Idag kan vi med glädje meddela att Pizza-Hut koncernen äntligen, efter 106 dagars global konsumentupplysning, säger nej till att hålla hönor i burar. Detta innebär att koncernen med närmare 50 000 restauranger i världen nu blir buräggsfria! Vilket är det största antalet restauranger som påverkats av en och samma buräggsfria policy hittills.

Djurens Rätt har sedan i maj, tillsammans med den globala koalitionen Open Wing Alliance, drivit en informationskampanj för att uppmärksamma allmänheten om att Pizza Hut, som ägs av jättekoncernen Yum! Brands, fortfarande köper in burägg. Yum! Brands är en av världens största restaurangkedjor och förutom Pizza Hut äger de varumärkena KFC, Taco Bell och Habit Burgers, och finns i mer än 150 länder.

Som följd av informationsarbetet går Yum! Brands idag ut med en buräggsfri policy för alla sina 50 000 restauranger världen över, vilket kommer att påverka miljontals hönor!

Det gör kampanjen till Djurens Rätt mest framgångsrika informationskampanj hittills när det kommer till att få ut hönor ur burar.

Källa: Djurens Rätts Nyhetsmejl.