En naturfotograf fångade på bild en Varg och en Björn som möttes och kramades!

Magnus magiska möte i skogen – se Björnen och Vargen kramas!

Läste också glädjande artiklar om Vargar här i Skåne!

Här skuttar Vargen vid Björns bil i Hässleholm!

Vargforskaren Olof Liberg: Dubbelt så många revir i Skåne nästa år!

Vargarna har ju varit utrotade här i Skåne i över 100 år, så det är verkligen glädjande att de kommer tillbaks. Vargar är en självklar del i faunan som alla andra vilda Djur.

På tal om de vilda Djuren så sände Sveriges Radio detta:

Åtta timmars direktsänd Fågelsång hela natten lång!

Kosläpp - ett jippo med dålig bismak!

Årets kosläpp är i full gång och mjölkbranchen visar gärna upp glada kor som äntligen släpps ut på bete. Samtidigt som det görs stora jippon av kosläppen lobbar mjölkindustrin för att betesrätten för kor ska försämras eller slopas helt.

Det är inte konstigt att kosläppen lockar. Vem vill inte se glada djur utomhus? Någon kanske frågar sig varför korna egentligen ser så glada ut och springer och hoppar när de får komma ut på betet. Svaret är för att de äntligen kan, efter månader inomhus.

För mjölkföretagen, som exempelvis Arla, är kosläppen en fantastisk möjlighet till marknadsföring. Samtidigt arbetar mjölkindustrin för att betesrätten för kor ska försämras eller slopas helt. Det senaste exemplet är att Växa Sverige, en medlemsorganisation till LRF, ska genomföra ett försök där 1500 kor ska hållas enbart inomhus under 18 månader, för att se om kor verkligen behöver få komma ut och beta.

Den hotade betesrätten och varför 1500 kor ska stängas in!

I Djurens Rätts senaste poddavsnitt dyker vi ner i mjölkindustrin tillsammans med sakkunnig etolog Linda Björklund. Förutom djurförsöket pratar vi om baksidan av kosläppen, den hotade betesrätten och om tragedin i Texas där 18 000 kor brann inne.

Lyssna på podden!

Djurplågeri riktat mot 4H!

I Uppsala så ägnar sig djurplågare åt att plåga och mörda på Kaniner i 4H verksamheten i Uppsala. Man blir både ledsen och förbannad. Men man får som sagt inte ta lagen i egna händer men jag anser att personer som plågar Djur förtjänar ond bråd död precis som pedofiler och maktmissbrukare som förstör andras liv.

Misstanken: Kaninmördare sprider skräck på 4H-gård – Obehagligt!

Flera Kaniner dödades – polisen lägger ner utredningen!

Våld mot Kaniner på 4H-gård!

Efter döda Kaninerna – här öppnar 4H-gården för besökare igen!

Flera Kaniner hittades döda på Årsta 4H-gård!

Samma saker hände med så väl Kaniner som andra Djur i 4H verksamheten här i Hässleholms Hembygdspark och jag gjorde vad jag kunde för att försöka få stopp på det då det var andra omsorgstagare på den Dagliga verksamheten SIVO som jag var på då som gjorde det och att de ansåg att de hade rätt att ”roa sig med Djuren” jag möttes bara av oförståelse och ren dumhet för att jag tog upp det med personalchefen Jan-Olof Persson på dagliga verksamheten som ansåg att Djurplågeri är inget att bli upprörd över. Alltså, en sådan personalchef hade verkligen behövt få en injektion 9 mm bly i pannan.

Djurrättsrapporten om det finns att läsa som PDF:

Händelserna i Hembygdsparken!

Jag minns en annan händelse sen när jag gick i Gymnasiesärskolan, en av Katterna hemma i Norra Sandby - ”Padra” - hade fått Kattungar och jag var mycket glad över det, alla vet att Katter sprider lycka.

När jag talar om detta i gymnasiesärskolan så säger Lars Ohlsson: ”Du kan skaffa Internet men fan inte sterilisera din Katt.” - Ja, han var en mycket ond man som totalt föraktar liv och sprider död och förintelse omkring sig, man kan inget annat än att hata en sådan människa.

Som tur är så är han död sen hösten 2013 och kan inte göra vare sig Djur eller oss Furries illa mer. Att låta en sådan människa som Lars Ohlsson ha vapen är fullständigt livsfarligt och ansvarslöst, som jag kände honom skulle han mycket väl kunna gå in på ett Furrykonvent och öppna eld, han skulle också kunna våldta och mörda en liten flicka, precis som Anders Eklund gjorde. En sådan ond människa som Lars Ohlsson har försatt sin rätt att leva så som han burit sig åt mot Rävar och andra vilda Djur, det hade varit helt i rättvisans namn om Lars Ohlsson hade blivit levande flådd och hans avflådda hud hade använts som matta på golvet i en Rävlya så att Rävarna kan trampa på honom och att Lars Ohlssons flådda kropp hade skurits i bitar medans han ännu levde och bitarna av honom hade blivit mat åt Rävarna.

Schimpansmorden!

Morden på Schimpanserna på Furuviksparken är skandal, helt oacceptabelt och en stor tragedi.

De ska demonstrera vid Furuviks öppningshelg!