar dessa frågor som uppriktiga och har svar på dem.

Att fråga om aktivister jobbar eller är arbetslösa flyttar fokus från vårt budskap, vilket ofta händer. De allra flesta har ett jobb eller studerar och lägger ändå ner mycket tid och energi på att genomföra djurrättsliga aktioner. Något som är svårt att ses som negativt för mig.

Dessa aktioner har gjort och gör skillnad. Tack vare aktivister har jag och många andra blivit veganer. Djurcirkusar har slutat använda djur, minkfarmer har stängts ner och butiker slutat sälja päls.

Anledningen till att vi uppfattas påtvingande är för att någon skadas på grund av dina handlingar och vi anser det därför akut att en förändring bör ske.

Kamper som kvinnokampen, slavkampen och arbetarkampen liknar djurrättskampen. Någon skadas av dina handlingar och därför måste de upphöra även om det känns som att du förlorar på det. Jag är glad att det finns lagar och normer som gör att kvinnoförtryck och slaveri inte accepteras i samhället. Med hjälp av lagliga och olagliga aktioner har den förändringen skett.

Djurrättsaktivister som kämpar för att djurförtrycket ska vara historia behöver förstärkning. Lyssna på dem med öppet hjärta och var redo att ställa dig på rätt sida av historian.

KÄLLA!

Djuraktivisten slår tillbaka: "Sluta mörda minkar!"I torsdags rapporterade 24Falkenberg om Söndregårds Minkfarm Glommen, som fått ett kraftig motstånd från djurrättsaktivister som demonstrerat, ringt, och skickat brev till farmen och ägaren. Nu ger Rebecca Hansson, en av de som skapat Facebookgruppen "Stäng minkfarmen i Falkenberg", svar på tal.

- För oss handlar det inte om att djuren ska ha större burar eller bättra deras levnadsvillkor. Vad ger dem rätten att använda deras frihet och ta deras liv ifrån dem? De har inte rätt att döda dem. Sluta mörda minkar, så slutar vi demonstrera, säger Rebecca. 

Enligt Rebecca kommer organisationen Djurfront fortsätta kämpa tills de fått bort minkfarmen.

- I slutändan är det inte Niklas som är offret, det är minkarna. Vi kommer fortsätta kämpa till vi når vårt mål, som är total frigörelse av djuren.

Facebooksidan "Stäng minkfarmen i Falkenberg" har över 2400 medlemmar och startades av organisationen Djurfront. Rebecca förklarar att organisationen skapades i början av år 2017, då de upplevde att det saknades en mer radikal djurrättsorganisation.

- Det spelar ingen roll vilken farm eller vilket land det gäller, vi är emot all djurförtryck. Det är många som inte vet hur många pälsfarmar det finns eller hur de lever, vi representerar minkarna på ett sätt. 

Organisationen kämpar för att få bort fler pälsfarmar i landet. Att Söndregårds Minkfarm fick en egen Facebookgrupp var en tillfällighet, enligt Rebecca.

- Vi valde inte ut den av någon speciell anledning, vi tycker alla pälsfarmar är vidriga. Djuren på den och andra farmer lever i misär, de borde få leva ett liv i frihet. Vårt mål är att stänga ner alla farmer och vi jobbar på olika sätt, bland annat genom dokumentationer, lagliga demonstrationer utanför, och dylikt. 

Ett fall med två demonstranter på farmen togs upp i Varbergs Tingsrätt nyligen, hur ser ni på det? 

- Det är ingenting vi vet något om. Men det har varit många situationer som uppstått när vi varit på farmen, där Niklas och hans anställda tagit till med våld. Det har vi både videomaterial och vittnen på, bland annat där de slagit två aktivister mot huvudet. Och våldet kommer inte ifrån båda hållen, vi har inte använt våld mot varken Niklas eller de anställda.

Rebecca förklarar att djurrättsaktivisterna anmält flera våldsfall och skickat in videobevis till polisen.

- Polisen i Falkenberg är väldigt korrupt, så de lägger ner våra anmälningar, avslutar Rebecca.

KÄLLA!

MER OM MINKAR!


Tycker du, när man på denna bild ser hur minkarna bor, att det behövs en till utredning för att bedöma om djuren ges möjlighet att bete sig naturligt?

Återigen har regeringen gett Jordbruksverket i uppdrag att utvärdera välfärden hos minkar inom pälsdjursproduktionen.
I uppdraget står att Jordbruksverket ska "bedöma om produktionen, så som den bedrivs i dag, innebär att djuren ges möjlighet att bete sig naturligt. I det ligger att djuren hålls och sköts i en god djurmiljö så att deras välfärd främjas, att de kan utföra sådana beteenden som de är starkt motiverade för och som är viktiga för deras välbefinnande samt att beteendestörningar förebyggs."

Hämtat från Djurfront på FB!

CIRKUS!


Idag var Djurfront Malmö på plats utanför Cirkus Olympia föreställning för Malmös förskolor.

Lärarna och cirkus-pöbeln var mycket aggressiva och våldsamma och attackerade två av våra aktivister.

Djurfront anser det vara förkastligt att tvinga barn att bidra till det djurplågeri som cirkus innebär.

Djur är inte underhållning! 

Hämtat från Djurfront på FB!